Last news in Fakti

20 Август, 2017 08:26 1 867 22

Румен Радев: Само народ, който помни своето минало, е готов за бъдещето

  • с. петрова нива-
  • румен радев-
  • тракийци

Тук на Петрова нива по-силно откъдето и да е се усеща духът на героите преображенци

Румен Радев: Само народ, който помни своето минало, е готов за бъдещето - 1

"Само народ, който помни своето минало е готов за бъдещето". Това каза президентът Румен Радев в речта си тази вечер пред мемориалния паметник в местността Петрова нива край Малко Търново, където се отбелязват 114 години от Илинденско-Преображенското въстание. "За мен е чест да бъда с вас в сърцето на Странджа в този свят ден. Събрали сме се тук от всички краища на родината, за да почетем отново една от най-важните страници от нашата история.

Тук на Петрова нива по-силно откъдето и да е се усеща духът на героите преображенци, които дръзнаха да вдигнат глава без каквато и да е помощ отвън", добави още Радев. Според него е жив споменът за преселението на тракийците след зверското потушаване на въстанието, след което в пепелища са се превърнали хиляди домове и съдби. В словото си президентът посъветва политиците да не забравят това драматично преселение и да помнят този епизод от нашата история.

Радев пристигна в историческата местност със съпругата си Десислава и бе посрещнат с овации и скандирания "Добре дошъл!". Той възроди традицията президент да присъства на тържествата на Петрова нива, която бе прекъсната през последните няколко години. За честванията в историческата местност пристигнаха председателят на Тракийското дружество Красимир Премянов, областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, депутати от ГЕРБ и БСП, общественици и патриоти от цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къцамун

    14 22 Отговор
    Как се нарича мъж, командван от една жена? Мъж под чехъл.
    Как се нарича мъж, командван от две жени? Заврян зет.
    Как се нарича мъж, командван от три жени? Румен Радев.

    *ba dum tss*
  • 2 кирил

    12 16 Отговор
    кухи банални думи на кух и безличен човек

    Коментиран от #5

  • 3 незнайко

    11 17 Отговор
    Още първото изречение, ме наведе на мисълта, за заучени фрази !!! Помислете какво е направил полезно до сега ??? Аз не се сещам.
  • 4 Бесен Язовец

    14 8 Отговор
    Евалата на президента Радев интилигентен мъж с достойнство, не като г-н Плесен или г-н конска глава
  • 5 Браво

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "кирил":

    Кратък, Точен и Обективен коментар
  • 6 падналия ангел

    14 3 Отговор
    Айде сега-заучени фрази! Много бързо забравихте предишния с листчето в ръка! Жените го командвали, а предишния не го е****ха за нищо! Друг пък пита какво е направил, ми извикай го, може да ти окопае двора! Предишния копал ли ти е на лозето?. Оставете си го човека, и без това функцията му е представителна.

    Коментиран от #8

  • 7 Бургас

    14 2 Отговор
    НА ВСИЧКИТЕ ЩЕ КАЖА,ЧЕ ТОЗИ ДОБЛЕСТЕН ПРЕЗИДЕНТ ВЪПРЕКИ СУПЕР ОГРАНИЧЕНИТЕ МУ ПО КОНСТИТУЦИЯ ПРАВОМОЩИЯ ЗА ТОВА СИ УПРАВЛЕНИЕ ДО ТУК НАПРАВИ ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЗА РОДИНАТА БЪЛГАРИЯ ОТ ПРЕДХОДНИЯ МИЖАВ ВАШ КОМИР!!!!

    РАДЕВ НАЛОЖИ ВЕТО НА ОТКРОВЕННО ГРАБИТЕЛСКИЯ ЗАКОН ЗА КОНЦЕСИИТЕ И ДР. ПОДОБНИ ОТКРОВЕННО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАЩИ ГРАБИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ТЕКСТОВЕ!!!!!.....И ТОЧНО РАДЕВ ЗА НОРМАТИВ СПЕЧЕЛИ УВАЖЕНИЕТО НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ, ТОЧНО ЗАЩОТО НЕ БЯХА ВИЖДАЛИ ТОЛКОВА ЧИТАВ И ДОСТОЕН МЪЖ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!

    А, вИЕ ПЛЮЕЩИ, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СИ ПЛЮЕТЕ СРЕЩУ РАДЕВ

    Коментиран от #9, #18, #19

  • 8 финикийски знак

    4 12 Отговор

    До коментар #6 от "падналия ангел":

    Ха ха ха хаааааа !!! Президент Плевнелиев влезе в политиката с ПАРИ ,А НЕ ЗА ПАРИ!!! С ясен произход и платени данъци!!!


    Как влезе ментора на Радев- Г. Първанов - Гоце!-Гол като пушка с един външен кенеф на село! А само как излезе- ПРИКАЗНО БОГАТ. КУПУВА ХОТЕЛИ,СТРОЙ НОВИ .....


    Познайте как ще излезе от политиката протежето му РАДЕВ по известен сред народа като МУНЧО???

    Ха ха ха аааа....

    Коментиран от #12

  • 9 луд гидия

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "Бургас":

    Тоя "доблестен " президент с налагането на вето в/у закона за концесиите сложи кръст и поръси с пепелта на забравата редица грандиозни проекти като тунела под Щипка и други които не могат да си изградят с пари от бюджета !


    Луд умора няма!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 gnida

    5 4 Отговор
    Българинът със селски и просташки стил ще оплюе дори и най-ерудирания човек ....... Ами като можете бъдете повече от него , но не можете ..... Плевнелиев повече ли ви харесваше ? За мене Господин президентът е единственият достоен мъж е републиката !
  • 12 падналия ангел

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "финикийски знак":

    Нещо забрави за офшорките в Кипър! И друго си забравил, кой му даде хляба на комсомолския активист. От специалност свързана с компютри почна да прави компоти, къщи де! Я се върни назад и провери кои са майка му и баща му, родителите на първата му жена! Това е човека,който каза, че е ходил на митинг с плакат направен от тапетите в стаята му в ден когато такъв е нямало. Това е ренегат, а не човек.

    Коментиран от #16

  • 13 Ерудин кой Ти иии Той?

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "топшит":

    Нито ти нито Той! Като попа - "не ме гледай що върша а слушай какво ти говоря"! Какво върши негово президентско безсилие, И какво говори на събора? Нека се вникнем в "меседжа" на туй ЩО ТАМ КАЗА. КОЙ, НАРОД който помни ИСТОРИЯТА СИ ЩЕ ИМА ИСТОРЕЯ " - АЗ БИХ КАЗАЛ - ПРАВИЛНО, БРАВО, УРА, ДА ЖИВЕЕ, ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА МУ ДАВА ДА ЖИВЕЕ СТО ГОДИНИ И ВСЕ ТОЙ НИ УПРАВЛЯВА! Правилно казвам на основанито на първият му КЬОР ФИШЕК! Уж бургазлии са от морето но се окоза че и в солената вирее БОЛ ШАРАН и то не дребен а Голям. Народа Шаран го посреща с местните Чорбаджии и Онбашият с възгласи ДОБРЕ ДОШЪЛ НАШ ЛЮБИМ И МЪДЪР КОМАНДИР. Но да видим ФОРМУЛАТА НА ПОПА за която се придържа всеки ДЪРЖАВЕН СЛОВОБЛУДНИК КОГАТО КАКТО ОКТОПОДА ПРЕД ЖЕРТВАТА ПУСКА ПЛЪТНА ЧЕРНА ТЕЧНОСТ С ЦЕЛ ДЕЗОРИЕНТАЦИЯ И ПОСТИГА СВОЕТО - НАЛАПВА Я. Държавника словоблудник трябва да каже онова което Шарана иска да "чуе" въпреки че шарана няма и уши. Шараните от Бургас са в ЕКСТАС от думите на "първият ни ГЕНЕРАЛ ЗАЩИТНИК НА ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И РОДНО ЩО НИЕ ЛЮБИМ, ТАЧИМ И МИЛЕЕМ -УРА ! Да ама дали е така? ПОПА ни казва не ме гледай какво върша и РУМЕНИГЕ ИГРАЕ СЪЩОТО "КАТЕНАЧО". ТОЙ КАЗА ЛИ КАКВО ПРАВИ МО по въпроса но Учебниците по история - НЕ. Той каза ли защо Пинокио Плевнелиев вместо на ШИПКА произнесе същият бълвоч по ИСТОРИЯТА в Габрово - НЕ. Тои каза ли защо Сорос финсира принаписването и коригиране възпитанието на нашите деца - НЕ. Той осъди ли ония представител от МО(мин.на образованиет

    Коментиран от #15

  • 14 Ерудиран, кой Ти иии Той?

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "топшит":

    Той осъди ли ония представител от МО(мин.на образованието), дето заяви че не е имало турско .робство а съжителство и предложи сваляне паметника на ЛЕВСКИ В СОФИЯ - НЕ. Румениге каза ли защо Иван Костов запази всички граждански права на изселилите се български мюсулмани.А за нашите Изселници от Турция зеро - НЕ. Мохамеданите са факт в България а българите в Турция? У нас турско ОБИЧАИ, традиция, реч, имена, свободна религия а в Турция, българска реч, имена, религиа- РУМЕНИГЕ Е СЪЩИЯТ МЪЖЕНСТВЕН ПУДЕЛ КАТО ПИНОСИО. А туй че бил читав мен не ми влиза в работа а на жена му. Разбра ли Г-н Шаранков.
  • 15 Ерудиран, кой Ти иии Той?

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ерудин кой Ти иии Той?":

    Предните два мои коментара са АДРЕСИРАНИ ДО ГНИДА А НЕ ДО "толшит" . Моля за извинение.
  • 16 финикийски знак

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "падналия ангел":

    Ха ха ха .... ще ми спукаш жлъчката от смях!!! Цяла България знае че офшорките в Кипър са РУСКИ ФЕИК!!! Президент Плевнелиев си е направил парите в най прозрачната икономика в Европа Германия!!!

    Същата тая Германия която осъди контрагента на спонсора на ГОЦЕ и той си излежа присъдата и излезе а нашия гашник още не е осъден!!! Да не говорим за ГОЦЕ!


    Я кажи колко пари набутахте на Първанов вие руснаците? С офшорки ли му ги дадохте или в КУФАРИ???

    Ха ха ха ааааа......!!!

    Коментиран от #17

  • 17 падналия ангел

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "финикийски знак":

    НАП-Средец е правила ревизия на Росен Плевнелиев, за източва пари към офшорка още през 2000 г. Това става ясно от нова порция документи, изпратени до медиите. Става дума за фирма "Билингам Дивелпмент", за която има съмнение, че е била собственост на сегашния президент. Тя е регистрирана на същия адрес, на който е регистрирана и офшорната фирмата "Инокс", за която стана ясно, че е собственост на Росен Плевнелиев.
    В понеделник вечерта първата порция документи, пуснати в сайта silnabulgaria.com, съдържаше и писмо, с което Плевнелиев упълномощава адвоката и дава данните на съпругата си, за да може да се разпорежда с банковите сметки на офшорното дружество Инокс.
    От новите документи става ясно, че данъчните в район Средец в София са направили ревизия на немската фирма Линдер, управлявана от Плевнелиев, заради съмнение за източване на дружеството чрез кипърска фирма "Билингам Дивелпмент".
    То и ти си фейк ам на кой му пука. И какво ме интересува Гоце, какви куфари, какви руснаци! Джипито ти да не е в отпуска?
  • 18 БУРГАСКИ ШАРАН

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бургас":

    Кълнеш без замисляне и ще свършиш без люспи и разфасоват а и миришещ на братска тиня! ШАРАН !
  • 19 БУРГАСКИ ШАРАН

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бургас":

    Да се чете - Кълвеш а не кълнеш
  • 20 Ние сме осветлени тъй че светим и на другите

    0 1 Отговор
    Ние искаме ПРАВОСЪДИЕ А НЕ ОСВЕТЛЕНИЕ. Ние сме осветлени тъй, че свят ни се вие. ГАРАНЦИИ ЗА ПОТЪРПЕВШИТЕ ДАЙ НЕ ЗА КРИМИНАЛА, КОЙТО И ДА Е ТОЙ. МОЖЕШ ЛИ? НЕ! ЗАЩОТО СИ ПУДЕЛ.
  • 21 ела

    1 0 Отговор
    " Народ който няма минало не може да има бъдеще " К.Атататюрк
  • 22 БЕЗЗВУЧНА СЪГЛАСНА

    0 0 Отговор
    Топографски знак. Кукла на конци. ДЕРИЖИРА енергично, по НОТИТЕ на партията.Иначе е ВЪЗДУХ под налягане - РОДОПСКА ГАЙДА. ЩЕ си иде без да го запомнят. Каруцар, бил карал самолет а колко души му шепнат в ушите та белким го приберат обратно да кацне.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове