Last news in Fakti

14 Септември, 2018 12:00 2 214 17

Камион на чистотата се движи в насрещното (ВИДЕО)

  • камион-
  • чистота-
  • насрещно

Камион на фирмата "КДМ", която е подизпълнител на общинско предприятие „Чистота“ извършва дейност като се движи в насрещното. За това сигнализира пловдивчанин, който е заснел и видеоматериал.

Обикновено почистването и измиването на пътищата се извършва в късните часове на деня когато видимостта е ограничена, но дали е редно камионът да се движи в насрещното и да създава ситуации за пътни инциденти, се пита пловдивчанинът.

„Тук виждате камион на почистваща фирма в Пловдив, бул. "Христо Ботев" до Младежкия хълм. Датата е 11.09.2018г. около 0 часа и 5 минути. А ако пострада някой? Кой ще е виновен? На кого е нужно да се движи срещу, а не по посока на движението? Катастрофи в Пловдив стават ежедневно. Много пострадали и загинали. А тук отговорните институции спят. Дано тази вечер никой не пострада“, пише читателят до "Трафикнюз".

Според управителя на ОП „Чистота“ Иван Стоянов всеки ден екипите на почистващата фирма-подизпълнител се събират на оперативка, за да се разяснят маршрутите и да се припомнят правилата за движение. Очевидно обаче този случай касае нарушаване на тези правила.

„По зададения час и маршрут на камиона с данните от gps- системата ще бъде направена проверка, за да установим кой е бил служителят, управлявал почистващия автомобил“, категоричен бе Иван Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    3 5 Отговор
    Много опасно и вън от всякъкви правила за движение по пътищата. КАТ да се самосезира. Това е абсурдно и е предпоставка за тежко ПТП в което може да бъдат загубени човешки животи. Закона е за да се спазва! Изключенията са ясни на всички, освен на шофьорът заснет от гражданина. Веднага да му бъде отнето свидетелството!
  • 3 НАТО ВЕЦ

    16 5 Отговор
    Бдителният гражданин да излезе с метличката, като не иска камиона за почистване да минава там. Машината е конструирана така, че изтласква и засмуква мизерията от дясно. Камионът е сигнализиран и се движи в часови пояс със слаб трафик. За кьорави и състезатели на пътя място няма.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Цар Вул

    0 4 Отговор
    Ами объркал се човека!Нали повечето машини на чистота са с десен волан!Много ясно ,че ще кара в дясно!Ама за това трябва акъл!А не два грама италиански мозък с две гънки-едната да яде ,а другата да сере!
  • 6 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО ВЕЦ":

    Само в Пловдив ли камионите са конструирани така? Извинения за нарушаване на закона НЯМА! Сигналната лампа му е оранжева, и децата знаят, че това не е специален режим и не му дава право да нарушава ЗАКОНА! да си купят подходяща техника или да им поставят синя или червена лампа със сирена което е абсурдно! И па да кажа, че ЗАКОНА е за всички!

    Коментиран от #9, #15

  • 7 Просия

    6 1 Отговор
    Застреляйте го ! ТЕРОРИСТ !!!!
  • 8 Цветан

    5 0 Отговор
    Леле, колко е пр.... този сигналист! Става за премиер.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бриго Бичкията

    5 2 Отговор
    Това е машина със специален режим на движение и както всички виждат е сигнализирана с оранжева лампа.

    Коментиран от #11

  • 11 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бриго Бичкията":

    Ти шофьорска книнка имаш ли?

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Бриго Бичкията

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Иван":

    Пич, от 20 години, а от 15тодини обикалям по пътищата на Европа от Изток на Запад и отСевер до Юг. Доста такива машини съм срещал и в насрещно и да карат на зад и напред и както щеш. Човека е от подръжка на пътя и извършва някакъв работа там и ти си длъжен да се съобразили с него.
  • 13 аман от капацитети

    3 0 Отговор
    Това е МПС със специален режим на движение. Може, да се движи, както пожелае. Статията е безсмислена, както и коментарите на кукумявките тук.
  • 14 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иван":

    Невежа си! Това е специализирано Мпс и когато се налага може и напречно да се движи на пътя след надлежна сигнализация.Най-важното при водоноските е да предпазят чистачите зад камиона.Трябва да се съобрази и наклона на пътя и канализацията. По това време на ноща всякакви пияни кретени карат мпс. Ако спец. машина е прахометачка и засмукването е от дясно така трябва да се движи. Излагаше се с това реване!
  • 15 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Излагаше се джендър! Нарича се СПЕЦИАЛИЗИРАНО МПС. Работи в късните часове бе шматка!
  • 16 Зоро

    1 0 Отговор
    Със специален режим друг път, прочетете си закона пише си ясно с червена или синя лампа и звукова сигнализация, и са изредени ППС на кои служби са със специален режим режим, чистотата не е сред тях.
  • 17 Пешо

    0 0 Отговор
    В коментарите си личи кой е чел правилника и кой просто е зубрил листовки.
    МПС със специален режим на движение трябва да има включени червени и/или сини светлинни и звукови сигнали.
    Даже ако на листовки ако отговорите че автомобил с включени жълти светлини е "специален" ще ви каже че е грешно.Ако иска да чисти в насрещното да затвори улицата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове