Last news in Fakti

7 Април, 2017 09:05 1 070 6

Захариева: Ще се въздържа от коментар за Радев

  • екатерина захариева-
  • румен радев

"Наистина за този закон за промяна в гласуването прочетох от медиите, няма да коментирам и не мисля, че е редно. Така или иначе така са решили и са направили, лоши са мотивите, с които го направиха. Така лаконично коментира Екатерина Захариева темата за новите изборни правила в ефира на БТВ.

"Когато се свика парламентът тази тема ще се подложи на дебат. Имаме ли нужда изобщо от промяна на изборните правила. Никога обаче това не е правено дори от редовен кабинет. Тези промени обикновено се решават в парламента и законът не се пише от днес за утре", категорична е Захариева.

"Най-вече ГЕРБ ще продължи работата, която в много сектори беше поспряла, дали ще има ревизия не знам, то ще си проличи дали има нередности", обясни тя.

Безкрайно уважавам президентската институция, ще се въздържа да оценявам и критикувам Румен Радев. Не може Изборен кодекс да се появи ей така в публичното пространство", заяви още ексминистърът.

"Първият гаф е да уволниш директор на дирекция за това, че е изпълнил задълженията си, това е абсурдно. Гаф на служебен кабинет е и да предлага изборни промени", категорична бе Захариева.

"Ще върна г-н Талев на работа, ако стана правосъден министър", отсече политикът от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    8 2 Отговор
    В политиката е стандартна ситуация някой на по-нисък пост да отнесе вината за издънките на някой отгоре, особено ако този отдолу е назначен от друга партия. Това отново показва колко мръсна игра е политиката.

    Коментиран от #2

  • 2 гларус кръстоносец

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Изгледайте клипа с адв .Талев и нека тогава да обсъждаме кой какво и на кого е направил

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=122&v=PFOzpgbc0xQ
  • 3 ЗАКОНЪТ СИ Е ЗАКОН

    6 9 Отговор
    ГАФ СЛЕД ГАФ ,ДО КОГА ? Е ОЩЕ ДВЕ СЕДМИЦИ. ПОКАЗАХМЕ НА ЦЯЛ СВЯТ , КАК ПРЕЗИДЕНТ ПОГАЗВА , ИГНОРИРА ПОГОЛОВНО БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ. ЗАКОНЪТ СИ Е ЗАКОН , ДОБЪР , ЛОШ НО Е ЗАКОН . СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТ ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ , БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. ЮРИДИЧЕСКИЯТ ЕКИП КЪМ ПРЕЗИДЕНСТВОТО , ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПОЗОРА , И ИМИДЖА , АВТОРИТЕТА НА ПРЕЗИДЕНСТКАТА ИНСТИТУЦИЯ .

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Въпросче

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "ЗАКОНЪТ СИ Е ЗАКОН":

    А за цялата колона с ТИР-ове, пълни с позор и съсипан от бившия президент имидж кой ще понесе отговорността?
  • 5 Оптимус

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "ЗАКОНЪТ СИ Е ЗАКОН":

    Но какво е нарушил закона, Президента? Доколкото четох новините, той е предложил типа на изборно гласуване да бъде от "уседнал тип", тоест да гласуват онези, които живеем тук в РБ. До голяма степен е правилно, защото повечето българи навън са емигранти за пари, а ние се пържим тук. Значи на повечето хора там не им е пукало и пука, за нас, че отивайки там да работят, те оголват тук и кадри и оборота? ОСтавят ни сами да носим и данъчната тежест на държавата и да работим за мижави заплати за да лапат бюрократи, политици и други? Това тяхното ли е "патриотизъм", не че повечето политици и гербери и други изобщо им пукаше за нас де факто през годините? направиха ни на пустееща земя заради интересите си и на чужди техни годсподари. Мисля, че Президента Радев е прав в случая - не е добре онези, които са заминали да печелят нейде си, да ни стоварват своят кеф за живота, без да са реално тук за да помагат.
  • 6 неутрален

    2 2 Отговор
    На ГЕРБЕРАЦИТЕ им е мъка, че не е чехльо или Цура, че всичко да е както преди - В ръцете на простата тиква и никой да не разсъждава, а само да изпълнява простотиите на ТИКВАТА!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове