Last news in Fakti

30 Юли, 2018 11:12 2 405 15

Дончева: Макрон, Меркел и Юнкер крепят статуквото у нас, презират ни и ни броят за ромите

  • татяна дончева-
  • ес-
  • ек-
  • герб-
  • бсп

Истински промени в България вече не могат да се направят през избори

Истински промени в България вече не могат да се направят през избори. Това коментира пред БНР председателят на партия „Движение 21“ Татяна Дончева.

„Всички, които не се вписват в генералната концепция, контролирана от задкулисието, много лесно могат да бъдат изтласкани на подходящо разстояние. Така че ние трябва да поработим върху няколко неща преди изборите. Първо хората да бъдат подготвени, че не чрез избори ще се стигне до промяна. Това статукво трябва да бъде предварително разклатено и то трябва да бъде разклатено въпреки Европа. /…/ Ние трябва да се постараем да комбинираме усилия на много широк кръг хора. Без революция и натиск не може да се постигне“, каза тя.

"Проблемът вече не е в правенето на реформи, те не са по силите на тези хора, категорична е Дончева и обясни: „Проблемът е много по-банален и по-всеобхватен. Институционалната криза се проявява в това, че в държавната администрация се създават структури, които не се знае за какво са. Това се отнася за всички министерства, за всички агенции. Там е пълно с хора, които са некомпетентни, неграмотни и недоучени. Хората, които имат някаква представа и познания, са натикани в ъгъла като партийно неудобни или недостатъчно активни и те предпочитат да си траят. Импровизира се във всички области. Неграмотните хора не могат от импровизация да родят рутинна ежедневна правилна дейност на тези институции. Каква реформа?“.

Според Дончева Европа в лицето на най-ярките си представители в момента – Макрон, Меркел, Юнкер и т.н., крепят статуквото в България.

Тя е категорична, че Европа не иска от нас никакви реформи:

„Тя ако искаше реформи и недоволстваше, че оголваме фланга й, тя много отдавна щеше да помогне да се реши проблема. Напротив – тя крепи статуквото с цената на всичко и най вече с цената на финансиране. Единственото, което занимава тези хора, е колко пари ще им се върнат и какви още финансови врътки да направят. Те нас ни презират и ни броят за ромите на Европа, с които не искат да седят на една маса“.

Христов Иванов коментира и въпроса с Истанбулската конвенция: "По повод на един документ, който имаше съвсем друга цел и силно беше надценено неговото значение, се проведе една истерична, популистка кампания, която свърши с политическо решение, което имаше за цел да спаси Бойко Борисов от това, че той се оказа в една тема, която абсолютно надскача неговите възможности и на неговия екип. Решението и като политическо решение е вредно и лошо. Какво правим, когато ЕС се присъедини към тази конвенция, как ще се справим с тази ситуация, която създаде Конституционният съд?".

Според Татяна Дончева, трябва да се направи необходимото за практическо прилагане на наличните текстове срещу домашното насилие. Когато сме изчерпили тези механизми, да прибягваме към разширяване на права и възможности, препоръча тя. "Сега ние приемаме текстове като книги в библиотека и те седят в библиотеката, без никой да ги прилага", коментира тя.

"Поведението на България да стои върху двата си крака, да съблюдава здравия човешки разум в решенията е по за предпочитане отколкото да вървим като стадо овце след някакви странни решения в ЕС, които вземат някакви чиновници без грам практическа полза. Не можем да вървим така сляпо", смята Татяна Дончева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    11 32 Отговор
    Може ли адвокатите на Мултигруп да не ни заливат със слово блудството си! Тая още ли е жива?
  • 2 Бай Благой

    29 3 Отговор
    Революция и кръв трябваше да има 1990г...сега е малко късно...много тарикати се навъдиха.
  • 3 Орбан

    23 2 Отговор
    да е премиер и на България и за нула време ще сме за отличен!

    Коментиран от #13

  • 4 АМЕР

    3 4 Отговор
    Всичко е наред.Бавно, но славно„
  • 5 Русенец

    21 12 Отговор
    Само Президенска република, начело с Радев ще спаси България, бързо и безболезнено. С ГЕРБ сме обречени на посредственост и деградация.
  • 6 ТОЧКАТА

    18 3 Отговор
    КОЕ НЕ е истина в думите на Дончева...????Особено в третите кавички.....
  • 7 Морук

    2 6 Отговор
    То ако ви мислят за цигани пак добре,ама не нали сте най почтените от "чист"български произход
  • 8 Така де

    18 4 Отговор
    Права е жената, че БГ я презират от Евро Съюза и се опитват да съсипят държавата, като финансират и подкрепят партия ГРОБ и нейните произодни. Първо : БГ народа е масово глупав и лош, което прави лошо впечатление. Второ: БГ елита е от прост по-прост и продажен, което го прави неспособен да работи за държавата. Трето : граничим с Босфора, а той е втората цел на Запада, след Русия. Четвърто: имаме силна привързаност към Русия, заради ония славни години, а това не е добре за тях. Пето: в БГ има суровини за над 1 трилион долара, които те искат. Шесто: във всяка къща има казан за изхвърляне на отпадъците, а БГ има точно тази роля да е боклукджийската кофа на Европейската къща. Така че аз не виждам добро бъдеще за БГ. Според мен БГ ще е винаги зле, както са Американските Гета. САЩ е богата държава и в белите квартали се живее с висок стандарт и сигурност, но в гетата на САЩ има други закони и стандарти, все едно са друга държава. БГ е зачислена за гетото на ЕС
  • 9 Стабиуни до ГРОБ

    13 2 Отговор
    Ми всичко е така ама масите искат да продължат да бъдат управлявани така а и управляващите само така могат ...така че всичко е точно и вместо революция имаме стабилност....дето се вика ни 500 години изкарахме стабилно и ако не бяха гадните руски имперски стремежи към проливите ,както казва Минжев ,още щяхме да сме стабиляги в Ержолановия салтанат....
  • 10 Агоп

    6 15 Отговор
    Татяна Дончева е по-проста от Бойко и Курнелия на квадрат

    Коментиран от #11

  • 11 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Агоп":

    НЕ случайно ,,aRON,, ГО КАЗВА....
  • 12 Говнарът метев

    4 2 Отговор
    А точно тази пръдла с кого се прегръщаше преди време? Деебем и пачите нагли!
  • 13 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Орбан":

    Не позна. Унгарецът и без Орбан е човек на реда, правилата и уважението. А управлението на Орбан просто на мах показва каква е ролята на държавата: контрол на правилата в обществените отношения, създаване на оптимална социална и икономическа среда, плюс обгрижването им! Опазване на реда в анонс с ценностите на обществото, което те е оторизирало! Та как Орбан ще оправи разпасана команда, като българската?! Или анархия (но в почти утопичния и вид ни трябва на нас - направо невъзможно), или сопа! Проблемът е, че сопата е нужно да се върти и в двете посоки - пак невъзможно! Т. е. аз мисля, че сме в киреча, при това с еднопосочен билет. "Амин"!
  • 14 MT Гонтан

    0 0 Отговор
    Не всичко което казва Юлито е така , но има много истина в думите и , особенно това че навсякъде е пълно с неквалифицирани хора , на всички нива . Абсолютни безполезни зеленчуци , които са толкова тъпи и неуки че трудно схващат дори елементарните изсиквания от началниците си , които са пък в пъти по прости от тези същите малоумни служители
  • 15 Бай село

    0 0 Отговор
    следващото правителство ще е БСП,АТАКА,ПАТРИОТИТЕ.НФС ДПС..като дпс ще свормира правителството...ха ха ха ....госпожо Дончева имам предложение тия които са зад борда и не участват в грабежите да вземат да дадат малко от заграбените пари когато са управлявали БГ и във всяка област да въоражат и издържат по 1000 човека вместо да има голи обещания и плащания по 35 лв на членове и застъпници в предизборните комисии...с това обещание ,,КАТО ВЗЕМЕМ ВЛАСТА ЩЕ ТЕ УРЕДЯ ТЕБ СЕМЕЙСТВОТО ТИ И БРАДЧЕДИТЕ ТИ НА ДОБРА СЛУЖБИЧКА ...на тия приказки народа се наслуша....народа вече чака някой като Ботев, Раковски ,Бенковски, и АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ЛЕВСКИ...власт с кръв се взема и с кръв дава..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове