Last news in Fakti

29 Януари, 2019 10:19 40 746 44

Супер камерите на КАТ с голям дефект

  • камери-
  • кат

Патрулките с модерни устройства вече са засекли две леки коли, обявени за издирване

Пътна полиция прави двойни проверки на над 1500 автомобила за липса на „Гражданска отговорност“. Возилата са били засечени без задължителната застраховка за по-малко от месец от началото на годината досега. Това се е случило с новите супер камери на КАТ, съобщава „Телеграф“.

Те са 23 на брой и са монтирани в патрулки „Киа“. Радарите следят от движение и на място за наличие на полица, издирвани и оперативно интересни за МВР автомобили.

В левия долен ъгъл под предния регистрационен номер на всяка от полицейските коли с нови модерни устройства има радарен сензор, който разчита какво пише на всяка табела на возило, което се разминава с кола на КАТ. На дисплей в купето униформените разбират веднага дали шофьорът е в нарушение. Ако е така, камерата на покрива на колата прави снимка и се издава санкция.

В над 15 000 от случаите ченгетата получили сигнал, че колата край тях е без „Гражданска отговорност“. При повторна проверка от служителите на Пътна полиция на бюро се оказало, че в 90% от случаите возилата си имат валидна задължителна застраховка.

„Става въпрос за фирмени коли на държавни институции като МВР, Национална служба „Сигурност“ и големи дружества като мобилни оператори“, уточниха от КАТ. В крайна сметка на около 1500 водачи са били издадени актове за липса на полица и вече са им били изпратени „честитки“ от Пътна полиция.

Патрулките с модерни устройства вече са засекли две леки коли, обявени за издирване. Едната е била снимана в София, а другата в Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    196 7 Отговор
    И ся ко праим? Ядовете и времето изхабено да ходим да оправяме бъговете на КАТ кой ще ни го плати? Кой ще каже на шефа ми, че не съм на работа, защото КАТ имат бъг в системата?
  • 3 JEEP

    167 3 Отговор
    Радарен сензор, който разчита рег. табели? Мислите ли какво пишете или пишете каквото мислите? То цялата статия е написана в един стил, ум да ти зайде. Аааа да, тези издирваните коли само са снимани или водачите на ултра мега модерните патрулки са ги спрели?
  • 4 Рамбо

    68 5 Отговор
    Ко - ко речИ ???
  • 5 Осрани до шия политеци

    90 4 Отговор
    Всичко "СУПЕР" у нас е ла.но. с европейски стандарти.
    При проблем 2000 , бай Костов купи СУПЕР компютер и какво от това, само дето кинтите бяха и за онова време много.
    Важно е кой е изпълнил поръчката за тия СУПЕР камери.
    Разликата от нас и гърците при тия нови технологии е , че те комшиите първо гледат хората си , колкото и да пищат и после есктрите по камери и всякакви пу..ки майни, дето пълнят джобовете на определен кръг от свои хора.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Димов

    136 11 Отговор
    Гаф подир гаф. И ся 15000 души могат да съдят КАТ за неправомерни санкции. Адвокатите по 15000 бързи дела, ще си уредят старините с нашите данъци. Ама КАТ получиха коледни премии за отлична работа, нали? Толкова е прогнила, тая държава, че не си струва опит за спасение.

    Коментиран от #21, #35

  • 8 Само питам

    148 8 Отговор
    ИМА ЛИ НЕЩО КОЕТО КУПИХА ИЛИ НАПРАВИХА ОТ ГЕРБ КОЕТО ДА НЕ Е ДЕФКТНО?

    Коментиран от #19, #25

  • 9 GOLF R

    27 83 Отговор
    дефект ама сега плащам 600 лева глоба за превишена скорост в града от нощна снимка - айде стига глупости - работят си камерите... и никой не ви е виновен ако ви хванат - българина все знае да хлеенчи

    Коментиран от #43

  • 10 ceco

    15 4 Отговор
    da i sa cyrkam na o4alata
  • 11 ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ

    37 3 Отговор
    скоро новите технологии ще четат кой номер чорапи носим
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 волен сидеров

    41 6 Отговор
    поредната издънка -яко,браво,отлично .смотана държава със смотани управници
  • 14 дейвид

    87 4 Отговор
    Какво от това че са заснети две коли за издирване.Ако не са ги спрели те пак се издирват.И друго-от 15000 регистрирани нарушения само 1500 акта.Автомобилите на МВР,НСО,ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ,СЪДЕБНА ВЛАСТ, ПРОКУРАТУРА, ПРИХОДНАТА АГЕНЦИЯ и други със сигурност нямат персонална /на всеки техен автомобил/ гражданска отговорност.Ама разбира се тя е за АБДАЛИТЕ.Ако все пак произшествието е по вина на ТАРИКАТИТЕ ,веднага някоя застрахователна агенция им издава полица със задна дата.Това вече не е корупция дами и господа,а нещо още по унизително,което ми е трудно да формулирам.Не ги оставяйте да ви правят на маймуни.
  • 15 Друг един

    26 6 Отговор
    Както винаги проблема е в "задкамерното" или "предмониторното устройство"!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Данчо шопа

    50 8 Отговор
    и камерите са дефектни , като правителството ни
  • 18 от София

    36 2 Отговор
    Камерите си работят перфектно, и то си го пише в статията. Проблемът е в базите данни на МВР, НАП, ДАНС, застрахователи и пр., на които умишлено се саботира работата им, за да може някои "наши" хора да минат между капките. А журналистите е крайно време да минат опреснителен курс по техническа грамотност. Няма как радарен сензор да чете номер, той просто измерва скоростта и дава сигнал на камерите на покрива да заснемат нарушителя. А самите камери работят на 120 к/с фулл ХД, за да може да записват данни и независимо от посоката на движение.

    Коментиран от #26

  • 19 Питам само

    16 24 Отговор

    До коментар #8 от "Само питам":

    Любопитния: Членове на коя партия стоят на ръководните места ? ПОИНТЕРЕСУВАЙТЕ СЕ КОЙ - КОЙ Е ! Съботира се и се оплюва всичко до което имат достъп! Да сте чули едно "добре" за нещо? Лайнохвъргачките работят с пъна сила, дано се докопат отново до власта, да грабят отново! НЯМА САМО ЛОШО ИЛИ САМО ХУБАВО ! Б У З Л У Д Ж А - ТОВА ВИ ЧАКА АКО.......
  • 20 666

    32 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Патрулките с модерни устройства вече са засекли две леки коли, обявени за издирване. Едната е била СНИМАНА в София, а другата в Стара Загора. Урааааа.....пребориха престъпността. Кой ще се осмели да краде кола сега?
  • 21 Народа ПРОСТ

    36 4 Отговор

    До коментар #7 от "Димов":

    Боклуците пак са рекетирали 1500 невинни водача ! Съд до дупкаа за тези "богоизбрани" некадърници !!!

    Коментиран от #39

  • 22 БАГЕР

    13 0 Отговор
    НИЩО НЕ РАЗБРАХ АТАНАСОВА
  • 23 бббббб

    25 0 Отговор
    Дефект в полза на държавата
  • 24 интересно

    36 1 Отговор
    Цялата държава работи за застрахователите, собствениците ги знаем.
    Дори си имат връзка Пъблик Релейшън , Менда- Доктора хонорис кауза.
  • 25 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "Само питам":

    Ми не се сещам...... няма!!! Всичко е ос
    ....рано!
  • 26 Силистра

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "от София":

    Четат номерата софиянец .Ти си неграмотния !
  • 27 Жоро Джизъса

    29 7 Отговор
    Вчера ми се обажда една мадама по телефона и настоятелно ме кара да прави секс с мен!Аз естествено днес отидох на уговорената среща и кво се оказа?Мадамата ми казва,че иска да я излупам,защото имам голям Чеп??А аз и казвам:,,ти от къде знаеш ма???А тя,,знам,знам мъжът ми е полицай,онзи ден те е засякъл с патрулката и данните от нея са ,че имаш 29см.атрибут за секс,та като се прибра от работа го коментира с мен"Вика:жена вчера засякохме един с новите устройства на полицията с голям х..й.Аз видях в тефтера му и телефонният ти номер,който също е бил записан на устройството и реших веднага да го пробвам този твой атрибут!И такава,пробва го жената атрибути ми но остана разочавана,защото не беше 29см,а само 24см.-какво да се прави системата беше допуснала грешка.Та това е моята история! Ps.Иначе мадамата не беше правила секс от много време,а аз я питам,защо?,,Ми кво защо,той мъжът ми от работа да снима и спира по пътищата няма време за мен,но нали има такива жребците като теб......."Та това е.....

    Коментиран от #34

  • 28 европеец

    33 1 Отговор
    Браво на мвр сега имат снимки на две издирвани коли. Може да си ги залепят в офисите и да си ги гледат. Издирваните коли отдавна са на части вече.
  • 29 аладин и още някой

    16 1 Отговор
    То бива то може ама крещящата некомпетентност е срам и позор за бедните драскачи. Поръчкови папагали поне се постарайте да пуснете нещо актуално а не само спам.
  • 30 Токо

    24 3 Отговор
    Тия глупаци колко пари похарчиха безразборно ! Ако бяха частна фирма до сега да са фалирали и изгонени със шутове от работа ! ! ! Амам кво да правиш държавна машина ... Поръчки обществени , и вносители, и доставчици . . . Народ за скубане колко искаш , нищо че е застаряващ . Уж.
  • 31 Saint

    7 2 Отговор
    Само некъдърници и няма ефект колкото и да се стачкува
  • 32 112

    13 1 Отговор
    точно така, хвалете ги много. иначе ще излезе наяве какъв боклук е закупеното и полицаите ще задават въпроси. като патрулките киа за 90 бона парчето. от фирмата на дебелян. всеки похарчен лев от бюджета е в бездънната яма на корупцията. ама топченгетата от вътрешна сигурност са заспали страхливци.
  • 33 hmhmhm

    12 1 Отговор
    тез камери ще засичат че и самата полицеиска няма гражданска и преглед хаха смях.
  • 34 поуицай с пистоует

    4 5 Отговор

    До коментар #27 от "Жоро Джизъса":

    и тя ти затвори телефона тъкмо преди да и го вкараш.
  • 35 Ми да

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Димов":

    Така е всичко е оило тук деса им пътищата испотроших си колата с тия дупки кво само сабирът такси и правят живота ни по труден с кви ли не нови санкции докога с тия тъпотии да оправят пътищата да поставят знаци каквито трябва и полицаите да са по толерантни да помагат на хората а не като са на пътя и ток да те удря от тях щот за крушка спира едва купена та коли а и кво следва.... Не ми се мисли. Моето мнение е че статията е някакъв бъзик със хората.. Поне аз така си мися
  • 36 Твардишки...

    9 3 Отговор
    Голямо постижения много точно е описан ктаиски ли не знам кой го прави тоо сбирщаин камери как снима кво става и накрая честита похвално....... А тая застраховка кво покрива... Нищооо само плащаме дори на Скапания Кипър са 200г напред с пътища и застраховки. Кво се биете в гърдите с тия камери ще изгодните и останалите Българи от тук затова ли ви избираме да ни тормози те
  • 37 въх

    9 1 Отговор
    май са китайски ментета по 90 щ.д. а ги внасят по 100 х.лв. едната..
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Реалист

    2 2 Отговор
    Използвайте НАНОСТИКЕРИ за рег. номера- това е решението! Откакто съм си скрил по 2 цифри от предния и задния номер и НИТО ЕДИН фиш от камери нямам... Дори сега може да се кара и без винетка, щом го засичат само с камери (но съм си взел годишна такава по навик).
  • 41 СИЧКО ДЕТ МЪРДА ДА СА ГЛОБЯВА

    3 0 Отговор
    ......
  • 42 Евро- ОРИЕНТ

    2 0 Отговор
    Днес УРОДА ръководи държавата !
  • 43 Язе

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "GOLF R":

    Явно си го бутал здраво гоУфа.По-вероятно е минала някоя Алфа а са снимали теб щот си по-бавен от нея.
  • 44 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Каквото и да се купува с държавни пари от някого, последният е "добре агитиран", и той купува, като си затваря очите, и си запушва ушите. Какво от това, че е дефектно, какво от това , че не струва - да не го е платил той. Неговото си е в неговия джоб !!! От някого някаква отговорност ??? Няма такова нещо у РБ !!! И ако някъде по света управляващите се стремят към намаляване на "загубеното време" от гражданите, струва ми се, че само в България се работи по обратното направление. А то е загуба за цялото Общество !! Дали някой нашенец го осъзнава.....??? Ако ще и девет министри на държавната администрация да имаме - все тая !!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове