Last news in Fakti

15 Август, 2017 09:30 4 121 14

Слагат скоби, дори да си платиш за паркинг

  • скоби-
  • паркинг-
  • туристи
Слагат скоби, дори да си платиш за паркинг - 1
Снимка: Архив

Платен паркинг и бариери посрещат туристите по Черноморието ни. Между 1 и 10 лева на час струва паркирането в сините зони на различните курорти. Възможно е обаче да платиш за паркинг и пак да получиш скоба на колата, съобщава Нова тв.

Общината в Созопол въведе платена зона за паркиране и постави бариера на входа на града. Таксата се плаща на излизане.

Oказва се обаче, че много от хората не са доволни. По думите на управител на местен хотел често се случва служители на фирма да минават по улиците и да поставят скоби на произволен принцип. Мотивът - туристите не били платили, въпреки че по закон се плаща след напускането.

Последният случай е от вчера. Подаден е сигнал до полицията. Туристите опитват да се свържат с фирмата изпълнител, но без резултат.

От общината са категорични, че проблем няма. Хората са предупредени, а собствениците могат да получат карти за достъп. Предвидени са и места за гости. Кметът обаче не пожела да говори.

Подобна е ситуацията и в други населени места. В най-масовия случай, таксите за платено паркиране са около 2 лева на час. А оказва се подръчните материални са неизменна част от обстановката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    28 0 Отговор
    Паркирането в Созопол е отврат и безумие. Местните шушумиги си слагат 10 литрови бутилки с вода и си пазят места пред "хотелите". Ако се опиташ да ги махнеш, скачат на карате, но бързо им минава като ги притиснеш.
    Ако някой иска да разгледа града, да го направи в края на април или началото на май. Всичко рапоти и няма блъсканица, а в стария град се влиза с кола и през централната алея с котвата.
  • 2 гаден град

    24 1 Отговор
    А когато коментирах че Созопол е гаден град с мноооого недостатъци не вярвате!
    Ходил съм преди десетина години и съм казал че повече НЯМА ДА СТЪПЯ ТАМ.
  • 3 no name no face no number

    43 2 Отговор
    Скоро няма да ходя на море в Бугаристан. Предпочитам да отида на почивка където и да е в место да си късам нервите с мутри и идиоти.
  • 4 ТЕДИ

    25 0 Отговор
    затова няма да стъпя на българското черноморие. печалбари и нищо повече......
  • 5 ГОСТ

    20 3 Отговор
    Дреме ми. Не съм стъпвал вече 10 години. Малоумниците не разбраха как си губят клиентите. За справка тази година сме в Италия и Гърция. Едни 7-8 хиляди лева отиват в чуждия туризъм само от нашето семейство.

    Коментиран от #7

  • 6 Пазарен Либерализатор

    17 0 Отговор
    В Гърция спираш където искаш и няма нито бариери, нито такса "паркинг". Дори в пясъка може да спреш, стига да не е сред шезлонгите и чадърите.
  • 7 ЕИЙ

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "ГОСТ":

    Абе брат ти ко работиш
    Асанчо и то иска
  • 8 един българин

    16 1 Отговор
    Ееее, Созопол е гадно, ходил съм един-два пъти там и повече няма да стъпя. Но това не значи, че цялото ни черноморие е такова. Слезте по-надолу на юг - има разкошни места и плажове..........
  • 9 onq s konq

    5 8 Отговор
    Решението на проблема със скобите е много просто:След паркиране колата се вдига на трупчета и колелата се прибират в багажника.Вярно че на пръв поглед операцията изглежда трудоемка и бавна,но след няколко опита нещата се изчистват и всичко става за норматив.Ама акъл трябва между ушите,а не бели бъбреци!
  • 10 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 3 Отговор
    Не ходете на бг море
  • 11 по темата

    5 0 Отговор
    Няма ли кой да дава Ъглошлайф по наем, или направо да обслужва скобите, които са добра суровина за скраб.
  • 12 сойкаПЕИСМЕХУЛКА

    8 0 Отговор
    Плащаш за празен стол по 20лв. Плащаш синя зона + скоба или наказателен паркинг. Плащаш за плаж, взет от концесионери и даваш безумни пари за чадър и шезлонг. Тарашат ти плажната чанта, да не би случайно да внесеш една минерална вода. Искат ти петорни суми пари в барчето на плажа. Плуваш в море от фекалии. Ей за това повече на нашето Черноморие няма да отида, докато не се научат как да се държат към туристите, които ги хранят. В Гърция почивката ти излиза по-евтино, защото там не гледат на тебе, като на торба с пари, която трябва да ошушкат.
    П.С.П. Аман от пишман български бизнесменчета, които искат да правят пари от въздуха. Мислят си, че лъжат туристите, а реално лъжат себе си. Ама някой ден ще се усетят. Вече изгониха българските туристи, след някоя и друга година ще изгонят и чужденците, заради прекомерната си алчност и ще свият перките, понижавайки цените и подобрявайки рязко качеството на предлаганите услуги.

    Коментиран от #13

  • 13 Чичу Ади

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "сойкаПЕИСМЕХУЛКА":

    Да не те разочаровам, но си в грешка. Нищо няма да се промени. Това, че на някой не му харесва не означава, че на всички не им харесва. Кои чужденци идват? Онези търсещи евтин алкохол, евтини курви, такива които ще ритат камериерките.... Следиш ли ми мисълта. Интелигентни и заможни туристи в бълХария няма много отдавна. От местната паплач ходят разни селяндури, които за 2-3 дни гледат да се размажат, а почивка навън ще им излезе скъп транспорта. До тях се нареждат мутричките, отишли на лов за рускини, англичанки и германки, от онези дошли да припадат от алкохол и да скачат от терасите. Нашето черноморие е нещо, като лятното гето на Европа. А негра за гетото ще има винаги...
  • 14 Иван

    5 0 Отговор
    Така... като чета статията, излиза, че тези скоби се поставят от частна фирма, демек юридическо лице ООД. Носете си акумулаторен флекс и смело сваляйте скобата. Хайде да видим по кой закон ще ви съдят? Дааа, ще кажете, че имало наредба, но отиваме в съда и почваме да доказваме - кой какво, как. Много обичам да се съдя с такива тарикати и да ги обирам. Моята адвокатка само чака някоя такава издънка. Като питбул е - захапва и не пуска докато се свали 10 кожи. Досега съм осъдил прокуратура, кмет и половин дузина тарикати. Имам повече от 10-на запора на банкови сметки и имущество.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове