7 Ноември, 2017 20:24 1 458 10

Постоянен контрол в транспорта в София?

  • контрол-
  • транспорт-
  • софия

Центърът за градска мобилност в столицата изпробва нов начин на контрол на пътниците в крайградските линии, а именно кондуктор във всеки автобус, съобщава Нова тв.

През 2016 г. контрольорите в София са направили близо 10 милиона проверки. Резултатът от тях – 60 000 глобени. Към момента 10% от пътниците се возят гратис.

В София работят 220 контрольори, ако във всеки автобус се назначи кондуктор, то ще трябват минимум още толкова хора, които да покрият крайградските линии. Плановете обаче не включват наемане на нови хора.

Линия 27 в София е пилотният проект на Центъра за градска мобилност, с който ще се провери дали е изгодно във всеки автобус да има контрола. За ден работа кондукторите отчитат бум на закупените билети.

Постоянен контрол обаче няма как да бъде въведен.

Бургас въвежда постоянния контрол през 2002-ра и резултатите са видими.

А освен да следят за изрядността на пътниците, кондукторите имат и друга задача – да стоплят отношенията между пътници и проверяващи.

Дали ще има кондуктори в крайградските линии ще стане ясно в края на годината. Тогава трябва да започне и същинската работа по тикет-системата на София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъни мъни на кметицата й се присъни

    8 0 Отговор
    Искам да видя, как ще оцелее контрльор в 111 напр.!? ;)) В тоя бус има толкоз народ, че кат пръдне някой пръднята цял ден не може да си проправи път да излезе !!!
  • 2 Гост

    0 6 Отговор
    Излишен разход.
  • 3 Добре е

    5 0 Отговор
    Контрольора и шофьора като почнат да си делкат по некой лев на смяна хем вълкът ще е сит хем агнето цвло само не знам с ромите как ще е ботунец хр.ботев или отново за белите контрол за да се возят църните без
  • 4 Един

    4 0 Отговор
    От много време в цялата страна - сега вече и в София-а-а-а!
  • 5 Morgoth

    5 0 Отговор
    Дори и да е малко на загуба това ще е от голяма полза, защото ща създаде култура всеки да си плаща, а междувременно ще намери работа на още хора.
    Отношението към продаващият билети е съвсем друго сравнено със скандалджията, който ходи да глобява тези от които вижда, че е физически по-силен и пропуска тумбите с цигани.
    Защо никой не пътува гратис в маршрутките и няма скандали, че някой не иска да си плати?
  • 6 неутрален

    2 0 Отговор
    Какво се правите на неразбиращи и новатори? Другарката Фънди сутринта говореше отново глупости и добри обещания за крайните квартали /това го обещава от началото на кметуването си/ като разбира се не пропусна да се похвали, че ще има кондуктори - АЛО, "новаторите", не връщате ли много отречени от Вас, така наречени социалистически приоми. Просто Ви е страх да признаете, че зад дисциплината, която я имаше та макър и в градския транспорт с кондукторите е по- печелившо и се опазваха и превозните средства от вандалите и нарушителите, но Вашата псевдо демокрация създаде нарушителите и сега берете уражаите и ще бъде трудно да се въведе ред и то запомнете - ЧЕ ТОВА Е РЕЗУЛТАТ ОТ ВАС. ВИЕ СЪЗДАДОХТЕ БЕЗРЕДИЕТО и ВСИЧКО ПОШЛО!!!!!!!!!!
  • 7 Киро

    2 0 Отговор
    Билетите трябва да се намалят поне с 40%, 1.60 е обирджийство от страна на общината, тоест кметицата. Ако плащаш средно 5лв на ден за транспорт по 25 дена са 125лв и при средна работна заплата 600 лв в София ти остават 475лв за разходи.
  • 8 Киро

    1 0 Отговор
    Билетите трябва да се намалят поне с 40%, 1.60 е обирджийство от страна на общината, тоест кметицата. Ако плащаш средно 5лв на ден за транспорт по 25 дена са 125лв и при средна работна заплата 600 лв в София ти остават 475лв за разходи.
  • 9 ХХХХ

    2 0 Отговор
    Ами вдигнаха цената на билета с 60%, това нормалноли е, ами не е и къде са софиянците, що не протестират, нали много силни бяха в протестите срещу орешарски, който не им бръкна в джоба, а асега директно 60% директно бъркане в джоба ви и никой не протестираше срещу това е няма такива глупци. А сеге видяха че оттази глупост се увеличили гратисчиите ми ще се увеличат при тази цена, а тя трябва да е такава, че да си казваш за какво да рискувам п при ази цена я да си купя билетчето. Но като се замислим като назначат допълнителни кондуктури на които трябва да плащат ами то ефекта от събираемост пак ще е нулев, щото параите ще отоват за заплати ама то малко аклъл трябва.
  • 10 Кондуктор

    0 0 Отговор
    Само не знам какво ще правя сам срещу стадо орки?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове