Last news in Fakti

7 Юни, 2018 12:10 5 166 17

Експерти: Бързи мерки срещу катастрофите са нужни

  • кат-
  • мерки-
  • проверки

„Представителите на държавата” се държат като махленски скандалджии

За съжаление всяка среща на института с представители на държавата се превръща в сблъсък на различно мислещи хора, а не в разговор със съмишленици. При толкова значима тема, засягаща пряко националната ни сигурност тези т.нар. „представители на държавата” се държат като махленски скандалджии.
Това посочват в официална позиция от Института за пътна безопасност.

Този тип поведение показва само едно, лична неувереност в собствената си некомпетентност, изразяваща се в откровена агресия. В системата на сигурността има хора, които искат и могат не само да чуят нашите думи, а и да ги разберат. За това обобщаващите думи на заместник - министър Ципов, че „новите закони могат да влязат в сила най-рано в края на 2019 година” звучат скандално. За хората това означава само едно още 700 загинали по нашите пътища. Това престъпно бавене ни прави само по-мотивирани и още по-активни в нашата работа.

Уважаеми управляващи, държавата не е свещена крава, не е идол в краката, на които да полагаме жертвите от пътнотранспортни произшествия. Държавата е и трябва да бъде инструмент в ръцете на грамотни и добронамерени хора. Когато, едно правителство не служи на народа си, рано или късно народът го променя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербестан

    57 3 Отговор
    Държавата т.е. Боко се интересуват само от прибирането на крупни суми от глоби и всичко е насочено единствено в тази посока, хората не са важни ! Толкова ли не го разбрахте това ?
  • 2 писна ми

    40 4 Отговор
    Точно така е, защото една снимка за +50км/ч над ограничението и 500 лева глоба са му през онази работа на този зад волана Bentley-то или AMG-то - той си има РАЗРЕШИТЕЛНО ДА УБИВА с несъобразена и превишена скорост стига да има пари да си плаща снимките. Що не го направят като в Швейцария - глобата за превишена скорост да ти е процент от годишния доход и да лежиш ЕФЕКТИВНО В ЗАТВОРА при по-груби нарушения?!? Защото на никой не му стиска да го направи сред 240-те мишки и котараци в парламента и всички други плъшоци по върховете на държавната власт...

    Коментиран от #16

  • 3 Александър

    17 2 Отговор
    Много добре казано
  • 4 Данчо

    11 2 Отговор
    За България, автомобилите трябва да бъдат без никакви системи за сигурност. Така джигитите ще имат само един опит за убийство, размазвайки се за последно.

    При няколко такива размазани като бръмбари на предно стъкло, ще започнат да карат доста внимателно.
  • 5 Пешо

    16 2 Отговор
    Институт по пътна безопасност - поредния НПО тъпизъм!
  • 6 Суйо

    7 1 Отговор
    Добре бе, фуражки. Днес ми мигат 5минути за патрул на входа на Търново откъм Варна, срещу разклона за с. Малък чифлик. На Шереметя има камера, всички чинно спазваме! Направили си бивак - конуси, отбивки, три патрулки(смятайте колко жива сила...). И никой в капана. След един час на връщане, "Биомета" изпреварваше и пореше въздуха на излизане от Търнов с минимум 100. Край тях мина с 50 и на входа на Шереметя изпреварваше пред Вали-то. "Бибетата" пак нямаха клиенти, гледат, въртят слънчовките, и пак трите патрулки.
    Ако се бяхя пръснали на по 1км и направили три поста, първите щяха да играят на дама, ама другите двама щяха да се изпотят от писане. И един съвет - вардете на 90-те, не на разни капанчета по на 50,40. Джигитите, които търсите дерат там поне със 120.
  • 7 Расулюлах

    8 0 Отговор
    Значи мерките са следните преди всеки шоф курс комисия да определи дали даден кандидат изобщо може и е в състояние да кара автомобил и чак тогава да започнат курсовете...както всеки не може да стане хирург така не всеки може да кара и не знам от къде всеки е решил че може и трябва да шофира?всички други мерки от кат са за заблуда че правим нещо и останалото е рекет и се възползват от това да вдигат рекета след сека катастрофа
  • 8 Миризливия Пор

    6 2 Отговор
    И сегашния закон за движение по пътищата не е лош, проблемен е контрола по пътищата и "относителността" на наказанията (отпадат по давност) и от там по естествен път никой не спазва защото никой не го контролира. Просто при един малко по-адекватен контрол НО не на удобни ограничения тип "хранилки" а на опасните участъци като за начало народа ще започне да спазва иска или не.

    И един интересен въпрос - кой е по-опасен на магистрала - този в лявата лента с 80 или в лявата лента със 160? Защо тези с "безопасната скорост" никой не ги санкционира както е в Германия?

    Коментиран от #11

  • 9 дивака

    3 0 Отговор
    А ТЕЗИ БЕЗ ДОКУМЕНТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС ...........
  • 10 Ченге

    2 4 Отговор
    Венцислав Михайлов,кой ти е дал трибуна да пишеш такива глупости не знам,но дано няма втори път."Махленските скандалджии"са такива защото ,насреща им са "кофтия материал".Българина е роден невинен и не трябва да се наказва и той винаги е прав ,а при допир с полиция например 80% от българите започват да лъжат,мамят,въртят се,сучат се и тем подобни помиярщини само и само да се измъкнат.20%мъже и 80%джендъри-помияри е това е.
  • 11 Хаха

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Миризливия Пор":

    Нито единия, пич. С 80 не се изпреварва. От 160 няма нужда, значи че и без това си луд да изпреварваш някой който така или иначе се движи бързо със 120 - 130 (за наште скромни междуградски пътечки) Но лудите в града също не са за подценяване. Тия дет фърчат през кръстовищата с 60 и повече, дет те притискат отзад при все че си караш нормално с 40 - 50, дет изпреварват баш на най-шитняшкото място.... А пешеходна пътека слага ли се на кръгово дет се събират 8 пътя!!! Кое да гледаш по-напред?
  • 12 Токо

    2 1 Отговор
    Толкова е просто. Адекватен контрол върху шофьорските изпити.
    Хубави еднопосочни пътища , и адекватни забрани в празнични и почивни дни за движението на тежкотоварна техника.Боди камери на всеки катаджия и плащане на глобите на място по електронен път.Който няма пари или карта сваляне на номера или вземане на свидетелството докато не плати.Това да важи и за чужденците! Точки и глупости на търкалета не вършар работа. За алкохол затвор, каране без книжка първа глоба почва от 3000 лв , сваляне на номерата докато не плати.
  • 13 Цеко

    1 1 Отговор
    Каране без книжка , каране в нетрезво състояние и упойващи вещества полицая се обажда на репатрак и автомобила се задържа на наказателен паркинг до заплащане на глобата.Глобата ще е дебела , а наказателният паркинг още по дебел. Та да има интерес нарушителят да плати по бързо и да се почуства доволен ,че е платил веднага .
  • 14 Петърчо

    4 0 Отговор
    Някой трябва да каже, че "царят" е гол, за случая - че МВР е неработеща институция. Изпълнителите (униформените полицаи) са некадърни, но проблем е тоталната тъпанарщина на началниците им - все ТВ звезди. Как трябва да се организира МВР-то ли? Ами както в Турция, Гърция, Румъния, където шофьорите спазват правилника. И го спазват не от страх по глобата, а от страх че няма да им се размине. как това може да се случи и у нас ли? Ами просто да препишат техния модел. Но и затова е нужен мозък.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 КАТ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "писна ми":

    Това добре, ама в Швейцария. Тука точно тези са, или безработни,или на работа при вуйчо и няма да могат да им вземат и 500лв.
  • 17 Гого

    0 0 Отговор
    Кви мерки кви пет лева всички мерки са насочени полицията да си пълни джобовете на полицията не и дреме виждаме ефекта от запалените фарове през деня нулев един голяма заблуда или по точно фалшива загриженост за народа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове