Last news in Fakti

15 Май, 2018 21:31 9 864 10

Мащабна акция по репатриране на коли в Пловдив

  • акция-
  • репатриране-
  • район северен

След облепяне на автомобилите собствениците имат 90-дневен срок

Мащабна акция по репатриране на коли в Пловдив - 1
Снимка: Район Северен

Мащабна акция по репатриране и облепяне на излезли от употреба МПС-та се проведе в края на седмицата в район "Северен", съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Принудително бяха репатрирани 15 бр. автомобили, от които 7 бр. микробуса и 8 бр.леки автомобили, а облепени с предупредителен стикер са 14 бр.леки автомобили.

В изпълнение на разпоредбите на Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС, служители на район "Северен" със съдействието на III РУ Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране" и "Българска рециклираща компания" АД отстраниха нарушителите от следните адреси:

Микробуси 7 бр.:

- Ул.”Галилей” – 2 бр.

- Ул.”Ален Мак” №24 – 1 бр.

- Ул.”Борба” №5 – 1 бр.

- Ул.”Средец” №55 – 1 бр.

- Ул.”Барикадите” – 1 бр.

- Площад „Неофит Рилски” – 1 бр.

Леки автомобили 8 бр.:

- Ул.”Борба” №5 – 1 бр.

- Ул.”Милеви скали” №11 – 1 бр.

- Ул.”Милеви скали” №5 – 1 бр.

- Ул.”Средец” №24 – 1 бр.

- Ул.”Сливница” №7 – 1 бр.

- Бул.”Марица” №25 – 1 бр.

- Бул.”Васил Априлов” №124 – 1 бр.

- Бул.”Цар Борис ІІІ Обединител №18-1 бр.

Сформираната комисия от служители извърши и обход за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС).

В резултат са съставени 14 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.

Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси:

- Ул.”Въча” №10-1 бр.

- Ул.”Борба” №15-1бр.

- Ул.”Достоевски” №4А-1 бр.

- Ул.”Ален мак” №24-1 бр.

- Ул.”Ален мак” №30-1бр.

- Бул.”България” №104-1бр.

- Ул.”Поп Тодор Евтимов” №4-1бр.

- Ул.”Поп Тодор Евтимов” №6-1бр.

- Бул.”Дунав” срещу хотел „Русалка” – 2 бр.

- Ул.”Момчил войвода” до заведение на ъгъла с ул.”Средец”-1бр.

- Бул.”Марица” №41-1 бр.

- Ул.”Златна панега” №2 -1 бр.

- Бул.”България” №21 –зад блока – 1 бр.

Кметът на район "Северен" инж.Ралев напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост.

След облепяне на автомобилите собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите се в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.

В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

От началото на 2018 година в района са облепени общо 39 бр.ИУМПС и са отстранени принудително 26 бр.ИУМПС.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства на територията на район "Северен", е 032/901 165 - отдел "Екология и чистота" към районното кметство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ5

    36 5 Отговор
    Как може такива нови западни автомобили като Ауди Яйце да бъдат облепени та това е бг.просперитета нова 25г. западна;

    Коментиран от #7

  • 2 Гост

    14 0 Отговор
    Всички на които Ральо Ралев е кмет са богати. Все пак това е район северен! Не знаете ли
  • 3 Монах 21

    38 7 Отговор
    90 дни за тази скраб е много,максимум 30 дни.
  • 4 патриотъ

    46 3 Отговор
    Най сетне някой да направи нещо положително в това отношение!Хиляди изоставени гробници навсякъде и на никой не му пука.Браво,така трябва да бъде,но в цялата страна,а не само в един град.Има още твърде много таралясници за прибиране,за да се освободят и без това задръстените улици и паркинги.
  • 5 Иванов

    41 1 Отговор
    Повечето от тези коли са на починали собственици и понеже е невъзможно да се съберат всички наследници за да бракуват колата, задръстват улиците. Проблемът не е в хората, а в законодателя, но него го боли онази работа. Важното за него е да е хай лайф!
  • 6 Чистотата е здраве

    9 11 Отговор
    Браво Ральо! Следваща стъпка - репатриране на автоджамбазите по карловско шосе. После - репатриране на всички ръжди почвайки с дизелите, това са минимум 30% от автопарка на Пловдив. Поразреждаш трафика да има място и въздух за дишане, а тези да се научат да си плащат за качество, или да стават пешеходци.
  • 7 Лимонад

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "iQ5":

    Може ... защото ... трябва забрана за внасяне на автомобили над 15г или ако има такова - да има специален ред за внасяне с прегледи и т.н. За колекционерите...
    да се въведе държавна субсидия от около 1000 за всеки който бракува колата си - по стара от 20 г и е глащал гражданска и данък за поне последните 5 от тях...
    Така ще се изчистят много бараки...
  • 8 Насо

    11 1 Отговор
    Стига с тоя Пловдив за пореден път се прави там такава акция. А кога ще стане и в София. Ало Пловдив обадете се на софиянци и им кажете как се прави. Пък дано и тук се почне.
  • 9 Шаран БГ

    8 2 Отговор
    Пролетно време е хубаво да се направи почистване, ама много са 3 месеца ! Трябва по-чевръсто да се пипа....
    Хубаво е да се разчиства - дом, улица, град. Диша се по свободно. Не знам обаче, имаме ли металургичен завод за претопяване на ламарини или всичко отива на корабите на Бургаското пристанище ??!
    Не разбирам много от строителство и архитектура, но ми е интересно, как в едни вековни градчета и селца в Каталуния , всеки дом има гараж, даже и гаражи с асансьори на две -три нива. Нов жилищен блок без разкошен подземен гараж няма.
    У нашенско - леките автомобили в градската градинка , ама пред блока - за да има визуален контрол !!??
  • 10 Буко Баламата

    3 1 Отговор
    И за тази работа сигурно са похарчени пари колкото да бъде изграден паркинг за 100 коли. Нищо де нали симулирате работа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове