Last news in Fakti

30 Октомври, 2018 17:05 1 187 19

Нинова за новия бюджет: С едната ръка взел от хората, с другата дал

  • бюджет-
  • правителство-
  • опозиция-
  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • бойко борисов

Няма нито една политика, свързана с реформи, а само кърпене на дупки, упрекна управляващите лидерът на БСП

Нинова за новия бюджет: С едната ръка взел от хората, с другата дал - 1

"Бюджетът на правителството е представен като най-силният за годините на прехода, с много силна социална насоченост. Само че, този бюджет изглежда - с едната ръка взел от хората, с другата дал". Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя добави, че от увеличена данъчно-осигурителна тежест за всеки българин се очаква догодина в бюджета да влязат между 1,5 и 2 млрд. лв. повече.

Нинова обясни, че през данъци, осигуровки и акцизи се взимат средства от хората, за да се представят същите средства като сериозна социална политика.

"През 2018 г, в София, водата поскъпна с почти 10%, в Ямбол с 20%, Бургас - 9%, Монтана - 7%- вследствие на това поскъпнаха и цените на ВиК услугите - 7%. Освен тях, пощенските услуги поскъпнаха с 8% и хотелските услуги с 16%", добави лидерът на социалистите.

Нинова припомни още, че течните горива са поскъпнали с 16.7%, а твърдите с почти 10%.

"Увеличиха се и цените на транспорта с 8.2%. От началото на юли КЕВР повиши цената на природния газ с 10.8%, на парното - със 7.3%, електричеството с 2%. В резултат на това, цената на хляба се увеличи с почти 25%, на яйцата - 5%, на киселото мляко- 3% ", каза още председателят на БСП.

Нинова припомни и за увеличението на акцизите на бездимните цигари, както и че за догодина се подготвя ново увеличение, което пак да дойде от джоба на хората.

"Ще се увеличи максималният осигурителен праг, което ще повиши осигуровките, данъкът на старите автомобили също ще се увеличи между 10 и 40%. Ще отпадне облекчението за второ жилище, а осигуровките на земеделските производители ще се увеличат", обяви Нинова

"Другото, което коментира премиерът е ниската безработица, която се дължи не толкова на нови работни места, не на разкриване на нови производства, а на напускането на младите хора и страшната демографска катастрофа. Борисов се похвали и с ниския държавен дълг. Преди началото на неговото управление той е 9,4 млрд. лв., сега е 24 млрд. лв.", коментира още лидерът на социалистите.

Тя добави, че въпросът е - къде са отишли средствата от този дълг и къде са инвестирани. Според нея най-уязвимите групи в нашето общество - младите, децата и пенсионерите са най-ощетени от този бюджет, с нищо не им се помага.

Корнелия Нинова бе категорична, че това не е правене на политика, а кърпене на дупки.

"В този бюджет няма нито една политика, свързана с реформи в системите, която да е ефективна", заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП обяви, че понеделник ще бъде направено широко обществено обсъждане на алтернативния бюджет на БСП за 2019 г., на което са поканени НПО, експерти, учени, лекари, учители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чугун

    16 5 Отговор
    Ама разбира се, како Курни!
  • 2 Мършата

    3 13 Отговор
    За огромно съжаление, вече покойният г-н Александър Божков, който бе най-добрият ни министър на икономиката ТОВА НЯМАШЕ ДА ГО ДОПУСНЕ!!! При цялото ми уважение към Антон Тодоров, който в някои от предаванията разкритикува тогавашната ДЕМОКРАЦИЯ, г-н Александър Божков или както го наричаха г-н Десет Процента, сътвори икономически чудеса и вдигна икономиката на държавата за кратък период!! Помня накрая, понеже той бе много духовен, извисен човек, водеше по радиото "Музика за душата", в което макар да не пускаше моята любима музика (аз слушам циганско, турско и чалга) аз го слушах от уважение и възхищение!!! Лека му пръст и светла памет!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Червен еврейски интернационал

    10 5 Отговор
    Същите сте и вие от БКП-то...... Важното е парА да се краде. Всички сте изчерпани до край и служите на МАМОНА!
  • 4 Мършата

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мършата":

    Предаването "Музика за душата" г-н Александър Божков го водеше като ДиДжей Ал Бож!!! Гениалната методиката на г-н Александър Божков за растежа и развитието на икономика трябва да бъдат ПРИМЕР ЗА НАСТОЯЩИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ДЕЯТЕЛИ, огромните заслуги на г-н Десет Процента трябва да бъдат отбелязвани не толкова по понастоящем, но и в бъдеще!!!
  • 5 косю

    10 2 Отговор
    курнелия и тя да каже
  • 6 Пепо

    15 7 Отговор
    Разумните хора от народа я разбраха тази психарка и истеричка,Нинова.Но,странно, че има доста разумни хора от БСП и все още я търпят.До провал ще ви доведе тази нагла крадла.Недоумявам,какво безочие има тази жена,със съмнително минало по отношение на работата и.
  • 7 месара

    15 3 Отговор
    а по времето на бсп_то цените намаляваха лавинообразно, в един момент взимахме заплата по няколко милиона,...... е, в магазините хляб нямаше,.......
  • 8 Пламен

    10 3 Отговор
    Не разбрах? От нея е взел и не дал или или и е дал? Тя плаче като ...? Защо отново грачи жално тази "грижовна жена"???
  • 9 Мамата

    12 6 Отговор
    Г -жо Нинова.През това управление на ГЕРБ нищо ли хубаво не видяхте?.Не е моя работа,но имате си съветници.Как един път не Ви показаха положителни неща.Или не приемате съвети.Сляпо вярвате само във вашите идеи.Знаете ли,Хитлер или Сталин няма да бъдете.Някои хора от БСП си мълчат,но Ви кроят планове.Вярвайте ми,ще се сгромолясате яко.Няма да Ви поздравя,защото не уважавам такъв род хора.
  • 10 Готин

    9 5 Отговор
    Здравейте.При всяко управление е имало и положителни неща и някои, с които не е съгласен народът.Но,за десет годишно управление да се изразяват само критики и нищо положително е и Господ не е съгласен с др.Нинова.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АНОНИМЕН

    5 1 Отговор
    ЕМИ.....КАСИМ ДАЛ....КРАСО ( ЗЕЛЕТО ) ВЗЕЛ...

    БУХАХАХА...
  • 13 Жиката

    11 5 Отговор
    Другари герберасти, къде е излъгала другарката Нинова в статията? Факт е, че увеличените приходи ще бъдат резултат от увеличените преки и косвени данъци, от увеличените цени на горива и енергоносители т.е. от дране на още кожи от работещите българи. Факт е, че правителството на Боко Тъпото нява визия за развите на БГ за 1 месец напред, да не говорим за години, както е в белите държави. Факт е,че за прекрасните цифри, които чете Боко Тъпото стои стъкмистика и те нямат нищо общо с реалността.
    Лошото обаче е, че като доеде на власт другарката Нинова, за обикновените българи отново нищо няма да се промени. Просто системата с парламентарно представените партии е доказано ялова и трябва да се търси друго решение.
  • 14 Дядо

    6 2 Отговор
    Корни , с тези задъхани изказвания ми напомняш на Дружинната ръководителка в основното училище през 1971г.
  • 15 гост

    6 1 Отговор
    Така е госпожо Теноимпекс,на вас от БСПто това с даването ви е забранено от религията,само грабене и делене на 1.
  • 16 Ники Пича

    3 1 Отговор
    Тази червена чума БСП докато я има България няма да се оправи.
  • 17 Стоян Михалев

    5 1 Отговор
    Браво бе Курнелке . Ти направо откри топлата вода. Бюджета :С едната ръка взимал ,пък с другата ръка давал . Другарке ,по целия нормален свят бюджета прави това . Ако не вземе от някъде , няма къде да даде някъде. Само вий комундетата сте свикнали само да вземате от работните и да си разпределяте между вас некадърните , да лапате ,да грабите , да приватизирате. Я кажи къде отиде пенсионния фонд на нашите бащи и майки ,баби и дядовци . Лапнахте го ,да си строите паметници на глупостта .Вън бесепарските мародери от управлението на България!
  • 18 гост

    1 1 Отговор
    Тя е Права -ВЯРНО Е . В Действителност е ТАКА . Скапана Държава .
  • 19 случаен

    1 1 Отговор
    Да живееш в нашата държава никак не е лесно! Не го препоръчвам на никого. Всичко те измъчва, от всичко ти се гади, не понасяш говоренето на когото и да било, особено на безочливото, нагло, безсъвестно говорене. С желание бих я напуснал завинаги. Не съм никакъв патриот за огромно мое съжаление. Обичам само природата, прекрасното място, наречено България, но само недокоснатите от българите места като планини и други кътчета, където българинът не е успял да хвърли боклуците си! Но нещото, което ме отвращава най-много е физиономията, говоренето, фалша и махленското скандалджийство на предводителката на олигарсите - Корнелия Нинова! Все си мисля, че съвестта на всеки един отделен човек е много важна за целостта и добруването на цяла една нация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове