12 Декември, 2018 17:01 1 332 36

Заместник-държавен секретар на САЩ идва в София

  • сащ-
  • българия-
  • джон съливан

Обиколката на Съливан включва Братислава, Виена, София, Сараево, Скопие и Варшава

Заместник-държавен секретар на САЩ идва в София - 1
Снимка: БГНЕС

Заместник-държавният секретар на САЩ Джон Съливан ще пътува от 12 до 20 декември в Европа, като няма да пропусне и София, където ще бъде на 14 декември. У нас той ще подчертае значението на енергийната диверсификация за националната сигурност на България и за регионалната стабилност.

Обиколката на Съливан включва Братислава, Виена, София, Сараево, Скопие и Варшава.

Днес в Братислава Съливан подчерта важността на двустранните отношения между САЩ и Словакия и ще призове висши словашки официални лица да използват предстоящото си председателство в ОССЕ за укрепване на реакцията на организацията срещу агресията на Русия в Европа. Докато е в Братислава той ще обсъди модернизацията и сътрудничеството в областта на отбраната.

Утре във Виена американският дипломат ще изрази благодарността на Съединените щати за приноса на Австрия към сътрудничеството в областта на сигурността в Афганистан и Западните Балкани и ще подчертае пред висшите служители необходимостта от противодействие на иранските и руските злоумишлени дейности. Независимо от продължаващите безпокойства от дестабилизиращата дейност на Русия във Виена той ще води и международен диалог за борба с тероризма с руския заместник-министър Сиромолотов, за да проучи областите, в които сътрудничеството може да бъде от полза за сигурността на американския народ и за предотвратяване на бъдещи терористични атаки, гласи информация на сайта на американския Държавен департамент за предстоящата визита.

В София Съливан пристига в петък. Той ще се застъпи за оперативно съвместими системи на НАТО и ще подчертае значението на енергийната диверсификация за националната сигурност на страната ни и за регионалната стабилност.

На 16 декември в Сараево, Босна и Херцеговина, той ще призове висшите държавни служители да запазят стабилността в страната и да продължат реформите и пътя си към Запада. Той също така ще окуражи лидерите на религиозните общности в страната да продължат диалога и да насърчат помирението в следвоенната среда.

Посещението на Съливан в Скопие на 18 декември ще бъде посещението на представител на Държавния департамент на най-високо равнище в Македония от 2001 г. насам. Той ще обсъди с македонските политици регионални въпроси и ще поощри висшите служители да продължат реформите, тъй като страната работи за изпълнение на Договора от Преспа .

И накрая, на 19 декември заместник-държавният секретар ще пристигне във Варшава, където ще потвърди ангажираността на Съединените щати към НАТО. Той ще поздрави лидерите на Полша за ангажимента на страната за споделяне на тежестта в областта на отбраната и ще аплодира усилията за постигане на напредък в енергийната сигурност, като ще отбележи споделената загриженост по проекти като "Северен поток 2".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатаната

    22 0 Отговор
    Ами сега.
  • 2 На инструктаж

    51 1 Отговор
    Ще спираме и Турски поток
  • 3 демократ

    55 3 Отговор
    Ще уведоми, че руският газ не е демократичен и мЕрише. Трябва америка да го вземе, демократизира, обезмЕрише и после, вече( срещу "малка" надценка, разбира се) да си го ползваме спокойно и със здраве.
  • 4 Бате Бойко

    55 1 Отговор
    Кво ли ще ми наредят да направя сега?

    Коментиран от #8

  • 5 предатели

    38 2 Отговор
    Секретаря на световните терористи идва нашите да си вадят лобрикантите и да заемат позиция
  • 6 среднощен

    38 2 Отговор
    Обикалят от "едната", от "другата" страна и все до НАТО и енергийните проекти стигат..!? Толкова са предвидими САЩ..!
  • 7 Съливан

    26 1 Отговор
    Който слушал-галене по главичката, който не-дърпане на ушенцаааа!
  • 8 НАТО ВЕЦ

    24 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бате Бойко":

    Да се похвалиш, че си спрял "Турски поток" ;)))

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НАТО ВЕЦ

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бате Бойко":

    Спирай я. Вече се запасих с "Белуга".
  • 11 Ужас

    31 2 Отговор
    С какво не угодихме този път, о господари наши, та идвате да ни дърпате ушите?! Диверсифицирахме всичко, дето можеше да се диверсифицира, дори ще основем Агенция по Диверсификацията, и Институт към БАН, и паметник на диверсификатора ще вдигнем!!! Слушкаме и изпълняваме, молим Ви, не ни бийте!!! Още три теца ще подарим, ако няма - ще построим!

    Коментиран от #16

  • 12 Гост

    26 1 Отговор
    Е, Бойко, преди спря три руски, а сега спри три американски проекта. Нали си мъж. Идат избори, усещай настроенията.
  • 13 Бате Бойко

    21 0 Отговор
    Чудя се за руската салата.Ама като съм чел само 1-ва глава на Винету и незнам.Някои казват че всъщност това е френска салата...и сега ще свикам експерти по темата-Пеевски,Фидосова и ще решим
  • 14 Иванов

    15 0 Отговор
    По топките, Бойче, по топките!

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Диверсификатора

    16 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ужас":

    И почвам да диверсифицирам, бате!
  • 17 ха ха ха

    24 0 Отговор
    Шо не оди в Гърция и там да подълпа ушенца?!
  • 18 jambazina

    19 0 Отговор
    Тоя сега ще дойде да ни кръвни и другата тръба.
  • 19 1222

    19 1 Отговор
    Ще има набиване на прости герберастки тиквени канчета
  • 20 дядо коледа

    16 1 Отговор
    дядо коледа носи аифони на циганите за коледа подараци да гласуват правилно за новата партия България
  • 21 Хайл

    15 0 Отговор
    Тоя виза за България има ли? На мен що не ми дават американска?
  • 22 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    21 0 Отговор
    Тука раота нема
  • 23 NikNay

    18 1 Отговор
    Съливан идва да набие обръчите на Бойко. . . .
  • 24 Пешо

    22 1 Отговор
    Поредния краварски боклук!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 съриван

    3 2 Отговор
    бойко ще го пусне по пързалката
  • 27 босо

    12 0 Отговор
    Тоя прецоцал мопс-пекенез, дето се пули така от снимката, ще да идва в тая бедна изстрадала държава с цел! Вероятно да се разполагат ПРО в България и да се спира сякакво минаване на ГАЗ от тук!
    Газ требе да се купува само от контролирани от САЩ пазари на съответните цени! А те требе да си карат бензиновите лами - щот там бензинеца е стотинки за разлика от тука!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Шляхтиц

    7 0 Отговор
    Нищо хубаво не очаквам от посещението на поредния изрод. Дори може да спрем и четвърти блок на Козлодуй и да продължим напред със свещи.........

    Коментиран от #31

  • 30 ЙJJ

    5 0 Отговор
    Е и ся пак може да се разминем с тръбата от турски поток за България, щом се говори за диверсификация.
  • 31 НАТО ВЕЦ

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Шляхтиц":

    Принципно съм съгласен с мнението ти, само ще те поправя, че може да спрат 5-ти и 6-ти блок, защото Мигленчето отдавна дръпна шалтерите на 1-ви до 4-ти и вече ги нарязаха, за да не би случайно някой да реши да ги пусне пак.
  • 32 сноу

    3 0 Отговор
    Наглостта на кравундерите е безгранична.Ти го плюеш ,то мисли дъжд вали.
  • 33 gelo

    2 0 Отговор
    F 16 - това ще е.
  • 34 христос

    2 0 Отговор
    ще обещае безплатни самолети само да не вземаме газ от турски поток те ще ни доставят втечнен газ през океани и морета гадните индиански евреи
  • 35 Митака с калпака и патлака

    2 0 Отговор
    Ванга е казала: "Америка нема да ни помогне, пак Русия ке ни спаси"! Да живее България! Слава на велика Русия!
  • 36 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Малко закъсня за Годишнината от бомбардировкити на София,ама нейсе.Важното е,че ни уважи и дойде лично да ни спаси от мръсника Путин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове