Last news in Fakti

1 Април, 2017 17:14 6 714 15

В България има потенциал за терористична радикализация

  • терор-
  • тероризъм-
  • петер кнопе
В България има потенциал за терористична радикализация - 1

В България има потенциал за терористична радикализация на маргинализирани групи и паралелни общества. Това каза холандският експерт по сигурността Петер Кнопе пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Видях паралелни общества и хора, които търсят алтернативни услуги, както и алтернативна ценностна система. Смятам, че сред тях съществува маргинализация и чувството, че обществото ги е изоставило."

"Можем ли да говорим за радикализация - все още не", заяви събеседникът. "Но когато се включат правилните тактики за набиране на поддръжници - да, има такъв потенциал".

"Мисля, че за България времето за предотвратяване на тези процеси все още съществува. Но процесът за придвижване на национална програма за предотвратяване трябва да започне. С тези проблеми България трябва да се заеме на държавно и на местно ниво - да интегрира тези хора в обществото, за да сме убедени, че те няма да тръгнат по грешния път. Трябва да се разбере кои са хората, които набират нови членове на радикални организации, както и да се идентифицират потенциалните жертви, за да не бъдат привлечени към тези организации. България трябва да се справи с усещането за изоставеност и изключване, за да бъдат приети тези хора в обществото", обобщи Петер Кнопе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тиквеник

    16 1 Отговор
    В най-скоро време българите ще се събираме под сянката на 1 дърво!
  • 2 Константин-Ром

    21 1 Отговор
    Така е защото управляващите съумяха да насадят етническа омраза между българският народ и малцинствата в българия.(Разделяй и владей) Вместо всички до един да се хванем рамо до рамо ,и да управляваме сами държавата си,ДА,знаем каква ще е цената на свободата и благоденствието на държавата ни,но виждаме че вече няма на къде.Всеки ден ни ограбват,рекетират,лъжат,мамят,заплашват,и т.н.Българино ти спокоен ли си за бъдещето на децата ти,внуците ти,дъщерите ти,твоето бъдеще.Няколко милиярдера в България си играят с нас,с цялата българска нация,докога ще трае това.Не виждате ли че колкото повече им позволяваме да ни юркат,толкова повече задълбават шибаните политици.Да се събудим братя българи,и ......ще се оправят нещата въпреки че ще платим висока цена,но лично аз друг изход не виждам.Ако някой знае друг начин за озъптяване на озверелите милярдери,готов съм да прочета изхода.
  • 3 ПОМНИ РОД ПАЗИ РОДИНАТА

    12 0 Отговор
    КРУМОВИТЕ ЗАКОНИ И ШЕРИАТА АМА СЕ НИ КАЗВАТ ЧЕ НЕ Е ХУМАННО.
  • 4 бедния рибар

    17 0 Отговор
    НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ НЕЩО НЯМА ДА ИМА ИНТЕГРАЦИЯ НА ЦИГАНИ ТУРЦИ ДРУГА СГАН А НИЕ ЩЕ СЕ ИНТЕГРИРАМЕ С ТЯХ-ДНЕС НИ ПОКАЗВАТ ВДЕО ЗА МЕШАРЕТО - ТОВА ЛИ Е ПЪРВОАПРИЛСКАТА ШЕГА!
  • 5 БКП не би допуснало това!

    7 1 Отговор
    Всички полит групировки са бивши БКП активисти! Днес се представят пред нас за грижовни народни ангели но в същност са Незкруполни Гангстерски Дяволи! Разлика между тях няма! Изборното боричкане е тяхна междупартийна игра представяна ни като демократична форма на съвременното държавно управление! Убеждават ни че туй е бъдещето и че така е на запад и така ще е у нас! Дяволска игра за измама и грабеж! БКП не бе перфектно, имаше и изгъзици но до такова игнориране и обезличаване на човека не е стигало! Това не е демокрация щом ДЯВОЛИТЕ ВЛАСТВАТ !
  • 6 Гост на спешна Помощ

    2 3 Отговор
    Наложисе за кръво преливане и кои даряват кръв срещу заплащане Братя Роми така че нямя даможете дасе интрегрирате от ромите
  • 7 Турчина

    1 9 Отговор
    Под дървото на Али Реза ще се срещнем
  • 8 ооооооо

    16 0 Отговор
    Каква интеграция бе - сеч за цялата черна пасмина! Или ние тях - или те нас!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Петре Конопе

    4 0 Отговор
    Петре вие изглежда сте го замислили у нас това да стане! Конопе вие си търсите .aйната, ние се съюзихме за по-добър живот а защо все ни се обяснява че не ставаме! Тогава защо сме заедно! Какъв е смисъла да тъпчем не само на място но и сериозно дръпнахме назад!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Самагончик

    1 0 Отговор
    -Холандеца е напълно прав след като за сетен път опасно лудите от психодиспансера пак са избягали със нейната патронка славка трифоновска и ред-колегията и от лумпен-пролетариати....!!
  • 14 44магнум

    5 1 Отговор
    никаква интеграция на тия цигани а депортация!!!Тия да си ги интегрират те,тоя да не се прави на много умен и да ни загробва!
  • 15 Грую

    5 1 Отговор
    Няма страшно - след 30г., като станем белите малцинство, тогава те ще трябва да ни хранят и да управляват държавата, а ние само ще лежим и ще стачкуваме за правата си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове