13 Септември, 2018 11:02 14 727 12

Строител: Полицай ме превърна в бял роб до края на живота ми

  • строител-
  • полицай-
  • царево

Втори строител се оплака от безчовечността на собственика на къщата на ул. "Ал.Стамболийски”16 в Царево. Мъжът, притежаващ имота е оперативен полицай от ОДМВР-Бургас, пише Флагман.бг.

Първи от своеволията на собственика се жалва Росен Орлоев, който е завършил строежа на имота. Преди него обаче, в периода 1994-1999 г. ,по обекта е работил Янчо Янев.

Ето какво разказва той:

„Имам какво да добавя, защото аз също съм потърпевш от оперативния полицай Любомир Евтимов, работещ в Пето РУП-Бургас. Моята история започва доста по-рано от историята на Росен Орлоев. Къщата, която е завършил, съм я вдигнал аз на груб строеж – до етап полагане на покривна конструкция. Между мен и Орлоев е имало и друг строител, който е редил керемидите и за когото в Царево се говори, че също не е получил възнаграждение.

Полицай Любомир Евтимов ме превърна в бял роб до края на живота ми. Всичко започна през 1994 г. Нуждаех се от дом, защото живеех с родителите и брат ми в бащината ни къща. Разбрахме се с него той да ми плати частта по наследство, за да устроя своя семеен живот. Дъщеричката ми бе на една годинка.

Така със спестяванията, които имах и с финансовата помощ, която брат ми оказваше по време на самото строителство - вписана в бележника ми с точност до всеки лев, поех да построя къщата на ул.”Ал.Стамболийски”16. Заварих изграден само гаражния етаж, на който живееха дядото на полицай Евтимов – Димитър Киров и майка му Дина Костадинова. Подписах с тях двамата предварителен договор, че ще построя къщата за моя сметка, като в замяна получа първия жилищен етаж.

Когато ми връчиха плана обаче установих, че още в самото начало той е бил нарушен – главният вход е бил откъм север, а те са го преместили откъм запад. При огледа на обекта установих, че целият гаражен етаж е компрометиран, защото е скъсан еркер. Наложи се да бия нови 3 укрепителни колони – за моя сметка. В същото време ме изнудиха да им платя 20 хиляди лева, за да ми отстъпят една от избите, право на земя от двора според подписания договор нямах.

Организирах бригада и поех строежа. Когато стигнахме до тавана, инвеститорите казаха, че поемат риск, имали връзки, затова не било проблем да променя на тяхна отговорност височината на покрива – от кота 9,05 на 10,60, за да оформим тавански етаж с жилища. Малката капандурка със складови помещения стана прилична мансарда и това се вижда от снимките в завършено положение.

Дойде ред за гредите на покрива и за керемидите. Една хубава сутрин обаче входната врата на къщата се оказа заключена, а бравата сменена. Собствениците на имота заявиха, че са разочаровани от действията ми и вече няма да ме допуснат до имота си, защото съм направил изменение на плана, като така съм щял да им създам главоболия. Бях потресен. Сам отидох в РДНСК и помолих незабавно да дойдат инспектори и да установят нарушението, да ми съставят акт и да го платя. Да съборя надстроеното и да покрия сградата. Отсрещната страна обаче направи всичко възможно да възпрепятства тази процедура и да стигнем до съд.

Районният съд, както се очакваше, излезе с решение да бъда допуснат, за да коригирам височината на таванските помещения, но достъп аз така и не получих. Напротив – със съдебни трикове стигнаха до Върховен съд, за да тече давност по претенциите ми за вложеното като средства и труд. Близо 9 години строежът стоеше без покрив и се рушеше, дядото и майката на полицая продължаваха да живеят в незавършената къща , в гаражния етаж. Те вече не са между живите. Той не искаше да се среща с мене. Аз бях склонен поне тухлите да ми платят, защото бях затънал в дългове. Същият сценарий е използван и при строителя Росен Орлоев. Когато той е поел обекта, из Царево се понесе слух, че имотът е преминал в ръцете на високопоставен прокурор, за да се всее у мене респект.

Аз вече бях пръснал много пари по съдилища, бях теглил и банков заем, за да си купя малко жилище в панелка, където с жена ми отгледахме дъщеря ми в мизерия. Днес тя е на 25 години, а аз още плащам на банката и къщата още не е пусната в експлоатация.

Убеден съм, че всичко това, което ми причиниха полицаят и роднините му, е било напълно умишлено, добре обмислено от тях.

Огласявам гаврата с мене с чиста съвест и с вярата, че полицай Евтимов все някога ще си получи заслуженото, заключи Янчо Янев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аналитик

    71 2 Отговор
    Орташкага работа, кучета я яли.... Народна поговорка.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 отегчен

    112 4 Отговор
    В България, полицаите са за арест, прокурорите - за прокурор, съдиите - за съд, надзирателите - за затвор, лекарите - за лечение, психиатрите - за психиатър, политиците за...

    Коментиран от #6

  • 3 Пешо

    41 2 Отговор

    До коментар #1 от "аналитик":

    Така е. Напълно подкрепям.
  • 4 ГОСТЕВ

    39 3 Отговор

    До коментар #1 от "аналитик":

    СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ...ТОЧНО ТАКА Е...
    С МАЛКА ПОПРАВКА...
    ОРТАШКОТО И КУЧЕТА НЕ ГО ЯДАТ...
  • 5 бай Мите

    74 5 Отговор
    Направил си голяма грешка,като си чакал толкова време.До сега щеше да си го излежал,но още не е късно.Един полицай по-малко,един гад по-малко.

    Коментиран от #11

  • 6 ЯНИ

    30 1 Отговор

    До коментар #2 от "отегчен":

    Политиците за ДОЖИВОТЕН,без право на замяна....
  • 7 Гост

    27 2 Отговор
    Справедливост в България за съжаления едва ли....
  • 8 Адолф

    37 1 Отговор
    Тия хора не знаят ли че с полицай, циганин и евреин работа не се върши!
  • 9 Бай Курти

    22 2 Отговор
    Играй му една мотика в гърба остави го сакат за цял живот тая гад..
  • 10 мвр

    20 1 Отговор
    Къде са вътрешна сигурност,прокуратура спят
  • 11 Браво

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "бай Мите":

    Всички ченгета са такиваааа
  • 12 Хасанчо

    10 1 Отговор
    Те сега в съдебната система си вдигнаха заплатите до към 6000 лв от бюджета и ще вземат да оправят всичко.Казаха ,че и подкупи нямало да вземат вече под 50 000,защото след година ще взимат по 8000 лв. Та и тебе ще те оправят -не бой се. Те с пари по-честни стават , започва още повече да им се работи и нещо като съвест може да се зароди ,ама за последното хич не съм сигурен. Вземи та го свърши тоя ,та да не ти се присмива . Сабя на кръс или....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове