Last news in Fakti

14 Октомври, 2018 22:11 1 379 22

Всеки втори българин не иска предсрочни избори

  • предсрочни избори-
  • избори-
  • гласуване-
  • проучване

Половината българи не искат предсрочни избори. Данните са от ново национално представително проучване на „Екзакта”, цитирано от БТВ.

30% смятат, че нови избори за парламент са необходими – сред тях нараства делът на левите избиратели.

Ако изборите бяха днес четири партии продължават да бъдат над 4-процентовата бариера. За ГЕРБ биха гласували почти 24%, за БСП – над 20%, ДПС биха подкрепили около 6% и патриотите – 5,5%.

39% от запитаните казват, че биха гласували за нова партия. Делът на интересуващите се от нова партия плавно нараства от началото на 2018 г.

Има спад в рейтингите на всички политици. Президентът Румен Радев е одобряван от 60%, не е подкрепян от 28% от запитаните.

Премиерът Бойко Борисов – получава 37% одобрение и 53% неодобрение. Най-одобрявана е омбудсманът Мая Манолова с 67%. При нея неодобрението е близо 19%.

Българската православна църква получава 50% одобрение, армията – 44%, а полицията –40%. Правителството има 30% одобрение, парламентът и прокуратурата са с 18%, а съдът 14%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А пък всеки

    29 2 Отговор
    Първи- иска избори! Такава е логиката. Няма как да избягате от истината, не и този път.
  • 2 123456

    39 2 Отговор
    Манипулация и лъжа
  • 3 Инкогнито

    25 3 Отговор
    BTV Ekzapta!!?? Много??? Все същите заподозряни!! Отдавна не вярвам на социологически проучваня праскам един коментар и след 24 h соц. проучване е готово!!
  • 4 Всеки първи

    4 10 Отговор
    Всеки вториможе да си иска каквото си иска, но всеки първи може да направи наистина каквото си иска. Всеки първи е само един - Борисов. Той беше на власт и през 2016, но реши, че реформаторите (леле каква лъжа като консерваторите) не му се слагат достатъчно и без нужда направи избори. Сега ОП-то ще му вдигне кръвното и малоумният пак ще подаде оставка.
  • 5 У лево е Крим

    32 0 Отговор
    Прави впечатление, че винаги когато има някой тежък скандал и правителството се разклати веднага се вади някакво изследване, което говори тъкмо обратното... - Ето само погледнете какво се случва в последно време! - Скандал след скандал и то във всички области на обществения живот. Премиерът ходи да се крие и мълчи като Д-пе и след като от всякъде тръгнат критики ... - О изненада! Социологическо изследване! - Не! Обществените настроения не са верни! - Това са саботажи! - И усещане за лошото състояние на нещата! Е да ама като погледне човек... - Не виждам само като усещане прибирането на ТЕЦ Варна от Ахмет Доган, новите данъци, осигуровки, лошата инфраструктура по градовете и разбира се тоталната некомпетентност на управляващите и масовите кражби на обществени средства. Хич не ми е само усещане!

    Коментиран от #7

  • 6 ПЖДШ

    22 0 Отговор
    Извънаредни избори не искат само тези които са във власта , ползват облагите на власта за сметка на високите данъци които им плаща народа за да живеят в лукс.
  • 7 НКВД

    23 0 Отговор

    До коментар #5 от "У лево е Крим":

    Е ти съмняваш ли се? тези от 2 г.са си все 23%!!! Този ще седи до 2020г.докато има фондове! После самолета а ние тук в разрухата едно министерство не работи както трябва 10 г. където и да пипнеш катран!

    Коментиран от #12

  • 8 onq s konq

    4 19 Отговор
    Ама КАЖЕТЕ КОГО ЩЕ ПРЕДЛОЖИТЕ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА БЕ...ТИЯ които искате нови избори!Или само да профукаме 24 МИЛИОНА ЛВ/толкова струват на хазната едни избори,но по стари данни/!Според соц. проучвания преднината на ГЕРБ е около 4% пред БСП,другите са БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ.Ами при политиката е като при покера-ПЛАЩАШ,ЗА ДА ВИДИШ!Е аз не искам да плащам с данъците си.А ако вие искате-ИЗВАДЕТЕ ВАШИ 24 МЛН ЗА МАСРАФА ПО ИЗБОРИТЕ и няма проблем!

    Коментиран от #10, #11, #17

  • 9 12345

    3 2 Отговор
    И да има и да няма избори българския народ стар сикилмиш народ место българия да се казва цигания по добре.
  • 10 оня без коня

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    След като ти не ставаш, ще предложим коня. Той ще се справи по-добре от тиквата. Все пак коня може да мисли, а тиквата само да се търкаля
  • 11 538

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Съсипването на морският бизнес от Борисов и Московски ни ковства по милиард на година така, че 24 млн. ще ги преживеем! - Иначе всеки друг е за предпочитане! До като ГЕРБ са на власт управляват Доган и Пеевски. - Фактите са налични не мислиш ли? За това не се прави на интересен. Партийните герберски хуйни, които всеки ден навираш тук не вървят!
  • 12 У лево е Крим

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "НКВД":

    Хич даже не се съмнявам! - Те фондове- фондове , а ма кредитите трябва да се връщат. За това говедото вдига рязко данъците и таксите. А за да дрънка тъпотии за излъшък просто не изпълнява планираните разходи. А затлачената система води до проблем след проблем във всичко, което уж управлява. -Аз казвам, че е време за отговорност! След над 320 милиарда изхарчени пари за 10 години налице са неща за около 3 милиарда. - Останалите пари са изхарчени и откраднати! За това няма нищо и всичко е в разруха. А иначе както казваш ще се опита да се изнесе говедото, но ние не трябва да го оставяме! Той сега драпа защото знае, че след 3 провала на мандат... - Шанса за 4ти е незначителен

    Коментиран от #13

  • 13 НКВД

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "У лево е Крим":

    Сега е модерно да се казва на грабежа усвояване!! Повече са от 320 милиярда! Бюджета върви около 40 на година!. Пари има достатъчно за всичко ако се харчат без да се краде!
  • 14 патриотъ

    9 0 Отговор
    А според мен всеки втори българин иска референдум за президентско управление на държавата и забрана на крадливите партии!Парламентарното управление не е удачно за България и ни докара до този хаос.То е удачно само за крадците и мошениците,защото не се знае кой пие и кой плаща,пардон-плаща народът!

    Коментиран от #15

  • 15 Нудист

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "патриотъ":

    И как президентското управление ще помогне, ако Борисов е президент? Или пък Нинова? Волен? Нещата опират до спазването на закона и ако това не се промени, все едно как се води управлението. За да се променят нещата трябва противопоставяне на партийците, а това е трудно. Няма как да стане от един човек, трябва хората да се осъзнаят, а това е доста трудно в днешна България
  • 16 Баш Майсторът

    8 0 Отговор
    След тово проучване ББ,ще спи спокойно до края на мандата.То бива навеждане и изпълнение на политически поръчки,ама усещайте се малко и лъжете умерено,не така с рогата.....То глупавите останаха малко и още си вярват,че са на правилната страна,но ще дойде ден и те ще подвият опашки и ще запеят друга песен.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Колю

    7 0 Отговор
    То хубаво референдум или избори , ама първо да се въведе изискване за гласуване със поне 10 -ти завършен клас. После да помислят и за "що ето двойно гражданство и има ли то почва у нас". О колко години си в чужбина, можеш ли да пишеш и четеш Български вестник и какво образование приравнено към нашето имаш. Тогава да видим кой и как ще решава съдбите ни.
  • 19 Ventura

    3 0 Отговор
    Тези социолози,са изследвали ЛИЛАВО-ЧЕРВЕНИЯ електорат,самоче и двата бавно се топят.Така че ще трябва да се обърнат и към другата част електорална.
  • 20 ежко бежко

    1 5 Отговор
    И защо да искаме предсочни избори ,като ще се получи пак същото!?И пак от джоба на данъкоплатеца!?
  • 21 Тодоров

    5 0 Отговор
    Заглавието е пълна измишльотина. От 30 души в офиса, 25 са за избори. Да бяха поне написали, че всеки 5-ти или 6-ти човек не иска избори. По-интересно е, "ЕКЗАКТА" по чия поръчка прави тази анкета. А съчетано с БТВ като медия, тази анкета ми се струва напълно ИЗМИСЛЕНА И НЕПРЕДСТАВИТЕЛНА. Въпросът е бил да се "гушнат" едни пари.
  • 22 Пламен

    0 1 Отговор
    Дрън-дрън ярина. Всеки втори - това са 50% статистически. Значи реално - всеки трети - 33,3%.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове