Last news in Fakti

6 Март, 2017 20:02 2 006 20

Ще довършим АМ „Хемус“ и тунела под Шипка

  • бойко борисов-
  • хемус-
  • тунела-
  • шипка

ГЕРБ ще победи категорично БСП

Ще довършим АМ „Хемус“ и тунела под Шипка - 1
Снимка: БТА

Завършването на АМ „Хемус“ е най-важният приоритет за ГЕРБ в следващ управленски мандат. Ще довършим и тунела под Шипка. Там, където има изградени магистрали, е пълно със заводи и се правят инвестиции, създават се работни места. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Плевен. Той подчерта, че има достатъчно събрани пари в бюджета за довършването на двата инфраструктурни проекта, без да се ощетяват хората. Борисов припомни пред присъстващите, че ръководеното от него правителство е осигурило средствата за воден цикъл в Плевен и в Долна Митрополия.

Бойко Борисов изрази убедеността си, че ГЕРБ ще постигне категорична победа срещу БСП на 26-ти март, защото разполага с подготвен екип. По думите му, няма друга партия, освен ГЕРБ, която да може да управлява държавата по-добре. „Трябва да победим на изборите, заради стабилността на България“, каза той. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че на компроматите се отговаря с истина. „Какво означава компромат – да измислиш такава лъжа, че дори самият човек, за когото става въпрос, да се отврати от себе си. Ако е строил най-много – казваш, че не е качествено. Ако финансовата дисциплина и постигнатите приходи в бюджета са най-големи - казваш, че е разсипана държавата, нищо, че всички европейски институции потвърждават икономическия растеж на страната. Ако е строил най-много пречиствателни станции – мръсно е морето. Кое е истина – това, което каза Румен Радев в Берлин за състоянието на държавата ни, или онова, което твърдят Нинова и червените олигарси на партийни събрания?“, попита Борисов. Той призова плевенчани да не се подвеждат по фалшивите новини, пускани целенасочено от опонентите на ГЕРБ.

„Ако бяхме разпределили тук 6, 2 млрд. лева, които дадохме за стари борчове, как щеше да изглежда Северозапада? 3, 7 млрд. платихме за КТБ след управление на БСП с финансов министър Чобанов – сега от ДПС и с премиер Орешарски, който беше кандидат за президент от ДПС. Нинова крие екипа си, защото не знае кои министерства ще й даде ДПС, ако спечелят изборите. Но ние ще ги победим – уверих се в това в срещите си с хората по градовете. Ако не беше лично моята политическа воля да спра далаверата на Стойнев за договора с „Уестингхаус“, сега щяхме да сме задължени с още 10 милиарда – още 20 години трябваше да плащаме. Заложиха два реактора да правят 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“. Но толкова ги достраша, че казаха – следващите да препотвърдят споразумението, защото искаха пак ние да носим отговорност. Но ние го спряхме. Това се казва политическа воля, а те са послушковци“, коментира още Бойко Борисов.

Той напомни, че БСП са спрели „Южен поток“ и за две години управление в кабинета „Орешарски“ не са завършили проекта АЕЦ „Белене“. Според председателя на ГЕРБ най-доброто решение за „Белене“ е да дойде частен инвеститор, който да го построи, без държавата ни да има задължени да изкупува произведения ток. „ГЕРБ либерализира цената на тока. Ние махнахме и посредниците на ток. Сега нашите предприятия ползват 50 % по-ниска цена на газ. Благодарение на нашата политическа воля България ползва най-ниската цена на газ в целия Европейски съюз“, подчерта Борисов.

Относно последното социологическо проучване, направено от агенция, близка до БСП, Бойко Борисов коментира, че за него срещите с хората в цяла България, са най-категоричният индикатор за предстоящата победа на ГЕРБ.

Борисов обясни, че след коалиционното управление с ПФ и РБ за ГЕРБ са останали единствено пасивите. „Хората негодуваха срещу политиките на министъра на образованието, икономиката, отбраната и здравеопазването. Аз ги подкрепях, а накрая те направиха така, че да извлекат единствено позитивите. Защо? Ние държахме такава политика, че да не повтаряме стари грешки и да надграждаме постигнатото във всички сектори“, каза Бойко Борисов. По думите му, след изборите на 26-ти март трябва да се постигне повече стабилност в държавното управление.

Водачът на листата на ГЕРБ в Плевен Ивайло Московски заяви пред присъстващите, че правителството на Бойко Борисов е постигнало висок икономически растеж, който може да бъде надграден в следващ управленски мандат на ГЕРБ. „Имаме фискален резерв 14 милиарда и разплатени енергийни задължения за почти 4 млрд. 3,7 млрд. лв. платихме за фалиралата при кабинета „Орешарски“ КТБ“, каза той.

Ивайло Московски подчерта, че доброто образование е основата, върху която стъпва развитието на всички останали сектори. По думите му, развитието на Северна България ще стане факт, защото това е основен приоритет за ГЕРБ. „В следващ управленски мандат няма да допуснем никакви компромиси в изпълнението на програмата си. Възможен е дори кабинет на малцинството. Затова са толкова важни тези избори – трябва да бъдем максимално обединени. Няма да им позволим да счупят държавата“, категоричен бе бившият транспортен министър.

Според министъра на финансите в правителството на Бойко Борисов Владислав Горанов опонентите на ГЕРБ разчитат на късата памет на хората. „Вярвате ли, че чрез закон можем да принудим банки да опрощават кредити? БСП могат само да фалират банки. Навършват се 20 години от управлението на Румен Гечев, което бе пагубно за България. Разчитат, че паметта ни е толкова къса, че да забравим как Беров и Жан Виденов ръководиха държавата, как управлява Орешарски в последните две години“, обясни Горанов.

Бившият финансов министър обясни, че програмата на ГЕРБ е полезна за хората, защото гарантира спокойствие в обществото и стабилно нарастване на доходите. „Знаем как да управляваме България. През септември 2014 година имаше 848 лева заплата средно, в края на 2016 – над 1000 лева. Корнелия Нинова, освен да язди кон, едва ли може да управлява държавата по-добре от Бойко Борисов. БСП или ще фалират държавата, или ще направят глупостите, заложени в предизборната им програма“, коментира още Владислав Горанов.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Поп Грую

    26 12 Отговор
    Ако тоя спре да лъже, ще умре от задушаване.
    Пълно било със заводи! Заводи за какво, бе сине майчин? За мартеници или за сурвачки?
  • 3 Всички от Северо

    11 10 Отговор
    Каква Шипка....Тунел трябва под Петрохан

    Коментиран от #9

  • 4 Asenov

    23 11 Отговор
    Този е толкова нагъл и безочлив дебелак нему вярваите на глупостите които ръси. То от страхлив и неграмотен компкексар друго няма какво да се очаква.
  • 5 Хаджи Папурко

    17 11 Отговор
    Ха,ха,ха.Зеленчука от с.Банкя щял да ни оправи от третия път.
    Ти да видиш..... тикво , как се клатят и двете на моя коч, м.дете и те споменуват.
  • 6 име

    12 10 Отговор
    глупости. ще ремонтират марица ,струма и ще санират санираните панелки.
  • 7 Винету

    19 13 Отговор
    Нагъл и прост както винаги!
    Тунелът под Шипка обслужва турските и Гръцгите фирми, което на практика означава, да направиш път пез собственият ти двор за конкуренцията. Правейки подобни условия, Варна и Бургас остават без товари. Ние сме грубо 200км. граница на ширина. Ако разтоварят на Солун или Истанбул практически Варна и Бургас стават излишни. Което означава, огромен минус за бюджета, отрасъла на морският транспорт, машиностроенето, кораборемонта, корабостроенето, корабното снабдяване, агентийството и т.н. Тоест огромни загуби за бюджета и унищожението на цял отрасъл.
    Ето това е истината!
    Относно заемите:
    Нека припомним че това говедо изтегли около 16 млр. които сложи на сметка в БНБ при средна лихва около 3% за дълга със срок около 2020г. Това означава, че на година тази "гениална операция" ще носи разходи за хазната около 420млн. лихви. Тоест на веси 3 години ще плащаме по 1,2 млрд. лева лихви ей така. Да си държим парите на сметката си без да ги ползваме!
  • 8 венци

    17 7 Отговор
    Къде я видя тая заплата от 1000 лв,бе лъжец???Къде?Що не ги пита плевенчани колко им е средната заплата?Питай хората колко пари вземат и тогава дрънкай лъжи!Не се накраде толкова време,че и още му се иска!Нагъл,крадлив ...
  • 9 киро

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Всички от Северо":

    Прав си ! Шипка не трябва да се пипа ! По-добре под Троян-Кърнаре и под Петрухан ! Така ще имаме 2 места за преминаване между Севера и Юга (едното си остава през Шипка) !
  • 10 венци

    15 5 Отговор
    Била им полезна програмата....Полезна за тях,а не за хората!Тоя тунел,ако го направят сигурно ще е като магистралите-на шестия месец ще се срути върху някой!
  • 11 неутрален

    15 4 Отговор
    Абе Тиквок, какви глупости говориш, че Орешарски е спрял "Южен поток", като лично той завари символично тръба за него, а ти се гордееше, че си го спрял и него и АЕЦ "Белене". Защо ни правиш на малоумни, скоро беше събитието. Развихрихте се да санирате блоковете преди 26-ти. Ходих скоро в Перник, акцията тече яко, но много твърдо се коментира, че твои приближени фирми от Благоевград извършват това, нищо чудно, нали от там е фирмата с твоя чадър, дето ги хванаха с якичката налична сума, която уж била за командировки, но всичко се потули, нищо не се говори. Така е Тикво, такива ги вършиш ти и твойте неграмотни министърченцари, дето ги хвалиш, че са подготвени, да подготвени са за кражби като тебе

    Коментиран от #19

  • 12 Хахаха

    17 3 Отговор
    Още един полумандат на Боко и ще трябва тунелите да са за пешеходци и циклисти.
    Няма да имаме кинти за бензин.
    Ще сме по-бедни от сомалийците….
    Може и канибали да станем !!!
    Чудеса прави Боко
  • 13 Гост

    14 2 Отговор
    Тоя с неговите пътища, еи не се спря това КРАДЛИВО ПЛЕМЕ. Само лъжи всеки ден, НАРОДА СТАВА ОТ БЕДЕН ДО МИЗЕРСТВАЩ.
  • 14 Глупак

    11 1 Отговор
    Магистралата до Симитли е готова…
    Следващата ще е до Троянския манастир
    А после ще строим заводи
  • 15 nkavrakov

    15 2 Отговор
    Уважаеми сънародници,
    Всеки от нас трябва да си зададе един прост вупрос преди изборите.
    След като Бойко Борисов така умело цитира за далаверите на комунистите,кой какво бил крал и искал да открадне,защо не се предприеха мерки масово тези хора да бъдат арестувани и вкарани по затворите ?
    Няма такава държава.Да говориш в очите на избирателите че си знаел че народа ти го ограбват и нищо да не предприемеш.
    Корупмиран като тях ,всички сте за затвора без начение от коя партия сте
  • 16 гост

    7 1 Отговор
    Тиква, обещай и че ще изпратим човек в космоса . И жалко че няма да е Ц.Ц. , щото обещанието ще е за човек , не за примат .
  • 17 1234

    0 1 Отговор
    Струва ми се,че преди време беше забранил да се употребява представката,,ЩЕ"?!?
  • 18 Оги

    0 1 Отговор
    Адолф Хитлер: Драг нахт Остен! Драг нахт Остен! Драг нахт Остен!
    Тато: Щосета! Щосета! Шосета!
    Митьо Пищова: Манекенки! Манекенки! Манекенки!
    Баце: Магистрали! Магистрали! Магистрали!
    Познай до три пъти каква е разликата?
    Г-н ББ, много ме е страх да карам по вашите магиистрали...днес построени, утре се ронят и в ремонт? А да си призная съвсем ще ме е страх да мина през тунела под Шипка...ами ако се срути, поправка за мен няма? Вие ще си "усвоявате" после парички, но аз ще лежа долу и ще си мисля: Имзло едно време една Дюнерджийница държава. Там имало един, не хиляди, не адин премиер герой. Той рекъл: Магистрали, магисстрали, магистрали! Тунели, тунели, тунели! Спортни зали, спортни зали, спортни зали!... Да си призная, иска ми се да изчакам поне 2 години след завършване на всеки ваш проект! поне толкова е времето, през което ще се направи, ремонтира, потроши и пак ремонтира. Е, на втория ремонт бих рискувал да мина през тунела. Нима има още пари за "усвояване"?
  • 19 Оги

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "неутрален":

    Именно... Сякаш ББ не помни какво е говорил, обещавал, правил? това го наричат "Амнезия". Аз бих помолил да си направи тест за тази болест! Не е срамно! Аз зная от какви болести съм болен и изобщо не считам, че да се прегледаш е нещо глупаво. Заради ядове и отрови май вече немам и черен дроб но дано се оправи. Но аз съм само един човек, а тези хора като ББ са на държавни постове и касаят всички. Затова е добре, да помнят какво са обещавали и правили! На практика, ББ спря Южен поток, дори се хвалеше с това. Щом са платили над 6 млрд. защо тегли толкова пари заем да ни го натресат на нас? Колкото до бъдещето, то аз лично не вярвам тези доказали се към нас вредни партии като ГЕРБ и др. да са ни полезни след като досега ни смазват. Само ненормален вече би гласувал за доказали се враждебни личности и партии.
  • 20 Тунел

    0 0 Отговор
    Този тиквун как реши, че точно сега е належащо да се копае под Шипка? Като е решил да се занимава с грандомански проекти поне да беше попитал народа (чрез референдум например) кои обекти да се изграждат приоритетно. Този тунел доколкото знам ще е с дължина 8 км. С много по-малко средсва може да се прокопае Предела на Хаимбоаза около 1.5 км и да се разшири малко участъка по южния склон, освен това щяха да останат пари и за Належащия Петрохан, че и да останат даже. Магистрала Хемус от В.Търново до Шумен няма европейско финансиране, а и терена е доста сложен. От Русе до В.Търново е най-натоварения път в цялата държава и за него има европейски пари ( коридор 9). Как тази тиква реши, че ще се прави първо В.Търново - Шумен с пари от бюджета, а после евентуално да се прави Русе - В.Търново пак с пари от бюджета, понеже европейските пари са до 2020 г. и ако не се започне веднага ще ги изтървем тия европейски пари, а освен това тиквата може много по-лесно да краде в сравнение с еврофондовете. Значи основият приоритет при всеки проект е колко пари ще могат да се откраднат. Ако са малко ще остане за друг път, а когато са много парите за крадене се прави сега.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове