Last news in Fakti

9 Септември, 2018 14:18 2 204 36

Бъчварова: Желанието да сваляш правителство е подривна дейност

  • румяна бъчварова-
  • правителство

Позицията на премиера Бойко Борисов е, че подадените след трагедията в Своге министерски оставки не се нуждаят от ново обсъждане, но коалиционните партньори мислят различно и затова съдбата на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев ще бъде решена на лидерски съвет. Това обясни пред бТВ началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова.

Тя не потвърди появилата се информация, че Нанков все пак ще запази поста си.

Вицепремиерът Валери Симеонов обвини Борисов, че кадрува еднолично във властта. Според Бъчварова това не отговаря на истината. „Много е важно с оглед на това, което искаш да постигнеш, да имаш силен механизъм, за да го наложиш и отстоиш. Централизиране на управлението и персонализиране на управлението са различни неща”, подчерта тя.

И даде пример за това, че властта на Борисов даже в рамките на ГЕРБ не е абсолютна – парламентарната група на партията се е обявила против оставките на министрите.

Симеонов заяви преди дни, че България, а не рейтингът трябва да е над всичко. „Стана лесно да обвиняваш за всичко търсенето на рейтинг, не виждам кой е този механизъм, който ще повиши рейтинга след такова решение”, коментира Румяна Бъчварова.

Според нея правителството работи добре въпреки различните коментари – включително и с участието на лидера на НФСБ и на туристическия министър Николина Ангелкова.

Ще вземе ли Валери Симеонов нейното ведомство?

„Трябва да прецени той самият, като вицепремиер няма собствена администрация. Когато има ресорно министерство е по-лесно да изпълнява функцията си за координация”, отговори Бъчварова.

Ще се стигне ли до предсрочни избори?

„Сегашното правителство е законно избрано, има мнозинство и демократичният цикъл е 4 години. Желанието да свалиш правителство в този период е подривна дейност, защото във всичките тези и критики се екстраполира личното желание на някого да дойде на власт”, коментира Бъчварова.

Тя не пожела да отговори дали ще бъде изпратена като посланик в Израел, но беше категорична, че няма да оглави отново МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    13 34 Отговор
    ТЕ КОМУНИСТИТЕ САМО ЗА ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ ГИ БИВА.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    37 2 Отговор
    Народа иска реална промяна а направеното до сега с нищо не го показва.Направиха се магистрали с евро пари и кой ще връща парите...? Вие ли....Борисов от джоба си?

    Коментиран от #7

  • 4 Тралала

    45 1 Отговор
    Както винаги, напълно неадекватна :)
  • 5 стойчев

    39 1 Отговор
    А не е ли престъпление,това че нацията ЗАГИВА,че държавата се тресе от корупция и се задъхва от излишна администрация която не е на ясно какво трябва да върши,примери многооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо.
  • 6 Биде

    43 1 Отговор
    Тази жена вкарана от Борисов в „голямата политика” е такъв въздух под налягане(както почти всички „остриета” на ГЕРБ) че вместо да говори тъпотии да си опича посланническия пост някъде по света и да ни лиши от безценното си присъствие !
  • 7 onq s konq

    1 30 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Интересно дали има някой друг като тебе в България дето си мисли,че ЕВРОПАРИТЕ ЗА "ЗАЕМ" И ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩАТ?А ако наистина има...ВИЕ ЛИ ИСКАТЕ ДА ЗАМЕНИТЕ СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО С "ВАШЕ" И ДА ВОДИТЕ СТРАНАТА КЪМ "СВЕТЛИ БЪДНИНИ"?А иначе усърдно се надсмивате че Борисов бил чел само "Винету",но НЕ И ЗЪБ НЕ ОБЕЛВАТЕ че ДО МОМЕНТА ИЗОБЩО ПЪК НЕ БЯХТЕ ЧУВАЛИ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПОДОБНО ПРОИЗВЕДЕНИЕ!

    Коментиран от #14, #18

  • 8 ай де бе

    27 2 Отговор
    соросоидите го направиха два пъти - през 1997 и 2013. тогава не бе ли "подривна дейност"?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 1122ама ние имаме ли правителство

    17 1 Отговор
    Ако имахме нямаше да сме на тоя хал.
  • 11 Иванов

    24 0 Отговор
    А да си назначиш любовника на държавна длъжност, където да открадне 5 милиона лева народна пара, какво е? Мм?
  • 12 патриотъ

    29 0 Отговор
    Тая некадърница и много взе да знае,вместо да си държи затворена е-ната устичка!А не е ле престъпление да окрадете народа си и да го докарате до просяшка тояга и да го направите по-беден и от африканските племена,а госпожо бивш министър по вътрешностите!?Много ви е сладък кокала,ама стига толкова,че съвсем на идиоти ни направихте!!!
  • 13 гост

    25 0 Отговор
    Тази е една от най-противните личности наред с цецо-фискултурника и онова прасе - г-н лафка !!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 333

    17 1 Отговор
    И тази е откачила.
  • 16 У лево е Крим

    20 0 Отговор
    Помня аз едни времена между 1 и 2 мандат. Борисов ходеше по ЕС и САЩ да ги моли да спират средствата. Онези пък от ТИТАН АС бяха изкарани пред народното събрание да вдигат панаир- Помните ли? Случайно в един репортаж го засякоха собственика там от Нова Телевизия. - Чудеше се на къде да се крие и мънкаше какво прави там. Та като се сетя за това сега ми изглежда смешно думите на тая кифла... - Помните ли като обясняваше, че лично Борисов спрял проектите за да върнел доверието към него на САЩ... - Това бе изказано по същото време от тази същата кифла. - Сега било подривна дейност, а онова не е! Тези сънуват че все някой ги събаря или просто ще подават оставка и си търсят поводи да обвинят някой друг. Не че първите 2 пъти не беше същото...
  • 17 Пинчет

    14 0 Отговор
    Всички що са министери и депутати от 1300 години насам до стената,...! Няма политик няма проблем. Няма ГЕРБ няма проблем.
  • 18 Пешо

    21 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Връщаме парите с ежегодни огромни вноски и то пари хвърлени на вятъра за некачествено пътно строителство и съпътстващите го кражби.

    Коментиран от #20

  • 19 onq s konq

    0 17 Отговор

    До коментар #14 от "Абе оня с коня.":

    Когато фактите говорят и боговете мълчат.И изведнъж...НИ В КЛИН,НИ В РЪКАВ се появявате ВИЕ С ГАЙДИТЕ,изпълнявайки игриви руски "честушки",боси и директно през лука!На тва отгоре и сте развели ВИСОКО РУСКОТО ЗНАМЕ С ПРИПОВДИГНАТО САМОЧУВСТВИЕ ,дълбоко убедени че това има ВСЕ ОЩЕ някакво значение за България!Е не може така и крайно време е да осъз-наете че тук е ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА,А НЕ ДИВА РУСИЯ!

    Коментиран от #23, #24

  • 20 onq s konq

    0 8 Отговор

    До коментар #18 от "Пешо":

    НЕСПАСЯЕМ СИ...сори.

    Коментиран от #22

  • 21 Усмивката

    7 2 Отговор
    Той така ,Тодор Живков си искара 40 години на власт
  • 22 1234

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Ненормален олигофрен! Кога спиш, кога ядеш, по цял ден висиш в тоя тъп сайт, ненормалнико соросоиден и досаждаш с глупостите си!

    Коментиран от #25

  • 23 аналитик

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Ти не си в ред. Явно обичаш ЕС джендъри, краденето на деца от родители под мотото Грижа за детето, рекета от ЕК да не приемаме полезни за нас неща, а да им изпълняваме комунистическите директиви, огромните заплати на еврочиновниците без полза, натрисаните имигранти...??? Ако не си джендър, значи си платен трол? Ако не си трол, значи не си в ред? Ако не си в ред, що караш кон? Пусни добичето да пасе немой го мъчи!
  • 24 Хрис

    13 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Русофобията в съчетание с американофилията е вредна за твоето здраве!

    Коментиран от #30

  • 25 onq s konq

    0 11 Отговор

    До коментар #22 от "1234":

    Ако беше мааалко по логичен/не съм сигурен дали занаеш изобщо значението на думата "логика"/ щеше да отчетеш,че за да твърдиш че АЗ "по цял ден съм тука",значи И ТИ ПО ЦЯЛ ДЕН СИ ТУКА СЪЩО!Има обаче една "малка РУСОФИЛСКА ваша тайна"-че сте се изхитрили за да не чувствате липсата ми когато ме няма,ДА ПИШЕТЕ НА ПОРАЗИЯ С МОЯ НИК:)И все пак ще поясня,за да няма съмнение-НЯМАМ ЛОШИ ЧУВСТВА КЪМ ВАС,защото сам Господ ви е създал...както и буболечките.Кво да се прави-природа:)

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Борис

    14 0 Отговор
    Г-жо бъчварова а за подривното управление спрямо собствения си народ от 89г та до 2018 нещо да кажете? За това управление някой политик да има осъден ? Неможе да плюваш по себеподобните защото разликата между тях и вас е никаква.
  • 28 ХанкоБрат

    12 1 Отговор
    Грозната баба да не говори за подривна дейност, защото е стара комунистка от БКП. Баща и също беше комунист и то главен редактор на вестник отечествен фронт. Но пък кой в ГЕРБ не е бил с червен билет на БКП. Сега баш комунистите, които са за затвора, а някой и за бесило се борят с комунизма и тълпите от "умни" българи им се радват и гласуват за тях 99 пъти.
  • 29 557

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Тъпа логика, но предполагам онзи на когото пишеш ще ти върне същият отговор. Достатъчно е да погледнеш в края на деня коментарите по отделните статии и лесно може да се прецени, кой по цял ден пише. Сиреч няма нужда да висиш цял ден тук за да разбереш, кой кога пише.
  • 30 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хрис":

    ЗНАМ!...Затова и редовно гълтам Витамин С.

    Коментиран от #33

  • 31 за една пробита бъчва борш

    12 0 Отговор
    Бреййй дъртите комунистки, как разбирали от подривна дейност, че и открито заплашва ! Явно така работи репресивния червен апарат на герб ?
    Яко звучи "избирате" ни демек купуваме си властта за 4 г и оравим, каквото си искаме, а вие си траете, щот сещате се иначе и да не сме чули гък !
  • 32 ежко бежко

    4 0 Отговор
    Доста възпитано говореше като министър на което мястото не му е там!Но иначе я посрещаха подобаващо ,с доста богати софри!!!!!
  • 33 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Знаеш,че трябва редовно да гълташ хапчета срещу тъпотийте които ръсиш.
  • 34 1944

    2 0 Отговор
    ето я новата цола драгойчева.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 аката

    1 0 Отговор
    каква подривна дейност бе чукало дърто,ти малко ли подривна мвр.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове