Last news in Fakti

2 Август, 2018 16:10 6 187 83

Бургазлийка избухна: Да сложим винетки за столичани, подлудиха ни!

  • бургас-
  • винетки-
  • столичани

„Такса на входа на София за автомобилите от провинцията поискаха през април столични бизнесмени.

Идеята им бе да се въведе винетка за колите, които не са със софийска регистрация, а мотивите, че така щял да се реши проблемът с трафика в столицата, а парите да се вложат в ремонт на улиците.

Когато прочетохме това бяхме много възмутени, но явно в идеята има резон и сега мислим, че всички коли със софийска регистрация трябва да си купят винетки за морето.

Колкото по-скъпи, толкова по-добре. Ако ще се делим на столица и провинция, то нека да е така!“ – пише 45-годишната счетоводителка от Бургас Катя Проданова до Бургасинфо.

„На мен ми омръзна през лятото да живея в лудница и безкрайни задръствания! Писна ми от нахакани семейства с лъскави коли, втора употреба, добре тунинговани и с нагли шофьори.

Столичани се познават навсякъде, няма нужда да гледаш номера на колата.

Натискат клаксони навсякъде, правят луди маневри, за да минат една броня напред в задръстването, карат на една боя разстояние, псуват другите пред децата си и се движат из града, сякаш им е бащиния!

Можеш да ги познаеш и в хипермаркетите. Няма други, които натоварват децата си с кални сандали и маратонки в количките, без да им пука, че после някой ще сложи хляба си в тази количка.

Дечицата са 5 – 8 годишни и съвсем спокойно могат да вървят на собствен ход! Няма други, които ровят по щандовете като в гардероба си, за да се сдобият с най-доброто парче шунка или сирене и да оставят след себе си пълен хаос. Няма други, чиито хлапета дърпат кутии със сладки и ги събарят на земята, а родителите им изобщо не се навеждат да вдигнат събореното.

Ние нямаме навика да се провикваме през целия магазин „Иванеееееее, луканка взе ли?“, но те имат. И понеже ходят на тумби, по две-три семейства, настъпва пълна олелия. И ние, „аборигените“ ги чакаме да отминат, за да си купим нещо. Но нахлуват нови и нови. Столичаните се познават и по музиката. Радиото им е надуто до дупка и все едно по улиците се движат подвижни дискотеки. Като паркират пред блока, в който или са на квартира, или на главата на далечни роднини се чува шум като при циганска сватба. Маанетата се леят от радиото, а на техния фон се чуват крясъци. Компанията е вилняла някъде до полунощ и дълго и напоително се сбогува поне 15 минути, викайки с цяло гърло. Други пък продължават и в квартирата и надуват музиката, пеейки на балкона. Почиват си хората. Какво им пука, че другите спят?

И на плажа ще ги познаете. Майките си чатят по телефона, бащите играят карти, рожбите тичат около хавлиите на хората, засипват ги с пясък и сладолед, хвърлят се в морето, пръскат наоколо като „Бай Ганьо в банята“, а при други семейства ехтят викове – „Моникааааааааа! Алекс, Ан-Мари! Дейвид, ела веднага тука, че ще ти пукна тиквата от бой“ . Край тях може да се „плажува“ само с тапи на ушите, или със солидна доза валериан. Ако седнеш да хапнеш в заведение край плажа, те пак са там. През три маси можеш да разбереш, че Кити не я пуснали в отпуск, че чушките на мама вървяли добре, че новата колежка била мацка без вкус и бутала на всеки, че конкуренцията взела сервиза на брадчеда и прочие и прочие. В същото време оставени на самотек деца се гонят из заведението, блъскат се в масите, разливат ти таратора, а някои безцеремонно бъркат в чинията ти с пържени картофи, налапват няколко и продължават да тичат, хвърляйки мазни салфетки по земята.

Нощем пък плажът е пълен със спринцовки, презервативи и всякакви столични битници, които си карат „яко на море“.
Спокойствие няма никъде. Ни денем, ни нощем, ни на плажа, ни в магазините, ни по улиците.
И ако някой каже, че туристите идват и оставят пари в общинския ни бюджет, жестоко се лъже. Хипермаркетие и МОЛ-овете си носят печалбата в чужбина. На повечето магазини централите са в София. Хотелите в голяма част на политици и софийски бизнесмени. Доста от плажовете също са взети под аренда от тях. Едни пари отиват при едни и същи хора, само че просто минават през нас. А едни туристи със самочувствие до небето ни подлудяват месеци наред.

Затова съм за такса „море“, която ще остане в общинския бюджет. И ще се използва потрошените улици и пътни знаци след нашествието на софиянци! За изпотъпканите градинки, смачканите цветя, счупените пейки и изпокъсаните ни нерви.
Най-добрият град за живеене сме и искаме да останем такъв.
И молим пришълците да не се държат като селяндури! Да не куфеят и вият на наш гръб.
Ако и в София са такива, жалко за България!
Ако само тук се държат така, пак жалко!“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЛД

    63 4 Отговор
    Каймака на страната!
  • 2 Morgoth

    116 13 Отговор
    Дали това не са същите "софиянци" дошли съвсем от скоро в София от знайни и незнайни градове и паланки? ;)

    Коментиран от #14

  • 3 Българина

    103 5 Отговор
    Наложителна е смяната на столицата и разхвърляне на 17 те министерства из областните градове. Само така България ще оцелее като държава а не като софия и провинция! В германия и швейцария никой не гледа на хората от столицата като богопомазани шейхове! Референдум веднага'
  • 4 Мария

    63 30 Отговор
    Така, както е описала жената, се държат само кореняците софиянци, които се смятат за богоизбрани и всички останали за тях са селяни. Все едно и те не са отишли от селата в София, ама са с голямо самочувствие!

    Коментиран от #10

  • 5 Варна

    72 18 Отговор
    Браво! Много точно! Подкрепям!
  • 6 Александър

    75 14 Отговор
    Тези не са софиянци а са селяци които живеят в София.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Данчо

    70 28 Отговор

    До коментар #6 от "Александър":

    Точно софиянци са. Селяните са кротки и работливи хора.

    Коментиран от #83

  • 9 Софиянци ви храним

    17 93 Отговор
    аз пък ще кажа на тия - нали НИЕ Софиянци ви храним и даваме помъкнем бе смотани такива !

    Коментиран от #11, #22, #41, #52, #59

  • 10 Пешо

    60 7 Отговор

    До коментар #4 от "Мария":

    София преди стотина години си е била село, а сега е сборище на профани!
  • 11 амиии

    48 4 Отговор

    До коментар #9 от "Софиянци ви храним":

    Храниш си само кучетата. Харчиш народни пари безотчетно.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ддд23

    21 28 Отговор
    Еха....куцо, кьораво и сакато от какви ли не села "преуспя" в София последните години, а сега да им сложим и винетки. Супер! Печалбите на лай..оморието явно намаляват и пишман рентиерите почват да дават фира. Ако си изровят муцуните от ла..няния плаж и погледнат към Гърция ... няма да им се извярва колко десетки пъти повече софийски коли има по техните пътища.
  • 14 Не, не са!

    47 16 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    От време оно софиянци са си измет, а новопристигналите няма как да не се изцапат.
  • 15 Писна ми

    38 40 Отговор
    И на мен в София ми писна от мякащи ,кой селянин има 2 лв повече идва тук да си купи апартамент,след което си сменя номера и тук не можем да се разминем стойте си в Бургас ,че ми писнахте ,а вие по морето още имате Борци карат селски джипове и гледат сърашно

    Коментиран от #20, #42

  • 16 от Варна

    19 8 Отговор

    До коментар #12 от "ако не са софиянци":

    Отдавна кестените не идват по морето. Скъпо им е, не могат да откраднат толкова.
  • 17 Асковлията

    40 8 Отговор
    Браво за статията ,г-жа Проданова.
    Ако имаше повече смели жени като Вас, нямаше да се налага, през лятото местните да се чудят,как да преживеят тази лудница.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 gogo

    24 38 Отговор

    До коментар #7 от "България е обречена":

    И що всички се бутате в София, като толкова не ви харесва? Дали щото сте смотани да измислите и направите нещо на село и по-лесно е да дойдете да л..жите д..петата на така омразните ви Софиянци.

    Коментиран от #54

  • 20 Мария

    29 20 Отговор

    До коментар #15 от "Писна ми":

    Мен пък ми е писнало от мекащи. Не са българи, а мелези. Не знаят български!
  • 21 Българина

    39 8 Отговор
    Софиянци забравиха че софия 1878 е била два пъти по малка от поне 10 града в България. Единствената причина да стане столица , а не Търново е в дългосрочна перспектива обединение с Македония. От село става столица, резулата е самозабравяне и лицемерие и всички останали стават ПРОВИНЦИЯ! тъй като обединение с Македония няма да има редно е да върнем нещата по местата за да спасим поне България! Македония вече е загубена....

    Коментиран от #60

  • 22 Гост

    53 18 Отговор

    До коментар #9 от "Софиянци ви храним":

    Кой храниш ти бе,смешко?!
    Наясно ли си,че цялата страна храни София?!
    Реално софиянци живеят на гърба на всички останали вече доста години.
  • 23 Културен софиянец

    24 13 Отговор
    Еее,мила тез софиянци за които говориш са си отпровинцията! Вчера дошли в Софията, с родния си манталитет и се имат за софиянци! И ние им слушаме простотията, агресивното им поведение, спирането в/у пешеходна пътека на червен светофар/не сф номер/, . Предишните поколения се култивираха , трябва време и за тез! А твоята прабаба от Бургас ли е?

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Цецо

    16 12 Отговор
    Без винетка няма как да отидеш до морето... а тези, които ги описва жената са "новите" столичани, те така си карат и тук, в София! :)

    Коментиран от #26

  • 26 ggg

    21 1 Отговор

    До коментар #25 от "Цецо":

    Да ти кажа честно, на повече простащина съм се нагледал от "чичаците софиянци" със старите пасати...
  • 27 Irmao

    12 6 Отговор
    Бургас най-добър град за живеене?! Кой изобщо обръща внимание на тая травеститска класация на Говедарик радио?!
  • 28 ХА ХА ХА

    20 5 Отговор
    Софиянци, селяни с партийни книжки със самочувствие без покритие ,голяма част от тях живеят, като битници в жилището си непочиствано с месеци , но напуснат ли столицата са с претенции и се държат ,сякаш живеят в палати !
  • 29 33333333

    13 7 Отговор

    До коментар #23 от "Културен софиянец":

    Точно "кореняците" (селяните, пристигнали по- рано) са сбъркани.
  • 30 Горд Българин

    40 2 Отговор
    Вие не сте нормални!
    Една шепа народ останахме, а сте почнали да се делите на софиянци,провианциалисти, та чак и на кореняци и нови софиянци?!?
    С такова мислене няма смисъл да се обиждате. Всички сте едни и същи!
  • 31 Гост

    24 2 Отговор
    кофтито е че не говори дори за Софиянците, те повечето горките вече ходят в Гърция, за да търсят плаж.
    По нашето черноморие останаха идиоти като мен които още си мислят че може да се оправи нещо, а всяка година е все по-голяма цигания.

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Сельо

    23 15 Отговор
    Много интересно госпожата как е разбрала че хората в супер маркета или хората на плажа или в мола са софиянци. Според мен са селяни, не понеже завистта към софиянци е голяма, тя вижда всички селяни като софиянци. Аз съм за жителство. А когато си направят околовръстен път няма да се влиза в Бургас за да се стигне до курортите. Все пак туристите не почиват в Бургас и Варна много е мръсно и много ме кат ужас

    Коментиран от #35, #40

  • 35 свидетел

    22 8 Отговор

    До коментар #34 от "Сельо":

    Селяните са по- културни и от софиянци. Факт.
  • 36 Прованс

    7 8 Отговор

    До коментар #24 от "Тъпа Провинция!":

    Хахаха в тая скапана гърция ходят и орките на море.Благодаря!
  • 37 София

    23 2 Отговор
    Софийската регистрация на автомобилите не прави хората в нея Софиянци.В София преди 25г. имаше 15 автомобила на кръстовище,
    сега са 150 от къде ли се взеха тези 135
  • 38 ЕДИН ОТ МОРЕТО

    15 11 Отговор
    ,,ВСИЧКО ДАЛЕЧ ОТ МОРЕТО Е ПРОВИНЦИЯ "

    ЪРНЕСТ ХЕМИНГУЕЙ

    ЧОВЕКА ГО Е КАЗАЛ МНОГО ТОЧНО....
    И ДРУГ ПЪТ СЪМ КОМЕНТИРАЛ И ПАК ЩЕ ГО КАЖА...
    ВАРНА И БУРГАС ДА СЕ ОТДЕЛИМ В ОТДЕЛЕН ЧЕРНОМОРСКИ ЩАТ,РЕГИОН,ОКРЪГ..ИЛИ ТАМ КАКВОТО ИСКАТЕ....
    АМАН ОТ СОФИЯНЦИ,МАЙНИ (ПЛОВДИВЧАНИ И ОБЛАСТА) И ДРУГИ ПОДОБНИ.....
    УЖ НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ Е КОФТИ И САМО ГО ПЛЮЯТ А ПРЕЗ ЛЯТОТО ВСЕКИ ВТОРИ АВТОМОБИЛ Е СЪС СОФИЙСКА И ПЛОВДИВСКА РЕГИСТРАЦИЯ....
    АКО НЕ СТЕ СОФИЯНЦИ И ОСТАНАЛИТЕ ИМА ЧУЖДЕНЦИ БОЛ....ТАКА ,ЧЕ НЕ МИ ПУКА КАКВО ЩЕ КОМЕНТИРАТЕ...

    А ПУБЛИКАЦИЯТА НА ГОСПОЖА ПРОДАНОВА Е МНОГО ТОЧНА И Я ПОДКРЕПЯМ НА 100 %

    Коментиран от #45, #76

  • 39 ванката

    14 4 Отговор
    мен ме устройва само обаче ако се наложат винетки за всички градове на "софиянци" така ще има уравнение тъпите селяни ще си стоят в голямото село а нормалните хора няма да се смесват с голямата селяния и така ще си живеем по-добре обаче за софетата не им харесва това понеже няма да могат да си ходят по-родните места често ...не ходя в това тъпо село и нямам никакво желание да ходя и се надявам че селяните няма да идват в моя "провинциялен" град и да ми викат абе я съм от софия бате кво знаеш ти бее ... нито могат да говорят български нито пък имат някаква култура и възпитание!!!
  • 40 София

    7 4 Отговор

    До коментар #34 от "Сельо":

    Съгласен съм за жителството
    Тогава и зимата ще имат тия проблеми в Бургас
  • 41 Оня

    22 7 Отговор

    До коментар #9 от "Софиянци ви храним":

    С какво НИ хранете?Какво произвеждате?Животновъдство ли имате,земеделие ли,фабрики ли,какво ли?Ако не е провинцията и една стотинка няма да видите.Защото всички приходи отиват при вас,за съжаление...Така че,гледай си кефа и не се отваряй

    Коментиран от #43

  • 42 Ех, морето

    14 4 Отговор

    До коментар #15 от "Писна ми":

    Ами ще си стоим по морето,що да не...то и без това при вас се напълни само с талибани от Сирия и Афганистан. Сутрин ставам поглеждам през прозореца и какво да видя- море,ти ставаш сутрин и поглеждаш през прозореца и какво виждаш- дюнерджийница " Али Баба".
  • 43 хихихи

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Оня":

    Оня, де ти е коня??
    Пак ли го върза извън София??
  • 44 ванката

    8 3 Отговор

    До коментар #24 от "Тъпа Провинция!":

    много се радвам че селянин както теб не идва по нашето черноморие но за съжаление много от твоите съграждани идват тук по-морето и това е много неприятно както за нас нормалните хора така и за чуждестранните туристи много ще се радвам ако не идвате на нашето море без шопи звучи като българия със 1000лв минимална заплата ... много хубаво но за съжаление само мечта

    Коментиран от #47, #58

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Гост

    9 2 Отговор
    всяка година едно и също.
    Лятото - защо софиЕнци са на морето
    Зимата - Защо софиЕнци не са си по селата.

    важното е да се мразим, докато някой крадва следващите 4 милиарда.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 На всеки километър

    12 5 Отговор
    Жителство в София преди 89 година можеха да получат само комунистическите лакей, които имаха партийни книжки.София е начукана до комините на скапаните си блокове с такива червеноармейци.От къде на къде в София ще има кореняци Софиянци...Те кореняците бяха заточени в провинцията и по лагерите на смърта.Наследниците на тази сбирщина от комуняги не може да бъде кореняк-софиянец --НИКОГА...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Шоп

    9 5 Отговор
    А може ли да питам тогава след като от провинцията са така настроени към София защо не престават да прииждат непрекъснато към нея и да я задръстват (нямам предвид с коли). Още повече по-голямата част от така наречените "софиянци" със съответна регистрация на колите са именно от гореспоменатата група, така че преди подобни обвинвния се позаинтересувайте къде са родени хората в съответните коли.

    Коментиран от #57

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ганьо Бай ганьо

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "gogo":

    По себе си ли съдиш !?
  • 55 Бургас

    5 3 Отговор
    "Всичко което е далече от морето е провинция" Ърнст Хемингуей

    Коментиран от #75

  • 56 хахо

    8 1 Отговор
    Бургас е красив град и последните години стана доста подреден. София може само да вземе пример как се усвояват средства и се развива град. Иначе Бай Ганьовците ги има и тук и там, няма какво да се оплаква госпожата, защото без парите от туризма източна България ще изчезне. А за задръстванията - ами може би трябваше да има западен обход на града, това пуснаха преди година през Крайезерна в началото е лунен пейзаж... Но съм сигурен, че ще се пооправят нещата малко по малко. Там се мислят нещата, ще почват обход към Слънчака и за транзита на юг ще се измисли нещо.
  • 57 гост 2

    11 1 Отговор

    До коментар #51 от "Шоп":

    Шопе, има стари турски архиви малко преди Освобождението, на които стъпват и български след това. Поинтересувай се какво е населението, колко са били българските къщи, колко турски, колко циганските? Колко добитък е имало в тия къщи, колко земя са имали и т.н...
    В днешно време за "софиянец" в 99% от случаите спокойно може да го заместиш с един от двата синонима "голямата вълна" и/или "селяндура". И то не "селянина", а точно "селяндура". Останалият 1% вероятно са хората, живеещи в София със или без родословно дърво проследимо през 5 поколения назад до някой селски двор в очертанията на днешна София, които не страдат от комплекси за произход, не делят хората на столичани и провинция. Колко са такива, които няма да разбереш че са кореняци столичани, а ще ги уважаваш за това, че са хора?
    Не към теб вече:
    Софийско гражданство ли искате да въвеждате? Ами създайте условия за хората в България, а не само в София и те сами ще се върнат по родните си места. Пък ако искате може и по радикална мярка да приложите: Направо се отцепете и си създайте град-държава, различен от България. И без това натам отивате. Затваряйте си границите, живейте си там и никой не допускайте вътре без виза. А за вашите визи за преминаване през България ще си помислим останалите отвъд границата ви!
    БРАВО за статията!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Българина":

    Да бе, 6!!! Марин Дринов. Ама недоучилите и непросветили се имат наглостта, и минуси да ти цъкат!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 123

    9 0 Отговор
    Сори мацка, ама не си права! Нали се имате за морска столица? Нали все с Варна спорите за това? Нали сте туристически град? Сори, ама е така. Сърди се на Общината и Полицията, това са институцийте за поддържане на ред в града.
    Ами за чужденците какво ще кажеш? Те са Божи главички сигурно?
    А, и накрая, а ти как си мислиш че се държат колегите с регистрация А във Банско, Тетевенския балкан, Велинград, Търново и други? А? По същия начин скъпа.
    Селенията не се определя от регистрацията!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 БАТЮ

    4 1 Отговор
    В самото начало на новата година, на 4 януари 1878 г. (23 декември 1877 г. стар стил), след битката при София, руските части под командването на генерал Йосиф Гурко влизат в града. През февруари 1878 г. населението на града е намаляло почти наполовина спрямо предвоенния период и по данни на общината е 11 694 души, от които 6560 българи, 3538 евреи, 839 турци и 737 цигани.[57] Аз имам лаф такъв : Не стига , че е българин , ами и софиянец на всичкото отгоре !!!!
  • 66 Азазел

    6 2 Отговор
    Честно казано статията я прочетох "по диагонал". Но. В хипермаркетите в София много рядко ще видите деца с обувките в количките. Защо ще го правят другаде. Също така движението в София е много по-натоварено от това в Бургас или Слънчев бряг например. Бях там преди две седмици. При този Релакс на пътя защо да надуват клаксона? Пътувам доста и в София шофьорите са най-толерантни на пешеходни пътеки, спрямо велосипедисти и т.н. Ако това което пишете е вярно, дали не е защото Вашият град предлага услуги за такъв тип "софиянци"? И в кой е вината? Ако българското Черноморие привлича такива туристи, жалко!
  • 67 Кореняк Софиянец

    5 3 Отговор
    Ей голяма омраза към София БЕ! Вярно възпитани сте, работливи сте, имам много приятели от Бургас, че даже и роднини, АМА МИ ПРАВИТЕ ЗАДРЪСТВАНЕ 365 ДНИ В ГОДИНАТА БЕ!!!

    И коментари как София била село... Ами напуснете я!!!
  • 68 Софиянка

    9 1 Отговор
    Уважаема г-жо Проданова, описахте 70-80% от населението на България, не на София... Можем да се обиждаме много на 'град', 'село', 'провинция', 'аз съм по-голям', 'аз съм по-важен' и т.н., но истината е друга - идиотщината поглъща цялата страна и изобщо не и пука за населеното място.
    Народе, възпитавайте си децата, че става страшно. Ако така продължаваме, след 20 години ще са ни останали само чалгата, пиенето е черните джипове.
  • 69 Веско

    5 2 Отговор
    Като гледам тука преобладават коментари на хора от провинцията.А я сега да Ви видим вас,другари земеделци!
    Заставали ли сте в софийския трафик по време на пиков час-минимум една трета от колите не са със софийска регистрация!Другото което е-от софиянци до софиянци има разлика:Северни,северозападни и североизточни квартали,в тях живеят хора от ниската прослойка на обществото-слаби способности,слаби доходи,слабо образование.Това са едни простаци които само злепоставят софиянци и рушат културата ни чрез лошото възпитание на децата си.Нашествието на хора извън софия ни дебалансира,но поне пловдивчани(мнозинството)показват малко повече възпитание и интелект.Та може да се разбираме,но не забравяйте в кой град е голяма част от бизнеса-в София.С нашата работна сила се опитваме да храниме всичките пенсиори и цигани!
  • 70 Стоян

    3 0 Отговор
    До №3 - напълно си прав и те подкрепям. Страната е разделена между столица и провинция, като много от проблемите на страната се генерират в столицата. Трябва да бъде преместена - друг изход няма... Иначе - цялата държава ще се обезлюди и ще се пресели в София... натам вървят работите. Пропастта между провинция и столица става все по-голяма
  • 71 Ванчо ви се смее

    1 1 Отговор
    Ей яка тема,за жалост я виждам чак сега, защото в София петък можеш да се отпуснеш малко и да попрочетеш какво интересно. Провинцията как е хавата ? Гледам свободно време бол, ще идвате ли на мол тоя уикенд,че да скокна аз до ваше село малко да разпусна ? Със здраве земляци !
  • 72 хахахаха

    2 1 Отговор
    Путко... Много си нервна. Релаксирай.

    Коментиран от #73

  • 73 seltaka

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "хахахаха":

    Те повечето от Бургас са такива. Навремето в СМГ имах даскалка по математика от Бургас, същата откачалка като тая.
  • 74 Е а де

    3 0 Отговор
    Е те същите тия "софиянци" и на мен ми пречат по същия начин със същите привички тук в София. Но, нима тези не са същите идващи и от Бургас? и от всички краища на България. Не че има лошо, просто им е лошо възпитанието. Това е чалга поколението, а сега и деца са им се родили.
  • 75 777

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Бургас":

    Шамандуро, един в пъти по-велик писател от хемингуей - Сидни Шелдън - е писал в една от книгите си, че "Няма нищо по-отблъскващо от пристанищните градове". Също така цялата модерна култура е възникнала далече от морски или океански брегове. Освен това хемингуей е бил алкохолик, завършил живота си със самоубийство. Така че си заври "провинцията" - знаеш къде.

    Коментиран от #78, #80

  • 76 Plovdiv

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "ЕДИН ОТ МОРЕТО":

    То затова ли в Пловдив, като шофирам си из града, от няколко години насам, всяка четвърта кола е с номер "А" или "В"?! И това не са коли на хора, дошли просто на екскурзия в Европейската столица на културата, а такива на постоянно пребиваващи. Като не ви харесва тук, що щете в Пловдив - май нещо не можете да си намерите работа край гьола, ама все още се мислите за голяма работа?! Що не си седите около гьолището - на никого не сте потрябвали тук. Иначе Пловдив отдавна ходи на почивка в Гърция и е отсвирил Гьолището ви завинаги. И за да завършим все пак позитивно - много поздрави на Гьолската столица на България! И научете български, че с отвратителния ви селски диалект сте само за юмручно прекрояване на зъбния ви статус!

    Коментиран от #77

  • 77 Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Plovdiv":

    Някакви комплекси ли си развил, паляк? Иска ти се на гьол, ама кинти нямаш. Нещо си се объркал ми се струва, привиждат ти се някакви неща, бълнуваш, кой със всичкия си ще дойде да живее постоянно в село пловдиф? Има къде-къде по-добри села за живот от пловдиф.
  • 78 Шопи Шопев Шопистия

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "777":

    Ако бяха отблъскващи, плажа нямаше да е пълен с туристи. И твоите съграждани нямаше да се изсипват тук на тумби. И кой си ти да определяш величието на писателите? А? Културата се била развила далеч от морето?!? Ти сериозно ли я мислиш тази глупост. Всичко далеч от големите пристанищата допреди няколко века се е свеждало до малки забравени от бога селца. Каква култура се е развивала в села? Най-големите и богати градове са били морските, заради международната търговия, която е била възможна. До моето село солта е пристигала с кораб. После от моето село солта е тръгвала към твоето село върху гърба на магаре. Ето това е била разликата между пристанищните градове и провинцията... в римската империя. Софиянците трябва да ходите повече на училище, със заучени цитати не сте вървежни.
  • 79 Гого

    0 0 Отговор
    Тази луда ли е няма Софиянци има селянииииииииииииии.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Минаваща

    1 0 Отговор
    Алоу, бургазлийката! ДОРИ и да е истина написаното от теб - то трае някакви си 3 месеца. А ние ОТ 30 ГОДИНИ ЦЕЛОГОДИШНО ви понасяме мйекането и провинциализма. Така че - радвай се, че идваме да ви облагородим малко.
  • 82 Лельооо, лельо!

    1 0 Отговор
    Тия, дето ги обвиняваш за "софиянци" и дет те дразнят и ти пречат - може и бивши бургазлии да са, от ония, дето драпаха да станат софиянци, и още драпат на талази, да си сложат софийски номера на колите и да си запишат децата в софийските детски градини, та ние да се чудим къде да дяваме нашите деца.
  • 83 КОЛЧЕВ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Данчо":

    НЯКОГА МОЖЕ И ДА Е БИЛ РАБОТЛИВ СЕЛЯНИНА НО ОТКАКТО СТАНАХА СТОЛИЧАНИ СА ПРОСТИ КОМПЛЕКСАРИ И ЩЕ УМРАТ ОТ МЪРЗЕЛ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове