15 Юни, 2018 23:31 1 715 21

Сини, зелени и червени с напън за масов протест

  • пирин-
  • протест-
  • сини-
  • зелени

Отчаян ход да популяризират политическите си искания, маскирани зад фалшиви граждански каузи, ще направят в края на седмицата от „дясното” обединение „Демократична България”. В него влизат тъмносините от ДСБ, левите от ПП „Зелените“ и синьо-червените от „Да, България“.

Водените от провалени политици формации организират протест пред сградата на Министерския съвет, за „спасяване” на България, пише в. „Труд“.

Подготовката за казионната изява тече във фейсбук, за да може за митингът да бъде поднесен на обществото като „граждански”. Но още в сряда съпредседателят на ПП „Зелените” Борислав Сандов, която е едно с уж неправителствената коалиция „За да остане природа в България”, обяви че „дясното” обединение подготвя протест. Става дума за същото мероприятие, тоест никакви граждани в социалните мрежи не се самоорганизират. А се задава поредният политически митинг, чиято цел е да обслужи интересите на неговите инициатори – трите партии от „Демократична България”.

За да замаскират още по-добре своите истински намерения, от обединението са обявили, че става дума за цели 22 фейсбук-групи, чийто членове са влезли в контакт и са се разбрали да се обединят в името на България. Сред изброените са „Спаси Пирин”, „Спаси Скаптопара”, „Да спасим Кресненското дефиле”, „Да запазим Болата”, „Дива България”, „Зелен Младост”.

Още на пръв поглед се забелязва, че това са интернет инициативи, зад които стоят „За да остане природа в България”, тоест ПП „Зелените”.

Така че голямото обединение е само привидно. Всъщност става въпрос за няколко десетки души, които членуват във всяка една от обединилите се инициативи.

В стремежа си да съберат повече хора с манипулация, „десните” за пореден път си признаха, че са саботьори на икономиката на България.

Например „каузата” „Спаси Пирин” е срещу развитието на зимния туризъм. „Да спасим Кресненското дефиле” и „Да спасим Скаптопара” са за забавяне на автомагистрала „Струма”, което ще струва на българските данъкоплатци близо 2 милиарда лева. А „Зелен Младост” подкрепи арестуваната за огромен подкуп кметица на „Младост” Десислава Иванчева, която с некомпетентността си блокира целия район за близо две години, като спря всякаква инвеститорска дейност. Иванчева бе подкрепена от „Зелените” и общинари от ДСБ на изборите през 2016. Вместо да се извинят на жителите на „Младост”, двете формации мълчат гузно.

Така фактите отново показват, че „гражданското общество” е само дъвка в устите на „десните”, чиято истинска цел е да се доберат до власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоу©т

    17 8 Отговор
    Сините смърфове и зелените боклуци са събират.
  • 2 неПрокопсаник

    10 5 Отговор
    Тоя ПрокопиеФ ве много драпа да се докопа до властта !
    Нищо няма да му се получи само си харчи паричките за глупости !
  • 3 Инкогнито

    10 19 Отговор
    Само долни герберасти които искат да изрежат горите на България могат да плюят ,,Зелените" сори но България герберастите няма да превърнат в Авганистан!!

    Коментиран от #7

  • 4 Бесен Язовец

    18 9 Отговор
    България е на 1300 г. А ГЕРБ са още 2 месеца!
  • 5 Чистота- ДИТЦ

    7 4 Отговор
    В прламента е време да се събира боклука!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 не съм гербераст и няма да бъда

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Инкогнито":

    Пише се Афганистан с "ф" !! Личи си, че си неграмотен "зелен" !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГосТ

    4 6 Отговор
    Този "труд", май е станал 100% вестник на олигарсите като пеевски и цеко. Що за журналистика е това ? Чиста пропаганда. За какво се борят по точно тея от т.нар. вестник. За навлизане на концесионера още повече в горите на националния парк за жълти стотинки, за още строителство? Нали на всеки му е ясно,че една кабина ще качи опашките горе,защото тоя няма да пусне Академик,там просто няма качествена дървесина и трябват инвестиции в лавинна безопасност. Ще започне да иска нови лифтове и писти в горите към Демяница. Също ще се преустрои и плана,като се разреши още строителство в подножието на планината. А тези неща, между другото ще стават със средства от еврофондове и държавни пари,при смешна такса за концесия и максимално скъпи карти.
    Като му е толкова мозъка на българина,да обезобразяват всичко...кочина. а на тея които се налага да живеят в нея,Австрия не е далече и предвид по евтините карти и хотели, заедно с пътя излиза колкото в кочината. Франция е по далече,и заради пътя излиза пренебрежимо малко по скъпо. Класата,обстановката и пистите са несравними. Ако човек ходи с цел ядене и пиене, действително е по скъпо. За спорт и отдих в ПЛАНИНАТА обаче е същото.
  • 10 Кълвач

    10 1 Отговор
    Нали свърши гей парада, какво още искат, шепата михлюзи от Дай България.
  • 11 Гоуст

    5 2 Отговор
    Кооооо,той нали гей парада мина...Пак ли ще гледаме еднополови джендъри!
  • 12 Пурко

    7 1 Отговор
    Отломки от партийки с напъни за лапачка, но няма кой да ги пусне. Иначе защо да не покраднат и те. С тоя електорат.....минимум 500 години.
  • 13 нормален

    5 0 Отговор
    "Леви", "десни", "комунисти", "демократи" това са залъгалки за малоумниците по целия свят. За съжаление, последните са 80 процента от населението и затова сме на този хал. Дясна и лява ръка са те на едни и същи глобални престъпници, които ни готвят такава демоНОкрация, че сталиновият "комунизъм" ще ни се види като пионерски лагер. Тези 80 процента, дето им се връзват са престъпно прости. И комунисти, и антикомунисти.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кики

    3 1 Отговор
    Това е писано само от Валерия Велева или Петьо Блъсков.
  • 16 Ханку Брат

    4 1 Отговор
    Иванчева - подкрепена от ДСБ!
    Падението на ДСБ няма граници!
  • 17 ДРИЙМ

    1 0 Отговор
    СЛЕД КАТО СОБСТВЕНИКА НА ТРУП ПЕТЬО БЛЪСКОВ СТАНА ДЛЪЖНИК НА ЦЕКО МИНЕВ ЦИТИРАНЕТО НА СТАТИИ ОТ НЕГОВОТО ДАДЗИБАО Е ПРИМЕР ЗА НАЛИЧИЕ САМО НА КОСТЕН МОЗЪК
  • 18 Глупак

    3 0 Отговор
    Обединението трябва да се нарече
    ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО
  • 19 Бай село

    0 0 Отговор
    В..та мама и гадове стига да лъжете простия бг народ ...Ако наистина сте замелели раздайте оръжие и се наредете от пред на линията за превземането на власта..стига с този валс ,,последен валс сбогом любима'''
  • 20 Калин

    0 0 Отговор
    Зелените, Белев, Христо Иванов градят цялата си полит кариера на лъжливи протести и каузи, пречат на инвеститорите в страната, но пък и не правят нещо полезно.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове