Last news in Fakti

28 Март, 2018 17:21, обновена 28 Март, 2018 16:29 25 455 38

"Гранична полиция" със 138 нови автомобила (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • гранична полиция-
  • автомобили-
  • валентин радев

Европейската комисия е отпуснала на България 160 милиона евро за техника за охрана на границите

"Гранична полиция" със 138 нови автомобила (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимки и видео: МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев присъства днес на тържествена церемония, на която ГД „Гранична полиция“ получи нова техника - 138 автомобила.

Возилата са предоставени на службата по проект “Доставка на нови патрулни и специализирани автомобили с нормална и повишена проходимост”. Те са на обща стойност 11 050 270 лева с ДДС и са финансирани от Фонд „Вътрешна сигурност“ на Европейския съюз.

Съгласно Договора за безвъзмездна финансова помощ са доставени:

- 100 патрулни автомобила с висока проходимост;

- 15 автобуса със 17 места;

- 2 автобуса с 50 места;

- 16 специализирани автомобили с повишена проходимост за служебни кучета;

- 5 специализирани автомобили с нормална проходимост за служебни кучета.

Още 11 патрулни автомобили с висока проходимост ГДГП получава съгласно Меморандум с Чешката република.

"Гранична полиция" със 138 нови автомобила (СНИМКИ+ВИДЕО)

С доставените автомобили ще се повиши мобилността на граничните наряди, ще се създадат условия за тяхното самостоятелно използване и бързото им реагиране при възникване на необходимост, твърдят от МВР. Ще се повишат възможностите за включване и участие на служителите на ГДГП в провеждането на гранично-полицейски операции, участие в съвместни операции с други структури на МВР, както и в такива на международно ниво, включително по линия на Европейска агенция за гранична и брегова охрана, пишат още от ведомството.

"Гранична полиция" със 138 нови автомобила (СНИМКИ+ВИДЕО)

Специализираните автомобили с висока проходимост за транспортиране на служебни кучета, ще се използват за изпълнение на задачи по осъществяване на граничното наблюдение. Автомобилите имат допълнително оборудване и всички необходими принадлежности за кучета, осигуряващи бързо и сигурно транспортиране на водачите и служебните кучета в обекти и райони за тяхното използване.

"Гранична полиция" със 138 нови автомобила (СНИМКИ+ВИДЕО)

Специализираните автомобили с нормална проходимост са оборудвани с необходимите клетки за транспортиране на служебни кучета и принадлежности за тяхното използване при осъществяването на специфичната охранителна дейност като комплекс от охранителни, оперативни и режимни мероприятия в района на международните летища, аерогарите, обществените им зони и прилежащите територии, във връзка с опазване на обществения ред, своевременно разкриване и предотвратяване на противозаконни действия.

"България пази стриктно една от най-критичните граници на Европейския съюз. Доказателство за това са предоставените на България 160 млн. евро от Европейската комисия за техника за охрана на границите. ", заяви вътрешният министър.

"Гранична полиция" със 138 нови автомобила (СНИМКИ+ВИДЕО)

Министър Радев подчерта, че един от приоритетите на нашето европредседателство е сигурността на европейските граждани и благодари сърдечно на посланика на Чехия за предоставената безвъзмездно помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    93 14 Отговор
    Нека голямото крадене започне сега!
  • 2 БАЙ ГАН4О

    62 13 Отговор
    80 хиляди лева на каруца

    Коментиран от #29

  • 3 НИЙ ША ИМ ПАЗИМ ЕВРОПАТА

    50 10 Отговор
    С ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И БЕНЗИН ОТ НАРОДА ПЪК ТЕ НИ ПОДАРЯВАТ МЕПЕСЕТАТА
  • 4 Цар Навуходоносор

    35 14 Отговор
    Ето така се харчат парите за данъци, нужно е да има автомобили, ама да не се харчат големи цифри само за това, здравеопазването е на ниско ниво, образованието също, бизнесът загива, стимулация от държавата няма, но дори и да оставим стимул от държавата, поне да не затруднява хората с увеличение на плащанията към бюджета.

    Коментиран от #6

  • 5 ха сега

    61 16 Отговор
    Вместо по една Дачийка за 20-на хиляди със супер евтина поддръжка те си купуват нисанчета за 50-80 к с 5 пъти по-скъпа поддръжка.
  • 6 Расулюлах

    45 8 Отговор

    До коментар #4 от "Цар Навуходоносор":

    Не разбрахте ли че тук бизнес няма да има а само обслужващ персонал ? Тук е буферна зона и като такава няма нужда от екстрите за развита държава...има управленска шаика дето прибира милиардите от европа и робите дето им вършат физическата работа .... са картинката изяснява ли ви се? Има некво население роби за да се води че тук има държава на теория за да се третира територията като такава а управленската шайка да краде милиарди и да живее царски
  • 7 Гербаджия

    34 9 Отговор
    Нови коли , с дърти милиционери
  • 8 123;)

    21 38 Отговор
    Руски кенефи,и това не ви хареса!Ами пазят ви задниците,да можете да драскате в сайтове като този!Вижда ви се краят,скоро и новите самолети и военните бази няма да ви харесат!

    Коментиран от #17, #18, #25

  • 9 Я изкарай Гано

    58 14 Отговор
    Една такава поръчка трябваше на "Литекс Мотърс" с тази на полицията, горски и общини и институции и ЗАВОДА ЩЕШЕ ДА ГО ИМА! Едни пари щяха да влизат като данъци, заетост и т.н. Но за целта трябваха и политици с поглед в бъдещето. Е, не случихме... Почивай в мир оскотяла татковино.
  • 10 ЛЕЛЕ

    19 4 Отговор
    АУУУУ Г,Ганчев пропусна келепира с "ВЕЛИКАТА ТАРАБА" "ццццццц...........МНого се мина
  • 11 бг гражданин

    17 13 Отговор
    Защо ми се струва, че новата придобивка на гранична няма винетки. За тях май може и без винетки да патрулират? Защо така???

    Коментиран от #14

  • 12 гостенин

    32 6 Отговор
    По повод новите автомобили.По-скоро относно "подготвените отговорни кадри",които ги управляват.Преди няколко дни,ако не се лъжа в петък,на детелината,свързваща "Ботевградско шосе" с "Околовръстен път", четири ЧИСТО НОВИ джипа "Nisan",като на снимката по-горе,брандирани с надпис "Гранична полиция", без всякаква причина,при сух път и идеална видимост се бяха нанизали един в друг! Питам: дали "подготвените кадри" са пазили дистанция, къде изобщо са гледали по време на шофиране и кой носи отговорност за смазаните ( в буквален смисъл ) пари на данъкоплатците?! Това не е ли престъпна НЕКАДЪРНОСТ и БЕЗОТГОВОРНОСТ ?! В допълнение изкам да поясня,ч аз съм професионален водач на МПС с огромен стаж и изминати километри и съвсем отговорно искам да заявя,че в случая нямаше никаква причина,освен груповото им разсейване за възникване на произшествието.Дали не са се разсейвали с телефони или са били под въздействие на алкохол,или всичко заедно?! Не искам да прозвучи като заяждане,но мисля,че вътрешният контрол по службите трябва да е по-стриктен.

    Коментиран от #15, #20

  • 13 Далавера

    12 4 Отговор
    Що не напълнихте гушата на Гриша Ганчев............требаше да вземете от българските джипки..............
  • 14 me be re

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "бг гражданин":

    Защото таке е по закон.
  • 15 ТОЧНО В 10

    20 2 Отговор

    До коментар #12 от "гостенин":

    Хаааа...И ти ли мина тогава от там...Точно на детелината на Ботевградско и Околовръстното се бяха самонанизали...Цирк,цирк...Пичовете граничари,малиииии...Единият пикап така беше балиран че не мязаше на себе си.Псувах ги като хамалин че ни трошат данъците,пък то било дарения.Головодняци с нашивки...

    Коментиран от #23

  • 16 Насо

    11 3 Отговор
    Има ли ,кой да ги кара тези коли или във всяка кола ще бъде по един човек? Защото ако са по 3-4 то колите ще бъдат в повече. Ще има и за началниците джипове.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ван

    7 13 Отговор
    Тъпаци четете бавно.
    Европейската комисия дава парите.
    Парите едва ли въобще идват в България.

    Коментиран от #22, #26, #27

  • 20 Пиндел

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "гостенин":

    И как никой не разбрат че разсеяни те кадри , под въздействието на алкохол са служители на Нисан? !? Хекйта Ви идва в повече господа, услужливо подклаждат от медиите, щот това продава.
  • 21 Пиндел

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "hmhmhm":

    Тези са граничари , какви военни , кви 5 Леа?
  • 22 Garrincha

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ван":

    Умник, мисли бързо - от къде идват парите в Европейската комисия ?
  • 23 компетентен

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "ТОЧНО В 10":

    Колега, изказваш се неподготвен, катастрофата бе причинена от служители на фирмата изпълнител на поръчката...като пишете нещо, поне гледайте да сте информирани...

    Коментиран от #24

  • 24 ТОЧНО В 10

    11 5 Отговор

    До коментар #23 от "компетентен":

    На пикапите пишеше" гранична полиция",колега,не "подизпълнители"...Освен това само минавах оттам,не съм слизал да ги разпитвам.Но благодаря все пак за инфото.То не променя мнението ми за гранична,общинска,пътна,криминална и т.н. полиции на държавна хранилка,дет за 2 ст. работа не вършат.
    Апропо,това не е само мое мнение...
  • 25 BEZ IME

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "123;)":

    За 138 броя ако идеш при който и да е дилър , ще ти дадат колите с 50% Off и всички вътре ще си свалят гащите да ги чу..ш до припадък . Парите са по програма , отпуснати са целево , но тук е направена обществена поръчка и кражбата е огромна... както сметнаха много от вас - по 80 бона на кола ... няма човек в Бг , който не знае как се печелят обществени поръчки и всичко , което знаете и сте чули е истина ... От личен опит - 10 г. в строителна фирма и 90% от обектите бяха обществени поръчки , не искам да казвам тук имена на кметове и т.н , че утре качулките като го прочетат ще са вкъщи .. хвърчеше се по цялата страна с едни пари в пликове ... ама в противен случай работа няма ;) Ако искаш , ако не искаш - пак !!!
  • 26 Бачо

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ван":

    Кой взе комисинната?????????????
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 КОЮ

    6 1 Отговор
    Ако малко от малко се интересуваха какво се купува щяха да знаят че тея Нисани са с дефекни шасита и се чупят като солети .Ама все пак кой ти гледа кво се взема важното е комисионната да се вземе .

    Коментиран от #30, #33

  • 29 ДДД

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ ГАН4О":

    аз незнам как ги смяташ
    Публикувано във факти.бг:
    "Гранична полиция" със 138 нови автомобила (СНИМКИ+ВИДЕО)
    Европейската комисия е отпуснала на България 160 милиона евро за техника за охрана на границите
    делиш 160 на 138
    и колата излиза по милион сто и 60 000
  • 30 КОЮ

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "КОЮ":

    https://www.youtube.com/watch?v=GKRc_o9H8Ls

    https://fakti.bg/avto/223188-nissan-pod-natisk-zaradi-rajda

    за вас дето давате минусчета
  • 31 Дедо

    2 0 Отговор
    Нисан и Форд марките предлагани от мюсюлманската общност в България, сигурно случайно са избрани и Бойко и Делян нямат пръст в тая работа.
  • 32 Иазгиплащам

    4 0 Отговор
    Ало!
    Премиера,министерството, ЦАцаров!
    Това не са автомобили за границата: това са паркетни джипки за асфалта до морето или до митниците!
  • 33 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "КОЮ":

    Прав сте, но не се притеснявайте ! След 5 години ще ги сменят с други таралясници, каквито ни дадат ! Дотогава може и да няма ГРАНИЦА !!!
  • 34 Паисий Неразумни

    3 0 Отговор
    Скоро ще стане полицай-данъкоплатец ,полицай-данъкоплатец ,накрая полицай- полицай.
  • 35 Гн Миташки

    2 0 Отговор
    Те дали са проходими щото до оградата пътя е ........
  • 36 Гн Миташки

    4 0 Отговор
    Ще ги потрошат още 1месец
  • 37 Гено

    3 0 Отговор
    Полицаите са за смена. На летище София се разкарват като чубани. Език не знаят дори и български. Пародия са за чужденците. Имам чуството че са ги избирало с надаване. Сигурно има и свестни но те се губят......
  • 38 гост

    3 0 Отговор
    Тука вече е по-реалистична поръчката.
    Излизат средно по 80х.лв, но кашкай 4х4 е към 45х.лв, има и навара, която е 50х.лв и автобусите са значително по-скъпи от колите, та една реалистична поръчка да има най-сетне. Еххххххххххххх. Доживях го.
    Стига с тия патрулки за 100х.лв парче, което в магазина е 30х.лв
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове