Last news in Fakti

25 Януари, 2019 08:09 22 577 100

Новите шофьори – в коли до 67 коня

  • автомобили-
  • шофьор

Строги наказания

Нов шофьор, взел книжка за категория В или В1, през първите шест месеца ще има право да кара кола с мощност до 50 kW (76 к.с.). А по-мощен автомобил – само с придружител, притежаващ съответното свидетелство от най-малко 5 години. Придружителят трябва да не е пил и да не се е дрогирал, както и да не му е отнемана книжката през последните 5 години. Новият шофьор няма право да вози пътници освен придружителя между 22 ч. и 6 ч., разкрива в. „Труд“.

Това предвижда проектът за нов Закон за движение по пътищата, публикуван за обществено обсъждане.

Наказанието на нарушение на ограниченията от нов шофьор е отнемане на книжката за 3 месеца и глоба от 500 лв. За придружител, който не отговаря на изискванията, сакнцията е 300 лв. След изтърпяване на наказанието срокът от шест месеца започва да тече отначало.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пежо 106 98г

    60 5 Отговор
    Две котешки сили 😸🍾🍾🍾🍾🍾
  • 2 БКП ТВ

    158 68 Отговор
    Още една простотия от някой "много" умняк!

    Коментиран от #50

  • 3 МВР потвърди новината

    50 3 Отговор
    Новите коли 🛴🛴🛴🛴🛴🛴🛴
  • 4 Анонимен

    143 30 Отговор
    Простотиите валят една след друга. Явно големи експерти има в това правителство които не мислят че идват избори.
  • 5 Анонимен

    15 7 Отговор
    Маре и ти си една офффца.
  • 6 куку руку ку

    46 9 Отговор
    Както се провикват някои продавачи: Ха-а-айде заповядайте на старите Жигулки-и-и! Преди известно време казах, че милиционери определят правилата...
  • 7 ВЕК

    167 4 Отговор
    Значи нов шофьор не управлява нищо първите шест месеца и след това се качва на 200 коня защото вече се води стар шофьор....С опит!!! :)))))

    Коментиран от #66

  • 8 Африканец

    102 2 Отговор
    То не останаха такива коли, от де ще ги търсят?Просто няма да карат първите 6 месеца и после се мятат направо на 320-ката дизел на 17 години ,купена със заем или от на баба му пенсията.
  • 9 Дан

    58 2 Отговор
    И рЕзко цените на колите до 76к.с се вдигнаха.
  • 10 Boxer

    72 4 Отговор
    На.новте шофьори им трябва обучение, как се кара в трфик . И задължителна обиколка през районната болница, морга и гробище, където да видят последните "попълнения". Книжките да се получават на изхода от гробищата.
  • 11 гост

    76 12 Отговор
    Не е глупаво да се постави ограничение на мощността за млади шофьори, но е по-добре да се направи до 100кс, защото много малко коли са с мощности от 67кс, а ниската мощност не значи сигурно шофиране. Много по-опасно е да тръгне да изпреварва с 60кс, отколкото със 100кс, маневрата е важна, все някога ще ти се наложи да изпревариш и неопитен човек може много да оплеска това.
    Приемете за млади шофьори две години изпитателен срок, в който при нарушение да им се отнема книжката: превишава скоростта с над 20км/ч и по бързата процедура получава глоба от 1000лв и отнемане на книжката за година, за да има некакво страхопочитание и уважение, а не глупости и простотия, която води до жертви и скръб на невинни.

    Коментиран от #27

  • 12 Дидо икебаната

    18 2 Отговор
    👌👈за ушеви
  • 13 ссср

    19 48 Отговор
    Най-после нещо умно! Не може разни 18 год. пикльовци синчета на бизнесмени и мутри да карат коли с по 400к.с.

    Коментиран от #24, #81, #89, #99

  • 14 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    26 1 Отговор
    И коя кола е 76 кони?хахахах

    Коментиран от #25, #87

  • 15 Alpha_Lone_Wolf

    26 5 Отговор
    Първата ми кола Астра комби, 1,4куб 16v 60 кончета само, а 120 вдигаше на втора.
  • 16 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    30 3 Отговор
    Кретенииите валят една подир друга че се и изпреварват
  • 17 Иванов

    16 1 Отговор
    Един чиптунинг и tdi от 75 кс става лекинко на 105 кс.
  • 18 Гост

    20 0 Отговор
    Пак не са го домислили.Не е ли по-добре да шофират дамо с една конска сила и то истинска?Ха ха ха.И да се боядисват,за да не ги е срам от зрителя.
  • 19 Крокодил

    22 1 Отговор
    Миме, пак нещо не си разбрала! Колата трябва да е до 67кс или до76кс, защото пък 50кW са 68кс!
    Така че моля те да си пренапишеш статийката! Ако имаш нещо неясно, питай!!!
  • 20 Хахах

    20 0 Отговор
    Аз катам 1.3 тдци 75 коня и какво...не върви колкото да се убия така ли???
  • 21 Даа

    23 2 Отговор
    Всичко се прави за повече доходи.Каквото и да погледнеш-ДОЕНЕ.
  • 22 Kos

    27 5 Отговор
    А не може ли да е като в Англия например - имаш книжка от 1 година застраховката за кола до 70 коня ти е 500 лв да речем, но искаш да караш 200 коня и плащаш 2000 лв застаховка. За 500 коня плащаш 5000 лв .След година да речем нямаш щети и нарушения , съответно ти падат още цените с 15,20% на третата година с още 10,15%. Какъв е смисъла от този придружител той да не е с втори комплект волан и педали в автомобила как ще региагира при опасност?

    Коментиран от #39

  • 23 Гост

    14 24 Отговор
    Много добра идея. Дано я приемат. Дори е хубав поне 1 година да кара по-слаба кола докато свикне с трафика, габарити, изпреварване, дистанция и пр. Карал съм много коли и съм установил, че мощната кола е виновна за рисковото шофиране.
  • 24 qwerty

    16 4 Отговор

    До коментар #13 от "ссср":

    И защо си мислиш, че няма да карат? Надолу из Родопите, където не разбират български език почти всички автомобили са с регистрация, различна от българската без ГО, ГПТ и тн.
  • 25 Петър

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Много има такива коли,само да искаш и да не стенеш че колата е малка и не е мощна.
  • 26 трънчев

    13 5 Отговор
    Ограничение да се карат стари коли.... То нови с 50 KW трудно може да се намери вече....
  • 27 Бате Цецо

    24 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    И с това не съм съгласен. Много от младите шофьори карат колите на родителите си в началото, а те понякога надвишават 100 к.с. Специално за първите 6 месеца няма смисъл да купуваш такава кола отговаряща на изискванията. Другата алтернатива е младежите да не карат изобщо първите 6 месеца, но така ще загубят опита натрупан от курсовете. Единствено съм съгласен да карат с придружител.

    Коментиран от #29

  • 28 Гражданин на света

    29 2 Отговор
    Здравейте, тъй като живея в Германия от почти 5 години, а законите относно тази тема СА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ. Ако си нов шофьор, но можеш да си позволиш кола за 5 хил. евро, но тя пък е 200 к.с.. Застраховката ще ти е около 1500 ''Ойро'' което не е никак малко за човек, който преди месеци е завършил и започнал ниско заплатена работа. Повечето шофьори без възможности, СИ взимат кола до 80-90 к.с. макс. Тук не се изисква образование за шоф. книжка, но пък за сметка на това децата са задължени да ходят на училище до 16г. възраст. Ако ли не, глоба и затвор за родителите, а детето за приемно семейство. Смятам че, ако се приложат тези закони в България, циганите ще бъдат интегрирани, всеки ще бъде с книжка, но не всеки ще може да си позволи кола за 200 к.с. Малко ще са катастрофите, всеки ще предпочете да си пази количката и да кара нормално, защото застраховката ще скочи (това забравих да го кажа).
  • 29 Петър

    11 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бате Цецо":

    Тъкмо ще ги карат с родителите си та белким имат малко по голям контрол.
  • 30 Олигарха

    19 2 Отговор
    Е кво ся моето момче не може да кара Бентлито ми а трябва да се задоволява с някаква си малолитражка. Ми нали веднага му пада имиджа.........
  • 31 Сатаната

    12 0 Отговор
    Е как до 30 г. гражданската им е по-висока защото ги водят млади шофьор. Сега друга простотия, да не карат 6 месеца та да забравят и малкото научено и придобити умения. Защо изобщо ще увеличават тогава часовете за кормуване като после повече от половината няма да карат 6 месеца.

    Коментиран от #37

  • 32 Българин

    21 0 Отговор
    Новите шофьори само на москвич, лада, вартбург и трабант, ще се кефят много , че карат ретро коли. Голям Кеф.Тези карат ли ги, могат да карат всички други коли, даже и самолет почти.
  • 33 Мале, мале, мале...

    18 18 Отговор
    Като ви чета коментарите и ми се свива стомаха! В тая държава само необразовани тъпоумници ли останаха? Вижте се как разсъждавате! Не може да се видите, защото нямате образование, а без образование природата рядко дава акъл, то това е проблема.
    Трябва колата на младия шофьор да е до 50kw не за шест месеца, а за една година, за да е сигурно, че е минал с дръгела през всички сезони. И да побуксува, да затъне, да се научи да лашка и да попрегрее на баира под жаркото слънце и да хлъзне в завоя на мокрите есенни листа.
    Трябва колата да е 50kw, за да не си мисли суполанкото, че както обикновено е хванал Бога за шлифера и видиш ли може да доминира на пътя над другите и над законите, заради парите на тате или мама. За да не разчита изцяло на скъпата си мощна кола, а да добива опит и правилна преценка в различните ситуации.
    Придружител трябва! Трябва някой, който вече ги знае тия неща, за да ги налива в празния череп по време на хилядите ситуации, така както мен са ме учили баща ми и брат ми в продължение на осем години, докато не достигнах възраст да се явя на изпит за лиценз, но тогава имаше полигони и времената бяха други. Резултатът от това е на лице - за 19 години стаж, нямам нито една катастрофа! Мен са блъскали, но никога по моя вина! Няма как, живея в София - много народ, много коли, много неуки шофьори. Дамите си мислят, че е като в ресторанта и мъжете трябва да са кавалери, всеки мъж на пътя си мисли, че неговата пишка е най-голяма, а младите шофьори

    Коментиран от #52

  • 34 турбо

    16 2 Отговор
    Дали ще доживея някога ден без поредната простотия.
  • 35 Мале, мале, мале...

    10 1 Отговор
    ... те не мислят, само се държат за волана, за да не изпаднат от колата и някога във времето откриват, че той всъщност се и въртял
  • 36 незнайко

    14 3 Отговор
    Интересно защо ограничението не е до 100 к.с. където са колите с по нисък данък . Това 76 к.с. как са го измислили ! На каква база ? Явно ни управляват хора без собствен мозък за мислене !!!

    Коментиран от #58

  • 37 Петър

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Сатаната":

    Ти къде прочете че нямат право да шофират 6 месеца младите шофьори?

    Коментиран от #41

  • 38 АРЕС

    5 9 Отговор
    Много са за какво са им 70 коня .същата работа им вършат и 40.Иначе браво за решението.
  • 39 Сатаната

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "Kos":

    Тук е България и на мама момчето или момичето и 10 000 лв. да е 1 година пак ще кара каквото си иска. В Англия на тази възраст много от младежите си заработват парите сами и вече са на квартира и този подход явно има резултат, тук обаче парите са на тати, понякога и до 40 години, а и след това.
  • 40 БАРС

    6 1 Отговор
    То младите сами си го изпросиха но и с помощта на родителите нали и те обичат да им се показват децата им с една дума вижте колко сме крути като им копуват мощтни коли и т.н.Освен това и американските филми за нощтни гонки същто им помогнаха да не говорим и за фълшивите книжки на циганите аз съм за но не 6 месеца а 5 години
  • 41 Сатаната

    9 1 Отговор

    До коментар #37 от "Петър":

    Просто няма да го правят, не че не може. Ти ако нямаш кола до 68 кс ще купиш ли за себе си или за детето си такава за 6 месеца, като знаете и двамата че не я искате за никой от вас.

    Коментиран от #44

  • 42 bmw

    22 2 Отговор
    Незнам за вас ,но аз мисля че управляващите са 100% бавно развиващи.
  • 43 nik

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Новите шофьори – в коли до 67 коня
    Публикувано във факти.бг: мощност до 50 kW (76 к.с.)
    колкоо
  • 44 Петър

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Сатаната":

    Ще кара мощната кола на баща си,но заедно с него.

    Коментиран от #65

  • 45 Японеца

    15 0 Отговор
    Пълна глупост! Кой ще контролира този закон "умни" дупетати?
    Изкарайте 65 000 служители на МВР по улиците за да приложите закона!Много ви е удобно в парламента администратори.....
  • 46 Townboy

    11 0 Отговор
    Не първо две години на велосипед и тогава на трабанта. Демокрацията на ЕС е по- ужасна от тоталитаризма на Брежнев!
  • 47 един

    12 0 Отговор
    Тотална простотия Нека експертите инструктори да се произнесат а не Безхаберни депутати незнаещи за какво са в Парламента
  • 48 Вуте

    12 1 Отговор
    Едно трупче под педала за газ и да не може да вдигне повече от 1500 оборота !!!Ако прегреши - 6 месеца с трупчето и един изваден кабел на свещите !!!
  • 49 Пешо

    11 0 Отговор
    Не ми предлагайте модели от Англия,Германия.В България застраховката се прави на автомобил,не на водач.а собственик може да бъде и гражданин без книжка.Иде ли ти на акъла какво ще направи младия водач?
  • 50 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "БКП ТВ":

    мдам ГЕРБ с малоумните си закони си просят някой да ги подпука много здраво на тема дискриминация. Първо махнаха данъчните облекчения за основен жилищен имот, но забележете- само при условие, че притежавате повече от един имот. Тоест да го д*хат богатите реституи. И това ми било дясно- центристка партия. Сега това с колите. Постоянно се налагат закони налагащи неравностойно отношение между гражданите на различни принципи.
  • 51 ЗАРЧО

    3 1 Отговор
    До коментар 33 от Мале мале мале.Всички са необразовани тъпоумници,а вие сте се учили цели осем години да станете шофер-браво.
  • 52 Зорлем

    5 4 Отговор

    До коментар #33 от "Мале, мале, мале...":

    Чш, "образования", айде преди да четеш морал на другите да се научиш дали се пише "суполанко" или "сополанко", а? Иначе много ги разбираш нещата кой бил прост и неук, и кой, кога, какво и как трябва да шофира.
  • 53 Марио

    6 2 Отговор
    Какви са тези глупости.Някой може ли да ми каже коя нова и хубава кора е 70 коня.Това са пълни глупости, с цел пак да се взимат пари.Пълни глупости.Оппавете си пътищата, стига с тези тъпи предложения.

    Коментиран от #91

  • 54 Стар шофьор

    4 4 Отговор
    Много добра идея, много често внимание - млад шофьор, е равнозначно на внимание-колата е без шофьор!
  • 55 БГ жител

    10 0 Отговор
    Айде пак ние измислихме топлата вода! Защо няма някакви примери от по развитите страни от нас, нали за това са по развити или единствените примери са, когато се увеличава нещо! Разбира се, че в Германия, Англия, САЩ и др. действа превъзходна отработена система за млади шофьори, застраховки, данъци, пътни такси, глоби и т.н.(да не говорим за малцинства, 13 годишни майки и безнаказани престъпления, но това е друга тема).
    Нека се взимат разумни решения, а да не занимават хората с простотии за отвличане на вниманието, докато се точат банки, бюджети и се обира законно народа!
  • 56 Ненчо

    4 1 Отговор
    67 коня,то едно магаре може да те пребие,това са глупости!Задкормилното устройство е важно ,
    колко е чело!
  • 57 Гвидон

    14 0 Отговор
    Аз да попитам - сестра ми има шофьорска книжка, която смени и си взе ЗЛАТЕН ТАЛОН, защото няма нарушения, НО НЯМА И ПРАКТИКА, защото не е кормувала, откакто си е взела книжката - ко прайм с такива случаи??? Имаш книжка, но нямаш СТАЖ, ха сега де...
  • 58 12345

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "незнайко":

    Това със 100-те к.с. вече е минало. От 2019 няма такава граница - най-накрая

    Коментиран от #60

  • 59 невероятно но факт

    3 0 Отговор
    Днес чета в Шведската преса, че за 2018 са отнети 35000 шофьорски книжки, може ли някой да каже , колко са отнетите в България?
  • 60 незнайко

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "12345":

    Да вярно е това, но в момента голяма част от колите в БЪЛГАРИЯ са с мощност до 100 коня. Децата на тези родители какво ще правят ако колата е повече от 76 коня ???
  • 61 изкукали

    5 1 Отговор
    Тези тъпанари няма ли кой да ги спре най на края....простотията няма граници и няма край.Аз нямам думи..................
  • 62 кат е корумпиран

    10 0 Отговор
    Пълна простотия, с 67 коня можеш да убиеш така, както със 500 коня.
    Не във конете ,а шофьора е проблема!
  • 63 гост

    2 3 Отговор
    С глобите добре но да направят минималната заплата 2000 лева за да може да ги плащаме тия глоби.Иначе ще се скатаваш 2 години и ще отпадне по давност.
  • 64 сори майна

    2 3 Отговор
    малко са 6 месеца! Поне една година!!!
  • 65 Сатаната

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Петър":

    А гаджето с вас ли ще е?
  • 66 Епоха

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ВЕК":

    Първите 6 месеца ще задържа желанието си на поу-съединител вътре в себеси. И после, такън вече ще е позабравил и ще е поотвикнал ... и като му се откриий .... даййй.
  • 67 ЗАРЧО

    0 0 Отговор
    До коментар №42 .BMW,управляващите не са бавно развиващи-правят хората на такива.
  • 68 Nightrunner

    1 0 Отговор
    Че те само Тойота Айго и производните и ще могат да карат.
    Ай ся да кажат как ще натрупат опит тия водачи при такива условия, като повечето от новите малолитражки са с повече от тия коне.
    ААААА сетих се, просто ще изчакат да мине тоя гратисен период и ще си айдакат кото им дойде, пък че не са натрупали опит няма значка, важен е гратиса
  • 69 Алабала

    2 0 Отговор
    Е, че то не се произвеждат такива BMW-та. Какво ще правят новите шофьори?
  • 70 Nightrunner

    1 0 Отговор
    АМММММ пак да попитам..!
    Абе нямали да се сетите да поопрайте някой друг учебен полигон, че вече приличат на лунни пейзажи, че да има де да се учат тия новобранци. Или то да свикват с БГ действителността по пътищата.
    ИИИИ нямали да вземете да повишите изискванията към авто школите като ги задължите да ползват стандартизирана учебна програма. Що ли?@?@? Ам повечето слагат недодялчото зад волана и му казват- Амммммм, карай! А той горкия за сефте види кола, а са го изтипосали да кара в центъра на града в 17:00ч.
    Нещо за инструкторите да вземете да приемете, че тука гледам двама трима дето най накло паркират колите си във всякакво противоречие на ЗДП, на тротоар насред завой и на половина на улицата в завоя и така стои цяла нощт. На другия ден тоя същия отива да учи млади водачи на занаят @!@!@!@!@??!?!??????!!
  • 71 Алфа Ромео

    3 0 Отговор
    Едва ли това ша помогне много, като бях нов шофьор карах кола 60 к.с., на два-три пъти изпадах в много критични ситуации при изпреварване поради липса на мощност и грешна преценка. Единия път се измъкнах буквално на косъм този отсреща не се дръпна надясно и бяхме до последно фарове срещу фарове, най-тъпото е че щях да завлека и други хора с мен. Така че...., мисля че подготовката на водачите е доста скромна и после попадат във някви ситуации абсолютно неподготвени!
  • 72 много умни

    2 0 Отговор
    Че то има ли такива коли? Ще трябва да издирват някой останал трабант....
  • 73 ики8ртх

    3 0 Отговор
    Тоя нов закон, някой го е мислил със задника си....
  • 74 Гошо

    3 0 Отговор
    Напишете бе, кажете името на гения сътворил тая идиотия да
  • 75 qqqqqq

    2 0 Отговор
    Забравили са да вкарат в закона и електронен ограничител до 80 км/ч . Ако липсва, конфискация на автомобила и 1 год. без книжка. 18 годишните не са виновни че са тъпи, държавата ги направи такива.
  • 76 Калинка от Герб

    3 0 Отговор
    Съдете тая скапана държава управлявана от скапани политици който ограничават правата ви. Но глобите да ги плащат тези който са виновни за предложените промени който ограничават правата ви. Точно тези измислени и самозвани и никому незнайни ЕКСПЕРТИ когато им бръкнат в джоба ще се замислят дали да предлагат такива дискриминационни предложения. АМАН ОТ ЕКСПЕРТИ В ТАЯ ДЪРЖАВА ВСЕКИ ВТОРИ СЕ ПИШЕ ЕКСПЕРТ.
  • 77 Калинка от Герб

    3 0 Отговор
    Познавам хора който имат книжка от поне 10 год. и не са шофирали те какви са според тези самозвани ЕКСПЕРТИ много ми е интересно.
  • 78 търтейчо

    1 1 Отговор
    Абе никой не се зачете в тази статия! До 67 коня без придружител, над тези коне с придружител, който отговаря на определени изисквания. Егати бълвоча се изля, за нещо което е напълно нормално.
  • 79 Бесен тинейджър

    2 0 Отговор
    И сега какво да го правя BMW с 150 коня?
  • 80 Бесен тинейджър

    1 1 Отговор
    И сега какво да го правя BMW с 150 коня?

    Коментиран от #82

  • 81 Пенка Илиева

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ссср":

    Това няма да важи за "синчетата".Кога са се съобразявали със законите!
  • 82 AMG

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Бесен тинейджър":

    На вторични брато...
  • 83 hmhmhm

    1 0 Отговор
    Защо вместо да опростявате нещата ги усложнявате. Аман от специалист аман от закони. Направете така че закона трудно да се нарушава а не рестрикции. Нищо не става от нашите управници и тези дето пишат закони. Ще трябва да се постарая и да избягам от тази държава омръзна ми да им изкарвам заплатите на някави неграмотници дето гледат собствения си гъз

    Коментиран от #90

  • 84 гощо

    0 0 Отговор
    СмЕх ти казвам гУем смЕх!!!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Димов

    0 1 Отговор
    Крайно време беше. Браво! Само дето, много малко са тия 6 месеца. Трябваше за първите 2г да е. А от 2 до 5г да е ограничен на 75кВт.
  • 87 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Тия от миналия век
  • 88 Анонимен

    1 0 Отговор
    Според мен,ако ще се прави такъв закон ограничението не трябва да е до 70 к.с,защото вече много малко коли са с толкова коне.Ако ще се прави,според мен трябва да е до 120 коня МАКСИМУМ!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "hmhmhm":

    И кои са тия специалисти,ако не е тайна?То всеки 3-"ти се пише специалист.

    Коментиран от #94

  • 91 ФауВе

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Марио":

    Къде в закона пише, че ти трябва да караш нова и хубава кола?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Иванка

    0 0 Отговор
    вие ебавате ли се , ако искате да караме каруци и да плащаме по 300 лж данък че така ви е по добре ?
  • 94 Neess

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "Анонимен":

    Синът ми сега ще взима книжка....купих му BMW 252 tds предварително преди да изкарате тоя смотан закон.....та значи да му купя ли магаре и каруца сега и ще има ли паркинг за магарето пред общината щото то е и екологично чисто и колко ще му е данака на тва магаре ....а данък и винетка тря ли да му взимаме??????? СРАМ И ПОЗЗОР За Българската демокрация Боико осъзнаисе стига с тези комунидточески методи нали е демокрация в България?????

    Коментиран от #95, #98

  • 95 Nemess

    1 1 Отговор

    До коментар #94 от "Neess":

    Демокрация в Бг май няма.....има само Боико Борксов и тирове със фалшиви бюлетини...и кво ще направите???? И преди и сега Бойко пак ще е навлас.......дрънкаите си зъбите ...кервана си върви а вие кучетата колкото си изкате си лаете

    Коментиран от #96

  • 96 Nemess

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "Nemess":

    Да така е нещастни и меобразован Българино ...какво направихте кога хванаха тировете със незаконите бюлиутини на ГЕРБ .....ами нищо мълчахти си а Боко с цялата си безсрамност продължи да ви лъже и ВИЕ му вярвахте....ето заради такива като вас 2000000 българи живеят по чужбина НЕВИ Е СРАМ....утре ще става дума и за вашите деца....

    Коментиран от #97

  • 97 Nemess

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "Nemess":

    Ами маи ще му тегисърирам колата или в Македония или в Гърция .....Булгария да му вземе Х.Я аз плащам .....пък Бойко ще му го дам безплатно ....за моя става дума
  • 98 Nemess

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Neess":

    Не на Българската Мафиа и на ГЕРБ и на Бойко Борисов и не на Цветан Цветанов и Не на новите Комунистическо-демократични лъжовни методи.....Защо свалихте КУМОНИЗМА ако ще живеете така.. ...Ами и през Кумонизма не е било така къде е Демокрацията тогава........каде е Бойко?????
  • 99 Mercedes-Benz 6.3

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ссср":

    Това че ти не можеш да нахраниш кола със 400к.с не е твой проблем!
  • 100 Иван

    0 0 Отговор
    По този начин вдигат заплатата на полицаите (пари на ръка). Отново всичко става по добре за богатите и невъзможно за нормалния българин! Все повече хора без опит на улицата, понеже нямат доходи за покупка на слаба кола... Знайш ли кой е... ;)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове