Last news in Fakti

21 Юни, 2018 11:14 3 621 20

Вграждат супер чип с биометрия в новите лични карти

  • лична карта-
  • чип-
  • документи

Друго приложение пък ни спестява чакането на опашки в банки и общини

МВР разработва държавна електронна идентификация, която ще се вгради чрез чипове в новите лични карти. Това стана ясно на конференция за въвеждане на е-услуги. До няколко месеца МВР ще обяви търг за нова система за документи за самоличност, съобщи в. "Труд".

В бъдещите лични карти ще има чип с биометрични данни, електронен идентификатор и електронен подпис. На брифинга бяха представени безплатна платформа за правни документи и мобилно приложение за електронна идентификация.

Платформата генерира документи, като молби за отпуск, заявления за напускане и трудови договори, което спестява време и адвокатски такси. Друго приложение пък ни спестява чакането на опашки в банки и общини.

“В телефона ви ще имате електронен подпис и ще може да се идентифицирате пред банки, телекоми или общини дистанционно”, каза проф. Георги Димитров, създател на приложението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    8 12 Отговор
    Откриха топлата Вода. В Эстония това вече работи отдавна. Хората с такива карти имат достъп навсякъде. Проблема е там че Създателя го е измислил, при положение, че това вече е измислено и работи.
  • 2 Бай Курти

    29 0 Отговор
    Айде още един път да откраднат пари от бедния народ до кога ще търпиш Българино
  • 3 терминатора

    43 1 Отговор
    Всичко е с цел тотален контрол върху народа , въобще не е за удобство. Скоро и чипове на мозъка ще сложат на бунаците , да може да ги контролират и следят , да си седят бедни , послушни и да не се бунтуват .

    Коментиран от #19

  • 4 време е

    33 1 Отговор
    почти финализираха новия световен ред,КРАЙ НА СВОБОДАТА,очакваме само идването на АНТИХРИСТА
  • 5 Мисъл

    6 5 Отговор
    Картите с биометрия са горещо включване от последните 10г.... Ама пак по-добре късно... Въпросът е, че предвид въпросите на киберсигурността и факта, че всеки бяга от данни разпорстраняващи се от мобилни приложения, ние построихме цяла платформа. Няма сугурност за електронно гласуване, а за биометрични и лични данни има и то от телефони работещи под шапката на Гугъл. Системата гарантира разни документи, които са прдназначени за частния сектор... А за някакво смислени приложение в нашите мили институции???
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бобъра

    19 0 Отговор
    Ще пъдем непрекъснато онлайн...ще ни гледат като под микроскоп...
  • 8 Гост

    2 7 Отговор
    Колко пъти вече ни говорят за този чип и от колко години и все от следващата година, а хората го имат вече от 10 и повече години.
  • 9 куку руку ку

    13 2 Отговор
    Печатът на Антихриста...
  • 10 Ганчо

    18 0 Отговор
    В Италия има още хартиени паспорти и шоф. книжки. Но България нали е номер 1 в ЕС, трябва да дава пример.
  • 11 гост

    9 0 Отговор
    "проф." от "профан" ли е съкражщение?
  • 12 гост

    12 0 Отговор
    МВР да сложи гпс гривни на пуснатите под домашен арест, а не да мисли за глупости с чипове в картите. Биометрията е толкова опасна информация и може да служи за измами с необратими последствия за жертвите.
  • 13 Гошо

    11 0 Отговор
    Микровълновата ги оправя.
  • 14 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    10 0 Отговор
    Скоро и чип в главата още в родилното и приятно прекарване у матрицата хаха и то всичко е за наше добро хахах
  • 15 АУУ

    4 0 Отговор
    Отново спонсори на МВР. През 5-6 години ни сменят я личната карта, я номерата на колите, шофьорските книжки, и какво ли не . На гърците личните карти още ги пишат на ръка, снимката е с тел бод,
  • 16 Божие Слово

    6 1 Отговор
    Откровение 13:16-17
    И принуждаваше всички – малки и големи, богати и бедни, свободни и роби – да им се сложи белег на дясната ръка или на челата им, за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи
    белега, името на звяра или числото на неговото име.

    Откровение 14:9-11
    И друг, трети ангел, ги следваше и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, той също ще пие от виното на Божията
    ярост, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му, и ще бъде мъчен с огън и сяра пред светите ангели и пред Агнето. И димът от тяхното мъчение ще се издига за вечни векове; и онези, които се покланят на звяра и образа му, няма да имат покой ни денем, ни
    нощем, нито който и да е друг, който приема белега на името му.
  • 17 ХайСикТер

    2 0 Отговор
    А подкупи как ще се дават бе... въобще не мислите за паразита с ръкаверлите и отия в парламента!
  • 18 гост

    3 0 Отговор
    Всичко мара фтасала само се не сресала. За кво ни е? Кой го има това? Или ако може да харчим за щяло и нещяло само и само да се крадне някой лев?
  • 19 Гост1234

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "терминатора":

    Абсолютноо ВЯРНО СЕЛТА Е САМО КОНТРОЛ И СЛЕДЕНЕ НА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК !!!
  • 20 Гогол

    0 0 Отговор
    Крепостно право е да ни следят навсякъде и да сме описани като собственост на узурпатори! Да живее Рим на Нерон!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове