Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Порция пържена цаца по родното Черноморие подгони гръцките цени

В по-елитните ресторанти във Варна и на Златни пясъци дребната трицона пък изобщо отсъства от менюто

Публикувана: 22 Юни, 2018 08:27
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4322

Порция пържена цаца по родното Черноморие още в началото на летния сезон подгони гръцките цени, пише в. „Монитор“. В ресторантите по крайбрежната алея Дамбата в Балчик порция пържен сафрид се предлага за 10 лева, което е с 2 лева по-скъпо от миналото лято по това време.

Пържената цаца вече скочила с 1.50 лв. и сега се продава за 6.50 лв. В съседна Гърция в обикновено заведение пържена порция дребна риба може да се намери и за 3-4 евро, твърдят запознати. По- хубавите риби там са по 15 евро за килограм. В кръчмите по родното море порция пържен калкан върви почти за същите пари - 28 лв.

В по-елитните ресторанти във Варна и на Златни пясъци дребната трицона пък изобщо отсъства от менюто, както е било и в други години. Порция калкан обаче може да се поръча по 26 -30 лева, колкото е килограм от деликатесната риба на борсата.

Чернокопът е 10-12 лева, но в повече от случаите липсва в менюто. Капанчетата предлагат рибена чорба за 2,50 до 4,50 лв., а порция сафрид е на миналогодишните цени от 8-10 лв. Кръчмарите обаче се оплакват, че клиентите рядко го поръчват, защото е турски или гръцки. Сега пък от новия улов цената му трябва да скочи двойно, което също е притеснително.

България

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Бриджит Макрон
Първата дама на Франция коментира връзката с 25 години по-младия си съпруг
Закусваме, аз - с моите бръчки, той - със своята свежест, но такъв е животът..."

Още бисери