18 Февруари, 2012 19:45 1 102 0

Най-накрая слънце

  • слънце-
  • сняг

През нощта облачността над страната ще продължи бавно да се разкъсва и намалява до изясняване, северозападният вятър ще отслабне, съобщиха от НИМХ.

Минимални температури - предимно между минус 5 и минус 10°, в отделни райони на Северна България и по-ниски - до минус 15°. В София - около минус 7°. Утре над много райони ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, но ще остане слаб. На места в Дунавската равнина и югоизточните райони ще се образува мъгла или ниска облачност, които ще се задържат през по-голямата част от деня и дневните температури там ще останат най-ниски - около нулата. В останалата част от страната максимални температури - между 2 и 7°. В София - около 5°.

Атмосферното налягане ще се повиши още и вече ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините времето ще е слънчево. Силният северозападен вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад; ще бъде предимно умерен, в Рило-Родопската област - слаб. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса и на 1200 метра максималната ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Прогноза за неделя за Световната купа в Банско: В неделя ще бъде слънчево. Силният северозападен вятър ще отслабне, ще се преориентира от запад и ще бъде до умерен. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса и максималната на 1800 метра ще бъде около минус 2°.

Над Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Почти тихо време; през втората половина от деня ще се появи слаб югоизточен вятър. Максимални температури - между 4 и 7°. Температурата на морската вода е около 1°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА