3 Септември, 2018 22:29, обновена 3 Септември, 2018 22:34 1 754 29

След 4-часови разговори: Управляващата коалиция се запазва

  • коалиция-
  • управление

Коалиционните партньори ГЕРБ и "Обединени патриоти" се разбраха правителството да продължи да управлява за стабилност на държавата. Партньорите заседаваха четири часа в Министерския съвет.

След срещата беше обявено, че Патриотите са се договорили помежду си в името на управлението и раздор няма да има, съобщи Нова тв.

"Кое е по-важното? Да остане управлението, за да не хвърляме страната в хаос, или да се разтурим и да не знаем какво следва?", попита лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Надяваме се да си вземем поука и да направим така, че да не се позволява разтурването на управлението, което ще доведе до щети. Цената, че продължаваме като коалиция, ще я платим пак ние“, каза Сидеров и заяви, че партньорите избират да продължат мандата.

"Най-важното беше дали да продължим управлението или да се разпръснем и да отидем към избори, което означава да се хвърли страната в хаос и в неизвестност", допълни той.

"Тежко е това, коeто днес взимаме като решение, не е лесно, защото трябва да преодолеем свои вътрешни качества и особености. Аз не искам да влизам в подробности, вие бяхте свидетели на разменени реплики и нападки. Кое е по-важното да останем управлението, за да не бъде страната в хаос или да се разтурим и да не знаем какво следва? Ние решихме, че второто е по-вредно за страната ни, за народа ни и цената, която сега ще платим за това решение ще я платим пак ние", заяви лидерът на "Атака" и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

След Сидеров думата взе председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се извини за късния час, в който се провежда пресконференцията, но увери журналистите, че коалиционното споразумение се изпълнява. Той показа и част от документа:

По отношение на оставките на тримата министри, Цветанов заяви: "Това, което се случи с тези оставки, не означава, че е стартирана процедурата по точка 6 в коалиционното споразумение“.

Към настоящия момент има подадени оставки, няма решение и няма стартирана процедура съгласно правилника за организацията и дейността на Народното събрание“, заяви още Цветанов и посочи, че явно коалиционните партньори са имали различно тълкувание", заяви още той. Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че този разговор ще бъде продължен в понеделник, когато ще говорят персонално за всяка от оставките, които ще бъдат подадени.

До разговорите се стигна, след като Валери Симеонов изрази несъгласие с оставките на тримата министри заради катастрофата край Своге и постави условия за оставането на партията му в коалицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    36 2 Отговор
    Цирка си замина,клоуните останаха!

    Коментиран от #24

  • 2 Антон 1

    23 1 Отговор
    Добро утро !
  • 3 Воленка Свирката

    34 3 Отговор
    Спасихме нашата сикаджийска мутра.
  • 4 Bahti

    26 0 Отговор
    Ма как се Изпуска Папкане?
  • 5 Инкогнито

    18 1 Отговор
    Имало преводи и премии може и КЕШ да е имало със сигурност обаче ,,трио продажници" са се облажили качествено.Така е като играеш хоро със стари шант...ки
  • 6 Аз съм българин

    25 1 Отговор
    Тия четиримата на снимката що не се застрелят
  • 7 Ееее

    18 0 Отговор
    Как да ги опишеш тия нехранимайковци?
  • 8 Ами да

    24 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Коалиционните партньори ГЕРБ и "Обединени патриоти" се разбраха правителството да продължи да управлява, за да продължи да плюска и краде от народната трапеза.
  • 9 Гост

    18 0 Отговор
    Договорка ли бе да я опишеш,
    Договорка ли бе да я разровиш.
    Разровиш ли я-ще мирише
    И ще горчи като отрова!
  • 10 Кикимора

    19 1 Отговор
    Цената ,за съжаление ,ще я платят всички останали тук българи ,а не вие! Искрено се надявам ,че на 16.09 ще ви изритаме , пък да стане хаос , не ни е за пръв път , няма да е и последен!!!
  • 11 Petko

    19 0 Отговор
    Дреме ми на к...у.......р....а за смотаната ви коалиция.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 969

    16 1 Отговор
    Щели да хвърлят страната в хаос ако минели на избори отново... Ще останете безработни мам- та Ви.

    Коментиран от #25

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Bahti

    4 1 Отговор
    Скверна ви Уста на Произнасяте БЪЛГАРИЯ!
  • 16 ГЕРБ-Шайка

    10 1 Отговор
    Имаме воля да ви унищожим! Малко останахте , гадове мръсни
  • 17 1234

    12 0 Отговор
    Браво! Много сме щастливи от тоя факт! С вас , или без вас на Тиквата му е се тая, Марешки и ДПС, чакат да се включат.
  • 18 Живите мъртви на България

    10 0 Отговор
    Всичко е спокойно. Може да мрем на воля и т.к. самоубийството е трудна работа, то ГЕРБ и ОП ни предлагат услугата в ежедневието: убийствена инфраструктура, трепане с елемент на изненада и почти безплатно.
  • 19 гост

    13 1 Отговор
    Маскарите продължават да ближат на баце дупето и да казват, че е вкусен сладолед.
  • 20 Антей

    6 0 Отговор
    Някой да беше мислил нещо друго...., хахаха, циркът е с пълна програма.....
  • 21 дядо Йоцо гледа

    6 0 Отговор
    Така е - парите и властта сплотяват! Те са най-големите ценности за политиците ни!
  • 22 Хасанчо

    6 1 Отговор
    Изродиии , това ви е за последно . И телевизиите ви съм блокирал та да не вземете пара и от рекламен рейтинг. Достатъчно се накрадохте с властниците.Истинските ,не вие мишки подскачащи за лични трохички. Плюхте си на честа и въобще дали сте я имали? Подведохте хората да гласуват за вас ,но това ви беше. Обединени за власт и лично облагодетелстване ,за начесване на егото на модерния богаташ.
  • 23 Колю

    6 0 Отговор
    Хаос и неизвестност е по-добре от това управление на хора съсипващи народа с данъци,глоби,застрахователи и лобиращи само за частни интереси на шепа фирми . Тоталния финансов и психически тормоз над обикновения на заплата човек е единственото сигурно нещо и постоянно растящите цени на всичко. Сега и "безплатното " саниране ще си избивате от народа. Само това да е..то няма край.
  • 24 Боко Мазника от БРЕГ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "патриотъ":

    Смешника Бойко Борисов, Смешника Каракачанов, Смешника Симеонов и Смешника Сидеров са идоли на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за ГЕРБ и ОП??? Правителството на Борисов, Каракачанов, Симеонов и Сидеров ще докара най-много беднотия, несправедливост и ще доведе до тотална разруха, глад, мизерия и масови самоубийства в България???
    Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Боко Мазника от БРЕГ

    5 0 Отговор
    ФАКТИ – защо изтривате коментарите???
    ФАКТИ – Вие работите за ГЕРБ и Мафиотите в България !!!!
  • 27 Торонто

    1 4 Отговор
    Борисов и тримата самопровъзгласили се за "патриоти" са много добри, умни и красиви. Освен това Борисов и Каракачанов не са дебелаци. Цяло щастие е че те управляват, защото само те поставят България над всичко и са истински загрижени за обикновените хора (може и това да изтрият, но ако мине ще се радвам ако получа 500 000 минуса)
  • 28 Пешо

    4 0 Отговор
    Обединените идиоти са вредни за България.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове