Last news in Fakti

7 Май, 2018 14:38 3 412 24

Глутница кучета нахапаха 9-годишна

  • глутница-
  • кучета-
  • нападение

Инцидентът стана в Благоевград

Глутница бездомни и освирепели кучета нападнаха 9-годишно момиче в Благоевград.

То играело пред дома си, когато кучетата, с които хората от улица "Прилеп" не могат да се справят с години, се приближили до детето. То започнало да вика, но един по един песовете започнали да го нападат, съборили го на земята и захапали.

Писъците вдигнали съседите на крак, намесили се и спасили момиченцето, но кучетата успели да ѝ нанесат сериозни рани.

"Истински ужас, кошмар, преживяхме вчера с детето ми", разказа пред struma.com майката на малката Каролина, Гергана.

"Детето ми оцеля по чудо, щяха да го изядат кучетата. Благодаря на съседите, на медицинските сестри в Спешно отделение, които много бързо взеха мерки, оправиха раните, успокоиха детето ми и на инспектор Иванов от Криминална полиция, който дойде у дома, за да види отблизо какво се е случило. Ние от години се борим с тези кучета, всички на улицата многократно сме сезирали отговорните институции, но нищо. Питам, ако бяха изяли детето ми, ако го бяха убили, кой ще е отговорен", пита през сълзи майката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КУЧЕ

    54 11 Отговор
    БОКЛУЦИТЕ ЗАЩИТНИЦИ НА ПОМИЯРИТЕ КВО ЩЕ КАЖЕ ТЕ ТЕЗИ КУЧЕТА ТРЯБВА ДА УМИРАТ В ГОЛЕМИ МЪКИ

    Коментиран от #15

  • 2 гост

    32 5 Отговор
    При добро желание всеки кмет може да се справи с подобен проблем, но кметовете точат пари и се интересуват само от дейности, които могат да им донесат някаква зигода вместо да се захванат и да действат за решаването на проблемите на хората, причина, поради която получават заплата. Или смело може да се каже, че институциите бездействат умишлено. Дадоха наскоро баба, която сам самичка се грижи за 50 кучета без каквато и да е помощ. А общината изписва за едно купане и обезпаразитяване на куче по 800лв, след което го пускат пак на свобода.

    Коментиран от #4, #22

  • 3 стоян георгиев

    33 7 Отговор
    толкова ли няма ловци в тази махала?излезте и ги приключете тия помияри!!!!забравихме тотално че кучетата са животни и стоят под човека в ценностната ни система.постоянно жертваме човешки животи и здраве за да се потдържа популацията на помияри.

    Коментиран от #12, #14

  • 4 Гост

    25 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Абе ти голямо решение предлагаш. Точно заради такива като теб е пълно с бездомни мастии! Като си гледаш куче, си го гледай у вас - както правя и аз с моето.
    Ама този еврогейски съюз да забранява евтанизация на бездомните кучета, докато постоянно има нахапани и загинали от това хора, показва че живеем под робство, в което човешкия живот има по-ниска стойност от този на кучешкия.
    В САЩ хората са решили проблема, като приспиват бездомните кучета ако никой до 2 месеца не ги осинови!
  • 5 киро

    21 10 Отговор
    След като институциите бездействат , Екобоклуците също , Инжектирано месо с АНТИФРИЗ ще свърши работа !

    Коментиран от #17

  • 6 Asdfghjk

    19 6 Отговор
    Само да ви кажа,че такива неща не стават дори в Африка-живял съм там 2 години. А у нас е ежедневие. Е как да не ти дойде на ум народен съд и революция? И по времето на социализма съм живял -тогава такива безобразия не се случваха-правете си изводите ,кой строй е по добрия за хората.
  • 7 Читател

    8 1 Отговор
    Не може да има съчетание 9-годишна. На тази възраст винаги става въпрос за момче или момиче (нце), не жена или девойка.
  • 8 Будалата

    9 7 Отговор
    Що е маке все е юнак. Ало макетата толкова ли сте смотани че псета да ви ручат дечинята? Литър АНТИФРИЗ вари се 2 кила джигеро рани псетата и до там. Няма помияри няма проблеми.
  • 9 арджентата

    13 3 Отговор
    Хората са виновни! Ако не ги изхвърляха на улицата, ако макар и на улицата ги храниха, ако имахме органи с адекватни действия, да се справят с бездомните хора и животни - нямаше да има такъв проблем! Всяко живо същество оставено гладно и жадно, би се борило за оцеляване си... Искрено съчувствам на майката и на 9-годишното момиченце, заради стресът, шокът и психическата травма - за цял живот... Дават се хиляди, които се усвояват, без да се използват по предназначение... "(
  • 10 Червената шапчица

    2 14 Отговор
    Глутница кучета ако скочат на 9 годишно дете шанса му е (0) кой знае кой комшийдки пу....е ръфнал детето и от там медиен Слон!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Петър

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Ловджиите са безсилни пред убиването на кучета в населено място. Наскоро колега ловец уби куче в населено място и си навлече целия гняв на на българския закон. То не бяха патрулки арести за 24 часа отнемане на оръжието и глоба. Така че за пореден път казвам Българската държава защитава бездомните кучета помиярите и така нататък но не и децата, бъдещето й.

    Коментиран от #18, #21

  • 13 Бенц

    6 2 Отговор
    До кога ще продължи тази гавра с хората......не ги е срам-кучета, опасни пътища осеяни с дупкиииии,опасни храни, лоши горива.тнт......

    Коментиран от #16

  • 14 ААА

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Само съм чувал от по-стари ловци, че някога по социалистическо време , със заповед на кмета и ловният надзирател , са качвали двама трима по опитни ловци в ремаркето на камион , и в малките часове на нощта са отстрелвали бездомните кучета в по малките селца и градчета от селски тип. А защо това сега не може да стане , си отговори сам. Добре , че поне ги ограничаваме в извън населените места и бунищата , та се не знае какви глутници , зарази, и изядени любители на природата щеше да има в демократическата ни татковина.
  • 15 Зигмунд Ф

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "КУЧЕ":

    Правилно си си избрал името. Логически такива като тебе при най-малкото прегрешение .." ТРЯБВА ДА УМИРАТ В ГОЛЕМИ МЪКИ ". Това е така, защото ти си мислеща твар и носиш отговорност за действията си. Кучето е животно и ако е бездомно - в глутница то се подчинява на инстикти, които са му вродени. Естествено, че тези кучета отдавна е трябвало да бъдат прибрани. Естествено, че всеки, който пусне на свобода животно трябва да носи отговорност. Има начини за умъртвяване на кучета със зъл нрав, след като преминат тест и това се докаже, но той далече не е "ДА УМИРАТ В ГОЛЕМИ МЪКИ". Твоята реакция ме плаши. Прекалено първична е. Използваш големи букви, което се приравнява с крещене в нормалния свят. Пренебрегваш всички правила за правопис и пунктоация. Използваш диалектното "кво" вместо "какво". И всичко това си писал след прочитането на една статия, за събитие, което не се случва за първи път. Как би реагирал в екстремна ситуация - практически ? Замислял ли си се ? Имал ли си изблици на жестокост към жени, деца, животни ? Причинявал ли си им " ГОЛЕМИ МЪКИ " още като дете ? Бил ли си бит от родителите си като малък ? Чустваш ли се недооценен ? Имаш нужда от квалифицирана помощ. Моят хонорар ти го опростявам, но ако не ме послушаш, рано или късно ще нараниш човек или себе си, а това рядко е безплатно. Дерзай.
  • 16 Мерцедес

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бенц":

    Има изход приятел. Като те чета реших се се смиля над теб и ще ти кажа. Изходът е 9 х 19. Струва 60 стотинки. Във всяко стрелбище ще ти продадат такъв патрон. Взимаш си пистолет под наем. Просто в последния момент промени посоката. Ще се отървеш веднъж за винаги от черногледството си и ще отървеш околните от един источник на тъмна енергия.
  • 17 Защитник

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "киро":

    Киренце, не подценявай организацията. Всичките ти данни са лесно достъпни при определен ресурс. Доста животинки си отидоха от антифриз .... , а ние не обичаме това.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 ААА

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Петър":

    А трябва ли да стреля в населено място? Изключвам самоотбрана.Може ли проектила да се отклони ,и някоя буля да се хване за сърцето до като простира прането.
  • 19 зулус

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Защитник":

    Публикувано във факти.бг: Аман от платени зелени човечета! Колко български деца още трябва да бъдат изядени че да ви дойде акъла в главата???Тия улични кучета са изхвърлените деца на домашните ви любимци(охранители) и после точно тези дето са ги изхвърлили претендират за човешко отношение!!!

    Това е трета публикация днес -България ,Русия и Индия...това означава само едно-че някой много иска да прокара идеята за екополиция!!! Е стига безполезни хрантутници, ние и сегашните едвам изхранваме! Накрая ще ни докарат дотам че и една кокошка няма да можем да си заколим!
  • 20 архангел

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Защитник":

    Много хора бяха разкъсани от кучето, други бяха буквално изядени, ние не обичаме това!
    Дано имаш ресурси, че и вие ще изядете антифриза накрая, натам е тръгнало, но в крайна сметка са виновни контролните органи, които явно нарочно създават напрежение.
    Властта има интерес да се избиваме и да живеем в страх, не си мисли, че бълхарите няма да защитят децата си, много хора са готови да убиват не само кучета, а и хора, за да защитят семействата си и собствения си живот.
  • 21 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Петър":

    и кои ще разбере?на хората им е писнало ,а реално експертиза неможе да се направи кои ги е изтрепал.щом държавата не се взема в ръце трябва хората да го сторят иначе инциденти като тоя ще има много скоро пак!
  • 22 олово

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Не е нужно да е 9х19, достатъчен е и '22 и за предпочитане със заглушител, за да не чуе някой откачен защитник на помиярите, че и той ще се наложи да го отнесе впоследствие! Теглиш му куршума и продължаваш, докато не се прочистят всички населени места от тази напаст! До сега никоя "буля" не е пострадала, защото е много важно къде, как, с какво и под какъв ъгъл стреляш, за да не се мъчи животното от друга страна и да не пострада някой! След като държавата е напълно абдикирала от този огромен и наболял проблем ние трябва да го решим генерално. Занимавам се с оръжия повече от 25г. Събира се екип от специалисти в тази област и за кратък период ще решим този проблем от раз! Трябва да се създаде наказателен отряд от професионалисти! Не виждам друго решение! Ножа вече е опря до кокала - или ние или псетата! Изборът е наш! А между всички най-невинни и уязвими са нашите деца! Да ги защитим с всички възможни средства!
    Есть собока - есть проблем, нет собока - нет проблем!
    Сега очаквам З. Фройд да ме анализира и да каже колко съм опасен за обществото! А за защитниците на помиярите пет пари не давам! Те са доказали, че предпочитат кучетата пред хората! Тотално изтрещяли и ламтящи за субсидии от нашите джобове! Как да не ги тепаш такива с кеф?! Стига съм писал, че направо се олях, но защото съм бесен на простотията, а тя не ходи по животните, а по хората, които обаче са се уподобили на животни и нищо човешко не им е останало! Това е жалкото и трагичното! За тях специ
  • 23 олово

    2 0 Отговор
    За тях специално ще кажа, че аз също имам куче, и то не какво, а Алабай - 120кг звяр, който е способен да разкъса мечка, но го гледам на село в просторен ограден двор, там където е мястото на всички кучета, а не по градовете да осират улиците и градинките, където играят деца, но за всичко се иска акъл, а на повечето кучкари липсва за огромно мое съжаление! А вие ще кажете дали съм прав?! Все пак избора е на човека, не на животното! Достатъчно е да се запитаме, кое е по-важно - децата или кучетата, ако имаме с какво, разбира се?!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове