Last news in Fakti

22 Септември, 2018 20:33 2 042 28

Само гладът може да изкара българина на протест

  • протест-
  • град-
  • българин-
  • илиев
Само гладът може да изкара българина на протест - 1
Снимка: М. Богданова ©

Само глад може да изкара хората на улиците. В румънския протест имаше доста ясна цел и прилична организация. „При нас нямаше никаква организация по същество, организиран беше единствено протестът на Йоло Денев. Каква организация, като не е ясно кой е реалният организатор? Не стана нищо от този протест, защото хората бяха некадърни, те не разбират за какво става дума. Никой не се присламчи към тях. За мен това беше лишено от цел мероприятие. Протестът показа на правителството, че няма кой да го свали”, каза пред Канал 3 подполковникът от Държавна сигурност Илия Илиев.

Вече сме свидетели на битката между либерализма, която доминира в цяла Европа, и новите тенденции, които са срещу нея. „Национализмът е страшен, защото няма как да не се изражда в крайности. Виждате как е в Унгария, в Италия… Това е хибридна война’’, казва Илиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербераси долни

    38 2 Отговор
    Нищо не може да изкара хората на протест ,Българина е вече малцинство в собствената си държава ,той робува и плаща сметките ,помощите и здравните застраховки на едни наши братя който скоро няма да огладнеят защото преди избори депутатите си ги хранят .

    Коментиран от #7

  • 2 Шарлатанче

    38 1 Отговор
    Търпеливо племе сме. И гладът не може да ни искара. Като сме такива овце ще ни мачкат колкото си искат.
  • 3 onq s konq

    18 9 Отговор
    Е как Полковникът ще твърди,че не било ясно КОЙ стои зад протеста?Ами 34 ХИЛЯДИ ЕМИГРАНТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ СТОЯТ ЗАД ПРОТЕСТА!А това че ги нямаше на площада,изобщо не значи че ги няма в Мрежата!Верно че казаха че ще дойдат лично "да пометат Правителството",но ...явно са имали "ОБЕКТИВНИ ПРИЧИНИ" за отсъствието си.А ТОЛКОВА МНОГО РАЗЧИТАХМЕ НА ТЯХ!!!
  • 4 Кибик

    33 2 Отговор
    Българите които биха протестирали са в чужбина. Останаха цигани, пенсионери, калинки и овце.
  • 5 Eee

    7 16 Отговор
    На хората им е добре,затова и няма за какво да протестират.
  • 6 ЯТАГ

    30 0 Отговор
    И глада нема да искара българина на улицата. Българина е единак, сам се оправя и сам по единично се спасява, но все пак чека некой да го освободи, но не и той самият.
  • 7 БГ политици ЛЪЖАТ И КРАДАТ

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гербераси долни":

    Защо ни присмиваш? Нали гласувахме и за патриоге, те са във властта. Пак им се присънило казарма, на горките. А трябва да изобличат корупция и вредното за нас и да се накаже.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БГ политици ЛЪЖАТ И КРАДАТ

    11 1 Отговор
    Можем да свалим ГЕРБ, но се точат да седнат пак от същата банда, но с чефвен и депесарски отенък /БСП, ДПС/, а им сърбаме попарата вече 40 години.
    Патриотите ни и те люти хайдути, повели народ за правда и за своблда, а щом на поста седнаха, и всеки пачката лапна, за миг народо забравиха и патриотизма ом умря.

    А сините, нейде, пишман демократи, се ядно провикват, от скъпи палати: не щем комунисти, в Шенген да вървиме, че с меките китки, в полето се мориме.

    И дружно се борят, народ да ошравят, улисани в сделки, народа забравят, по празници само се с патос провикват, за избори обаче във хор се надвикват:

    Вий нас изберете, за вази ке мреме, врази ще накажем, на други не им дреме! И щом се в креслото, на поста намърдат, парите да лапнат, в несвяст се разбързват.

    Ти видно хортуваш, че ГЕРБ са велики, на бате ти Бойко, ти сваляш звездички, а ето, че вече, 10-та година, уж все ни оправя, а България замина.

    А, нещо се чува, бюджет бил в излишък? В излишък ли? Вече, в чиновник огишъл. И ето веч дор 29-та година, парици се точат, и зима след зкма, летците с партенки, по здмлята ходят, уж все ще пллитат, а пеш си лудуват.....
  • 12 12345

    5 1 Отговор
    Аз за туй викам българския народ е стар сикилмиш народ нищо няма да стане ебахти държавата
  • 13 ЗЛОБЕН

    18 0 Отговор
    Българският народ не е прост той е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТ И ЩЕ СИ КАРА ТАКА ДОКАТО НЕ СЕ СТОПИ НАПЪЛНО. НАЙ- БЕДНИ, НАЙ- БОЛНИ, НАЙ- КРАТКО ЖИВЕЕМ. НА ПЪРВО МЯСТО ПО ИНФАРКТИ, ИНСУЛТИ И ВСИЧКИ ВИДОВЕ РАК .Е ТЕ ТОВА Е ЛЮБИМАТА БЪЛГАРИЯ. ВСИЧКО ДРУГО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. НАЛИ ?
  • 14 Кико

    3 3 Отговор
    Според мен просто няма алтернатива, че си траене траене си, но без алтернатива на сегашните политици, няма смисъл
  • 15 Ани

    5 6 Отговор
    Българският народ да се научи да работи,защото така както съм видяла да се работи на запад,тук не се работи,само хленчат,бизнеса направил малко магазинче,седи и виси отвън клиенти няма,е как иска да успее,строителните работници,един работи,пет го гледат,идете и вижте на запад,така ли работят там,строителен обект три крака са светнали още в 7.00 сутринта,на обекта 25 работника и не съм видяла години наред някой да пуши цигара,да се подпира,да говори по телефона,е как искате да успеем,някой друг да работи а ние само да хленчене!

    Коментиран от #16, #27

  • 16 Кой работи на запад Ани?

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ани":

    Предимно имигрантите. От местните работят само тези с добро образование по офисите, а тези с гимназия мързелуват и се чудят от скука дали да пият антидепресанти или алкохол. Същите овце са като нас! Българите сме работливи, но вече няма балами да работят без пари.

    Коментиран от #23

  • 17 Размисли и страсти

    7 1 Отговор
    И глада няма изкара Ганьо на протест!Ганьо ако е в безизходица ще се самоубие буквално(ще скочи от 12 етаж на блок или ще се обеси например),вместо да се обедини с други като него и да се бори за по добро бъдеще.Масовия Ганьо е единак,страхливец,комплексар,мазохист и егоист.80%дeбили...и видими резултати!!!

    Коментиран от #18

  • 18 А ти беше ли на протеста

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Размисли и страсти":

    Просто питам

    Коментиран от #26

  • 19 Румяна Костова

    0 1 Отговор
    Да подсетя госпожа Стефанова,думата ,,либерализъм "е от мъжки род и съвсем не може да бъде,,либерализма,КОЯТО доминира в цяла Европа".А и мисля,че на доминирането му наближава края.Мен може да ме изкара на улицата да протестирам само добре обмислена идея и умни хора,които знаят какво правят,а не ,,Дайте да свалим тези,пък после каквото стане-стане"По природа съм оптимист, но не чак до такава степен.

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Госпожице

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Румяна Костова":

    Има да чакаш ......
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Румяна Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Кой работи на запад Ани?":

    Изпадате малко в крайност.Безработни европейци по своя воля има много.Със социалните помощи,които държавата им отпуска те преживяват,остава им дори за алкохол и цигари с марихуаната, да. Но значителна част от коренните европейци работят.Това може да видите ,ако сутрин рано се возите в тези страни в обществения транспорт.
  • 24 Ани

    0 0 Отговор
    Да, съгласна съм,хората не желаят да работят за без пари,минимална заплата,12 часов работен ден,но тези които дават такава заплата не са истински бизнесмени,те не са хора,не започвайте при тях да работите,има и други хора,които желаят реално да задържат съвместният работник,търсете ги, хората не си мълчат и са известни.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Размисли и страсти

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "А ти беше ли на протеста":

    Не.Етапа с протеста и да ми забиват нож в гърба разни двуличници съм го преминал...Загубена кауза...Сега съм в нормална държава и живея със средния стандарт на местните.Близките ми все още са в Бг. и имат някъкви мижави надежди за чудо и ми е жал за тях...
  • 27 Ефтини сензации

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ани":

    Точно, правилно и ясно!
    Само, че простолюдието тук иска като в комунизма. Да мързелува, да прехвърля работата си на друг и ако може изобщо да не я свърши и да му се плати, че и бонуси да получи...
  • 28 Гутен МОРГЕН !

    0 0 Отговор
    В 2020 щастливото определение- " ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ " ще секне ! ЕС ни отпуска за изграждане, възстановяване , развитие и постигане на состоятелност . ДА ама АДИ ДЕ ! Де го де ? Всичко е пропукани ! След две години ще трябва да започнем да връщаме ! КАК ? С КВО ? Накъде в Неделя ! Барабар Петко с мъжете и БЪЛГАРИНА с ЧУШКОПЕКА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове