Last news in Fakti

4 Декември, 2018 16:11 2 652 44

Шофьори готвят протести срещу системата "бонус-малус"

  • бонус-малус-
  • протест-
  • шофьори

Протести ще залеят улиците, ако приемат системата за "бонус-малус" в сегашния му вид. На пътя ще излязат мотористи, инструктори с учебните коли, превозвачи, автобусни компании и сдружението на шофьорите. За това предупредиха пред медиите от бранша на обща пресконференция, на която се оплакаха от гаврата, която си направили вчера с тях институциите по време на обществено обсъждане. Когато дошло време за въпроси, представителите на КФН и на държавата си били тръгнали, съобщи novini.bg.

Недоволните шофьори от действията на Комисията за финансов надзор (КФН) твърдят, че наредбата облагодетелства само джоба на застрахователите. Преди протеста от бранша ще напишат писмо до премиера Бойко Борисов.

,,Въпросите ни ще бъдат изпратени до премиера Борисов, който, за съжаление, не е слънце да огрее навсякъде", каза Магдалена Милтенова, собственик на автобусна фирма.

Тя не смята, че всеки проблем в държавата трябва да се решава с протести, но ако не бъдат чути проблемите от отсрещната страна, ще се стигне и до тях.

,,Ще отправим апел към премиера и по отношение на политиките, които ГЕРБ прилага, защото администрацията се държи като едноличен собственик, а суверенът е народът. Администрацията е да работи в интерес на народа", заяви Милтенова.

,,Не можем да живеем само с протести. Те ще опитат отново с диалог, преди да предприемат крайната мярка. Ако не ни чуят, ще ни видят на улицата", закани се тя от името на 50 автобусни фирми.

Формулата с критериите, по която ще наказват шофьорите с нарушения, били търговска тайна, а гръцкият консултант бил избран според закона, чули от КФН в отговор на въпросите си представителите на бранша. Тайна били и парите, които са му платени от КФН за услугата. Като цяло сме против "бонус-малус" системата, защото тази система е много отдавна отхвърлена в повечето държави, изтъкнаха недоволните.

,,Бонус-малус е единствено в интерес на застрахователите", заяви Йонко Иванов. И перифразира жалбата на арестуваните Баневи отпреди години.

,,Застрахователите ще останат на самолета - няма да им се наложи да слизат от Майбаха. Това са едни фирми, които се изхранват от обезщетенията на шофьорите", заключиха от бранша. И подозират, че всички от ръководството на КФН действат в полза на застрахователите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guðmundsson

    8 75 Отговор
    На който не му отърва да продава или бракъва бръкмата си. Има автобуси и влакове.

    Коментиран от #7, #12, #16, #39

  • 2 приликите с комунистическата идеология

    30 2 Отговор
    Ботокс-Фалос за политиците..............
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    6 31 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Като цяло сме против "бонус-малус" системата, защото тази система е много отдавна отхвърлена в повечето държави, изтъкнаха недоволните.
    Тези явно не са излизали от България! Тази система работи в ЦЯЛА ЕВРОПА!

    Коментиран от #38

  • 5 бббббб

    41 3 Отговор
    Неразбирали този народ ,че без бой няма да се оправят нещата.
  • 6 бензино наполони

    39 2 Отговор
    Да протестираме.Има ефект.
  • 7 глупости

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "Guðmundsson":

    Къде ги тия автобуси и влакове? Само в големите градове и то нередовни!

    Коментиран от #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Плевен-ЗА

    35 6 Отговор
    Следващия път ще гласувам за БСП, крадът повече, но поне не вдигат цените! Герб долу!
  • 11 Aнонимен

    24 1 Отговор
    То само това ли е??? Всички закони са против православния християнин, доказателство че управата е слуга на злото. По защитени са кучетата от хората.
  • 12 гост

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Guðmundsson":

    Едно пътуване от 300км с кола, което се прави за 3часа по магистралата, с автобус е 8часа и трябва да си точен и без багаж. Но после няма връщане, защото няма късни явтобуси и трябва да останеш там. Това ли предлагаш? Хайде сега добави ревящи деца и два големи сака с багаж и си го представи това в автобуса, като билетите са по-скъпи от разхода на неикономична кола. Съгласен съм да ми е по-висока застраховката, но само ако на нарушителите е в пъти по-висока отколкото моята, щом не съм нарушавал 15г. законите за движение.
  • 13 321

    22 0 Отговор
    Няма такава глупост,такъв лобизъм,такива безумни и малоумни предложения като описване на водачите които ще управляват МПС-то и още и още изродени родни "нововъведения" и то за да се угоди на застрахователите! Що за поведение? Нима всички ние трябва да спасяваме непременно група избрани бизнеси да не фалират въпреки некадърното им управление? Като не умеят да се справят какво правят на пазара,защо не са видени тези проблемни фирми и защо сте им дали лицензи да работят ?

    Коментиран от #40

  • 14 Гост

    1 24 Отговор
    И да подскачате и да не подскачате, това е бъдещето и то не зависи от Вас! Никой няма да Ви търпи простотиите по пътищата! Който е недисциплиниран - ще плаща и то като поп! Тези, нормалните, които спазват правилата - тях не ги брига, защото ще плащат по-малко! Бонус-малус! Това е единственият СПРАВЕДЛИВ начин за оценка на водачите!

    Коментиран от #17, #19, #41, #44

  • 15 ЪРП

    21 1 Отговор
    САМО ТОЯГАТА ЗА ТАЗИ СГАН ОТ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ, КОЯТО ИСКА ДА ОГРАБИ ЧУТОВНО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД С ГИГАНТСКИ ТАКСИ МАСКИРАНИ КАТО ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ!!!!!! УРОДИТЕ БЕЗПОДОБНИ, ЯВНО ЯКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ЕБАВАТ С БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, ДОРИ СЛЕД ТЕЗИ ПРОТЕСТИ!!!! ЯВНО ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ СА ТОЛКОВА БЕЗМОЗЪЧНИ ОТРЕПКИ, ЧЕ НЕ ИМ УВИРА ТИКВАТА ОТ НИЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТРАЙ СИ НАРОДЕ, ТРАЙ СИ КАТО СТАДО ОФФФЧЕ.........И СИ ЧАКАЙ 1000-1500 ЛВ ГРАЖДАНКА ДА ТИ ОДРУСАТ ЗА ТОВА ,ЧЕ СИ НАДВИШИЛ СКОРОСТА С 10-20 КМ. ИЛИ СИ МИНАЛ ДА ЖЪЛТ СВЕТОФАР!!!! УРОДИТЕ-ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ, ЗАПОЧНАХА БЕЗПАРДОННО ДА СЕ ГАВРЯТ С НАЙ-БЕДНИЯ НАРОД В ЕВРОПА,АМА ЩЕ ГРИЗНАТ ДРЪВЦЕТО МЕ СЪМНЯВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Мн си прост

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Guðmundsson":

    Бате, как се кефиш на всичко ново което въведе вожда ти
  • 17 321

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    И как ще плащам по-малко като от 165 лв. миналата година преди месец платих 265 и като ми смъкнете НЯКОГА 25% което е 67 лв.от повишената ВЕЧЕ застраховка къде е Вашата логика и истина? Къде е справедливостта в това аз да тръгна с равен старт с всички хюмнета хвърчащи като ненормални по пътя УЖ срещу които е насочено това "нововъведение" като през последните 30 години нямам грам нарушение ,а някой от ТЯХ никога не са си и плащали установените нарушения на пътя? Пожеланието Ви е добро,но няма да се случи! Такива няма и да се застраховат като знаят,че трябва да платят по 1000 лв. застраховки ! Обречена кауза засрахователю !
  • 18 HIХОС

    17 0 Отговор
    ПОРЕДНИЯ ОБИР НА НАРОДА-БОНУС ЗА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ -МАЛУС ЗА НАРОДА.А КОЙ КАЗВА ОТКЪДЕ ПАРИ ПРИ ТЕЗИ ЗАПЛАТИ И ДОХОДИ,НАПРАВЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПО 1000 -1500 ЕВРО и ТОГАВА ДИГАЙТЕ ЗАСТРАХОВКИТЕ С 300% АКО НЕ СТАЧКИ ДО ДУПКА!

    Коментиран от #22

  • 19 Зависи, зависи

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    ГЕРБ увисна! Трудно първо място, на избори! Бавната смърт е най-болезнена! Чудя се хората, на Борисов, дали правят живота ни по-труден, с цел едни пари, без негово знание и съгласие?
  • 20 Менда Стоянова

    10 0 Отговор
    Дали е агент провокатор, пета колона на враговете на Борисов, или се натяга да му угоди?! И в двата варианта Б. М. Борисов губи!
  • 21 СссереМ

    2 14 Отговор

    До коментар #7 от "глупости":

    Какъв ти е проблема като си водач който спазва правилника,тогава ще си на далавера.На българина му трябва култура на шофиране,значи на запад всчки спазвате правилата,а тук ще протестирате защото не може да се правите на джигити-ай сиктир,накрая обикновените хора на които им е писнало от такива скотове ще излязат и ще ви пометат,дано не се стига до там.

    Коментиран от #28, #42

  • 22 СссереМ

    1 12 Отговор

    До коментар #18 от "HIХОС":

    Ще спазваш правилника,ако не ,давай гоУфа на скраб щото никой няма да ти го купи

    Коментиран от #23, #25, #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Плевен мрази ГЕРБ

    8 1 Отговор
    Протести до край, и ме само за бонус малус а за всичката помия който управляващите ни изливат всеки ден да им пълним джобчетата
  • 25 Ти си много ниска

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "СссереМ":

    Топка! Кариерист, нагаждач и не справедлив! Не те ли е срам?! Правиш ли разлика, красиво грозни, справедливо несправедливо, честно нечестно! Имаш данни, но в случая се нагаждаш!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 То си онзи бюджетният

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "СссереМ":

    Нов служител със700 лева заплата! Но работещ предимно тук. Е да шефовете ти получават над 4000 лв. За по-малко труд. Патриот и начетен, но амбразурчик, защитник на властови унижения! Матросов! Ти си Тръмп, но не съвсем, защото чичко Дони е частник, а ти си на бюджет!
  • 28 глупости

    14 1 Отговор

    До коментар #21 от "СссереМ":

    Примерно заради липсващи дублиращи знаци в зелената ивица или забравени знаци от ремонт и скрита патрулка ти праскат фиш, плащаш си на фонда за безопасност и после си плащаш няколко години още няколко пъти тоя фиш на частна фирма, яко нали. Ако не схващаш това, понеже очевидно не си шофьор тук, вземи изкарай книжка и покарай няколко години "по правилата". И да няма обаждания от мама и тате да ти оправят актовете и фишовете, дето ще ги натрупаш заради подобни малоумия!
  • 29 СссереМ

    1 11 Отговор
    Грешриците винаги имат оправдания(между другото съм шофьор със всички възможни категории от 26 год.).
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Чочо

    12 1 Отговор
    Системата е бонус за застрахователя и внимание фалус за застрахования. Е това е Българската система измислена все от умни(страшно алчни) гамени.
  • 32 смехурко

    10 0 Отговор
    Споко ще ви/но го нахлузят на всички с тоя Фалус.
    Ето само няколко начина:
    Фалуса се начислява след влизане на наказателно постановление в сила. Обаче ако обжалваш, делото може да се точи и 5 години !
    През това време не ти се начислява Фалус, продаваш си колата на някой балък, и един ден, когато те осъдят балъка получава Фалуса.
    Начисляването на Фалуса е по-бързо от отчисляването, така, че веднъж направиш ли нарушение, на практика няма изчистване.
    Та в крайна сметка всички ще са с Фалус!
  • 33 Напред

    7 1 Отговор
    Протесте ще продължават и ще стават многобройни, във Франция вече започва да има ефект ако трябва и тук ще се стигне до такива протести
  • 34 5555

    7 0 Отговор
    Само АК 47 е управията , друга няма .
  • 35 гощо

    10 1 Отговор
    Няма нужда от протести и затваряне на улици и булеварди,магистрали. Ако сме общество на място всички спират да плащат застраховки.Нека ни спират полицайте,нека пишат актове,няма да ги плащаме и готово. Какво има толкова да се философства. Щели да ми спрЪт колата от движение.Ма караме и това е бе.Ще стане каквото НИЕ искаме а не за каквото бранша е платил на продажниците да гласуват.

    Коментиран от #43

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Консултант

    3 0 Отговор
    Тази система има и друга цел и тя е да се насочват хората към покупка на нови автомобили или нов внос коли. Само се замислете, ако тежестта се прехвърля към автомобила, кой ще го купи. Ако човек има достатъчно финаси за покупка на нов автомобил или малко употребяван автомобил кой ще избере? Продажба на употребявани автомобили нов внос ще процъфти, тъй като основно пазара е на близки до управляващите кръгове. Това поставя избора на хората в условия на неравнопоставеност.
  • 38 Азз

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Тя системата работи в цяла Европа, но не е малоумно изкривена, както ще е при нас. В Германия всичко е на шофьора. Т.е. караш като малуоумен, на теб ти се качва застраховката и да си купиш друг автомобил не те спасява. Това историята да се води на автомобила, не на шофьора е най-голямата простотия, която успяха да измислят.
  • 39 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Guðmundsson":

    Само в едно изречение имаш три правописни грешки.Представям си какво ще е при повече. Иначе идеята ти не е лоша,въпреки че не е твоя и хич не е нова.Изказана е отдавна от Гай Юлий Цезар : БЕДНИТЕ ДА ГО ДУХАТ. Скоро след това Римската империя се разпада. Глупако.
  • 40 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "321":

    Няапротив много каддърно си управляват фирмите .Сами си ги източват , а ни карат шофьорите да им ги допълваме с парички.Не е прост този който яде баницата и си пие уискито а този който му снася и се радва че ще го доят.
  • 41 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Като ще плаща да плаща на държавата а не да пълни гушите на часни интересчета.
  • 42 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "СссереМ":

    Каква е да„лаверата като с всичките бонусчета пак ще даваме повече парички от сега.повече от 100 лева гражданска са пари хвърлени на вятъра.
  • 43 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "гощо":

    Съжалявам ,че не мога да ти сложа повече от един плюс.
  • 44 Бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Да , системата Б/М е добра.Но не и побългарената, за която застрахователите мечтаят.Не си се замислил каква е целта.При хилядите неадекватни знаци за ограничение 30 км,след една година сто процента от водачите ще са с "малус".Наблюдавай за споменатите знаци,когато шофираш в голям град и ще се убедиш сам.Гарантирано е,че броят на АНП рязко ще скочи,подпомаган от ДМС-та раздавани от застрахователите на някои катаджии. Старателно планираното ограбване го разбра даже кочът на моето стадо.Кочът с тъпата си глава го разбра,шофьорите не.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове