Last news in Fakti

13 Март, 2017 16:54 2 152 12

Проверката в ЕГ "Иван Вазов" не била безпристрастна?

  • ученици-
  • труд-
  • езикова гимназия-
  • иван вазов

Проверката на пловдивския Регионалния инспекторат по образованието в ЕГ „Иван Вазов“, не е проведена съобразно принципите на безпристрастност и конфиденциалност, обясниха пред Факти.бг родители на ученици от езиковата гимназия.

Припомняме, че след статия в медията, публикувана след сигнал на разтревожен настойник, че детето му полага нерегламентиран труд, Министерството на образованието и Главна инспекция по труда разпоредиха проверки в ЕГ „Иван Вазов“.

Сега след проверката от МОН отново родител алармира, че тя не е проведена съобразно принципите на безпристрастност. Проблемът бил в това, че инспекторът, дошъл да разгледа случая, бил близък на зам.-директорката на училището г-жа Вихра Ерамян, която е бивш служител на Инспектората, както и че проведената среща с учениците не би могла да се счита за конфиденциална, защото разговорите не са проведени с всяко дете индивидуално, а групово.

Според информация на родителите, инспекторът е питал децата: Кой е подал сигнала“?, а учители обяснили, че ако бъде махната колежката им преподаваща италиански, щели да закрият езиковата паралелка.

Междувременно от Училищното ръководство на ЕГ “Иван Вазов“ изпратиха отворено писмо в което обаче отново не отговарят конкретно на въпроса: Работили ли са учениците на "Винария 2017", продавали ли са алкохол (което е видно от снимките) и защо са карани родителите да подписват декларации със задна дата.

Ето отвореното писмо от ЕГ “Иван Вазов“:

След отвореното писмо пък получихме и въпроси от родители към училищното ръководство.

Ето ги и тях:

Въпроси, на които към настоящия момент няма ясен и точен отговор:

1.Защо училищното ръководство си позволява публично да не казва истината, а имено с доклада под които се е подписал цитирам „за организирането на участието на нашите ученици в изложението родителите са информирани на родителска среща и са запознати с условията, с които техните деца да могат да участват в мероприятието“ , когато такава родителска среща не е имало и не се е състояла?

2.Защо училищното ръководство цитирам „за участие на учениците от гимназията в изложението родителите са подписали информирано съгласие, което се съхранява от учителите по време на провеждане на изложението“ си позволява да не казва истината, при положение, че такива по време на мероприятието е нямало подписани и никъде не са се съхранявали, защото същите са дадени на учениците за подпис на дата 01.03.2017г. и дали всички имат такива?

3.Защо училищното ръководство цитирам: „по време на изложението учителите по италиански език многократно са посещавали мястото на провеждане на езиковата практика, разговаряли са с учениците и не са констатирали оплаквания от страна на децата, както и извършването от тяхна страна на каквито и да е било продажби и боравене с финансови средства“ при положение, че снимковия материал доказва точно обратното, че същите са работели, боравели с финансови средства и дори са рекламирали и продавали алкохол, което е в нарушение на чл.54 от Закона за здравето.? От видео клипа става ясно „колко е вкусен алкохола“, рекламиран от непълнолетни ученици от гимназията от 10 клас. Какво означава това, че учениците са го опитвали? Че рекламата и продажбата се е извършвала с ясното съзнание на учителите, които многократно са посещавали мястото на провеждане на езиковата практика ли? След като в доклада си училищното ръководство цитира чл.54, нека първо да се запознае с чл.54 от Закона за Здравето и грубите нарушения които с ясното съзнание е позволило да се извършат!

4.На кого и пред кого учениците развиват комуникативните си умения по италиански език??? Пред българския клиент по панаира ли???

5.От кога училищното ръководство на това да работиш и боравиш с финансови средства го наричат „езикова практика“?

6. Нека училищното ръководство да докаже от кога измисления „сертификат“ на г-н Джудзепе Акардо се признава и пред кои висши учебни заведения помага на учениците?

7. Тази десет годишна практика, непълнолетни да продават алкохол и да не се спазват Законите кой ще понесе последствията.

Уважаемо училищно ръководство жалко, защото от така подписания Ви доклад и публично изнесен, в противоречие на всички факти и доказателства става ясно, че от десет години насам с ясното съзнание нарушавате българското законодателство, нарушавате основни принципи на етика и морал и позволявате с ясното съзнание всичко това да се извършва и от непълнолетни ученици от Вашето училище и то под Ваш контрол!, завършва писмото от родителите.

А, ето и какво се вижда и чува от клипче от "Винария 2017", публикувано в youtube.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко м.

    6 3 Отговор
    .асииииии практиката.. хохохо
  • 2 Велко Стартиев

    6 2 Отговор
    Вай,вай... едни предлагат прасета други вина.Свинско с винско ,браво на учителките и аз искам такава практика на Италиянски език.
  • 3 Гост

    6 3 Отговор
    Търси се ..... съчетанието на "езиковата практика" при рязането и хапването на българското прасе с предлагането и продаването на италиански алкохол от непълнолетни ученици под зоркия контрол на училищното ръководство???
  • 4 Вече ми писна ?

    4 2 Отговор
    Вече ми писна да виждам статии за тази гимназия.Толкова ли са бавни и глупави тези проверяващи, та от клипа и снимките се вижда ясно.Или ще вземат внезапни мерки за учителите допуснали тези своеволия или ще гледаме още месец статии за тази гимназия и зам. Директорката , Вихра.Пък знае ли се още колко неща ще излезнат на бял свят .Ужассс
  • 5 Петел пее

    2 3 Отговор
    Тези учители нямаха ли достойнство да си признаят грешката и всичко да свърши.Колко малко му трябва на човек да се сети и се извини а те лъжливи доклади,пък подписки ,заплахи и куп глупави неща само и само да не си признаят грешката. Снимки ,клипове и накрая х ще е интересно какво ли ще излезне още като документи с извършена интервенция за да им влезне до д....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 От мухата слон

    1 3 Отговор
    Надявам се всички да осъзнавате, че ако родителите на 26 + деца(не знам колко точно са) имаха проблеми с начина, по който ръководството на пловдивска гимназията си върши работа ( за каквото и да е), няма да използва бургаска медия за посредник... ако въобще използва посредник.
  • 8 От слона муха

    1 1 Отговор
    ДО - От мухата слон .Проблеми с начина, по който ръководството на пловдивска гимназията си върши работа НЯМА.. Но, има нарушаване на ЗАКОНА,З,А,К,О,Н,А. Това са две различни неща и Закона е на първо място .

    Коментиран от #9

  • 9 Прекалявате

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "От слона муха":

    Госпожо или господине,
    Ако действително има проблеми със закона още по-нелогично е да се използва бургаска медия...
    Очевидно проблема е във Вас и вие предпочитате да си го решавате "анонимно"..
  • 10 цезар

    1 4 Отговор
    Вихра Ерамян... Тази подлога на Каназирева е във власта и е под защитата на тази руса дама.Нищо неможете да им направите те са вип.А вие сте мишки,малки мишленца.

    Коментиран от #11

  • 11 Изморен

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "цезар":

    http://lex.bg/laws/ldoc/2132580865
  • 12 Родител 1

    1 1 Отговор
    Тези въпроси ще получат ли отгвор? Никой няма право безнаказано да нарушава законите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове