Last news in Fakti

25 Ноември, 2017 19:31 1 980 11

#ДанчеСлез - Софиянци на протест срещу Фандъкова и властта в столицата

  • протест-
  • софия-
  • йорданка фандъкова

“#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество”. Така гражданската организация Спаси София кръсти готвения от нея протест на 26 ноември, неделя, от 13:00 ч. Поводът е системното несправяне на кмета Фандъкова и столичната администрация с важните за софиянци проблеми.

Ето какво пише на страницата на организацията:

Уважаеми дами и господа общински съветници,

Както несъмнено ви е известно, тази неделя (26.11) от 13:00 часа Спаси София, подкрепена от Велоеволюция и Критична маса, организира шествие, което ще тръгне от Министерския съвет по злополучния бул. Дондуков и ще завърши с протест пред сградата на Столичната община.

Протестът, който кръстихме “#ДанчеСлез – протест за цялостно творчество”, е резултат от натрупването на неразрешени и новосъздадени проблеми с градското управление. Систематичните пропуски в качеството на строителството и ремонтите, опасното замърсяване на въздуха, презастрояването и липсата на инфраструктура в множество квартали, влошаващата се транспортна услуга и заличаването на архитектурното наследство в София от години тестват търпението на софиянци.

Организираме протеста, защото искаме проблемите на София да бъдат разрешени и сме убедени, че Столичният общински съвет е част от решението. Заради това отправяме към Вас покана да се присъедините към протеста и към неговите искания и да възприемете желанието на организаторите и подкрепящите го за една по-добра, по-зелена и по-подредена София.

Присъствието Ви в неделя ще е възможност да чуете проблемите на софиянци без посредници, без “да си говорим през медиите” и да им покажете на практика, че Вие сте техните избраници и сте членове на Общинския съвет, за да защитавате техните интереси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Борко

    20 2 Отговор
    Този път браво. Няма да обиждам софиянци. Желая успех!
  • 2 Гост с име

    8 25 Отговор
    Протестът веднага ще има контра протест. Единствения законен начин кметът да слезе е на избори. Това че някакви си врякат си е тяхна работа. Аз съм доволен от кметицата.
  • 3 Браво

    15 5 Отговор
    Само така безочието на Столичния съвет и кметицата е безкрайно. Дондуков е показателен във всяко едно отношение. Наема се фирма, която сигурно е наша, но некадърна да направи ремонт. Особено с паветата и тротоарите. Пуска се никуму не нежна вело алея. Тя спокойно можеше да минава по Московска, която не е натоварена и няма да пречи на автомобилите. Освен да си подаде оставката Фандъкова, то и броя на съветниците трябва да се намали от 69 на 21. Има нужда да се намали чиновническата маса. Също останалите да бъдат накарани да си вършат работата.
  • 4 БУДНАТА СЪВЕСТ

    8 1 Отговор
    За инфраструктурата в крайните квартали са прави.В кв.Овча купел е трагедия.Трябва паралелно с големите ремонти в центъра да се ремонтират улиците и тротоарите в малките и крайни квартали.Дтана много пренаселено и няма адекватна организация на движението и достатъчно широки улици за напускане сутрин и прибиране вечер от работа.
  • 5 Бесен Язовец

    5 12 Отговор
    Долу ръцете от Данчето Фандъкова, лумпени недни !
  • 6 юрист

    13 1 Отговор
    Защо, защо извадиха паветата по Дондуков? Никой в СО и в СОбС ли не се сети, че е имало ПРИЧИНА да се сложат тези павета по Дондуков и че тази причина съвсем не е свързана с парите, с които тогава е разполагала София, а със съвсем други причини? Не виждате ли, че където и да копнете в Ларгото, излизат старини и градежи от римско време? Не виждате ли, че асфалтът не е най- доброто решение за Дондуков? Кой откровен иди*т реши, че Дондуков трябва да се застеле с некачествено положен асфалт и да асфалтира шахтите на оттичане на водата в градската канализация?
  • 7 Гост

    6 2 Отговор
    Искам Юрданка да се разходи по тротоарите (където ги има) и да разбере, че докато си гледаме в краката не можем да видим "красотите", които смята че твори!
  • 8 Непавиран софиянец

    3 4 Отговор
    Абсолютно безхаберна соцбабка! Ремонт на ремонта - с това ще запомнят софиянци наглата герберастка сган...
  • 9 баба Пенка Иванова

    2 2 Отговор
    Всички во главе с четиримата младежи от Спаси София с разнообразно образование от Унибит до некой си университет в Испания вече разбират от ремонти. Не защитавам Фандъкова, но все пак оставете и на специалистите да разбират малко повече от вас. Това е абсурдно.

    Коментиран от #10

  • 10 отговор

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "баба Пенка Иванова":

    Аз пък защитавам госпожа Фандъкова! Този "протест" е абсурден като цялата тъпотия, ширеща се в България. Като кмет госпожа Фандъкова направи много за града. Защото по времето на Янчулев и Софиянски столицата на България беше заприличала на занемарено село! Цялата тази шумотевица е отвратителна на фона на безкрайно многото неща, които бяха направени за столицата по времето, докато Фандъкова е кмет и дай, Боже, все още да бъде! Какво е това "Данче", бе простаци?! В цивилизацията следователите наричат отявлени престъпници господа, а ние се славим с безкрайната си простащина и самоунищожение! Също и с черна неблагодарност! Само колко вандали са безнаказани, къде е полицията, къде са институциите?! Къде е държавата, къде са нормалните хора?!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове