3 Август, 2018 12:46 6 662 11

Тежка катастрофа в аварийната лента на "Тракия"

  • тракия-
  • катастрофа-
  • войната на пътя

Шестима души са в болница

Тежка катастрофа в аварийната лента на "Тракия" - 1
Илюстративна снимка

Шестима са в болница след пътнотранспортно произшествие на автомагистрала "Тракия“. Около 19:30 часа вчера (2 август) пловдивски пътни полицаи са посетили сигнал за катастрофата в района на 130 км, посока София.

Било установено, че спрял в аварийната лента лек автомобил Ford е бил ударен от товарен автомобил Iveco.

Под лекарско наблюдение с различни наранявания са пътувалите в колата трима мъже на възраст между 40 и 63 години и три момчета, съответно на 15, 17 и 18 години.

Камионът е бил управляван от 20-годишен шофьор от Троян, а лекия автомобил - от 52-годишен от пазарджишко село.

Алкохолните проби и на двамата са отрицателни. Причините за случилото се са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Emperorex

    29 1 Отговор
    В нормалните държави ако спреш в аварийната нямаш право да седиш в автомобила,излизаш веднага и се отдалечаваш от пътя а относно пък шофьора на камиона на 20год звучи малко несериозно някакси.

    Коментиран от #8

  • 2 Гадина

    57 0 Отговор
    Не е виновна магистралата, материала е калпав, материала!
  • 3 MGewehr

    40 1 Отговор
    Обикновенно аварийната лента на магистралите в БГ се използва за изпреварване, ходене по голяма и малка нужда, хранене и гоненица на малки деца и др. всеподобни нужди!!!
  • 4 onq s konq

    21 1 Отговор
    Трябва да има АВАРИЙНА ЛЕНТА и на Аварийната лента,където вече ще може спокойно да се спира,паркира ТРАЙНО,а също и да се ВАКАНЦУВА С ПАЛАТКА.
  • 5 Идиоти

    44 1 Отговор
    В Германия спреш ли в аварийната лента на втората минута идва полиция с пътна помощ. Услугата не е безплатна разбира се - 165€, ако действително е авария застрахователя покрива разходите. През 5 км има паркинги за тоалетна/почивка, не е аварийната лента мястото за тези неща. Пък за движение в нея пробвайте да изпреварите, лично ще ви нося пица и възглавница в ареста, защото глобата е 2000€, и ако ги нямаш стоиш в ареста докато не ги плати някой, който и ще те прибере, защото ще ти вземат книжката. Тук в БГ само картофи не садим в аварийната, всеки си кара/спира в нея все едно е на поляната в Доброхуйци. В България са необходими драконовски мерки за това, конфискация на МПС звучи добре като начало, отнемане на СУМПС за година. Идиоти

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    6 11 Отговор

    До коментар #5 от "Идиоти":

    Верно че случващите се "ексцесии" в България са ежедневие,но добре е да се уточнят принципно нещата.Нормално и общоприето е КУЧЕТАТА ДА ЖИВЕЯТ В КУЧКАРНИКА НЕ В ПИЛЧАРНИК.Както и идиотите/КАТО МЕНЕ/ да си живеят щастливо в Идиотия,а не в Германия или в подобните й по порядки Западни държави.Аз не искам да ме глобяват непрекъснато с ФАНТАСТИЧНИ ГЛОБИ за щяло и нещяло като в Германия,Франция,Англия,Испания,Гърция,САЩ..."ЗА МОЕ ДОБРО".Аз не искам да ме следят непрекъснато камери по пътя КАТО ВЪВ ВЪПРОСНИТЕ ДЪРЖАВИ и да получавам "честитки" за глоби,че съм карал примерно със 200-240км при позволени 90/140 в час.Не че нямаме глоби ЗА ПРЕД СВЕТА,но те са като ПРАШИНКА в сравнение със западните!Не искам и трайно установени "друговерни" в държавата си като на Запад,нито пък непрекъснатите им САМОУБИЙСТВЕНИ АТЕНТАТИ,причиняващи кървави мелета на обществени места...точно защото имат "перфектните закони и полиция в света"!И затова:Не знам къф го крепиш в Германия,но не се опитвай да налагаш "германското" в БГ,така както аз не се опитвам да внедрявам "българското " в Германия!

    Коментиран от #7

  • 7 Никъв

    20 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Никъв не го крепя в Германия, минавам на месец по 3 пъти в двете посоки през цяла Германия до Амстердам и обратно. През всичките държави, които минавам, дори и в Румъния можеш да караш без GPS, има си постоянно знаци да си следваш главния път. Естествено и Румъния, и Унгария(за по на запад няма нужда да коментирам) всеки път е написан с номера си на всяка табела. В БГ като влезеш какво виждаш - Доброкурци 5км, Гаднодупене 16км... И нищо повече, няма написано примерно II-55 за Прохода на републиката, или ако го има е на едно място само, за малките пътища от типа III-405 да не говорим. Грешката е в нас, че ги търпим да ни крадат, докато ни е*ат здраво
  • 8 Пабло Ескобар

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "Emperorex":

    На тая магистрала къде ще се отдалечиш бе умен?

    Коментиран от #10

  • 9 Всички са виновни

    4 1 Отговор
    Тук няма невинен в тази ситуация - единия виновен, че е спрял на пътя(аварийната е част от пътното платно), а другия е виновен, че използва същата лента за движение. Сега да платят медицинските разноски на тройни цени, тарикатлъка се заплаща скъпо.
  • 10 Emperorex

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пабло Ескобар":

    Ами примерно зад мантинелата ако има ограда бе Педро Ускобар не да седите в колата,то ти сигурно ще излезеш и в най-лявата лента да се разходиш щото си много умен!!
  • 11 highway

    6 3 Отговор
    Всички цъкат всеки ден за катастрофите на тази магистрала, но никой не е замисля, че това не е никаква магистрала!
    Имаш ефективно 2 ленти, в едната си принуден да се движиш с най-бавните барутарници с 90-100км и втора лента за изпреварване, в която летят немските изтребители и си нон-стоп притискан да се отместиш. При условие на 2 ленти имаме най-високата разрешена магистралан скорост след Германия?! Аварината лента се ползва за изпреварване не-рядко от много шофьори поради липа на друго пространство и липса на елементарна съобразителност! НЕ ги оправдавам, но това не е никаква магистрала, ами автомобилен път по който максималната разрешена скорост е 140, а практиукуваната е 160-200!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове