Last news in Fakti

1 Февруари, 2019 20:19 2 484 26

ГЕРБ обвини Нинова в национално предателство и ало измами

  • спас гърневски-
  • обвинения-
  • корнелия нинова

Спас Гърневски изчете остра декларация от името на парламентарната група 

ГЕРБ обвини Нинова в национално предателство и ало измами - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ излезе с изключително остра декларация, посветена основно на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе изчетена от Спас Гърневски и започна с почит за жертвите на комунизма.

„Днес, на 1-ви февруари, отбелязваме една от най-жестоките, най-черните и най-срамните страници в историята на България. На тази дата преди 74 години е извършено най-масовото произнасяне на незаконни смъртни присъди в страната ни. На днешния ден през 1945 г. Първи и Втори съдебни състави на т. нар. Народен съд осъждат на смърт регентите принц Кирил, Богдан Филов и генерал Никола Михов. На смърт са осъдени още 8 царски съветници, 22 министри, 67 народни представители и 47 генерали и висши офицери. Осъдените са разстреляни и заровени в общи ями на централните софийски гробища.

След разправата с цвета на нацията, България е превърната в соцлагер, а инакомислещите са изпращани, измъчвани и избивани в комунистическите концлагери на смъртта”, заяви Гърневски.

За да помнят идните поколения зверствата на този режим, през 2011 година правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов приело решение, с което обявило 1 февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

„Днес, 30 години след прехода, тази глутница ренегати нагло и безцеремонно посягат с мръсните си пръсти към законната власт в България. Посягат доста самоуверено, защото освен директивите на генерал Решетников зад тях изцяло е и неговото творение - президентът Румен Радев.

В този контекст цяла седмица наблюдаваме активните мероприятия на председателя на БСП Корнелия Нинова, която отново и отново забърква вече до болка познатата смесица от полуистини, внушения и откровени лъжи. С огромно изумление станахме свидетели как за пореден път Корнелия Нинова се опита да заеме позата на честен борец с корупцията – човек, току-що пристигнал в политиката, за да твори чудеса”, заявиха от ГЕРБ в лицето на Спас Гърневски.

Декларацията обаче не била посветена на лъжите, а на истините.

„Истините, които трябва да бъдат припомняни на българските граждани, за да се открояват още по-ярко фалшивите пророци и измамните месии в българската политика, които имат претенцията да управляват страната.

Затова, госпожо Нинова, нека оставим настрани пламенните Ви опити да изфабрикувате нова порция ало-измами и да се обърнем към истината и фактите, а именно:

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, приватизирал с незнайно какви пари държавни дружества на крехката 28-годишна възраст. Историята Ви на тъмносиня приватизаторка, за която Вие никога не дадохте логично обяснение, може би просто защото такова няма, продължава и до ден днешен да поднася поредица от скандални факти за начина, по който Вие сте управлявала поверените Ви по онова време активи на българските данъкоплатци. Кога ще кажете истината за "Техноимпекс"?

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, забъркал България в тежък международен лобистки скандал, отразил се изключително неблагоприятно на образа на страната ни пред международните партньори. Защото точно Вие, госпожо Нинова, в качеството Ви на вече червена председателка на борда на Пловдивския панаир, вземате дейно участие в аферата „Хохегер“, заплащайки в нарушение на куп правила и закони огромния хонорар на австрийския лобист Хохегер, осъден впоследствие на затвор.

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, уволняван заради съмнения за корупция. Няма друг случай в новата ни история, при който говорителят на Европейската комисия изрично да приветства нечие уволнение от българското правителство. А ставаше дума за Вашето уволнение, г-жо Нинова, което е може би и причината за днешния Ви реваншизъм спрямо уволнилия Ви тогава премиер Сергей Станишев, понастоящем председател на ПЕС.

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, за когото има доказано законни СРС-та - разсекретени и качени на интернет страницата на парламента. Точно Вие, така ентусиазирано цитираща ни ало-измамите, с които се опитвате да компрометирате правителството, обещавате във въпросните СРС-та да спирате проекти срещу благодарности, да носите подаръци на разследващата Красимир Фронтиера следователка Шарланджиева и да правите услуги на разследвани бизнесмени чрез правомощията на тогавашния Ви пост.

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, позволил си да звъни над 200 пъти на български следовател, а именно въпросната г-жа Шарланджиева, разследваща същия този Красимир Фронтиера, заради чиито услуги Вашето име е в СРС-тата по тази разработка. Ще имате ли някога доблестта да кажете истината по този случай, а именно защо български политик звъни над 200 пъти на български следовател, разследващ злоупотреби в сектора на същия този политик? Едва ли, госпожо Нинова. Вие доказано не обичате истината.

Защото точно Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, доказано съгласуващ програмите и политиките си с генерал Решетников и със службите на чужди държави, извършвайки по този начин тежка форма на национално предателство. Спомняте ли си ген. Решетников, госпожо Нинова? Същият този ген. Решетников, когото отричахте да сте срещала и познавала, докато не бяхте за кой ли път изобличена в лъжа от организиралите и присъствалите на въпросната среща, сред които има и видни Ваши съпартийци”, заяви Спас Гърневски.

Така изглеждала истината, колкото и да била неприятна за Корнелия Нинова.

„И това, че Вие сте неин враг и че притискате и съпартийците си да се включат в хора на клеветниците и ало-измамниците, е изключително лоша новина за българската демокрация. Защото докато обществото ни се развива и върви напред, втората политическа сила у нас се връща към най-гнусните практики от годините на комунистическото безвремие - а именно пропагандата, посочването на враг, оклеветяването и съсипването на човешки съдби и всичко това заради пустата Ви жажда за власт. Власт, която българските избиратели отказаха и ще отказват да Ви дадат, госпожо Нинова. Защото хората се умориха от лъжите Ви. Дано се уморите и Вие най-накрая, за да прозрете и заобичате Вашия неприятел Истината.

Искрено Ви го пожелаваме”, завърши Спас Гърневски.

След декларацията му думата по процедура „по начина на водене” взе депутатът от „БСП за България” Кристиан Вигенин. Той отправи упрек към председателстващия заседанието Явор Нотев, че не е санкционирал изявлението на Гърневски, касаещо Корнелия Нинова, която отсъствала от залата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКВУНЬ

    48 7 Отговор
    АЗ СЪМ ПРОЗ, А БАНОВ Е НА ПОЗЗ СПАСИ ГА ! Да отрича до последно и топките да му покажат" не са мойте" Малиии и тоя носи името Боил.

    Коментиран от #16

  • 2 Моргана

    50 9 Отговор
    А във Вещерство няма ли да уличът Корнелия?
  • 3 Срамуваме се Спасе

    67 13 Отговор
    СПАСЕ ти в коя партия ли не беше ! До преди 2.3 години плюеше Бойко че бил такъв и такъв ! Сега му лижеш Г--а !!!! РЕНЕГАТ ! СРАМ МЕ Е !

    Коментиран от #15, #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пловдивчанин

    52 11 Отговор
    Попитайте някой пловдивчанин за този идиот и след това му четете глупостите.

    Коментиран от #7

  • 6 Истина зла

    48 10 Отговор
    Най неуспешния кмет на Пловдив ! Беше тогава от СДС !
    Естествено първенството държи сегашния герберски крадец Маминия
    избран с фалшификации !!!!!!!
  • 7 Голем смях

    31 35 Отговор

    До коментар #5 от "пловдивчанин":

    Това е декларация на ГЕРБ.Спас само я прочита,а и не виждам нещо невярно в нея.И ще допълня,че никога не съм гласувал за никого.

    Коментиран от #21

  • 8 Р. Овч.

    24 10 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?
  • 9 Имате каквото заслужавате

    13 22 Отговор
    Ако управляват БСП само че си го местат както вие правите . Всъщност точно това заслужавате де, да си го местат и да ви се хилкат
  • 10 гост

    17 27 Отговор
    Това го могат само комунистите и е факт.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Опаа

    12 20 Отговор
    Беконова вече е в немилост, започва "рицарски" турнир за поста и. РуПетков язди бял кон?
  • 13 Бай Шиле

    28 12 Отговор
    Да се махне паметника на Альоша в Пловдив и се въздигне статуя на Гърневски.Това би било истинска демокрация и победа над комунизма.
  • 14 Анти седераст

    18 4 Отговор
    Вярно е.
  • 15 Гражданин

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "Срамуваме се Спасе":

    Теб те е срам. Ама той е опериран от такива чувства. Важно е келепирът.
    Само му виж мазната физиономия. Халал да са ни на всички такива управници.
  • 16 Дриснята метев

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "ТИКВУНЬ":

    Е те пасмината на герп,нали в нещо се отличават боклуците! Всички вън,дееба ваща мама!
  • 17 Здравчева

    23 2 Отговор
    И какво ще прави тъпото гърне след падане на Герб?
  • 18 Йети

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "Срамуваме се Спасе":

    Тоя лаладжия е същия като колегата си Биков! От една партия в друга, а от там в следващата по ред, където е по-голяма далаверата! Като се вгледаме какви тарикати са в ГЕРБ и на човек му става ясно що за политици ни управляват! Пълна порнография! 👽
  • 19 Чичо

    11 2 Отговор
    В мрежата още може да се намерят одите във възхвала на БКП с автор Гърневски. На мястото на Нинова бих му ги прочел в НС, а той да изпее песничката от "Баща ми бояджията"!
  • 20 истината

    7 10 Отговор
    Имам чувството че тук е мястото където всички червени отрепки правят мастурбация и се облекчават защото са страхливи зайци .И Нинова и Йончева и всички подлизурковци са за каменоломните дачукат павета и да ядат сух хляб и трева.Те докараха всичко до тук
  • 21 Хрис

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "Голем смях":

    За смях си братче и то глям смях, хи-хи-хи-хи. Декларарацията е на герП, но по начина на писане и съдържание личи стилът на ГъРнето, "поет" възхваляващ някога соца, седарастията, а сега герберастията. Това се потвърждава и от патоса с който ГъРнето чете декларацията.
    И недей да заявяваш, че не гласуваш за никого - ставаш смешен, Гоолям смях. По всичкио личи, че ти си един бивш сдесар, впоследствие царист, а сега герПаджия за което се срамуваш да си признаеш. Остани със здрве.
  • 22 Киро

    9 2 Отговор
    Тоя стар налъм е най върлият дърт комунист от пловдив.
  • 23 Р. Овч.

    2 3 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?
  • 24 възмутен

    5 0 Отговор
    НАГЛА НАГАЖДАЩА СЕ ПОЛИТИЧЕСКА ПЕПЕРУДА!ГЪРНЕ, Гърне, нямаш грам достоинство, но какво да се прави, това е електората на ГРОБ.
  • 25 ГОГО

    1 3 Отговор
    Долу комунистите!Никога повече комунизъм!Долу съветските подлоги!
  • 26 хари

    1 0 Отговор
    По убеждения съм социалист, но не харесвам действията на Нинова и хората около нея. Моля, другари,изчистете Партията. Няма ли нови и неомърсени личности ,които да реформират и дадат нов модерен облик на БСП. Иначе ГЕРБ ще ни побеждава на всички избори. "Визия за България" е хубава, но визията на Партията е лоша. Яд ме е и ми е жал!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове