27 Октомври, 2018 06:29 2 700 26

Бареков: Има съмнения, че Симеонов е на психотропни вещества

  • николай бареков-
  • валери симеонов-
  • страсбург-
  • съд

Евродепутатът Николай Бареков изпрати сигнал до Европейския съд за правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ), в който описва действията от последната седмица на вицепремиера Валери Симеонов и моли да бъде извършена надлежна проверка по случая.

Документът е адресиран още до министър-председателя Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и до директора на Национална следствена служба Борислав Сарафов. След като в сигнала описва събитията у нас, Бареков констатира, че Валери Симеонов е нарушил редица национални, европейски и международни правни норми, пише actualno.com.

„С изказването този представител на държава - членка на ЕС си позволи да погази основни демократични принципи и национални и международни документи, гарантиращи правата на човека. В това число: Всеобщата Декларация за правата на човека приета през 1948 г. от Общото Събрание на ООН; Конвенцията за правата на детето (1989); Международна конвенция за елиминиране на расовата дискриминация (1965); Конвенцията за елиминиране на всички форми на дискриминация срещу жени; Конвенцията срещу тормоз и други форми на жестокост, нечовешко или деградиращо отношение (1984); Конвенцията за правата на лицата с увреждания (2006) и други.”, пише в документа Бареков. От изложеното в сигнала става още ясно, че Валери Симеонов е нарушил и основни конституционни норми.

„В своя чл. 6, ал. 1 Конституцията на Р България прогласява, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Не е допустимо ограничаването на права на основанията по чл. 6, ал. 2 от Конституцията. Сред тях е и личното положение. То се определя от физическите, психическите и интелектуалните специфики на отделния човек, в това число и на хората с увреждания. Като се изключи конституционно ограниченото активно и пасивно избирателно право (чл. 42, ал. 1 и чл. 65, ал. 1 от Конституцията), правата на тези лица са неограничими на основание на тяхното лично положение. В Чл. 29, ал. 1 пък изрично се отбелязва, че никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация”, допълва още Бареков . Евродепутатът споделя в документа и основателни по думите му обществени съмнения за това, че на територията на Министерски съвет вицепремиерът внася и употребява психотропни и упойващи вещества.

„Последователната неадекватност на Валери Симеонов създаде основателни съмнения у обществото и че лицето употребява психотропни вещества. Фактът, че част от неприсъщите за представител на държавата изказвания са направени в сградата на Министерски съвет на Р България поставя на дневен ред сред гражданите и въпросите дали се осъществява контрол на лицата, пристъпващи прага на сградата, внасят ли се незаконно наркотични вещества, кой и как извършва проверката”, се казва в сигнала. Според Бареков поведението на българския вицепремиер води и до основателни съмнения за това, че лицето следва идеите на евгениите, които налагат идеята за недопускане на раждане на поколения с аномалии, налагане на расова политика, целяща създаването на чиста раса и дискриминация на хора, родени с увреждания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гоСт

    3 3 Отговор
    Ами човешко е...
  • 2 пък аз имам съмнения

    30 3 Отговор
    че барчо е прибрал едни пари от сорос да мъти водата ))) ... и не само той ;)
  • 3 Бат Сали

    32 6 Отговор
    Ако не бяха хората с умствени увреждания к...та нямаше да е в Европарламента ,само такива може да гласуват за него ,и се оказа че не са малко.
  • 4 СпомнящСи

    27 2 Отговор
    Спомням си когато замина за Брюксел, той искаше да им обясни там, че правят всичко не както трябва - сега виждаме, че добре е научил техния урок и повтаря едни и същи изречение. На какво се дължи това ... може би живота зад граница те учи на послушание към господарите, дали си е предал вижданията или е помъдрял ... оставяме другите да предценят.
  • 5 Нашият Бюрек

    11 8 Отговор
    Българският хелзинкски комитет (БХК) подкрепи протеста на майките на деца с увреждания срещу Валери Симеонов.

    Комитетът разпространи позиция, в която заявява, че обмисля правни действия срещу вицепремиера. Според БХК думите му за "кресливите жени" с "уж болни деца" накърняват достойнството на тези хора. Това, че Симеонов е високопоставен представител на правителството, в случая му играе лоша шега, тъй като тежестта на деянието му е още по-висока.

    БХК посочва, че не остава безразличен по този въпрос и смята, че тези думи представляват тормоз по смисъла на Закона за защита от дискриминация.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 боклуци

    26 2 Отговор
    ПЛЪХ
  • 8 ККК

    34 3 Отговор
    Много надарена маѝна. Перфектно знае англиѝски , а сега прави и психиатрични диагнози на негови политически противници. Фроѝд Бареков.
  • 9 112

    21 2 Отговор
    Че нали заедно ги взимате бре... ти му даваш от твоите.
  • 10 Анти трол

    26 3 Отговор
    Бареков е едно от децата с увреждания.
  • 11 Хапче

    19 3 Отговор
    Не взема .Такъв си е.Ама вие с Волен сте като краставите магарета
  • 12 Психо

    23 4 Отговор
    Абе ДУДУК ти отдавна си на
    психотропни и други упойващи
    вещества.
  • 13 Кор за евреина Сорос и неговото БХК

    11 3 Отговор
    Българският хелзинкски комитет (БХК) подкрепи протеста на майките на деца с увреждания срещу Валери Симеонов.

    Комитетът разпространи позиция, в която заявява, че обмисля правни действия срещу вицепремиера. Според БХК думите му за "кресливите жени" с "уж болни деца" накърняват достойнството на тези хора. Това, че Симеонов е високопоставен представител на правителството, в случая му играе лоша шега, тъй като тежестта на деянието му е още по-висока.

    БХК посочва, че не остава безразличен по този въпрос и смята, че тези думи представляват тормоз по смисъла на Закона за защита от дискриминация.
  • 14 ХАРЛИК

    13 3 Отговор
    БЮРЕКА ДА МЪЛЧИ И МНОГО ДА НЕ ЗНАЕ. КОЛКО ХОРА БАЛАМОСА ДА СТИГНЕ ДО ЕП. КАКВОТО КАЖЕ СИМЕОНОВ ВСЕ СКАЧАТ. ЗАЩОТО Е ИСТИНА. ТРАБВА ДА СЕ СПРЕ С ТОВА ЛИЦЕМЕРИЕ ЗА ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ. СТИГА С ТОЗИ ГНУСЕН БЪЛ.МАНТАЛИТЕТ. ЗЛОБА, ЗАВИСТ , АЛЧНОСТ!! ТОВА СМЕ НИЕ. ЗАТОВА СМЕ НА ДЪНОТО. И ПЪРВИ ПО ВСИЧКО ОТЗАД НАПРЕД.
  • 15 El comandante

    6 2 Отговор
    Ебах далаверката и се насраааа!!!!ХаХаХааааааа!!!!
  • 16 От Пирдоп

    8 0 Отговор
    Присмяла се кука, на кривата бука
  • 17 гост

    4 1 Отговор
    И аз си го мисля от много време
  • 18 11ап

    5 0 Отговор
    При теб съмнение няма
  • 19 Хайдук

    2 0 Отговор
    Барек -кьопек ще има кютек !
  • 20 Мончо

    3 1 Отговор
    бАРЕКАТА , ти на какви вещества си , на фекални ли.
  • 21 ГОСТ

    4 1 Отговор
    НЕЗНАМ КОЙ ОТ ДВАМАТА МИ Е ПО-ПРОТИВЕН. БАРЕКОВ ИЛИ СИМЕОНОВ...
  • 22 Националист

    3 0 Отговор
    Барека да ми яде геврека
  • 23 подозрителен

    2 1 Отговор
    Дудук, ти импрувна ли си инглийския? Я кажи ко стана с оня имот и оная модерната къща, поемаш ли хилядарките, стигат ли или вече мина на по-големи суми? По-позорно и срамно поколение представите ли на България едва ли може да има, сигурно след вас държавата ще спре да съществува... Как ви носи такива като тебе бедната земя?!
  • 24 Анти капут

    2 0 Отговор
    Я кажи ти на какви си. Да се махаш от полезрението ни, защото всички сте един дол дренки!
  • 25 Антисоциалист

    4 0 Отговор
    Господа, г-н Бареков лъжеше, когато кандидатстваше да управлява държавата ни и ни обещаваше 500 000 нови работни места. Предполагам, че и без психотропни вещества. Лъже и сега. Познайте кому служи...
  • 26 хитеp

    2 0 Отговор
    Задават се избори и тоя ГЪСЪК отново влиза в светлините на прожекторите! Надявам се балъците които му се връзват да са намалели драстично!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове