Last news in Fakti

26 Септември, 2017 19:16 2 465 13

Слави Трифонов към президента: Вляхте се в прогнилата политическа класа

  • слави трифонов-
  • румен радев

Слави Трифонов атакува президента Румен Радев с публикация на официалната си страница във фейсбук. Според телевизионния водещ президентът Радев е неглижирал референдума за промяна на изборната система, иницииран от самия Трифонов и неговия екип.

Ето какво написа Слави Трифонов във фейсбук:

Българите в Чикаго попитали президента Румен Радев „за референдума на Слави Трифонов“. Хората ръкопляскали, а президентът казал: „Не знам защо депутатите решиха така“.

Г-н президент, нямахте ли доблестта да кажете в очите на нашите сънародници, че всъщност вие не подкрепяте волята на българските граждани, изразена на референдума? Че вие, избраният президент на втори тур от 2 063 032 души, неглижирате волята на 2 509 864 българи, които категорично поискаха да избират депутатите си с мажоритарен вот в два тура? Че вие, също като госпожа Корнелия Нинова, сте привърженик на немската смесена избирателна система, която, както се видя тези дни, е повече пропорционална, отколкото мажоритарна.

Г-н президент, нямахте ли честта да кажете в очите на нашите сънародници, че не са били добре информирани за особеностите на мажоритарния вот? Както твърдяхте в едно интервю по БНР след референдума.

Г-н президент, нямахте ли смелостта да кажете в очите на нашите сънародници, че сте против държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас? Да ви припомня какво казахте при първата си реч в Народното събрание: „Парите за партиите следва да се ограничат чувствително, но с ясното съзнание, че лишени от разумно финансиране, партиите ще станат още по-зависими от лобисти и външни фактори“. Субсидията до ден днешен е 11 лева на глас.

Г-н президент, още с полагането на клетва в Народното събрание, вие се вляхте в редиците на прогнилата политическа класа. И убедено мога да заявя, че решенията от референдума не се превърнаха в закон, не защото депутатите решиха така, а защото всички вкупом решихте така.
Ако вие бяхте толкова загрижен за волята на българските граждани, изразена на реферeндума от 6 ноември 2016 г., можехте да направите това, което ви позволява Конституцията на Република България. Член. 98, ал. 2 от Конституцията казва: „Президентът на републиката отправя обръщения към народа и Народното събрание.“ Народното събрание не спази законовия срок за разглеждане на резултатите от референдума. Този срок изтече на 14 септември. Ето защо, на 7 септември, примерно, вие можехте да се явите в Народното събрание и да отсечете достойно като президент: „Решете за референдума! Имате още една седмица!“

Преди време в предаването си казах нещо, което ще кажа и днес. Преди девет години на гости ми беше един генерал - смел, достоен летец. Мъж на място. Жалко, че президентът, който имаме днес, не е като него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    20 8 Отговор
    Ами прав е Станислав

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ужас

    11 6 Отговор
    плювнелиеф си отиде
    друг дойде
    да врякя всеки ден
  • 4 Петър

    18 3 Отговор
    И да не забравяме че всички са БОКЛЦИ
  • 5 нъц

    19 10 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Изобщо не е прав даже и мн. добре знае, че президента нищо не може да направи! Референдумът го преебаха герберастите в комбина с бсп и дпс! Сегашната политическа каста няма никаква полза референдума да мине и групово, кой как може спретнаха Славчо! На хората също не им пука и не излязоха да наритат депутатите и номера на Бойко Пеевски и сие отново сработи. Преди да се сърди на президента има един списък от 240 на който трябва да се сърди плюс една камара странични техни помощници !
    За жалост не е Слави този, който може да поведе и обедини хората, той е същия, като Бойко тоталирист с огромно его !
  • 6 Контра

    12 5 Отговор
    МАГИЧЕСКИТЕ РЕШЕНИЯ ИДВАТ С ПОГРОМИТЕ ПРЕВРАТИТЕ И РЕВОЛЮЦИИТЕ. ТУК У НАС СИЧКО ДО ТАКВАЗ СТЕПЕН Е ПРОГНИЛО ЧЕ ТУЙ КОЕТО ПРАВИ ПРЕЗИДЕНТЪТ НИ Е ЧУДО.ПЪРВО ТО Е СМЕЛ И ОТГОВОРЕН ЧОВЕК ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА Е ЛЕТЕЦ И ТО ВОЕНЕН ВТОРОТО Е ЧЕ УСПЯ ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА УПРАВЛЯВАЩАТА КЛИКА А И НА САМИТЕ КРАВАРИ ЗА КОЕТО ЗАПОЧНАХА СИСТЕМАТИЧНО ДА ГО ОПЛЮВАТ. СЛАВИ ДА НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ ЖИВОТА Е ПЕСЕН .
  • 7 Све

    8 12 Отговор
    Шоуменът май работи за ГЕРБ.
    Боко обеща да няма субсидии….
    Но на Слави му е все едно
    В това положение е все едно дали ще ИЗБИРАМЕ МАЖОРИТАРНО….
  • 8 БАШ МАЙСТОРА

    12 3 Отговор
    Давай слави, че ми омръзнаха тези , ми това не е бардак ами си е кочина. Както е казал народът , нов бардак с нов персонал да речем.
    Абсолютно нови хора ако ще намериш и аз съм за. Действай че много тролчета са .....на щат отдавна ,и са добре платени. Давай смело, но за да влезеш в парламента , съюзи се с протвниците на сегашните управници. Действай сериозно , че сме загубена държава. Разчитаме европа да ни храни , а нямаме собствена икономика.
  • 9 Хайл

    8 9 Отговор
    На Славун му е най- зор за мажоритарния вот,защото рейтинга на тъпото му предаване е вече е с минус и трябва лапачка.Българина е прост и чалгар и ще го набута в парламента и ще стане същото като с Баречката...ще се направи на ощипан,ще си намери нишата за лапкане и ни вест,ни кост....
  • 10 неутрален

    7 8 Отговор
    Кого се опитваш да заблуждаваш? ТИ СИ ЕДНА ПОДЛОГА НА ГРОБ. СТИГА СИ КРЕЩЯЛ И СЪЗДАВАЛ НАПРЕЖЕНИЕ, НЕГРАМОТНИКО И СЕБЕВЛЮБЕН НАГЛЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 НАТО ВЕЦ

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Слави Трифонов към президента: Вляхте се в прогнилата политическа класа

    Така е в живота. Едни успяват, други не ;)
  • 13 Русенец

    1 0 Отговор
    Славчо беше и си остана момче за поръчки, който му плаща, той това и бръщолеви ! В деня на изборите в Германия, френската националистка Марин Люпен каза, че с мажоритарната система във Франция те имат едва 4 депутати, а ако системата е била пропорционална, както в Германия, са щели да имат 100депутати според гласовете за тях ! Славчо иска за бетонира мафията и олигарсите за веки веков, под фалшивия предлог за представителност и мажоритарност, като се обявява срещу единствения мажоритарно избран политик у нас, т.е. срещу президента Радев !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове