Last news in Fakti

29 Януари, 2019 11:29 4 548 34

Близки на дете, нахапано от питбул, искат справедливост (СНИМКА)

  • питбул-
  • дете-
  • поморие

Брутално нападение на питбул над дете в Поморие, потулвано три години, изплува днес в Административния съд в Бургас. Пострадалият е Дениз Хаджихасан /днес вече на 14 г./, През март 2016 г. момчето играело с приятели на плажа в Поморие, когато кучето, раздразнено от шума на децата внезапно връхлетяло върху тях. Животното, разказват свидетели, било без намордник, без каишка. Даже собственикът му не бил там по това време. Пуснал животното на произвол, пише burgasinfo.com.

„Питбулът скочи към нас изведнъж. Изпаднахме в паника, започнахме да бягаме. То тръгна след Дениз. Събори го на земята, започна да го ръфа... Дениз викаше, имаше кръв. Захапа крака му... Наоколо имаше други хора, опитаха се да изтръгнат Дениз от кучето. Сложиха пръчка в челюстите му, за да ги отворят... „ – Тази ужасяваща картина описа в съда 13-годишния Димитър, пряк очевидец на нападението.

Детето било откарано в болницата с откъснати меки тъкани, сухожилия, мускул...Претърпява няколко интервенции, но белезите още стоят. Днес в крака на детето има огромна дупка от захапката на кучето. Дениз се нуждае от операция, а семейството му едва смогва да покрие разходите за продължаващото му лечение.

„Десет дена само бяхме в болницата. След това в къщи продължихме лечението, превръзки...“, разказва майката на детето- Сийка.

„Ходихме при професори-във Варна, в София. Понеже е малък, казаха че трябва да порасне- да е 17-годишен най-малкото. И чакаме....“, споделя бащата Мустафа Хаджихасан.

„Дениз още е стресиран, сънува кошмари. Много дълго време ходи при психолог, но не може да го преодолее. Даже на училище го водим ние, защото се страхува да е сам“, казва майка му.

За случая, още след нападението, е информирана полицията. До по-задълбочено разследване по необясними причини така и не се стига. А случаят е потулен. И макар, че са предвидени строги санкции срещу собственика на кучето, който по закон е длъжен да предотврати всяка проява на необоснована агресия на животното- на обществени места и при ситуации, застрашаващи живота или здравето на хората, реално стопанинът е освободен от всякаква отговорност. И ангажимент към пострадалото дете.

Днес близките на Дениз молят съда за справедливост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кучето

    14 15 Отговор
    Един съвет до всички с питбули сменете пита с Алабай заслужава си!

    Коментиран от #3

  • 2 DaevaKuchkarite

    43 13 Отговор
    Хайде сега да чуем за пореден път от кучкарите как кученцето то милоото не е виновно. На мен също като на ужасно много други ни е писнало да пазим децата си от тази заплаха. Докога вее, до кога???
    Собствениците на кучета забравят за всички останали ... публичн линч за собственика и бесило
  • 3 димитър

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "Кучето":

    Аз точно така и направих и не съжалявам,имам си страхотен пазач,агресивен само когато трябва срещу натрапници и уравновесен с останалите хора.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Кучето

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "димитър":

    Истината е Алабая
  • 5 Berko

    39 3 Отговор
    Хващаш собственика, бой до сутринта и го пускаш в гората

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Джигит

    11 13 Отговор

    До коментар #5 от "Berko":

    И собственика е боец 130 кг. и ко праиш? Като оня с бастунчето от клипа правиш се на сляп!

    Коментиран от #11, #28

  • 7 и в Поморие ли

    10 5 Отговор
    имало хасани???
  • 8 ми ако собственика хване

    5 9 Отговор

    До коментар #5 от "Berko":

    теб?

    Коментиран от #14

  • 9 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "димитър":

    Как се оправяш с лаенето като мине някой покрай оградата? Питам щото го имам като проблем - БОК (каракачанка).
  • 10 ТВУ

    13 1 Отговор
    БРАВО НА ФАКТИ, ПУБЛИКУВАЙТЕ ЦЯЛАТА ПОМИЯ РЕДОВНО И БЕЗ ЗАДРЪЖКИ - ПИТБУЛИ, КАЛПАВ МАТЕРИАЛ, ЦИГАНИ УБИЙЦИ . . . ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА СПРЕМ УПАДЪКА И ТРАГЕДИЯТА
  • 11 Berko

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Джигит":

    Ако ще и 140 да е за вас няма значение дали е млад възрастен и т.н, щу му счупим ребрата заедно с украинските ни колеги

    Коментиран от #30

  • 12 Kcaniba

    14 6 Отговор
    Всички агресивни породи трябва да се забранят, а комплексирани собственици да ходят на психотерапефт

    Коментиран от #22

  • 13 Другия с коня

    14 2 Отговор
    Аз се грижа за питбул вече 5 години....Непредвидими са....понякога не харесват някой и го атакуват...Ако си обичаш животното ВИНАГИ трябва да е на къса верига и до кракът ти....Винаги...Няма като тяхната Любов но трябва да пазим всички останали от това,че ни защитават....Трябва си Грижи о Отговорност...
  • 14 Бренеке 13 нули

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "ми ако собственика хване":

    Лявата цев за собственика , дясната за кучето.

    Коментиран от #15

  • 15 Другия с коня

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Бренеке 13 нули":

    Много си Отворен пред Монитора...Пали свещ в Невски да не го срещнеш ек-ек Питбула

    Коментиран от #17, #23, #29

  • 16 Дискретен герой

    9 1 Отговор
    Не дай си боже на мой близък нещо подобно да се случи, кучето е пътник веднага, а собственика му вкарвам го в инвалидна количка до живот!!
    Тоя баща как може да си гледа осакатеното детенце така, и да чака съда да решава за боклука от среща, ваправо не ми се вярва.

    Коментиран от #18

  • 17 Само си ги дръжте изкъсо

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Другия с коня":

    Бъди сигурен , че съм се срещал с доста по опасни животни , и кучета, от келявият ти питбул , очи в очи, и резултата никога не е бил в тяхна полза. За кучето върши работа и една обикновена разпорка . Все пак и аз съм отраснал с кучета , които давят. А по едно време обличах дебелите дрехи , и го играех нарушител срещу служебното куче , което трябваше да ме задържи , дали ме е било страх , или не да не знам какво да направя, А .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 никой

    3 5 Отговор
    много копачи се навъдихтеи все закопани ще си ходите.
  • 20 гого

    1 0 Отговор
    Ето как е по другите държави
    kuche.mypressonline.com/praktiki.php
  • 21 Пит

    5 3 Отговор
    Едва ли има друга порода кучета, която да е обект на толкова стереотипи и предразсъдъци и на която да са приписвани толкова „сатанински” качества. Няма друга порода, която да е подложена на такова системно унищожаване. И всичко това, защото някой, някога, някъде е казал, че питбулите са „кучета убийци”. Истината е проста – питбулът е като кухненския нож, в неподходящи ръце, той може да се превърне в оръжие… както и всяко друго куче, ако трябва да бъдем честни.

    Коментиран от #24

  • 22 Коректор

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    "Психотерапевт" - така се пише!
  • 23 Глок 17

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Другия с коня":

    Тарикатче, имах една подобна среща преди време и знаеш ли какво се случи? Наложи се да използвам законното си оръжие срещу звяра, и добре че имаше и други хора наоколо та ме окротиха, иначе сега щях да излежавам собственика му! Така че внимавайте с домашните си любимци винаги да са с намордник и на верига, че да нямате неочаквана среща с някой като мен! 💣💥

    Коментиран от #25, #31

  • 24 Аууу кво стана

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Пит":

    До като разсъждаваш така , никой около теб не е в безопасност , включително и ти.
  • 25 Глок 17

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Глок 17":

    "укротиха" - правилно!
  • 26 Пит

    2 5 Отговор
    Едва ли има друга порода кучета, която да е обект на толкова стереотипи и предразсъдъци и на която да са приписвани толкова „сатанински” качества. Няма друга порода, която да е подложена на такова системно унищожаване. И всичко това, защото някой, някога, някъде е казал, че питбулите са „кучета убийци”. Истината е проста – питбулът е като кухненския нож, в неподходящи ръце, той може да се превърне в оръжие… както и всяко друго куче, ако трябва да бъдем честни.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Балканец

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Джигит":

    Пред ножа няма килограми. Ще му се наложи постоянно да си върти главата на 360 градуса, докато ходи по улиците. Все ще го издебна някъде.
  • 29 Балканец

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Другия с коня":

    Щом коля телета, колко ще ми е да тегля ножа на едно псе. Как мислиш?
  • 30 Шшш

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Berko":

    Шматка
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Анонимен

    1 2 Отговор
    Мисля че тази порода трябва да се забрани за отглеждане , както е в повечето цивилизовани държави. Нас също ни нападна питбул, по-скоро кучето ми йорки, без да го предизвикваме с нищо. Момчето дойде пусна си кучето, бяха по- надалече от нас. В момента в който питбула ни видя, започна да бяга към нас.Аз от съображения за сигурност,взех на ръце моето йорки, кучето скочи върху мен, не успя да ми го вземе.На второто скачане го грабна от ръцете ми и започна да го мята с цел да го разкъса.Аз се борих с питбула бърках в устата му да си извадя кучето.Естествено никой не се притече на помощ въпреки виковете ми.Стопанинът, 18-20 годишен хлапак не правеше нищо, само стоеше и гледаше безучастно, накрая дори не ми се извини.Йоркито ми оцеля, за щастие се размина само с мускулни разкъсвания и претърпя операция.Не мога да опиша с думи стреса който преживяхме.Този кошмар нито времето може да го заличи, нито психолог може да помогне за преодоляването му. Само да отбележа че съм жена.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Public Owner

    4 0 Отговор
    Да бе да! Един път питбул да направи нещо хубаво - нападнал циганите дето крещят и цапат плажа и сега веднага БХК и разни платени цигански адвокати и др. голям рев нададоха! Ако беше нахапано българско дете или български пенсионер както много други пъти - нищо не се случва, най-много някоя глоба или ако има убит от псето - условна присъда макс. И много интересно защо този път няма коментари от кучкари които защитават кучетата!? Щом ги няма сега, а винаги като има нахапани и убити българи - значи са тролове. Същото е и с нападенията от цигани над българи - когато има такова, няма и дума от същите платени интернет тролове, но когато има някой бит циганин - веднага надават вой как всички били хора, как имало лоши българи и как имало и добри цигани, не били само лоши. Общо взето в тая система кучетата и циганите са с привилегии, а българите сме дискриминирани! Но който му е ясна картинката - няма как да бъде подведен и манипулиран!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове