Last news in Fakti

6 Декември, 2011 13:44 26 485 27

Peugeot се блъсна челно в ТИР

  • катастрофа-
  • тир-
  • peugeot

Шофьорът на лекия автомобил е загинал

Peugeot се блъсна челно в ТИР - 1
Снимка: БГНЕС

Затруднено е движението през прохода Хаинбоаз от южната страна близо до град Гурково заради пътен инцидент, предаде БГНЕС.

Рано тази сутрин лек автомобил Peugeot 206+ със софийска регистрация навлиза в лентата за насрещното движение при ляв завой и се блъска челно в ТИР.

При инцидента на място загина шофьорът на лекия автомобил. Най-вероятната причина за инцидента е несъобразена с пътните условия скорост, тъй като в момента асфалтът е мокър и хлъзгав. Тече оглед на местопроизшествието. Пътят не е затворен, движението се осъществява само в едната лента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофьор

    1 0 Отговор
    ....Еми.......!!!!
  • 2 друг шофьор

    1 0 Отговор
    СЪВСЕМ ЗАСЛУЖЕНО!!!!!!!!
    Както съм казвал неведнъж при ПТП,навлизането в лентата за насрещно движение си е или убийство,или самоубийство,или и двете!
    Това правим само когато изпреварваме,но тогава сме длъжни да сме
    АБСОЛЮТНО СИГУРНИ-и за себе си,и за другите!АБСОЛЮТНО!!!!!
    При другият случай почти казваме"ЗДРАВЕЙ"на оная мацка с наметалото и косата на рамо,когато се движим с несъобразена или с много висока скорост и не сме в състояние да овладеем автомобила си!
    Е-тогава се случва точно това!
    За което хората казват:-кой каквото си е търсил,си го е намерил!
    И да,знам,че мнозина ще скочат срещу мен.
    Но,я си представете,уважаеми,следната напълно възможна вероятност:
    На мястото на големият,тежък DAF се е движил един мъничък,крехък и слабичък ТРАБАНТ,с който баща ви{майка ви}са връщали у вас децата ви от село??!!!!!!!
    Какво щеше да остане и от Трабанта,и от возещите се в него невинни пътници при такъв челен удар??!!
    ....Все пак накрая казвам:-има Провидение,има Съдба,има Бог-въобще-сигурно има нещо,което,в края на краищата,праща всеки там,където му е мястото!
    И въздава на всеки това,което е заслужил!
    Макар че и аз съм на пътя като повечето от вас,не ме е страх да казвам това,защото основно РАЗУМА диктува поведението ми на пътя!
    Като и никога не забравям,че в съвременният автомобил има повече от 7000 движещи се и триещи се части и всеки един миг някоя от тях може да излезе от строя и това да доведе до ПТП или до непоправимото.
    Съгласете се,обаче-това са неща,които малко,много малко зависят от нас И НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН ОТ ТЯХ!
    Единственото,което можем да сторим е да не забравяме НИКОГА за тях,когато сме на пътя и да караме така,че да можем да намалим до минимум потенциалната опасност!
    ЗАЩОТО-НА ПЪТЯ НЕ СМЕ САМИ!!!!!!
    ТОВА Е!
    БЪДЕТЕ И ВИЕ РАЗУМНИ!
    ЗА ДА СЕ ЗАВРЪЩАМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ У ДОМА!!!!!!!.......

    Коментиран от #23

  • 3 Г-н шварценегер

    0 0 Отговор
    хора карайте джипове!!! при тях имате по голям шанс да оцелеете при ПТП !!!

    Коментиран от #5, #14

  • 4 Цоньо Росенов

    0 0 Отговор
    "Причината е несъобразена скорост" - Стига с тези клишета колеги,това е вратичката,обясняваща всичко,написана специално в закона за тъпите ............ Би ли ми обяснил някой,какво значи несъобразена?Твърде бързо,твърде бавно,какво?Само в нашата държава има такова оправдание,за ниска компетентност.
  • 5 Пирамид Хлътков

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Г-н шварценегер":

    @3 Аз ако имам възможност не джип ами влекач ще карам.
  • 6 izpatil

    0 0 Отговор
    Ами ако му се е спукала гума или окачването се е потрошило и затова е отишъл в насрещното а???
    На мен ми се случи да ми се скапе шарнира и добре че нямаше никой в насрещното...

    Коментиран от #15

  • 7 Lyd1q

    0 0 Отговор
    хаинбоаз е най-лекия проход и много удобен за голяма скорост ама ето до к'во води скороста :Х аз като минавах от там беше сух асвалт (лятото ) и се караше найстина много леко и бързо ( което не е правилно ) :) а тея 206 ци са като трабант - чукниш ги и са сгъват като куфар :X
  • 8 kiro

    0 0 Отговор
    karal e mnogo barzo i ako gumite sa mu bili iztarkani taka stava
  • 9 друг шофьор

    2 0 Отговор
    цоньо,цоньо,цоньо-наистина си си толкова т.п или се правиш на отворко,както казват по-младите!
    След като не си в състояние да се справиш сам с тези непознати за теб думи-мога да ти помогна аз лично,като ти пожелая ДА РАЗБЕРЕШ В РЕАЛНИ УСЛОВИЯ понятието"несъобразена скорост"!
    E,и останеш жив,разбира се,за да казваш на други незнайковци какво точно е това чудо!
    Нищо,че след случката може да си вече с побелели коси и да изглеждаш значително по-възрастен,отколкото си!
    Явно-ти си от хората,които не приемат нищо от другите и биха повярвали в нещо,само ако са го изпитали!
    Еми-пожелавам ти го!

    Коментиран от #21

  • 10 някой си

    0 0 Отговор
    Цоньо, несъобразена скорост, в случая с пътните условия означава, че в дадената ситуация ако си карал с 60км/ч и е станала белята, е трябвало да караш с скорост по малка от нея за да се избегне удар, губене на управление на МПС.
    Тъй като и ТИРА ако е карал с около 40км/ч направи си извода какво означава да се надъниш с 100 км/ч в бетонена стена без тя да подаде изобщо
  • 11 некой си

    1 0 Отговор
    и да караш джип пак нее гаранция,!!!
  • 12 Един от онези които не са

    0 0 Отговор
    Андрейчо - джурналисчето, ТИР е товара, а не камиона! Ама и ти си един писач - мани, мани! Това е все едно ако ти си носиш чантата околните да те наричат - теб самия - чанта, торба, сак, чувал, кесия. Както и Дядо Мраз /не дядо Коледа - защото март месец не казвате дядо Марта - нали!/ да го наричат шейна.

    А човечеца дето е карал в насрещното - писна ми от БЕЗСМЪРТНИ ИДИОТИ да карат срещу мен и аз да им правя път за да не се изджасаме!
  • 13 Желю Иванов

    0 0 Отговор
    Жалко!!!!!!!!!!!!
  • 14 Ангел Русев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Г-н шварценегер":

    @3 Г-н шварценегер , защо не си вземеш танк , за да си по - сигурен , че ще си победител в ПТП - то
  • 15 Ангел Русев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "izpatil":

    @6 ще се скапе шарнира , като минават преглед само документите .....
  • 16 Ники

    1 0 Отговор
    Абе за джип не е гаранция ама е по добре :)
  • 17 нога

    0 0 Отговор
    ако момака е бил с китайски гумета бог да го прости
  • 18 ралица тончева

    0 0 Отговор
    не говорете глупости този участък от пътя е много коварен завоя е след дълга права и винаги е мокър или заледен една мантинела го дели с дълбоко поне 10м дере и на всеки които минава от там може да се случи предупредителен знак за опасност има само от другата от която е идвал тира
  • 19 Явор

    0 0 Отговор
    НЕ ми е жал за такива "донори" карат като безсмъртни..
  • 20 НИКОЛА ПЕТРОВ

    1 0 Отговор
    А НЯКОЙ ОТ ВСИЧКИ ВАС МИНАВАЛ ЛИ С 90 КМ,НА ЕДИН МЕТЪР ОТ ДЕБЕЛО КРАЙПЪТНО ДЪРВО С 1400 КГ АВТОМОБИЛ,СЛЕД СКЪСВАНЕ НА ЛЯВ ДОЛЕН ШАРНИР.АЗ ЗАТОВА СЕ ОТКАЗОХ ОТ АВТОМОНТЬОРЛЪКА,ЗА ДА НЕ МИ ТЕЖАТ НА СЪВЕСТТА ТАКИВА ШОФЬОРИ КАТО ТОЗИ.ЛЕКА МУ ПРЪСТ.НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОЙ ДА ИЗПИТА ТОВА ЧУВСТВО.НЕ КАЗВАМ,ЧЕ МОЖЕ ДА Е ОТ НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ ИЛИ ПОЛЕДИЦА,НО НАЙ-ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ ТОВА ДА ВИ СЕ СЛУЧИ СЕ ДЪЛЖИ НА ЛОШИТЕ ПЪТИЩА И ПОДРЪЖКАТА НА АВТОМОБИЛА С НЕКАЧЕСТВЕНИ ЧАСТИ.А ТАКИВА В БЪЛГАРИЯ КОЛКОТО СИ ИСКАШ(ДАЖЕ И ОРИГИНАЛНИТЕ).КЪМ ВСИЧКИ ПО-МЛАДИ КОЛЕГИ,КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО,НЕЗАВИСИМО ОТ СТАБИЛНОСТТА НА АВТОМОБИЛА ВИ.НА ЛЕДА ВСИЧКИ СА РАВНИ.ЗАПОМНЕТЕ ТОВА.
  • 21 Шоферче

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "друг шофьор":

    @9 и @10 Абе Цоньо си е прав, ама явно не ви стига ... да го разберете. Особенно 9 дето се направи и на шофьор.
  • 22 ДИМИТЪР БЛАГОЕВ

    1 0 Отговор
    Уважаеми карачи какви шарнири, какви прегледи ,какъв лед ,какви 10 метрови пропасти - това е 2-3 годишна кола този келеш е карал като ББ Ландкрузър на НСО по неоткрита магистрала и ако беше срещнал лек автомобил жертвите щяха да са повече
  • 23 Пецата

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "друг шофьор":

    @2 Колега съгласен съм с повечето неща които си написал, но преди да се знае как и в следствие на какво автомобила е попаднал в насрещното движение анализите са неправилни...
    Ако е по вина на шофьора твоя пост се вписва повече в картинката, но ако е по някаква друга причина не съм съгласен. Вярно е че с по безопасна скорост смаляваме значително шанса за ПТП. Но да си признаем че вероятно по малко от 50 % от шофьорите спазват ограничението 90 км/ч за извън населено място съчетано с непознаване на местноста и мокър асфалт последиците са трагични.
    Аз, който принципно се старая да спазвам правилата за движение по пътищата немога да отрека, че съм имал и рискуви ситуации. Сигурен съм и че всеки ги е имал а дали тези рискуви ситуации са в резултат на временно невнимание , техническа неизправност, несъобразяване с пътните условия общо взето няма значение. Физиката е точна наука и не прощава.
    Може да се случи на вски въпреки че по предпазливите ще намалят шанса минимално (не напълно), така че аз бих казал Пази боже от такива трагични последици.

    @3 Г-н шварценегер да си чувал нещо за фактора пари и възможности. Според теб защо един шофьор би избрал Пежо 206 ?
  • 24 blizak priqtel

    0 0 Отговор
    mom4eta po krotko s komentarite az go poznavah 4oveka leka mu prast tova e slujeben aftomobil,vqrno 4e e karal malko barzi4ko i na zavoq se e zavartql ,a mejdo drugoto be6e mnogo razumen voda4 i za informaciq samo li4niq mu avtomobil e jip.Taka 4e koi kakvoto mu e drasnato ot sadbata i sas samolet da be6e minal se taq.Leka mu prast.
  • 25 ТРИФОН

    0 0 Отговор
    Има ограничение 60км , да се е съобразявал , няма да му се върне живота , няма да види семейството си , но да е мислил , карал е с 90-100-150 , разликата между 60км и 90км е някакви си смешни минути , няма и за 1 цигара.
    Всички , караме като състезатели , но всичко си има мярка .
  • 26 Ивайло

    0 0 Отговор
    когато чета коментарите откривам колко сме прости и завистливи българите. Човекът е починал, по една или друга причина, а тук се чудим как да го оплюем и да го изкараме виновен ! Най-лесно е да се каже несъобразена скорост с пътната обстановка(всеки един от нас понякога бърза) въпроса е, че "следствените служби" няма да си мръднат пръста да разберат истиснката причина. Ето ви пресен пример от преди 2 месеца : на магистралата от някаква кола е изтекло огромно количество масло на един от завойте, мой колега кара със 100 (има гпс и ако направи превишение му режат от заплатата) та кара си със сто и стъпва в маслото което забелязва в последния момент, колата се завърта няколко пъти по мантинелата и става тоталка, за щастие на него нищо му няма, но му написаха акт, че е карал с несъобразена скорост въпреки възражението му за непочистения път и това, че е карал със сто при допустими 130.
    Със здраве и не говорете с лошо за починалите, утре може ваш роднина да пострада от нелеп инцидент, няма да ви е приятно да гледаде изказвания от хора който са пасивни шофьори или даже не са такива.
  • 27 Ира

    1 0 Отговор
    А аз като млад шофиор карам с позволени 40 или 50 за градско,защо ми свирите.???? Всички нарушаваме правила,опитвамсе да ги спазвам а ме псуват за това,свирят ,натискат отзад за да дам газ,бавно била карала.А аз така карам ,при тая скорость чувствам че мога да контролирам кола.Това че живота напрегнат ,или излезнал на пьтя ядосан или смяташ че си велик на пьтя не ни дава право да караме бясно.При малка скорость човек има поне някакьв шанс да реагира като стане нещо с кола.Так че псувайте ме на здраве ,а аз ще продолжа да карам бавно и да спазвам правила докьде мога.Искам просто да не сьм на место на това момче или на место на неговото семейство,искам детето ми да има майка .