Last news in Fakti

1 Февруари, 2019 21:30 4 454 34

Емилия Масларова осъди България в Страсбург

  • емилия масларова-
  • съд-
  • страсбург

Политикът от БСП взема обезщетение от 5000 евро

Емилия Масларова осъди България в Страсбург - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на труда и социалната политика Емилия Масларова успя да осъди България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, съобщава БНР.

Тя заведе дело там срещу държавата заради това, че България е нарушила презумпцията за невинност и правото на защита, спрямо нея.

Причина за делото на Масларова са думите на говорителя на тогавашния главен прокурор Борис Велчев и впоследствие депутат от ГЕРБ, Пламен Нунев, който в качеството си на заместник-председател на парламентарната комисия за разследване на разходите на кабинета "Станишев", прави коментар спрямо бившата социална министърка.

"Там ние (парламентарната комисия) сме фиксирали и служебните нарушения, които са извършени от бившата министърка Емилия Масларова. Знаем, че има образувано наказателно производство за присвояване на държавни пари в размер на около 11 млн. лв. Изводът, който може да се направи, е, че този случай е един типичен пример на корупционно поведение чрез нарушаване на Закона за обществените поръчки от висш представител на изпълнителната власт, от министъра", казва Нунев в интервю за седмичника "Политика".

Именно тези думи Съдът в Страсбург намира за проблемни и отсъжда в полза на бившата социална министърка от правителството на Тройната коалиция, присъждайки й обезщетение в размер на 5000 евро. Другите 3000 евро са разходи по делото.

Решението на съда бе оповестено на 31 януари.

През 2010 г. прокуратурата изпрати Масларова на съд за престъпления по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери, свързани с ремонта на Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора. През 2015 г. Софийският градски съд оправда всички обвиняеми по делото, а 2017 г. Софийският апелативен съд определи формулировката на обвиненията срещу Масларова и останалите по делото като "абсурдна", което остави делото висящо на досъдебна фаза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    94 2 Отговор
    Държавата на абсурдите. От всички крали няма ни един осъден. Най корумпираната държава а никой няма осъден. И те така кучетата си лаят а кервана си върви.
  • 2 Анти българи

    64 4 Отговор
    Колко много пари крадът до като са били политици и пак тая кокошка съди България.
  • 3 Истина зла

    67 5 Отговор
    Малиииий ! И тая ли ни осъди ! Крадат и съдят ! Малиииий ! Срам !!!
  • 4 Боже боже

    67 6 Отговор
    Тая хем е дърта ку-ва ! Нагушила се от кражби ! И съди !
    Е това е НАГЛОСТ !

    Коментиран от #25

  • 5 От Русе

    25 3 Отговор
    Нуню да ги плати,от дупетатската си заплатицъ!
  • 6 Онзи от ...

    34 1 Отговор
    Да се задави...
  • 7 Хайде на маслините

    35 0 Отговор
    10 години на власт да крадем българският страхлив народ и след това дело след дело и пак да крадем това ни чака братя българи и след ГЕРБ и след БСП и т.... до като накрая останат братята роми , но от тях ще видят папи нанайси феродо- бъдещата Р България / ромска България/

    Коментиран от #8

  • 8 ИСТИНА ЗЛА

    29 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хайде на маслините":

    Да но когато България след 10-15 години е ромска тия дето днес крадат ще избягат по именията си в Барселона и къде ли не !!!!
    А ние !!!! ПОЗНАЙТЕ КАКВО ЩЕ ДУХАМЕ !!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Иванов

    31 4 Отговор
    Досега герберските калинки адвокати са загубили всички дела в Страсбург, но заплатите им растат, а не намаляват от това!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 СЕВАР

    38 2 Отговор
    Уж съм против народния съд , но явно вече е много необходим . През него трябва да минат всички , които са били на власт досега ....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Xxx

    14 0 Отговор
    И кой ще им изкарва социалните помощи тогава?!?!?!?!?!?!?!
  • 14 ПЕНСИОНЕРА

    25 0 Отговор
    Те това се казва удар на ударите, хем да лапнеш 11 милинки хем да ни осъди.
    Ясно , Народа е денил , та ще плати и тези пари, иза белене платхме и за , плащай плащай плащай . Абе кой не ни е осъдил той не е спечелил, викам си:--- ЩО И АЗ НЕ ГИ ОСЪДЯ ЗА ТОРМОЗ И ГЕНОЦИТ И ОБРИЧАНЕ НА ГЛАД ПЕНСИОНЕРИТЕ ?
  • 15 Еразъм

    25 3 Отговор
    Всеки народ си заслужава управниците! Масларова не е кацнала тук от Марс, избрали сме си я.
  • 16 Краен

    16 1 Отговор
    НАРОДЕН СЪД ! ! ! ! !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дядото

    13 2 Отговор
    То бива бива наглост ама чак до там не бива. Тия вече се самозабравиха.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 hellmaker

    14 1 Отговор
    Аааааа..... крадеца съди държавата! И взема 5 000. Супер, какво да иска човек повече.
  • 21 1122

    11 1 Отговор
    До като нашите съдии се намъдруват,тая осъди държавата ,въпреки,че е подсъдима за корупция.Май дилемата и е :,,шамар да е ,но аванта да е " За това държавата ни е на това дередже.
  • 22 ЕХА

    13 1 Отговор
    Обвиненията са абсурдни, ама и 11 000 000 лв, ги няма, разпределени са между между всичките 4 власти..Всички престъпници успяха да осъдят България в Страсбург.
  • 23 Стефан

    11 0 Отговор
    Слава на ГЕРБ и мъдрите й Цветановци.....
  • 24 бръснаря

    11 1 Отговор
    ето така се краде още веднъж,и то пак от държавата!
  • 25 Баба Вуна

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Боже боже":

    А га баба яди кюфтетата ни рива? А сига баба изяде с 5000 евро едно работно място в Бг за една година ! Парите , за да и се платят, от къде ще се вземат? 5000 + 3000 за раходи по делото! 15900 и от чии пари ма баба?
  • 26 КОЙ

    10 2 Отговор
    Вижте какво става, червената бабичка четири години като министър крадеше като за последно, ходи по най скъпите курорти, носи най скъпите и маркови дрехи, яде в най скъпите ресторанти и накрая има нагластта да съди държавата. И точно тези измекяри искат да управляват отново държавата. Не трябва да се допуска подобно нещо. Тези които са я обвинили формално, също са толкова виновни, защото са в съучастие с нея, знаят че губят делото но отчитат някаква дейност за заблуда на публиката. Цялото това нещо се нарича статукво или модела "КОЙ" . Модел който убива бавно но сигурно държавата.
  • 27 стоян

    9 1 Отговор
    А къде е комисията за незаконно забогателите = ние ли трябва да я сезираме =тия 11 000 000 лв все от някъде ще се покажат
  • 28 циган

    3 0 Отговор
    За който си искате Бог ,братя ...циганизирайте се и нищо не плащайте на политици. Започнете да си търсите правата и то само защото сте родени. Живота ви минава и свършва заради паразити.
  • 29 Кольо

    4 0 Отговор
    Е как да ходиш на избори ? За такива които ти им даваш възможност да крадат и накрая те и съдят. С 20 пъти по големи заплати без краденото и накрая те съди и се изплюва на "Държавата ". Ми нали ти си бил в управлението на същата тая територия. Нагли и алчни. Няма да забравя как като Герб сдаде предварително поста предния път и тези " Народни " любимци с охрана и кандидат пенсионери в НС си пуснаха молбите в бюрото по безработица обещетения да искат. Всичките им фирми и хиляди декари земи и какво ли не с подставени управители и собственици.Проценти от всеки бизнес и лоби рушвети и накрая " Безработни " с обещетение полагащо се на 3000 лв заплата .Изроди . Те затова циганите управляват и се въдят ,защото нормален няма да отиде само заради убеждения до урните. От интерес -да .От алчност -администрация ,цигани и родата.
  • 30 ФАКТ

    3 1 Отговор
    А НАРОДА,кога ще осъди ,тия идиоти от -БСП,които заграбиха и ОГРАБИХА всичко???? Толкова НАГЛИ като тия ,няма !!!! Как лъжеха и Масларова също,че България ще се оправи!!! Видяхме какво направихте,видяхме !!! Колкото пъти сте били на власт,толкова по-зле е бил животът на българите !!! Срам НЯМАТЕ!!!
  • 31 ФАКТ

    2 1 Отговор
    А НАРОДА,кога ще осъди ,тия идиоти от -БСП,които заграбиха и ОГРАБИХА всичко???? Толкова НАГЛИ като тия ,няма !!!! Как лъжеха и Масларова също,че България ще се оправи!!! Видяхме какво направихте,видяхме !!! Колкото пъти сте били на власт,толкова по-зле е бил животът на българите !!! Срам НЯМАТЕ!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Вундеркинд

    2 1 Отговор
    Браво на Масларова!
  • 34 гост

    0 0 Отговор
    Значи народен представител съди държавата, която го е избрала и взима пари от хората, които са я избрали като наказание?!? Това е ненормална държава. Ако иска справедливост да заведе дело за персонална отговорност на личност( в случая за клевета срещу Нунев) и парите да се изискат от човека, а не от държавата, в частност от нейните данъкоплатци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове