Last news in Fakti

9 Май, 2018 18:30 848 10

Румен Радев: 9 май трябва да ни обединява, а не обратното

  • румен радев-
  • ден на победата-
  • ден на европа-
  • 9 май

Обединена Европа не е икономически проект, а хуманистичен идеал, сподели държавният глава

Румен Радев: 9 май трябва да ни обединява, а не обратното - 1
Снимка: БТА

Девети май – Ден на Победата и Ден на Европа. Двата празника не бива да ни противопоставят, а да ни обединяват. Изисква го почитта към милионите жертви и решителното отхвърляне на всякакви форми на исторически ревизионизъм.

Това написа президентът Румен Радев в личната си страница в социалната мрежа Facebook.

Без победата над кафявата чума, обединена Европа щеше да остане несбъднат блян. В борбата с хитлеризма, редом с милионите съветски граждани и воини от Великобритания, САЩ, Франция и другите страни от Антихитлеристката коалиция, по бойните полета положиха костите си и хиляди българи. Днес почитаме и тяхната памет.

Обединена Европа не е икономически проект, а хуманистичен идеал и антифашизмът е вграден в нейния ценностен фундамент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    9 6 Отговор
    Много уважавам Радев, но проекта си е точно икономически! Той, много добре знае какво е Общият пазар и защо точно на 9 май празнува този проект ЕU! Както и да е! Абе, човека може и да не е най-добрият политик, но пък е истински! Да ни е жив и здрав! По-добър едва ли ще видим скоро!:)

    Коментиран от #6, #8

  • 2 681 БГ

    10 3 Отговор
    Браво на Румен Радев !
  • 3 filo

    3 0 Отговор
    Радев, 9 май е ден на победата за съюзниците, но ние бяхме от губещата страна и заради това сега сме на този хал. Интересно, че това не го казваш и е ясно защо, нсли си от тях. По - лошо за България след деня на победата нямаше как да стане.
  • 4 Да уж

    4 5 Отговор
    Моите уважения към всички участвали в борбата срещу Фашизма. Но....колко е удобно зад гърба на Съветския войник и ти да станеш победител. Знаете за кого говоря.

    Коментиран от #5

  • 5 goni

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Да уж":

    Е! В случая не съм съгласен! Ние сме си платили и то с много животи! Не може да се сравняваме с СССР, но процентно! Разбирам какво искащ да кажеш че сме се крили зад нечии гърбове! Виж, имаме много косури, но криенето не е между тях!:)
  • 6 Силно се надявам но се съмнявам

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Какво те кара да го уважаваш?
    Аз лично смятам, че той е поредния БСП опит да ни довършат - много интересно, от къде се появи и как Кирил Добрев и Курнелчето ни (Ви) го натресе.
    Не че нещо, но ми писна да хрними все мъж и измислени герой, които единствено се занимават с деструктивни си личност!
    Разбира се, всеки си има негово мнение и може да бъркам, че това е поредния корфишек в обществения ни живот(много силно се съмнявам обаче, защото последните 28 години винаги се оказвам прав), какъвто със сигурност е и чалга гурото.

    ТА ДА СЕ ВЪРНА НА ТЕМАТА, Не му вярвам грам и смятам, че има една единствена задача, да стане новия спасител - цар, нов бареков, нов слави и тн
  • 7 Ръбев е г#з червен

    2 1 Отговор
    Поредният глупав червенюга. Да ходи да си се набира на лоста и да си чисти стъклата на миг-а.
  • 8 ....ти нещо?!

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    За да се президент и премиер в БГ трябва най-накрая да се избират политици! Не пожарникарите, куки, войници и ремонт подобни. В другия свят, ако нищо не става от теб те пращат в полицията или армията поне да имаш заплата и да си полезен с нещо! Срам е от политическият "елит". Особено от лицето Радев!
  • 9 България

    1 1 Отговор
    От всички президенти, които сме имали след 1989г, това е най-достойният и истински Президент, на който може само да сме благодарни, че го има! Представете си, ако на неговото място стои поредното протеже на пожарникаря - чудовището баба Ц. Ц. !!! И сега, ако тази ( да я наречем жена, въпреки че няма нищо женствено в нея, защото я нейно лице виждам един истински джендър ) това същество имаше капка достойнство, отдавна щеше да се оттегли и изчезне в дън гора, както стори съпартийката й Фидоска, за което й свалям шапка, въпреки че преди това се нагуши яко! Помислете в/у тази ужасна възможност, която ни се размина на косъм! Не ви ли стига един назначен Чехльо?! На този мухльо, кусурите са му повече от качествата, за разлика от избранника на по-голямата, разумна и интелигентна част от българите! А вие герберастите дуднете колкото си искате! Скоро ви се вижда края!

    Коментиран от #10

  • 10 Много

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "България":

    Много мъдро! Избираш си президент за да те радва как изглежда и да си се държи като... Само да кажа, че мъдрата и разумна част от Българите изобщо не гласува. Да не говорим че повечето не са в България и нямаме и намерение да се връщат. Не става въпрос за строители и берачи на ягоди имам предвид качествен човешки ресурс. А за дригаря Радев да ходи да си се набира на лоста и да си лъска стъклата на стария Миг. България има нужда от истински политици.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове