1 Април, 2012 09:02 1 027 0

Борисов в Грузия и Армения

  • грузия-
  • армения-
  • бойко борисов
Борисов в Грузия и Армения - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов и водена от него правителствена делегация ще направят официални посещения в Грузия и Република Армения, по покани на министър-председателите Ника Гилаури и Тигран Саргсян. Визитите ще бъдат осъществени от 1 до 3 април, съобщават от правителствената информационна служба.

В Грузия българският правителствен ръководител ще разговаря със своя колега Ника Гилаури и с Негово Светейшество и Блаженство Илия II, Католикос-Патриарх на цяла Грузия, архиепископ на Мцхета и Тбилиси и митрополит на Цхум-Абхазия. В рамките на визитата в гр. Тбилиси, в присъствието на двамата премиери ще бъдат подписани двустранни споразумения и договори в областта на образованието, обмен и взаимна защита на класифицирана информация и протокол за реадмисия.

На 2-3 април ще се проведе официалното посещение в  Република Армения.

Програмата на визитата предвижда срещи на министър-председателя Бойко Борисов с премиера Тигран Саргсян, с президента Серж Саргсян, с Негово Светейшество Гарегин II, върховен патриарх, Католикос на всички арменци и  с председателя на Националното събрание на Република Армения г-н Самвел Никоян. В рамките на посещението ще бъдат подписани двустранни  споразумения в областта на образованието и социалната сфера. 

В официалната делегация, придружаваща премиера Бойко Борисов по време на тридневното посещение, са включени министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иван Найденов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА