Last news in Fakti

26 Май, 2017 18:47 3 282 24

Борисов: Самолетът не е най-важното в една армия

  • грипен-
  • самолет-
  • армия-
  • борисов
Борисов: Самолетът не е най-важното в една армия - 1

"Самолетът не е най-важното в една армия." Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, инспектирайки новата сграда на Софийския районен съд заедно с правосъдния министър Цецка Цачева, главния прокурор Сотир Цацаров, финансовия министър Владислав Горанов и шефа на Софийски районен съд (СРС).

На въпрос кога ще се закупуват нови самолети за армията Борисов коментира, че "... военният министър още не ми е докладвал как така за 1 месец толкова бързо избраха "Грипен-ите", след смяната на всички военни експерти".

"Аз съм чувал от президента Радев да говори и за пенсиите да се повишат, чувал съм го и за инвалидите да говори - да се повишат възнагражденията им. Чувал съм за всичко да говори, че трябва да се повишат възнагражденията", коментира Борисов.

По думите му, и адмиралите казвали, че нямат кораби и заливат с бетон подовете, за да не потънат.

"Вместо да се създава напрежение, правилното е да се съберем и да кажем - разполагаме с толкова пари до 2023 г.", смята премиерът. Според него заинтересованите трябва да обсъдят за какво трябва да се вложат средствата.

"Самолетите трябва да са последни", отсече Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тони

    59 5 Отговор
    поредните тиквени тъпизми
  • 2 666

    59 4 Отговор
    Ясна работата. Трябва да се купят втора употреба F-16 от САЩ. Ще ги пазарят с хиляда лева по-тънка цена от Грипен и готово. Бойко ще се бие гърдите, колко пари е спестил на хазната. Що не купуват и правителствените джипове втора употреба?
  • 3 БЪЛГАРИН

    50 6 Отговор
    Ех, Венету..!
    Казваш нищо не ни трябва?
    Самолети, викаш?
    Че за какво са ни....

    Значи или ти нареждат да "избереш" американскити бракми от Португалия с малко поизтекъл ресурс, или пък ни водиш към липса на всякаква възможност за отбрана. Отново!
    Според теб сигурно трябва да идем на южната граница и да се надупим със свалени гащи?
    Смешник....
  • 4 фърчолет

    43 7 Отговор
    тъп, по-тъп, най-тъп!!!
  • 5 хаха

    46 5 Отговор
    Да! Пожарната е най-важна!
  • 6 FokusBokus

    49 5 Отговор
    интересно,всички го ругаят в нета обаче той взима властта за трети път,жалка история...

    Коментиран от #13

  • 7 ТЪПО

    29 4 Отговор
    ТЪПА РАБОТА.КОЙ ЩЕ ТИ ОХРАНЯВА ГРАНИЦИТЕ.И НЕ ГОВОРИМЕ НА ЗА ЕДИН САМОЛЕТ , А ПОНЕ ЗА ДЕСЕТИНА.ТУРЦИТЕ ДЕТО МНОГО НИ ОБИЧАТ ЛИ ДА НИ ОХРАНЯВАТ.ДОКЪТО БЯХМЕ С РУСИЯ ХОРАТА НИ ДАВАХА ЕИ ТЪКА ЗА МЕРСИ.СЕГА НЯМА ПРИ ТИЯ И ВЪЗДУХА ДЕТО СЕ ДИША ЩЕ ПЛАЩАМЕ

    Коментиран от #24

  • 8 Гост

    34 3 Отговор
    Защо не го каже на Пентагона? Много са тъпи горките американци щом дават най-много пари за самолети и дронове, вместо да чуят гения на оръжейното дело ББ!
    Алберт Шпеер е дилетант сравнение с нашия Алберт Айнщайн, който ни управлява! Хвала велики хане, ти си най-големия кр...н на света!!!
  • 9 Емигранти

    28 5 Отговор
    Прав е тиквата​. За какво са ни самолети. Просто е решил че ще става месия и ще учи на мир света. Свят в който няма нужда от самолети, оръжия и други човешки изобретения на човечеството за унищожаване на съграденото и на себеподобните.
    Право тиква само така. Дано и другите разберат твоето послание. Иначе ще си жалък.
  • 10 Винтовки

    27 3 Отговор
    Може да съберем пушкалата от оградата на Военна академия и да ги върнем в армията. Но пари могат да се намерят. Първо се намаля броя на депутатите, броя на съветниците в общините, чиновниците, полицаите, които нищо не правят. Като цяло поне 150-200 хиляди много добре платени и нищо не правещи хора да се сбогуват с меките кресла. По мой скромни сметки се спестяват около 6 милиарда годишно. Има да се купят самолети. Веднага да се вдигнат заплатите на учителите два пъти, на лекарите и сестрите, докторантите, професорите и да се дават детски за 1, 2 и 3-то дете, без за следващите. Така България ще бъде спасена.
  • 11 мига

    26 4 Отговор
    тоя се е взел много на сериозно
  • 12 Zax

    30 4 Отговор
    Тоя не беше ли пожарникар ? От де един пожарникар разбира повече за армията от генерал ?
  • 13 Грингончъл

    3 12 Отговор

    До коментар #6 от "FokusBokus":

    В нета не всички са гласували за него и предполагам по-малка част от тези които тук публикуват точно в тлзи сайт. Но това е вярно и изборът е показателен.

    Коментиран от #16

  • 14 It's a shame

    14 12 Отговор
    Независимо от позицията му Борисов си остава руска мутра. Срам за България е, че ни управлява. Срам за Европа е , че има такива лидери. Срам е за НАТО , че има такива къртици като Борисов с достъп до информация. Срам е за САЩ , че създават уют и комфорт на дъщерята и внука на руски мафиот.
  • 15 ГЕРБ

    7 33 Отговор
    Само ББ завинаги!!!!!
  • 16 Magia

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "Грингончъл":

    Gringo,s fokusbokus ne se zanimavei,za nego se gowori che e agent na izvunzemnite...za nego se nosiat legendi che wlizal na horata w sunishtata i gi lekuval...
    Leka nosht brad i da uzdrawiawash burzo !
  • 17 темерут

    17 3 Отговор
    Самолетите не са толкова важни -да купим пожарни ! Видяхте ,на "Адмирал Кузнецов " самолети нямаше,но ...пожарни имаше.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гражданина

    12 1 Отговор
    Ае бурисуф, ти в коя галактика живееш?
  • 20 dynamo

    12 1 Отговор
    Трябват бебета и деца. Това трябва.
  • 21 ААА

    8 4 Отговор
    Премиера по принцип е прав. Съвременната армия представлява единен организъм от всички родове войски. Една или две ескадрили не решават проблемите. Полу-колониалният ни статут , не предполага силна икономика, а от там и силна армия. Не сме като Израел , да получаваме безвъзмездно по 30-40 милиарда на година. Истинската и неотложна "война" сега е вътре в страната. На първо място трябва да се спасим самите ние от изчезване, с раждаемост , с бебета от образовано бяло население, и това население да намери причини да остане на територията. Гъвкава демографска стратегия, насочена към образованите и качествени индивиди. Изяли сме и сме из.рали около 40 000 000 000 (кредити) и срещу тях нито икономика нито армия. Дано следващите да отидат за деца, ако тях ги няма , няма да има и кого да пазят самолетите. А дай Боже и по нататък и самолети , и подводници , че и балистични ракети- Размечтах сЪ нещУ.
  • 22 Цивилен

    4 1 Отговор
    За военните им трябват кухни за да ядат още повече и да стават по дебели
  • 23 Гост

    4 1 Отговор
    Чета коментарите и се чудя как може да има толкова заблудени хора, които си мислят, че покупката на един, два или десет нови самолета ще направят БА фактор в региона. Турция има стотици самолети нови стари всякакви, Гърция също, Румъния също, Сърбия има над 40 самолета,
    За да стане това което искате са необходими повече от 200млрд долара само за въоръжение. Ясно е,че няма как да стане затова не трябва да се инвестира в авиация.
  • 24 Ами да

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТЪПО":

    човек си слага за ник "тъпо" и пише само тъпизми, при това неграмотно. Какво да го правиш, поредният руски троладжия.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове