12 Февруари, 2018 20:16 2 624 7

Полицията глоби 150 нелегални таксиджии на летище „София”

  • глоби-
  • таксиджии-
  • летище-
  • софия

Близо 150 акта от началото на годината са съставени на таксита в района на столичното летище за нарушения и нерегламентиран превоз на пътници, съобщиха от полицията.

До момента са проведени 830 специализирани проверки на служители на ГД "Национална полиция" и ИА „Автомобилна администрация“.

Заловен е водач, който е извършвал превоз на пътници срещу заплащане без да има лиценз за тази дейност. Наложена му е принудителна административна мярка и е образувано досъдебно производство.

В пет таксиметрови автомобила са открити монтирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, т.нар. „помпи“.

Две таксита са спрени временно от движение поради установени технически неизправности.

Други най-често срещани нарушения са: управление с изтекло наказателно постановление или без удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил; липса на удостоверение за психологическа годност, както и непопълнени пътни книжки. Констатирани са и случаи, при които шофьори са управлявали таксиметровите автомобили без да са ползвали задължителната седмична почивка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 8 Отговор
    Браво. Хванаха големи престъпници. То като не може друго поне с залавяне на дребни мушенници да се похвалят
  • 2 Попа

    12 6 Отговор
    Вдигнете заплатите на героите ,браво и от мен.
  • 3 Къртев

    12 4 Отговор
    Браво, сега вече всичко е точно! Вече няма, какво да дърпа държавата назад. Големият проблем е решен. Сега остават дребните работи, като 6 000 000 000 лв от КТБ, ниските пенсии на възрастните хора, картела с горива, убииствата на бизнесмени, отвличанията за откуп и т.н..
    Не оправдавам такситата, които мамят и са с неизправни автомобили, но това не може да се дава, като някакъв успех. Това е ротинна работа на хората и институциите, които просто трябва да си вършат работата. Това доказва, че до сега тази работа не е вършена. Не зная, колко са такситата в София, но щом има толкова много санкционирани, значи и в техния бранш нещо не е наред и е недомислено. Защото един доволен от работата си човек няма да си мами клиентите.
  • 4 Бакши

    6 3 Отговор
    Писалите преди мен явно се бакшиши от стереотипен характер! Не разбирам защо смърдят, ако не са бакшиши. Това е чудесна новина и трябва да има повече такива.
  • 5 Именно

    2 1 Отговор
    Браво че ... са си свършили работата поне веднъж! ;)
    Като си говорим за ловене на престъпници в случая говорим за такива които знаят къде точно се намират и как да ги хванат в крачка, защото ... всеки го знае това от много ГОДИНИ.
    Ако ще се прави акция кадърно защо не са покрили и другите подобни места? до НДК, до централна гара и други подобни?
    Да не говорим че такъв тип проверки трябва да са ежедневие за ДАИ.
    Сега може да проверят дали и колко данъци плащат такшишите. Поне големите фирми трябва да е лесно да се държат изкъсо (вместо повече от 20г да не могат да ги накарат да платят и 1лв данък).
    Ако след това вземат и фиксират положението с такситата дали се водят градски транспорт или имат право да ти отказват да те качат на принцип "не си ми в посоката" , "много ми е близо" ... та може да се окаже че примерно Убер са били по-малко "споделен" превоз и са плащали повече данъци :)
  • 6 Бакша

    0 0 Отговор
    Да попитаме гранична полиция колко години прибира пари от тези хора които законно грабят чужденците Иначе за какво да работи там на аерогарата
  • 7 Бакша

    0 0 Отговор
    Не се плащат всичките пари които минават поради факта че няма да има бранш И ти така от 10 коли като си намериш една се радваш в другия момент няма да има кой да те закара пияна главо и ако някой мисли че става професия изкарват пари много се лъже и ако вие не уважавате сервиса не заслужавате да се возите карайте си каручките на газ на 30 години и си ходете на дискотека и на работа и в центъра Това е най-евтиното на тъпите таксита които ги карат от всяка крайна точка на центъра за 10 лв да не работят друго си е да свалиш три килограма докато стигнеш и успееш да паркираш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове