Last news in Fakti

28 Септември, 2018 08:42 5 628 35

Томислав Дончев: Да остане лятното часово време

  • лятно време-
  • томислав дончев-
  • обществени поръчки
Томислав Дончев: Да остане лятното часово време - 1

Напрежение между институциите невинаги е вредно да има. Те трябва да се контролират. Силно напрежение безспорно има. Това каза пред „Денят започва“ по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

"Без да влизам в ролята на съветник на президента, на негово място бих вкарал повече усилия работата ми да носи ефект. В момента виждаме друго. Въпросът е да има ефект", каза той.

"Като софтуер регистърът за обществени лекарства е разработен, очаква се да влезе в тестов режим. Имаме вътрешна дискусия - единия вариант е от 1 януари или 2 февруари да минем изцяло в електронен вид на обществените поръчки. Това се случва с много стъпки, някои по-големи, някои по-малки, всеки месец се прави по една такава стъпка. Кореспонденцията трябва да стане на базата на електронна свързаност до година. Има някои общини, които нямат техническа готовност", каза Дончев.

"Ние нямаме възможност и нужда да се прави референдум по темата със смяната на часа. Искам да чуя мнението на експерти и лекари. Според мен редно е да остане лятното часово време", каза Дончев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БХК

    38 3 Отговор
    Ало ало не закачайте имотите на европейците я ги глей как са накацали по покривите горките
  • 2 ром ром пали ром

    40 2 Отговор
    Абре стреляйте на месо.
  • 3 СаламАлеко

    37 1 Отговор
    Много цигани на покрива бре, язък че не е паднал!
  • 4 гост

    41 0 Отговор
    Я гледай кърлежите в какви къщи живеят незаконно строени.Има много българи живеещи в по- скромни къщи.Да им ева...
  • 5 Гого

    27 0 Отговор
    А в Пловдив в Северен кога ще дойдат булдозерите,щото тоя Ральо Ралев все много приказва,а нищо не прави!
  • 6 tost

    26 0 Отговор
    Ми да се оплачат на циганския робин Худ - С О Р О С.

    Стига ги е стискал тея милярди, да им построи по една колиба.
  • 7 Тцъко

    24 0 Отговор
    Поне няма да хвърлят камъни по влака нямало каде да отидат в Казана бе на сапун
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НКВД

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "българина":

    Цигани идва от ( циганос)гадател! на Латински!

    Коментиран от #14

  • 11 патриотъ

    17 0 Отговор
    Да имаше повече смели кметове като този,нещата щяха да са други щяхме да избегнем циганизацията!Ама те са електората на бащиците ни ЦЦ и ББ,та никой не ги закача!Ама ще дойде видовден и циганите ще си получат заслуженото,не се съмнявайте!А покрай тях и покровителите им!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Голям прос

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "НКВД":

    Цигани им казват от името на някаква река в Индия. Индийците са ги изгонили навремето и за тях въпроса е решен. Не са можели да ги траят изобщо, те не са се променили и до днес
  • 15 Гоуст

    21 0 Отговор
    Като няма къде да отидат, да отидат на работа
  • 16 бхк

    9 3 Отговор
    кои смее да закача електората на герб?

    тоя кмет да се уволни!

    а къде е хелзинския комитет да ви осъди сега?
    как можете да им събаряте колибите? сега ще вземат двоно по големи помощи! ще спят на топло без да си плащат за това , ще ядат първо, второ и трето и ще се ибът по цяла вечер за да правят нови мангалчета дето ще храним
  • 17 Нямали къде да

    10 0 Отговор
    отидат - да се махат в Германистан, както направиха орките по нашия край
  • 18 куку руку ку

    10 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Да остане лятното часово време"... Биологичният часовник на човек е в съвпад с астрономическото време. Това е хармоничната настройка на човешкият организъм. Използването на лятно часово време е в дисхармония. Ще стане същото като с избора на основна честота в музиката. 432 Хц е хармоничният, свързан с естествената вселанска вибрация тон Ла, но е избрана честотата 440 Хц, която е в дисхармония с човешкото тяло. Но пък по-лесно се възприема пропагандата.

    Коментиран от #19

  • 19 ванката

    12 11 Отговор

    До коментар #18 от "куку руку ку":

    само ние двамата ли пишем по тази статия четейки коментарите мисля че са от друга статия ... та по темата аз съм за лятното часово време

    Коментиран от #33

  • 20 Пенционер

    17 9 Отговор
    Лятното часово време ще бъде голяма грешка!!
  • 21 Бате Цецо

    10 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Да остане лятното часово време
    Подкрепям!!!
  • 22 Пенционер

    7 7 Отговор
    Язе съм пенционер вишис и ставам когато си искам,ама вие че ривете ако изберете лятното часово време!!!

    Коментиран от #23

  • 23 Язе

    8 9 Отговор

    До коментар #22 от "Пенционер":

    Язе пък си ставам 6 месеца от годината по лятното време и не ми е проблем. Така че и през другите 6 месеца от годината ще си ставам без проблем по лятното време ако остане целогодишно.

    Коментиран от #25

  • 24 Русенец

    6 4 Отговор
    Габровския "СПЕЦ" обърка усвояването на еврофондовете, ще побърка и българите с това си предложение !
  • 25 Пенционер

    6 7 Отговор

    До коментар #23 от "Язе":

    Че ти стане проблем га доде зимата!
  • 26 Иван

    12 1 Отговор
    Ама разбира се, че не е нужен референдум. То не беше нужен нито за ЕС, нито за НАТО, нали? Те в другите държави за будали, че правят референдуми. По-лесно е да не се прави референдум, отколкото да рискуват да фалшифицират резултатите, като на миналите избори. Пикая ви на шибаната псевдодемокрация. Дано следващите избори ги направим с калашници в ръцете!
  • 27 Боян

    8 1 Отговор
    Само като му видиш смачканата физиономия на тоз елемент и ти стават ясни доста неща...
  • 28 SAAB

    10 2 Отговор
    Що бе главоч......какво не ти харесва в астрономическото ?
    С простия бодигард може да запънете и планетата на разклона за Банкя.......че да ви е светло по- дълго :)
  • 29 Нудист

    8 5 Отговор
    "Според мен редно е да остане лятното часово време" Не е правилно. Нормалното време (астрономическото) е зимното. То е най-малко натоварващото върху хората и редно то да остане. Експеримент да се ползва лятното е правен в СССР и години наред е тровен живота на милиони хора и по-късно е променен като вредно.
  • 30 Пенционер

    8 1 Отговор
    Сигурен съм,че ще издърпване късата клечка!!
  • 31 Алооо, лудите за връзване!!!!

    8 1 Отговор
    Томислав Дончев и ти си от тяхната група, "свери" си часовника пич!!!
    Имаш ли понятие от Астрономия и кое е Астрономическото време-ИСТИНСКОТО, което отговаря и е в СИНХРОН с биологиския часовник на Човека, а???
    ИСТИНСКОТО-АСТРОНОМИЧЕСКОТО часово време е ЗИМНОТО!!!!
    "Лятното" е измислено и наложено за смяна от Капиталистите и Комунистите(и двата вида ДЖЕНДЪРИ се УПРАВЛЯВАТ и имат един и същи "господар", който ги е разделил в две различни СЕКТИ, за да ги управлява по-лесно, като ги противопоставя по ИДЕОЛОГИЯ и често им прави преврати, като "ВЛАСТТА" я дава или на "синята" секта или на "червената" за определен период от време, иначе казано и едната СЕКТА и другата изпълняват една и съща функция да водят Народите си към АДА)!!!!!
  • 32 Тодоров

    7 2 Отговор
    Томиславе, харесвам те като умерен политик и професионалист. Не си разваляй имиджа с поддръжката на лятното часово време. Зимното е истинското, биологичното време. Ако се опитваш да лобираш за туризма, няма смисъл. Не виждаш ли, че туристическата ни индустрия е като на умрял кон под опашката - мирише.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 аидибе

    5 1 Отговор
    що да си остане врърнат напред бе Дончев, и туй ли ви натириха еврогейците та си забравихте географията....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове