Last news in Fakti

18 Май, 2018 10:30 3 055 3

Пияни абитуриенти играят кючек на бюрата на общинари

  • абитуриенти-
  • пияни-
  • благоевград

Не им е било позволени да ползват залата на училището

Алкохол, грозни сцени и ръкопашни схватки скандализираха тазгодишните Антинагради на Математическата гимназия в Благоевград. Както е известно, училищните „Оскари“ са грандиозно мероприятие за изпращане на абитуриентите.

Цялата организация по шоуто се поема от по-малките ученици, като всичко се пази в пълна тайна до часа на провеждането. Комисията по награждаването, след като класира предварително номинираните от всеки клас, присъжда „почетна“ статуетка в различни категории – комин, дегустатор, карък, плейбой, плейгърл, Мис и Мистър ПМ

По традиция шоуто, радващо се на небивал интерес, се провежда в училището вечерта след изпращането на поредния випуск абитуриенти. Тази година обаче директорът на ПМГ Николай Каращранов не разрешил на учениците да ползват залата в гимназията.

„Не знаем защо не ни разреши. Просто каза, че не може. Но за сметка на това кметът ни даде зала „22 септември”. Така стана даже по-добре. Тук е по-широко и се събират повече хора“, разясниха ученици и допълниха, че вече ще организират и коледното си шоу в зала „22 септември“.

Ученици от целия град, платили по 2 лв. за билет, започнаха да прииждат още час преди шоуто, а в 19,30 часа залата се пукаше по шевовете, препълнена с близо 500 тийнейджъри. В центъра на купона, естествено, бяха абитуриентите, които огласиха района наоколо с мощни възгласи и отброявания. На Антинаградите тази година не присъства нито един учител от ПМГ.

Единственият представител на училището бе пенсионираната чистачка леля Дидка, която учениците целуваха, прегръщаха и помолиха официално да поздрави завършващите от трибуната.

„Директорът не им даде залата в училище, защото след изпращането абитуриентите засядат в близкото барче и до началото на шоуто обръщат няколко чаши повече и после не знаят какво правят, вършат глупости”, коментира отказа на Н. Каращранов да им даде училищната зала леля Дидка и разясни, че никой друг от ПМГ не присъства, тъй като всички са на педагогически съвет.

Още преди старта на шоуто част от абитуриентите надигаха бутилки с водка, уиски и тук-там вино, и щедро се черпиха по случай завършването. Малко бяха дванадесетокласниците, които се забавляваха и веселиха, без да употребяват алкохол. За сметка на това имаше и такива, които едва се държаха на краката си, пише struma.bg.

Дали поради факта, че досега „Оскарите“ се провеждаха в училището, пред погледа на ръководството, учителите и много родители, абитуриентите са пазили поведение. Сега обаче зрелостници така надигаха шишетата, сякаш бяха на състезание по надпиване. Леля Дидка вложи цялата си енергия, за да усмири някои от дванадесетокласниците, които бяха във видимо нетрезво състояние. Тя нееднократно ги призова да престанат да пият, дори се опита неуспешно да „конфискува“ няколко полупълни бутилки с уиски.

„Ето затова директорът не им дава да си правят Антинаградите в училищната зала”, констатира чистачката и прибра под стола си празно шише от уиски, хвърлено на пода в залата. Иначе самото шоу започна повече от обещаващо със скечове по тв играта „Стани богат” и впечатляващо изпълнение на ученици от музикалната група на училището „ПМГ Stars”, които вдигнаха цялата зала на крака. Всичко вървеше добре до момента, когато абитуриентът Георги М. залитна и блъсна на пода огромната тонколона, озвучаваща залата.

Към него с бързи крачки се спусна друг дванадесетокласник – Кирил К. С бързо движение той хвана съученика си за гушата и взе да го души. С общи усилия на присъстващите двамата абитуриенти бяха разтървани, а Георги бе изведен навън. Няколко минути по-късно обаче той се върна и двамата с Кирил се сбиха насред залата пред погледа на всички. „Ето заради такива изпълнения няма да ни дават да си правим Антинаградите”, казаха ученици, неодобряващи случаващото се.

Половин час по-късно пристигна възрастен мъж, очевидно роднина на Георги, и с бързи крачки прибра клатушкащия се абитуриент. Кулминацията на „шоуто” настъпи с обявяването на номинираните в раздел „Дегустатор“. На сцената излязоха не само претендентите за „престижната награда”, а и техни съученици, и показаха как могат да пият шотове на екс със зашемятяваща бързина. Една абитуриентка дотолкова се екзалтира, че докато надигаше шише с водка, танцувайки на бюрото, политна и щеше да падне на земята, ако не беше хваната от други ученици. След екстремното преживяване младата дама буквално изскубна микрофона от ръката на водещия и на всеослушание обяви, че именно тя е трябвало да спечели наградата за дегустатор, тъй като е най-добрата…

Малко по-късно въпросната девойка влезе в разпра с Кирил, който я избута с мощен удар в гърдите и я напсува цветущо. Случващото се очевидно дойде в повече на леля Дидка, която напусна залата. „Много се притеснявам нещо да не им се случи. Не мога да гледам повече“, каза тъжно жената и си тръгна. Купонът обаче продължи с пълна сила, като абитуриенти демонстираха завидна пластичност на чалга танци.

Някои се качиха директно върху столовете и бюрата, където в работна обстановка заседават общинските съветници на Благоевград, и играха кючеци под звуците на новата песен на Емануела и Константин. След края на „шоуто” някои от абитуриентите, гръмогласно припявайки си „Шушана“, се отправиха към една от механите в центъра. Разрешението за ползване на зала „22 септември“ е издадено във връзка с подадено заявление от представители на ученическия парламент в ПМГ „Акад. С.П. Корольов“, випуск 2018 г. Природо-математическата гимназия е общинско училище и като такова получава подкрепата на местната власт за реализирането на различни прояви. Заявлението за искането на залата е подписано от София Будева, която е абитуриентка в 12 „в” клас.

Разбра се обаче, че тя не е член на ученическия парламент, което поставя редица въпроси… Помолен за коментар, директорът на ПМГ Н. Каращранов заяви: „Училището нямаше човек, който да се ангажира с провеждането на това мероприятие – така както се е правило от години. Преди обяд научих за това, че е имало някои непристойни прояви”, лаконичен бе директорът. Той поръчал на педагогическия съветник да провери случая. Ето какво заяви педагогическият съветник на ПМГ Ваня Алексиева:

„Тази година не можах да участвам в организацията на Антинаградите, тъй като бях ангажирана с 45-годишнината на училището и редица други мероприятия. Затова предложих на учениците да раздадем статуетките на абитуриентския бал, но те не се съгласиха“.

В. Алексиева и двамата зам. директори К. Въчкова и Й. Цветанов заявиха вчера, че от общината са предоставили залата, тъй като имали доверие на учениците, още повече че гимназистите на ПМГ представяли община Благоевград на множество събития. Попитани защо никой от учителите или ръководството не е присъствал на мероприятието, Катя Въчкова разясни, че в 18,30 часа всички са били на педагогически съвет, а педагогическата съветничка допълни: „Това не е училищно мероприятие и учителите не са се чувствали ангажирани с него”.

Педагогическият съветник разказа и че е разговаряла с ученици как е протекло шоуто и те я уверили, че всичко било много хубаво и са доволни. „Единствено Георги реагирал по-емоционално, тъй като много искал да спечели статуетка, но не успял, и затова счупил тонколоната, която не била на общината, а на друг ученик от ПМГ”, заяви Ваня Алексиева. „В залата е имало над 450 ученици от Езиковата, Икономиката, Строителния и НХГ, нашите ученици са почистили всичко и са предали залата в изряден вид, нищо не са чупили”, допълни и К. Въчкова.

Педагогическият съветник държеше да подчертае, че учениците на ПМГ са страхотни и добри деца. 90% от тях са отличници, а 80% – пълни отличници. „Просто след цялата година учене са решили да разпуснат и малко са се поддали на емоциите“, каза В. Алексиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мъка,мъка....

    4 1 Отговор
    В мечтаните от всички САЩ, подрастващите имат тези права да пият алкохол и да работят като професионални проститутки над 21 година,но в анархична и либерална България всичко е разрешено!!То и затова няма да се оправим никога,защото няма РЕДи КОНТРОЛ над тълпата.....
  • 3 Баце

    0 2 Отговор
    Поне в БГ няма стрелба като в ЮЕсЕй, напили се, сбили се, но всички са се събудили живи, нали.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове