Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Сигнали за завирявания и наводнения в София

Публикувана: 2 Декември, 2017 13:16
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 897
Сигнали за завирявания и наводнения в София
Снимка: БТА
ШРИФТ ПЕЧАТ

През нощта в София са отработени 15 сигнала за завирявания, запушени шахти, наводнени мазета и дворове, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Отстранени са и паднали в речните корита клони на дървета, възпрепятстващи проводимостта на речните корита.

Сигналите са предимно от западни и югозападни части на града като "Витоша", "Връбница", "Подуяне", "Люлин", "Красно село", "Овча купел". Екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" извършват обходи и са на терен.

Нивата на всички реки на територията на Столична община са повишени, поради интензивните валежи и топене на снега от високите планински части. Осигурено е 24-часово наблюдение на реки, критични речни участъци и общинските язовири.

Заедно с екипите на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" работят и доброволци от Доброволното формирование на Столична община. Те са осигурили 350 чувала с пясък, необходими за изграждането на защитните диги покрай речни корита.

Продължава и контролираното изпускане на водите на язовир "Суходол" 2.

Изградени са диги на четирите оттоци към Южната дъга на Околовръстен път, както и диги по река Стубела, местност "Смърдана" с цел предотвратяване на разлив. Овладяна е ситуацията при с. Мало Бучино.

Градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

По данни на БАН количествата на падналите валежи в София са между 40 и 80 литра на кв. метър, като най-много са в района на "Княжево" - 80 литра на кв. метър.

За днес за София прогнозата е за жълт код - в часовете преди обяд валежите ще продължат със сумарно количество - между 20 и 30 литра на кв. м.

София / БългарияЛовци на бисери
Стефка Костадинова
Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пред спортистите ни в Рио де Жанейро
Винаги съм ви била на кадем. Надявам се и на тези игри да е същото"

Още бисери