Last news in Fakti

21 Август, 2018 10:00 13 276 22

НАП удари басейн и тузарски комплекс в Пловдив

  • нап-
  • басейн-
  • комплекс

Само за седмица „черните списъци” на приходната агенция се сдобиха с още десетки търговски обекта

Ресторант в центъра на Пловдив, бижутерия в мола, тузарски комплекс в Хисарско, известен басейн и дори детски център станаха клиенти на НАП-Пловдив. Само за седмица „черните списъци” на приходната агенция се сдобиха с още десетки търговски обекти от цялата страна, включително и от града под тепетата и областта.

Сред най-атрактивните фирми се подрежда „Валхала” ЕООД, стопанисваща комплекса „Аква Терми” край Хисаря. Тузарският комплекс е попаднал в полезрението на данъчните след гаф на входа на басейна. Именно там, държавните служителите са констатирали нарушения. Към момента не е ясно дали комплексът функционира, тъй като телефоните за контакт цял ден са изключени, пише "Трафикнюз".

Сред новите обекти е и детски център Хепиленд. Мястото за забавления се посещава в търговския център на булевард „Санкт Петербург”, до кръговото с булевард „Освобождение”.

В момента детският център работи, а пред наш репортер от ръководството отказаха коментар. Единствено съобщиха, че обектът няма да бъде затворен.

С наказание 7 дни запечатване се сдоби и ресторант Ереван в центъра на Пловдив. След проверка на агентите на данъчното е констатирано несъответствия свързани с касовия апарат. Още в сряда обаче вратите на гурме ресторанта ще бъдат отворени.

„Няма да оставим нещата така. Ще се консултирам с адвокати, тъй като има сериозни пропуски от страна на НАП”, казаха от заведението.

В списъците на данъчните се оказва и басейнът в Асеновград – Сънсет. Аквазабавлението на Горноводенско шосе е било запечатано за два дни, а причината – неизваден на време месечен отчет.

Щанд за бижута в мол Пловдив също бе „ударен” от държавните служители. Запечатване до 30 дни грози фирмата стопанин в зависимост от нарушението, което е констатирано.

В същата графа за нередовни данъкоплатци са магазин в Кючука, бутик в центъра на Пловдив, както закусвалня-гостилница на булевард „Македония”.

Добре познатата верига за обувки у нас – „Паоло Ботичели” също се появи в сайта на НАП. Магазин в Пазарджик е бил хванат в крачка от агентите.

Мярката може да бъде обжалвана пред административния съд, глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    52 4 Отговор
    Дребни са тия......прах в очите ! Оня ....с " острова " за него нещо да кажете :)
  • 2 gost

    24 0 Отговор
    ходил съм там и нищо тузарско няма в аква терми е съвсем нормален комплекс ориентиран е за семейства с деца, предвид това, че са апартаменти там...
  • 3 Икономока

    31 1 Отговор
    Държавата поощрява и подпомага икономиката и бизнеса като щави и ровичка по частната собственост, ако някой случайно е поискарал малко пари в тая гарантирана от управляващите мизерия.
  • 4 Шпек Салам Народен

    39 1 Отговор
    Ами в сегашно време, това е гръбнакът на
    бг икономиката.Имам предвид глоби от всякякъв характер-нападжийски,катаджийски и пр.
    И то на гърба на дребният бизнес.Всички проверки се извършват показно и арогантно,след това медиите доукрасяват с фамозни заглавия и работата е свършена.Борба с корупцията и сенчестия бизнес на всяко ниво.Без пощада.
    Обикновеният човечец приплясква с ръце от вълнение,как властта се бори с тузарите и всички са доволни.

    Коментиран от #13

  • 5 маймун

    12 0 Отговор
    прах в очите!

    Коментиран от #21

  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    18 1 Отговор
    Що не запечатате лукоила за месец?
  • 7 Гост

    21 0 Отговор
    Само една изключително тъпа система може да запечати обект, генериращ някакви приходи за наказание! Това държавният служител е еб.си тъ.ото жив.т.о! Само Революция е майката за рестарт на всички кръвосмучащи институции в момента!

    Коментиран от #16

  • 8 Hhh

    11 0 Отговор
    Даа непрекъснато се оказва натиск върху малкия бизнес в България. Браво на НАП, а не питат управителите на Болници за обявените имоти и обявените банкови сметки
  • 9 Krasnovо

    2 0 Отговор
    Готино е в акватерми но сервитьорката Наско грозни пейзажа
  • 10 Потребител

    4 4 Отговор
    НАП са пъдари, но при толкова крадци в държавата работата им е капка в морето. След тях обира на държавата продължава. За да има средства в бюджета не НАП, а ние потребителите трябва да изискваме от търговците изрядност. Искате ли си касовия бон? Може би предпочитате вашите 20%ддс да ги гушне търговеца вместо да отидат в училища и детски градини?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 минчев

    6 0 Отговор
    Каква е тази глупост:"а причината – неизваден на време месечен отчет".....много важно, винаги може да се извади и не може да се манипулира, какво толкова е това нарушение ???

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Що речьи

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Шпек Салам Народен":

    Дребен бизнес? Такова понятие съществува само в България. В Ориента му казват занаятчийство. А от него не се забогатява. Тук така наречените дребни бизнесмени рядко отлепят само с един принцип. Избягване на данъци, които взимат от клиентите и не дават на държавата. С преминаването на границата "бизнесмена" рязко променя мисленето си. И като клиент, и като търговец. Но тук не може да си позволи да е смотаняк и да не е играч и далавераджийче.
  • 14 Що речьи

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "минчев":

    За лаиците....може! За тарикатите е част от схема.
  • 15 Що речьи

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "минчев":

    За лаиците....може! За тарикатите е част от схема.
  • 16 И ?

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Революционерчето, Томас Мор отдавна умря с идеите си! Като събираш властта и ще спреш съществуването на държавата ли? Или си много тъп, или утЪпист? В коя държава по света няма администрация, управление и данъци? Аман от пишман революционери и "свинари"!
  • 17 немо

    2 0 Отговор
    За ресторантите не е ли по лесно-плащаш си лиценза за цяла година,според броя на местата и никой повече не те закача.Така е в Чехия и други страни,както се плаща тротоарното право.

    Коментиран от #20

  • 18 Светлоносец

    7 0 Отговор
    НАП не са военна или мутринска организация, не УДРЯТ и не би трябвало да запечатва, НАП събира бюджета на РБългария, ако констатира нарушения , санкционира. Не може целта на НАП да е , запечатване на търговски обекти (ТО), не може единственото съобщение на НАП да е, брой запечатени обекти. Това запечатване е незаконно, чл186 от зддс е описана хипотезата при която се запечятва и това е само ако не бъде платен размера на Наказателното Постановление (НП). Шепа началници работили по малко от 4г. в НАП, криворазбрали принципите и смисъла за начина за събиране на данъци , карат подчинените си със същия опит и стаж, да пишат АУАН за пълни глупости ( под глупости имам впредвид , че нарушенията не са следствие на укриване на данъци , а техническа грешка или незнание) само и само да ги потупат по рамото, че са ефективни и някой да каже по новините брой запечатани обекти. Тази незаконна практика на НАП, съгласно закона и съдебната практика, пречинява големи щети за най-малтите ТО и предизвиква фалити, монополизиране на отрасли и имиграция. Проверете съдебната практика, спрете произвола. Защото в крайна сметка на някой търговец , няма да му издържат нервите и ще пребият някой данъчен, който няма да е виновен , за това че екипния , секторния и началник отдела , иска да се "натегне" пред големия началник. Малоумна практика, от некомпетентни хора, убиващи малкия бизнес.
  • 19 Светлоносец

    3 0 Отговор
    Малоумна практика, от некомпетентни хора, убиващи малкия бизнес. Да не забравяме кога и как се създаде дирекция Фискален Контрол. В края на 2013г. с цел стимолиране на местните селскостопански производители, като се ограничи нелоялния внос на селскостопански стоки от съседните държави, при който внос не се плащаха никакви данъци на субседирано селскостопанство на съседите ни. За целта бяха наети огромен брой служители на НАП , без опит и компетентност с цел да проверяват шофьори и сергии. В крайна сметка тази структора стана водеща в НАП , с огромна обезпеченост с коли, компютри , дрехи и палки. Проверете месечния пробег на колите или разхода за бензин или командировки. Цифрите са смайващи, глобите от АУАН изобщо няма да стигнат , а целта са малките обекти. Но въпреки всичко простете им тяхната некомпетентност и не ги биите , не са виновни те.
  • 20 Светлоносец

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "немо":

    По лесно е на патент , но за народа , ще получи сигурност , спокойствие за бъдещето , независимост от институции. Всичко това е трудно за управляващите. Така че ви е решете как е и как ще беде в България.
  • 21 Янко

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "маймун":

    Такъв държавен рекет нямаше и 90те години от мутрите ,то не че сега не са същите хора дето ни рекетират...само дето са подкрепени от медиите...!
  • 22 Кючука

    0 0 Отговор
    Какво е това ужасно и отвратително име на квартал - Кючука. Защо не е сменено до сега това ужасно име? Пловдив са много зле тия хора. Как може да имат квартал с такова кенефско име. Срам за България!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове