Last news in Fakti

19 Март, 2018 12:28 2 504 24

Андрей Райчев: Развалихме безобразно отношенията си с Русия

  • андрей райчев-
  • русия-
  • владимир путин-
  • отношения

Нашите политици много обичат да се харесват на Запада, смъмри социологът

Андрей Райчев: Развалихме безобразно отношенията си с Русия - 1

„Западът много помогна за победата на Путин. Чувството на застрашеност на руснака бе потвърдено. Пред последните векове Западът четири пъти напада Русия и винаги през Полша. Путин съзнателно използва това.” Това заяви в сутрешния блок на БНТ социологът Андрей Райчев, коментирайки вчерашните президентски избори в Русия и победата с над 70% на Путин.

„През следващите години Путин има задачата да намери наследник и да смени поколенията. Това изисква подобрение на външната обстановка. Като гледам отстрани Путин, ще скача през поколение при намирането на наследник. Той вече няма нужда от изостряне на обстановката. Част от тези 73% са именно историята със Скрипал. Тереза Мей е човек, който беше против Брекзит. Сега трябва да преговаря за Брекзит. Тя е пред падане, на англичаните им трябва плашеща мечка и я намериха по най-лесния начин. Абсолютно съм сигурен, че това е измишльотина. На Запада им трябва Русия като плашеща мечка. На загубилите либерали в Америка – също”, смята Андрей Райчев.

Според доц. Антоний Гълъбов „доктрината Путин вчера получи формалната си подкрепа. След тази подкрепа не очаквам промяна, а повече от същото. Става дума за милитаристична външна политика”.
„Вчерашният ден е начало, от който ще започнем да се освобождаваме от илюзии. Напрежението ще продължи. Това, което реално застрашава Русия, е Китай”, смята доц. Гълъбов.

За отношенията с България и евентуалната визита на Путин в България Андрей Райчев каза: „България освен интереси има наследство, което пилее по безобразен начин. Тук никога не сме страдали от Русия. Нашите политици много обичат да се харесват на Запада. България и Русия са вековни приятели и не трябва да се пилее. Съюзът Турция-Русия е много съмнителна работа.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    20 57 Отговор
    Райчев да оди да облизва лично Путин в Москва,какво прави тук?Харчи пари от Решетников?:):):)Платена подлога!:):):)
  • 2 реалист

    58 19 Отговор
    Райчев се е изказал правилно.
  • 3 реалист

    22 12 Отговор
    Водещите британски таблоиди сензационно свързаха триумфалната победа на действащия руски президент Владимир Путин с предсказание на българската пророчицата Баба Ванга. Според The Sun,The Daily Mail, Daily Star,The Daily Express, The Mirror и др., тя не само е видяла, че Путин ще остане начело на Русия, но е предсказала и че той ще “владее света”. “Сляпа българска пророчица е направила смразяващо предсказание през 1979 г., според което нищо няма да оцелее на земята освен „славата на Владимир и славата на Русия“, гласи информацията.


    „Всичко ще се стопи като лед, но славата на Владимир, славата на Русия ще останат. Русия не само че ще оцелее, но и ще доминира над света“, предсказва Баба Ванга от България. Не е ясно, кого е видяла сляпата жена, за която е изчислено, че е познала 85% от предсказанията си, но тя използва името „Владимир“, каквото е малкото име на настоящия президент на Русия - Путин.


    Баба Ванга, често наричана "Нострадамус на Балканите", прави стотици предсказания по време на 50-годишната си кариера като ясновидец, пише The Daily Express. Тя предрича, че 44-тият президента на САЩ ще бъде афроамериканец – Барак Обама. Тя също така предрича и нападенията от 11 септември 2001 г. срещу Световния търговски център в Ню Йорк.

    Коментиран от #4, #21

  • 4 Баба Ванга

    13 43 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    Русия ке се оправи, когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея.

    Коментиран от #15

  • 5 Историк

    14 36 Отговор
    Алчната руско-червена гнида Райчев повтаря мантрите за "вековното" приятелство, които изобщо не отговарят на историческата истина. Вредите, които това същество е нанесло и на социологията и на демокрацията в България са неизброими. Достатъчно е само да споменем, че той е автора на термина "преход", под който се заметоха всякакви видове престъпления.
  • 6 Мартин Задека

    11 26 Отговор
    Това пророчество е стъкмено от кгб и няма нищо общо с Истината. Русия тепърва ще стане дармадан, подхлъзната от новите си братушки- душманушки. Московията ще се свие в орехова черупка, а над земите и ще се вее отоманското знаме.
  • 7 Браво

    28 10 Отговор
    Райчев браво, в десятката !!!
  • 8 Гост

    22 7 Отговор
    Изхвърляме се винаги,що така.комплекси някакви. Да се пишем по-западняци от западняците. От край време, начело с идиота стамболов и накрая с човекоподобното плевнелиев. Не казвам, че трябва да сме подлоги на Русия, но винаги се изхвърляме,това не прави добро впечатление на никой. Неблагодарността е характерна за един тип жени, които в крайна сметка никой не ги взема на сериозно ;)
  • 9 само питам

    23 9 Отговор
    Царят защо издигна Бойко, ако не му е обяснил какво е казал баща му, цар Борис: Винаги с Германия и никога против Русия.
  • 10 Маттин Задника

    29 10 Отговор
    Брато, колко пъти твоя запад е нападал русия и колко пъти са яли бой на корем ?!
    Ще видиш едни черупки и дармадан :)
    Още малко да дразнят мечока !
    Аз и моята рода и приятели сме си споделяли, че при напрежение между запада и Русия ние сме взели страна и тя не е запада !
    Мисля че болшенството от Българите ще са на същото мнение !

    Коментиран от #11, #23, #24

  • 11 Стамболов

    8 12 Отговор

    До коментар #10 от "Маттин Задника":

    Ами виж какво е ставало с предателите-русофили, които са взимали страна.....
  • 12 Станков

    11 17 Отговор
    Райчев да каже колко рубли има на сметка за да му повярваме че русия ни е нужна. Русия е котва пречеща на България да отплува към своето щастие.

    Коментиран от #17

  • 13 Месо Яичев Пръжков

    14 2 Отговор
    ДАЛАВЕРАТА Е ДА ГУШНАТ НА ЗАПАДНЯТА ЕВРО, ДОЛАРИ. ГЛУПАВИ ЗАПАДНЯ. ХИТРИ БГ ПОЛИТИЦИ. ТУРЧИНА ЧАКА ДА НИ ГО НАДЕНЕ. ЗАРАДИ ТИЯ БГ ПОЛ. КРАДЛИВИ. ПОВЕЧЕТО.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кънчо

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Баба Ванга":

    Той в мавзолей ще влезе, ами тебе къде ща складират??!
  • 16 Владо Вр

    5 5 Отговор
    Нашите политици обичат слугинажа. След освобождението-имперска Русия. При Стамболов-османската империя.При Фердинанд-Австро-унгарската империя и кайзерова Германия. При Борис 3-третия райх. 1.944-1989г - СССР. ОТ 1990-САЩ и ЕС. Без последните две, всички останали са се разпаднала, но политиците ни са си същите политически проститутки. А народа си остава зле.
  • 17 Борис

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "Станков":

    Тук освен злобни има и смешни коментари.Като гледам как 28години плаваме и порим вълните направо ужас испитвам.
  • 18 алоооо

    2 7 Отговор
    Станков пише че русия ни държи като котва какво плаване какво порене има в кефалата ти бе Бъпеш.
  • 19 Мммм

    4 1 Отговор
    До Мартин Задека не знам от кого и как е скалъпено,но тя предсказа че и Курск ще потъне и понеже Курск град в Русия е далеч от водни пространства никой не вярваше, е да ама то не ставало въпрос за града а за подводницата. И оня боклук дето се пише с име то на пророчицата ми имай малко срам и уважение бе протък такъв.
  • 20 Кака Гинка

    6 4 Отговор
    Като виждаме глупавата европейска политика - "пускаме си всякаква арабска измет,гаврим се с Източна Европа и вървим на нож с Русия",дали има нужда пророци да ни казват какво ще се случи?. А Райчев тук добре го е казал.
  • 21 до N0 5 реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    рАЗИЯтските диваци почнаха да приписват на баба Ванта какви ли не простотии - зер жената е починала, не може да каже нищо в своя защита. А жълтите парцали, дето цитираш, са бетер пеевските, срещу пачка рубли всеки може да си поръча каквото ще в тех...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 guest

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Маттин Задника":

    Аз пък при напрежение между България и страна агресор, ще взема страната на България.
  • 24 путиняшките

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Маттин Задника":

    задници и родата им сте яснил Важното е, че при напрежение ние, дето ще вземем страната на България, този път ще ви нацепим кратуните с бренекетата и сапьорните лопатки. Нали не мислиш сериозно, че ще ви оставим пак да откраднете бъдещето на децата и внуците ни? А, руска г.н.и.да?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове