Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 11:20 4 900 42

Мъж, задържан за побой на пътя: Всеки би защитил семейството си

  • насай махмуд-
  • агресия на пътя-
  • засичане

Той се надява да се докаже, че е действал при самозащита

Млад мъж, задържан и обвинен за побой при скандал на пътя в София, разказа, че е действал при самозащита. 24-годишният Николай отвърнал на ударите на сириец, който го нападнал с юмруци пред очите на приятелката му и 8-месечното им бебе.

Инцидентът стана вчера на улиците "Пловдив" и "Габрово" в квартал "Света Троица", а другият шофьор беше откаран в болница в тежко състояние.

"Мисля, че всеки един човек на моето място би го направил, след като отзад стои цялото му семейство и има секунди да реши какво да направи в тази ситуация", разказва днес Николай пред Нова тв.

Семейството пътувало с автомобила си за вкъщи, когато шофьор с джип засича колата им.

"След като ме засече, реших да не му давам път. Успя да ме настигне и нарочно успя да удари колата ми два пъти. Изкара ме директно от шофьорската ми седалка и започна с удари, с бутане. С един удар се случиха нещата. За съжаление, момчето падна лошо на земята и си удари тежко главата", разказва още Николай.

Другият шофьор - 40 годишният Насай Махмуд, е сирийски гражданин с белгийски паспорт. От години живее в страната ни.

"Човекът го предупредих поне два пъти, че съм с бебе в колата и не искам нищо. Но той каза, че не се интересува от това нещо. Просто в погледа му имаше единствено и само агресия", подчерта Николай.

След случилото се той е задържан веднага. 24 часа по-късно е освободен с мярка "подписка". Повдигнати са му обвинения за нанасяне на средна телесна повреда.

"Мисля, че трябва да има някаква справедливост и да се види, че всичко е било с цел самозащита и не съм имал никакъв изход", казва той.

Състоянието на Насай Махмуд е стабилизирано и няма опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЪН

    165 3 Отговор
    Браво,момче!Тези джугали само бой ги оправя!Вън от България,при Меркел!

    Коментиран от #32

  • 2 Хасан

    95 6 Отговор
    Щом е сириец да Умира циганина !
  • 3 Обективен

    85 3 Отговор
    Да, по филмите "добрите" раняват леко нападателя, обръщат им гръб и после биват наказани. И в реалността, ако се следва този метод, ще се случи съвсем същото - даже нападателят ще е още по-ядосан и озверял. Единствената адекватна самозащита е да удряте докато не изпадне в безпомощно състояние и повече не представлява заплаха.
  • 4 WarLord

    134 1 Отговор
    Махмуд в затвора за опит да предизвика ПТП, и още едно обвинение за нападение над БЪЛГАРСКИ гражданин.

    Коментиран от #12

  • 5 сандокан

    58 2 Отговор
    е па намерил си го е, такива отворковци като него знаеш ли как се насират кат излезна с ятагана от ладата
  • 6 Пешо

    74 2 Отговор
    Абе много нагли тия сирийци - ужким това - онова , па в чужда държава се държат по този агресивен мутренски начин - това е супер неприемливо... ако българин направи подобно нещо в Белгия - дали ще го гледат любезно, а ? В случая може само да се адмирира поведението на нашия...Само така - кютек , да си научат урока ,че са тука на гости и трябва да се държат примерно....Тоа явно се е самозабравил , че е на чуждо място...Ама и ние сме виновни с това криворазбрано гостоприемство - имам усещането , че всичко що е боклук идва тука и вилнее безнаказано...
  • 7 БатП

    65 1 Отговор
    А не, ще го чака да го бие. Бой, неговата арабска... Дано свалят вината от момчето, като изкарваш някого от кола, трябва да си понесеш после шамарите.
  • 8 Тончас

    60 0 Отговор
    Момчето е в правото си да защити себе си и семейството! "Белгиеца" (талибан) да се радва, че е попаднал на момчето а не на някой батка с патлак, че после не можем му изтържем мозъка от улицата.. За разлика от дебилните и мекушави белгийчета-джендъри, тука е БГ-то няма лабово. На такива талибани им пръсваме главите от бой без да го мислим много!
  • 9 FUCK OFF

    60 0 Отговор
    ЕВАЛА ПИЧ !!! САМО БОЙ ДО НАСИРАНЕ,НЕ САМО СИРИЙЦИ НО И ДРУГА ПАПЛАЧ КОЯТО Е НАЛАЗИЛА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА...
  • 10 Салам Алеко

    52 0 Отговор
    Я сега да го поразследват малко тоя"белгиец"! Тъй не се оставя Белгия за България! За да е тук животното, нещо не е както трябва!
  • 11 Аналензатор

    67 0 Отговор
    Разкошен нокаут. Браво на момчето! Ако подобно животно се опита да ме извади от колата бих направил същото, стига да мога. Пак казвам- Браво!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гткш7тгжт

    48 0 Отговор
    Момчето е напълно невинно ---самозащити се това се вижда от видеото - сириеца го вади от колата и му нанася удар и след това момчето се защитава което е естествена реакция на организма---- този Сириец е за затвора като кара джип все едно е хванал господ за шалтера , БРАВО ПИЧ И УТРЕ ДА ТИ ПАСЕГНАТ ПАК ГИ НОКАУТИРАЙ
  • 14 arebe

    38 0 Отговор
    Докато не се вдигнем и изметем предателите и си оправим законите , ще правим каквото ни кажат!!! Случаят има за цел да научи останалите, че дори и да ни бият, ебат, изнасилват...трябва да сме "толерантни" и да не посягаме... Да сме мекотели в "матрицата" Пък дали после виновникът ще бъде адекватно наказан, няма значение, важното е на хартия демокрацията да е цвете за мирисане. Това напомня ли ви на един друг строй от близкото минало, скъпи сънародници от всякакви групи?! Не се делете на едни и други, а гледайте истината в очите, тя ще ни обедини... Законите трябва да служат на обществото. За негово добро. Но когато , законите ни се определят от други общества западни, източни, презокеански, отвъд 10 планини в 11, няма как да очакваме, че законите ще обслужват нашите собствени интереси.
    Бъдете свободни, независими, правдолюбиви и човечни!!!
    Всеки трябва да има право на самозащита! Това е право по ПРИРОДА! Дори и при животните го има това право познато като инстинкт за самосъхранение. Не знам как ТЕМИДА иска да изкорени това у нас...

    Коментиран от #16

  • 15 Ядеитн

    32 0 Отговор
    Браво на момчето! Тъй са брани семейстяво! Тоя манафин, ако ми скочи - опуквам го намясто, качваме го у багажнико и на прасетата! Ша го схрускат като бонбон!
  • 16 Гост

    17 0 Отговор

    До коментар #14 от "arebe":

    Абсолютно точно!
  • 17 Пешо

    35 0 Отговор
    Пловдивчани и всеки който може да се вдигат пред съдебната палата в защита на Ники и семейството му
  • 18 Няма такава държава на циганите

    24 0 Отговор
    Ква е тая циганска Държава бе , прокурори прости , тъпия циганин го нападна и почна да го удря и бута, и аз щях да го препарирам веднага особено ако съм със семейството:-) Даже да съдят сириеца за опит за побой и нападение, според мене:-)
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ХайСикТир

    21 1 Отговор
    Ха сега бъдете толерантни към такива бандитски етноси!
  • 21 Румен

    17 0 Отговор
    Заслужени шамари
  • 22 4о4ко

    16 0 Отговор
    От доста време имам лютив спрей и голяма електрошокова палка в колата и са дублирани с друг такъв спрей с по-малка палка в джобовете си за навън. Нека всички се оборудват с такива "помагала" и изчакат спокойно в колата си нападателя при заключени врати. Пуска се телефоа да записва. Леко се отваря прозореца и се пръска спрея в очите на полуделия от ярост агресор. Когато е обезвреден по този начин се отваря вратата и се шокира с палката за около 10 минути с 5 милиона волта. Обаждате се на полиция и продължавате да го шокирате леко до пристигането ако проявява още признаци на агресия. Ако имате белезници , може и да го завържете докато е шокиран.

    Коментиран от #25

  • 23 Дан

    22 0 Отговор
    Сирийски гражданин с белгийски паспорт. Какво търси в България? Достатъчно цигани си имаме, че и хора като този да приемаме.. Скоро няма да има място за нас (българите) в собствената ни държава, жалко.
  • 24 Коментиращ

    17 0 Отговор
    малко му беше на "белгиеца"
  • 25 Аналензатор

    15 0 Отговор

    До коментар #22 от "4о4ко":

    Ахахахаах и ако се позабави патрулката? Ша го плющиш там с тоци до насиране ли? Посмях се, благодаря 🤣
  • 26 Duchkata

    14 0 Отговор
    Евала само така всички на негово място ще постъпят така защото е правилно какво да го правиш да го гледаш докато те налага и после да го почерпиш малко му е било на тая гад
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 оня с коня

    24 0 Отговор
    Преди 20 години като пребиеш циганин и патрулката го взимаше за 24 часа, така да си знае. Сега като набиеш циганин и те вкарат за 24 часа все едно си ударил човек. Тази държава заспа тотално, щом и заради такива неща като сирийците лежим в пандела.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 combat 18

    5 0 Отговор
    Окончателното решение е РЕШЕНИЕТО!
  • 31 Коментиращ

    13 0 Отговор
    Сега природозащитниците да не почнат да защитават "белгиеца".
  • 32 Харалампи Котев

    1 19 Отговор

    До коментар #1 от "ВЪН":

    Ема той "нашия" е джагал също - видел ли си снимките нахален джагал женен за българка, така че не знам кой крив кой прав

    Коментиран от #34, #37

  • 33 гост

    8 0 Отговор
    Браво само така,ще разберат нашето Българско гостоприемство,нулева толерантност за такива като насайчо,бой,бой и пак бой.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 истината

    18 0 Отговор
    Тоя боклук е сирийски мафиот, с пари и с връзки в полицията! На записа се вижда ясно, че той скача на бой, а Николай се защитава. Със сигурност бандита сириец има пари и вече е наел адвокат да съди младото семейство. Като се има предвид корумпирания съд и прокуратура, едва ли крайния изход ще е в полза за Николай. Ако осъдят българина трябва да скачаме на протести, ама в гръцкия им вариант, стига вече овчедушие!
  • 36 бял

    14 0 Отговор
    Браво на момчето,мангала си го намери
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Townboy

    9 1 Отговор
    Сирийците са циганите на арабите, най-долната измет, питайте арабите от гълфа и ще ви го потвърдят. В България ако чужденец те нападне и се защитиш власста скача срещу теб. България не е държава и ние не сме общество!
  • 39 хари потър

    7 0 Отговор
    Намерил си е майстора сириеца, забравил че се намира в България, мислил си е че това му е Еврогея.
  • 40 Самсон

    1 0 Отговор
    Я веднага да се оплаче на баба Меркел, а тя ще се разпореди на Тиквоча да го погали по кратуната в знак на съчувствие! 😁 Само бой за такива наглеци!
  • 41 Фюрер

    0 0 Отговор
    Мангустата на сапун!! Казах!
  • 42 Христо Ботев

    1 0 Отговор
    Тъпия арабин в затвора за опит за убийство. Момчето е защитило семейството си!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове