1 Ноември, 2017 19:48 3 117 32

Кървища, найлон и зарзават на веганския протест

  • вегани-
  • протест

Протестът включваше и театрален елемент с „клане”, „опаковане” и „приготвяне” на живи хора

Право на живот за всяко животно на планетата Земя поискаха вегани и техни съмишленици на протест в центъра на София. Събитието се състоя на Световния веган ден.

Както и при предишни подобни акции, протестът включваше и театрален елемент с „клане”, „опаковане” и „приготвяне” на живи хора – със съответните количества изкуствена кръв. Според участниците, яденето на месо е не само нехуманно, но и вредно за здравето, съобщи БТВ.

Те скандираха: "Месото е болка и страдание!"

„Да защитим нашите безгласни и безправни приятели. Нека да покажем, че животните могат да разчитат на нас, да бъдем техният Глас! Техните закрилници!”, написаха организаторите на мероприятието във „Фейсбук”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимо

    66 6 Отговор
    Може да не съм го казвал, но ще повторя: научно е доказано, че всеки трети вегетарианец или веган е също толкова ненормален, колкото и останалите двама! ;)

    Коментиран от #31

  • 2 Гост

    47 5 Отговор
    Абе от къде на къде ще давате гласност на подобни идиотщини?
    Някой ще ми налага как да живея, защото има психични проблеми!
    Няма по-голяма лъжа от това, че месото било вредно за човека! Науката, еволюцията и Дарвин са доказали, че произлизаме от шимпанзетата, които ядат месо винаги, когато уловят плячка!
    Но нали е модерно да се дава гласност на гейове, вегани и цигани, та чак имат световни дни!

    Коментиран от #8, #10, #28

  • 3 Пазарен Либерализатор

    48 4 Отговор
    Чудя се какви ли морални дилеми изпитва веган с глисти....
  • 4 Гаргамел

    40 5 Отговор
    що ни занимавате с изкукуригали идиоти???
    ми те да почнат и в джунглата да протестират, че видиш ли останалите животни не са вегани като тях...от къде на къде примерно лъвовете ще ядат месо...айдеее да минават на зарзават и те,,,
  • 5 Бесен Язовец

    23 3 Отговор
    Това в дясно на снимката какви бузи е отпрало не ми се вярва да са от туршия
  • 6 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    32 4 Отговор
    Защо вегани, хомосексуалисти и други подобни образи винаги се опитват да привлекат вниманието върху себе си, претендирайки с възгледите си? Аз като ям месо и плющя жени, то тогава трябва ли да направя манифестация, за да се покажа.
  • 7 Пазарен Либерализатор

    27 4 Отговор
    Нормалните карнисти кротко хапваме всичко, включително месо, но не правим демонстративни кланета на животни по централните градски улици. Обаче вегерастите сътворяват кървав пърформънс, с клане на хора, търсейки максимална публичност на такива места, където би могло и със сигурност ще ги видят и малки деца. Ходи обясни на 3-4 годишно лапе защо тези хора се колят на улицата и цапат всичко с кръв. После защо всички смятат веганите за ненормални. Яденето на животинско месо е хуманно, канибализма е нехуманен. Хуманизъм означава човеколюбие, което няма как да се отнесе към животни.
  • 8 юрист

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Няма по-голяма лъжа от това, че месото било вредно за човека!...“ Абсолютно вярно! Питайте веганите следният въпрос- ако месото е вредно за човешкото здраве, защо съществуват кътниците ни и другите зъби в устите ни- каква анатомична цел имат те? Питайте ги и защо в устите ни се съдържа ензима амилаза- какво действие има този ензин и поради каква причина се секретира именно в човешката устна кухина всеки път, когато ние си хапваме? Аз не им обръщам никакво внимание, защото веганите не могат да ми отговорят научно на моите два въпроса- или са необразовани хора, или сред тях няма нито един правоспособен лекар или дори студент по медицина, който да ми отговори смислено на въпросите...

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 юрист

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Питайте ги и за ензимът липаза- къде в човешкото тяло се секретира и каква е неговата функция- какво разгражда и защо се секретира точно от панкреаса....
  • 11 Било

    21 1 Отговор
    На едно консуматорско общество му дай вегани.Тяхните баби и дядовци са били най щтаслива по Коледа за прасето а малките келеши трева боже опазини
  • 12 Бесен Язовец

    13 2 Отговор
    Ти отново не схващаш идеите на веганството и изобщо не следиш темата те не отричат че човека е хищник а че това трябва да се промени, от месоядни да станеме кози туй искат чули бееее?
  • 13 Пазарен Либерализатор

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Тук ще посмея да възразя с моето не-медицинско образование. Кътниците се грижат за веганската част от менюто ни, до като кучешките се грижат за хищническата ни природа, резците са универсални. Откриването на огъня е решило кардинално проблема с тегавите непресечени белтъчини и е довело до текущата ни зъбна конфигурация. Ако хищниците можеха да си пекат дивеча еволюцията щеше да им сплеска зъбния профил. И веганите да си направят справка за дневен прием от 2500ккалории колко зеле трябва да изрупат.

    Коментиран от #16, #21

  • 14 onq s konq 2

    11 2 Отговор
    Абе овце, прасета и телета свободно в природата нямаше да ги има, ако не са месоядните. Веганите какво искат??? Да изчезнат овцете и прасенцата ли! Да си се въргалят в червена боя. Хич не ми пука.
  • 15 коко

    7 0 Отговор
    На тия някой дава ли им пари или го правят безплатно за шоуто
  • 16 Стоматолога

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пазарен Либерализатор":

    И аз ще ти възразя пък на теб кучешките зъби са за задържане а кътниците са за дъвчене и трошене на кости вкючително а резците са за треви и клонки

    Коментиран от #17

  • 17 Пазарен Либерализатор

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Стоматолога":

    Не си схванал семантиката, човека е всеяден, не може без животински и растителни храни, за това ни е така конфигурирана захапката. Кравите, конете, сърните нямат кучешки зъби, колкото по-кръгло е сечението на зъбите толкова повече хищник е притежателят им. Отделно храносмилателен тракт и ензими, което разбива тотал веге мантрите.
  • 18 Кака Гинка

    14 2 Отговор
    Абе тия "добри" хорица защо не си пасат кротко фуражите,а нареждат на другите как да живеят?! Ако тръгнем по логиката им: растенията също са живи организми, хайде да защитим и техните права! А какво става с правата на нормалният човек,който е длъжен да търпи всякакви малоумници да му тъпчат по главата в името на "демокрацията и толерантността",а посмее ли да се оплаче - веднага до обвиняват,че използва "език на омразата".Ако в най-скоро време не заиграе дебелата сопа, официално и законно ще заживеем в истинска лудница...
  • 19 Пазарен Либерализатор

    4 1 Отговор
    https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-10-30/poreden-veganski-protest-vseki-da-yade-kakvotoo-si-iskaa-kaza-spenssst

    Е това е веган гурото с правата на животните и с кървавите кланета по Витошка.
  • 20 Mercedes-Benz

    10 1 Отговор
    Така ще е докато в България тия от лудниците не започнат да си вършат работата!
  • 21 RRR

    2 8 Отговор

    До коментар #13 от "Пазарен Либерализатор":

    Аз съм веган от кратко време, няколко месеца, през последните 2 седмици приемам над 4000 калории, 160 протеини, 600 въглехидрати на ден.
    Преди това бях на над 3000 калории, 120 протеини, 450 въглехидрати на ден. Мога да постна снимки ако някой иска, за седмица харча около 50 евро за храна (за вкъщи)
    Аз съм против такива протести и мисля че тези протести са спонсорирани от месопреработвателните фирми, защото по такъв начин всеки си мисли че веганите и веганизма са за луди хора (и аз мислех веганите за луди, но веганизма не е лудост)

    Коментиран от #24, #27

  • 22 СойкаПрахосмукачка

    7 1 Отговор
    Предлагам да опитомяваме лъвове, лисици и вълци... откъде на къде ще ядат месо, трябва и те да живеят здравословно :)))
  • 23 мъка

    10 1 Отговор
    Веганите не ядът животни ,те ги подяждат.
  • 24 Скорпион29

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "RRR":

    Животинския белтък няма нищо общо със растителния продължавай в тоя дух и анемията ти е в кърпа вързана.

    Коментиран от #29, #30

  • 25 Ivan

    2 8 Отговор
    Какви са тези глупости.Един положителен коментар не прочетох....малко ми е съмнително-а на вас?
  • 26 Джон Смит

    3 0 Отговор
    Аз пък искам да "изям" някоя веганка!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 SAAB

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Дарвин има теория НЕ е доказал ! Той също има съмнения в произхода на човека......защото / дори според него ,ако еволюцията е образно събрана в 24 часа ТО човекът се появява внезапно в последните две минути ! Има огромна празнина и внезапна поява !

    НО ако има / дори той Дарвин / съмнения в това ,че е произлязъл човек от маймуната ...ТО няма съмнение ,че човек еволюира в маймуна ! :)
  • 29 RRR

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Скорпион29":

    https://anonimag.es/image/JT9su2j
  • 30 RRR

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Скорпион29":

    Не виждам да ми липсва някой от важните група белтъци, продължавай да си кон с капаци....
  • 31 Жужу

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мимо":

    Аз не бих наричал ненормални, вегетарианците или веганите... Защото относно храната имат своето право - гадничко е да колиш и ядеш животно. Обаче, да се запитат и?: какво би станало, ако хората спрат да отглеждат овце, телета, кози...? Тогава пасищата ще се заемат от диви тревопасни, а с тях и хищниците...вълци, мечки, чакали, може и лъвове и др... Какво би станало тогава? Ще трябва масово да ходим на разходка в парка с???? - пушки. Ала МВР и пъзливите ни политици, не дават? Как ще реагира един веган, ако няколко вълка го погнат като дивеч, или мечка стръвница? Аз не бих се радвал да ме гонят - срещал съм наживо вълци, но не ме нападнаха. Нямам огнестрелно, бях само с една джобна ножка...за плодове и хляб. Щяхме да се дерем едно към едно - аз без оръжие и вълчовци със зъбките им... Едва ли ползата е на моя страна...дори и една ухахана ръка може да инфектира и да е счупена костта, да не говорим за смъртта....! Какъв би станал живота и на веганите? Ами??? - "Джурасик парк". Така, че въпроса е сложен за обобщение. Но наистина трябва уважение и неагресивност, нежестокост към неагресивни животни - подкрепям хуманизма, но пък срещу зверове, как да оцелееш без да се зашитиш? Ще те изядат.... Ти отговори, моля!
  • 32 Патриот

    0 0 Отговор
    Че в кои български колбаси има месо?
    Там има само Е-та и консерванти и тоалетна хартия с овкусители.
    Кюфтетат са ки изключително хлебни с повечко подправки и така.
    Ние сме нация от вегани.
    А морковите, марулите и доматите не заслужават ли и те право на въздух?
    За това предлагам да ядем само горепосочените колбаси и камъни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове