25 Юли, 2018 08:18 2 569 6

Протече таванът на депутатите

  • блок-
  • апартаменти-
  • депутати

Блок на Народното събрание в „Красно село“ подгизнал от обилните валежи, ремонтират го спешно

Таваните на депутатите, обитаващи ведомствените квартири в блока на НС в столичния квартал „Красно село“ протекоха. Вследствие на обилните дъждове и слънцето, което е нагрявало облицовката на покрива, настилката е била разрушена и са се появили течове както в жилищата, обитавани от народните избраници, така и в общите коридори на сградата. Това става ясно от документацията към обществена поръчка за ремонт на зданието, която е обявила администрацията на парламента, пише в. „Монитор“.

Според информацията в нея, НС е заделило 30 000 лв. за спешен ремонт, който трябва да избави законотворците ни от „водната стихия“. В документацията е посочено, че хидроизолацията на блока е разкъсана, а улуците, отвеждащи водата са деформирани. Вследствие на това таваните на обитателите на последния етаж започнали да се ронят, като дори се появили пукнатини, а водата тръгнала надолу във вътрешността на блока. По време на ремонта ще трябва да се подмени и съществуващата вече топлоизолация на построената през 1999 година сграда, както и да бъдат измазани наново комините й.

Както е известно депутатите, които не са от София се настаняват във ведомствени жилища на парламента, като плащат за тях символични наеми. Апартаментите са разпръснати в общо седем квартала на столицата.

Преди години имаше драма и с друг депутатски блок, след като законотворци се оплакаха от появата на пукнатини вследствие на предполагаемо потъване на сградата в квартал „Мотописта“, заради строеж в съседство. По-късно беше направен ремонт, включително и на покрива на зданието. До укрепване обаче не се стигна, тъй като назначената преди това експертиза по сигналите на депутатите установи, че проблемът всъщност се е появил от тежестта на бетона, но няма повреди по носещата конструкция на блока, който е влязъл в експлоатация през 2000 година и той не потъва, нито се е наклонил.

Проблемите с течовете и наводненията в депутатските квартири пък съвсем не датират от скоро, като често са свързани и с ВиК мрежата. Бившият вече народен избраник от СДС Христо Кирчев разказа преди време пред „Монитор“, че е брал не веднъж или дваж ядове с тръбите и тоалетното казанче на колегата от БСП Димитър Гъндев, който обитавал горния етаж. В един прекрасен ден ексдепутатът заварил дома си да "прилича на Женевското езеро".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просия

    3 10 Отговор
    Е и кво ? Аз за 30 бона си санирах къщата... даже е евтино (ако се намеква, че пак се харчат "много" пари)

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Просия":

    Ние тебе те знаем.
  • 3 Обективно погледнато

    16 0 Отговор
    Ще си заделят от собствените джобове пари за ремонт, както правят всички нормални хора. Ако немогат, нека да живеят в мухъл и плесен. Безплатни квартири, безплатни обяди, безплатни почивки докога така. В същото време най високите заплати и придобивки.
    Най правилно е да ги намалят наполовина и да си приравнят доходите като на обиконовенни чиновници така ще се доближат до проблемите на обикновенните хора.
  • 4 Ефтини сензации

    6 2 Отговор
    Веднага, тържествено и ритуално си го местя в другия крачол!
  • 5 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    То и аз така правя / №4 Ефтини сензации / , ама прекалено скъпо ни излизат управниците - не мислите ли ???
  • 6 синя трева

    3 0 Отговор
    Дано ги издави техната м.....!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове