2 Юни, 2017 11:42 34 262 31

Започна масова акция на КАТ

  • кат-
  • акция-
  • контрол-
  • движение-
  • трафик-
  • автомобили

Служителите на реда ще следят за стриктното спазване на ограниченията за скорост и за недопускане на неправоспособни и употребили алкохол водачи

Започна масова акция на КАТ - 1

От 8.00 часа на 2 юни до 6.00 часа на 5 юни на територията на страната се провежда специализирана полицейска операция, чиято основна цел е намаляване на жертвите на пътя. В нея са ангажирани екипи на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“.

През светлата част на деня силите на реда ще следят за шофиране с висока скорост. Екипите ще бъдат разположени на места, предразполагащи към нарушаване на максимално разрешената скорост на движение.

В тъмните часове ще има засилен контрол за недопускане управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и такива, които са употребили алкохол и/или наркотични вещества.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    182 4 Отговор
    Няма ли най-накрая да прочета, че ще започне акция по привеждане на пътната инфраструктура в нормален вид или само ще ни скубят и плашат.

    Коментиран от #16

  • 2 Гост

    175 4 Отговор
    А кога ще започне акция по премахване на всички безмислени ограничения 50и 60 км/ч ? Които са основната хранилка на полицията!
  • 3 Дядо Иван

    134 1 Отговор
    Именно "места-та, предразполагащи към нарушаване на максимално разрешената скорост на движение" са местата, където пътят е хубав, видимостта също, но има някой безсмислено ограничение.
    Знаят те къде да застанат!
  • 4 onq s konq

    72 15 Отговор
    Образцовият водач вина ги се движи с поне 10км под макс допустимата скорост.Освен това се отнася с уважение към органите на реда,като дори спира и си дава документите за проверка ДОБРОВОЛНО на легналите полицаи,след което им пожелава приятна работа/лежане/.
  • 5 PIRINSKI MAKEDONEC OD PETRIC

    19 9 Отговор
    So 5evro I te puskat
  • 6 IvoGradeff

    23 3 Отговор
    всяко чудо за три дни...
  • 7 ФАРА

    28 8 Отговор
    тиа всеки ден акций ми да обияват воено положение

    Коментиран от #14

  • 8 ЯК КАРАЧ

    32 1 Отговор
    Статият иска да ни каже само, че поради ограничените ресурси на МВР- човешки и финансови, както и поради неизменното пускане на отпуск на личния състав в голяма степен в летния сезон, реално проверките ще бъдат САМО от 02.06 до 05.06, който изгори- изгори, и след това можем да си караме спокойно- ще има само по някой изпратен да събере малко рекет от шофьорите
  • 9 Тарзан

    31 5 Отговор
    Първо АПИ да си оправят първостепенни и второстепенни пътища!Защото аз сменявам биалетки накрайници по два пъти в годината ,това го няма в ЕС!Съгласен съм с контрола на пътя от органите на КАТ и съм за глоби такива че като ми вземат една заплата ( 1000 лв) за по сериозни нарушения ще се замисля сле дващия път.Призовавам всички водачи към по голяма култура на пътя !!!!
  • 10 неутрален

    28 1 Отговор
    И всяко нещо,за парата!
    Като човек що да стори
    изяда си и месата!
    Христо Ботев
  • 11 hmhmhm

    22 1 Отговор
    И аз искам да разбера кога най-накрая ще оправят пътищата в БГ. То за глоби и нарушения все са навити но да се направи нещо не
  • 12 Vasik Atanasova

    26 3 Отговор
    а дупките по пътя че си разбиваме колите
    че се налага да ги заобикаляме и предизвикваме птп
  • 13 аман от права

    21 29 Отговор
    Оффф........
    Хващат те без книжка - глоба 10 000лв. и в следващите 5г. губиш право да караш курс.
    Хващат те с наркотици - глоба 10 000лв и взимат книжката завинаги. Марихуана също.
    Хващат те с над 140 по магистрала - 10 000 глоба и взимат книжката за 3г.
    Мотор със скрит номер - глоба 5000лв и книжката за 1г

    Човек трябва да има какво да губи, за да има спирачки.

    Коментиран от #15, #17, #18, #29

  • 14 правопис

    22 3 Отговор

    До коментар #7 от "ФАРА":

    Акции, а не акций!
    Акций може да е бил някой римски легионер.
  • 15 hmhmhm

    32 1 Отговор

    До коментар #13 от "аман от права":

    Ок но дупка на пътя 10000000лв. глоба за фирмата която не я е оправила. Шахта по-висока от0.5мм от пътната настилка или по-ниска същата глоба както за фирмата така и на общината в която е намерена. Не ефективна светофарна уредба глоба 100000000лв. Давам пример когато на мен ми е зелено аз не мога да навлезна в кръстовището защото преди това са навлезли други коли които преди моя зелен сигнал са имали идентичен. Нито един легнал полицай или ако има такъв той да е съобразенннн иначе глоба. То е много лесно да изискваш но ти Какво Даваш.
  • 16 ГОСТ

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ако пътната инфраструктура не е в ред, как тогава карат с 200+км???
  • 17 босе

    9 11 Отговор

    До коментар #13 от "аман от права":

    С глоби не става...проверено е-без книжка-минимум 5 години затвор и конфискация на автомобила без право на обжалване : алкохол или наркотици- конфискация на автомобила и отнемане на книжката за 5 години ; превишаване на скоростта в градски условия-конфискация на автомобила и отнемане на книжката за 3 години.....край на мача!!!
  • 18 Romeo

    14 12 Отговор

    До коментар #13 от "аман от права":

    Какво те кара да мислиш, че съобразено каране с над 140 е опасно. Това, че ти или твоят автомобил не можете да се движите безопасно с над 140 ме означава, че никой не може.
  • 19 Бетоно

    7 2 Отговор
    Не очаквайте много от мафиотска държава.
  • 20 ФАРА

    0 2 Отговор
    аз съм римлянин
  • 21 Стефан Делибеев

    3 13 Отговор
    Който си спазва правилата няма как да го глобят. Имам книжка от 15 години и нямам нито акт, нито фиш.

    Коментиран от #22

  • 22 Vasik Atanasova

    10 3 Отговор

    До коментар #21 от "Стефан Делибеев":

    явно и автомобил нямаш
    аз също 16 г бях без нарушение
    ама ела ме виж сега

    Коментиран от #24

  • 23 Павлин

    6 1 Отговор
    То на нас все някой друг ни е виновен.Аз като шофьор виждам масови резки маневри и паркирания без подаване сигнали.А когато аз съм подал сигнал никой не ме пуска,дори да съм с предимство.И такива "шофьори"са толкова изнервени че са готови да излезат от колите си за саморазправа.Дори 2 пъти на едно и също кръстовище един и същи номер Автобус премина на червен светофар.И още един важен проблем:как може в момента в който минават пешеходци на всички кръстовища, едновременно да свети зелен о за завиващите надясно автомобили?.Това е конкретна предпоставка водач на МПС да удари пешеходец.И в случая никой от двамата няма да е виновен.Та питам кой решава тъй да светят светофарите,защото именно последният(те)е виновният(те).А всъщност КАТ си вършат работата и и няма за какво да се жалваме,че ще ни проверяват.Първо трябва да се запитаме:доколко ние сме коректни шофьори???.
  • 24 Стефан Делибеев

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "Vasik Atanasova":

    Карам личен автомобил горе долу 15000-20000 градско( София) на година. Не съм като повечето олигофрени и ония к..ви с неразумно каране. Защо като излезете в чужбина карате с 10 под допустимата скорост.
  • 25 БАТКО ВИ ЛЪЧО

    1 4 Отговор
    Айм ляйк а върррррджин!
  • 26 вввввввв

    11 0 Отговор
    '' Започна масова акция на КАТ'' И следващата новина ще е ''Бум на продажбите на мотоциклети '' или ''хората си зарязаха колите и се качиха на мотори'' това заслужава родната полиция с тези проверки и скрити радари тогава да ги питам как ще събират глоби като си скрият номерата под седалката .
  • 27 Plovdiv

    8 1 Отговор
    Хайде, нека всеки си каже честно: Вярвате ли, че това безумие по родните пътища ще намалее след тая акция?
    Отговорът на този въпрос ще ви го каже всеки петокласник (не знам до кой клас е учил ББ). Проблемът е, че в случай, в който буквално трябва война на пътя с катилите, дето се държат така, сякаш пътищата и улиците са им бащиния, когато трябва да изкарат армията на пътя и директно да пращат в затвора същите тия утайки, спретват някаква малоумна акцийка за няколко дни и после - пак същото. После чакайте от тия хора да реформират съдебната система, да ограничават корупцията и т.н.
    Напълно сериозно предлагам да станем протекторат на Румъния, защото само така може да живнем! В българия (не е правописна грешка) просто вече във властта няма и един човек, който да не попада под понятието Мегабоклук! Затова и държавата ни е Мегабоклуджийска!
  • 28 petrew

    16 1 Отговор
    Пари им трябват на тия!!/депутати и полицаи!!Едните бръснат ,другите подстригват!!Пак ще се залагат по кьошетата и пак ще признават актовете /електронни/ с мобилните камери!!Отменени са с решение на ВАС!!Вчера ме спря един "царвул"защото съм си сложил допълнителни фарове за къси светлини!Не ми виждал габаритните светлини!!Ами служи си очила бе!Качил се в новата "КИА"и много голям го вади!Това били фарове за мъгла!/Ама той за "тунинг" въобще не е чувал!/Да ама не!!Вчерашен "др.сльо"Питам го :Кога си роден?Ми той бил още в течно състояние когато аз съм карал кола!Всичко по нея ми е шест!Спазил съм скоростта 60 км/час!И ми чете лекции!С две висши съм!Жената/"контролът""е с мен.Питам -Защо се заяжда?Мълчи като пукал и мига на парцали!Убиха ми 30 минути!После закъснях за среща в прокуратурата!А за пътищата е виновна онази"дебелог.зата"любовница на Б.Б.Дето е като дялан камък!!Прави магистрали пълни си джобчета от"нашите"фирми и после-дупки!!След тях ремонт!И то само след два месеца в експлоатация!Пример:От Пловдив посока Раковски посмъртно не можеш да стигнеш за по малко от 45 минути!!Сложили между двата квартала на града ограничение 60 км.Право,равно,пътят добър,да не кажа отличен,ама ограничение!Никой не го спазва!Само такива като нас с минималните пенсии!На всичкото отгоре ти свирят, че ги бавиш тези след теб!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Смях

    4 0 Отговор
    МВР, България - пълна пародия! Цяла Европа ни се смее! Тези, за които гласувахте, нямат и грам представа нито от нормотворчество, нито от нищо. Те искат само пари! Нали, бе, кон-гербераст? Ама такива пари - готови! Не с тях да направят нещо, от което ще има смисъл занапред... След гафа с киа и радарите (.ахти киата 97 000...) трябва по някакъв начин да се изцеди народа - някоя друга смешна акция, скандална промяна на най-променяния закон от 30 години насам, рушвети, изнудвания... С всичките тези пари за автомобили, които се дадоха, можеха да купят и да инсталират стационарни камери в цяла България и то доста камери!!! Някой ако се занимава с камери и има представа, да напише колко такива камери можеха да купят с 27 000 000 лв. Кой ще ги кара тези коли? Хората не искат да стават катаджии с 600 лв. заплата и 12 лв. повишение за 1 година :D ... Да се сложат камери навсякъде, не ни трябват дебели и тъпи мамини синчета, да им плащаме заплати и осигуровки, а на тези коли да им плащаме амортизацията... Някой трябваше да се облажи с комисионна. Това е цялата работа. Никой не го интересува безопасността!
    Другата глупост на Тиквата (между другото и в Гърция и в Румъния ми се подиграват заради тая тиква, даже и на български го казват - Боко Тиквата и се смеят като зелки) - иска да маха знака, който показва, че има камера... Тъп! Точно ей този знак те кара да намалиш! Безопасност. Ама след него сме давали газ.. Да не е щото няма камера след п
  • 31 Смях

    2 1 Отговор
    след първата. Ако се инсталира още една след 10 км например, ще ускорим ли с 200? Боко и този мандата няма да изкара...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове