6 Февруари, 2019 13:10 4 227 18

Пловдив - 345 000 души, 191 000 автомобила

  • пловдив-
  • автомобили-
  • иван тотев

Леките автомобили под тепетата са около 150 000

Пловдив - 345 000 души, 191 000 автомобила - 1
Снимка: БГНЕС

Към днешна дата регистрираните моторни превозни средства в Пловдив са 191 000. Това заяви преди минути кметът на града Иван Тотев, цитиран от Plovdiv24.bg.

150 000 са леките автомобили под тепета, а останалите 41 000 са лекотоварни и тежкотоварни автомобили, мотоциклети и други.

От думите на градоначалника стана ясно още, че общият брой на моторните превозни средства в Пловдив в момента е с около 13 000 повече в сравнение с 2015 година.

"Сами можете да сметнете какви са цифрите за глава от населението. Официалните данни от Националния статистически институт за населението на Пловдив към 2017 година са 345 000 души, скоро ще имаме и цифрите за 2018 г.", каза още Тотев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 читател

    10 3 Отговор
    И какво означава това и какво трябва да сметнем сами? Защо е тази тържественост на обявяването на тези данни и защо изобщо журналистите го публикуват като новина.
    Тотев трябва да се радва, че градът се разраства, включително и свързаното с това благополучие на населението, което си позволява тази относително луксозна екстра почти всеки да има личен автомобил.
    Призванието на избраните да управляват не е овчедушно да наблюдават развитието на процесите, а активно да участват в тяхната насоченост и управление така, че да не затрудняват избралите това място за съществуване.

    Отделно от конкретната тема имаме същия проблем и с по-голямата част от Правителството, като веднага се сещам за Нушето Петкова, която от време на време щастливо, като някое изпапкало закуската си дете, обявява: Този Консорциум ни писа, че има интерес, Онази държавна агенция ни е писала да я информираме, ако има някакво развитие за Белене и т.н. и т.н.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Инсталатор

    9 0 Отговор
    Еми сами си сметнете колко голяма е печалбата за държавата от тези коли.Само със запалването сутрин и хоооп 150 000 левчета.Това са данъци,гражданска,гориво,глоби,прегледи,ремонти и от всичко държавата печели Така,че само да не мрънкате
  • 5 гост

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "читател":

    Пълни идиотии и дебилизми , самопровъзгласени от кон с капаци , въобразил си , че е някакъв "авторитет" !!!! Значи господинчо , според тебе ВСЕКИ германец не може да си "позволи" трошка за 1000 евро ??? И даже две , и даже три ???? Но не си я позволява , по точно ДЪРЖАВАТА не му позволява !!!!! И в същата тази Германия с пет пъти по-висок стандарт от България почти половината население НЯМА личен автомобил и никога не е имали и никога няма да има !!!! А Швейцария , която има два пъти по-висок и от Германия стандарт , са още ПО-МАЛКО !!!! Не знам откъде ти е хрумнали , че всеки трябва да има личен автомобил , но това в Европа никога не е били и никога няма да бъде !!!! Напротив , за в бъдеще тоя процент ще намалява и то драстично в полза на споделени автомобили , което е ЕДИНСТВЕНИЯ начин за справяне със задръстванията и местат за паркиране , особено в големите градове над 100 000 жители !!!!
    През 2017 г. ЕС има средно 505 автомобила на 1 000 жители. Сред държавите членки Люксембург застана начело на класацията с 662 автомобила на 1 000 души, следвани от Италия (625 автомобила), Малта (615 коли), Финландия (604 автомобила) и Кипър (595 автомобила). Все още „гъстотата“ на автомобилите ни е след тази на старите-членки на ЕС като Германия (566), Швейцария (524) и др.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 КАПОНЕ

    4 1 Отговор
    Ми тя държавата се издържа от превозните средства на 50%.
  • 7 тЪпЕт

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ти луд ли си бе само продажбите на нови автомобили за 1 месец са около 2 000 000 бройки.Кой ги купува бе извънземните ли???

    Коментиран от #10, #11

  • 8 читател

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Избършете си пяната от устата и насочете енергията си за нещо позитивно. Някои места са географски ограничени да поемат по-голям брой автомобили, като Кипър, столицата Люксембург и дори София, но именно тук идват истинската разлика между управление и овчедушно наблюдение. Практически казвате същото като мен в първия пост, визирайки липсата на стратегия и изпреварваща политика за развитие на града, но желанието за обида и заяждане ви е попречило да подредите бяло, сиво и черно.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "читател":

    Оо , да бе и Германия , Франция , Италия , Англия са "ограничени" от липса на "място" , хахахахха !!!! Затова в последните процента на лични автомобили е около 30% , защото тези бройки в предния ми коментар са ОБЩИ , тоест включват и ФИРМЕНИТЕ леки автомобили !!!! Или пак ще запеем старата песен , че статистиката лъже , просто щото резултатите не ви изнасят !!!! Хахахха !!!
  • 10 гост

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "тЪпЕт":

    Ами не знам кой е лудия , но ти определено не си от знаещите , "експерте" !!!! Първо населението на Ес е към 600 МИЛИОНА !!!! Второ от тези 2 милиона (дето също доста си се изхвърлил) , над 50% са ФИРМЕНИ автомобили !!!! Даже в Германия са над 65% фирмените , това също има официална статистика !!! Та какво излезе , че се пада един купен автомобил на 600 човека , хахахахах !!! И като добавиш , че по статистика средния живот на един автомобил в ЕС е 7-8 години , след което се подменя , схващаш ли нещо или още

    Коментиран от #15

  • 11 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "тЪпЕт":

    Или още да се опитвам да ти обяснявам , ама то акъл с фуния трудно се налива !!! Вземи си таблицата за умножение и деление от 4 клас , посмятай малко , па тогава си помисли кой е лудия !!!

    Коментиран от #12

  • 12 сеир

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Човек, много си се изнервил. Вземе се успокой, престани с обидите и удивителните. Дай шанс или поне уважавай някое различно мнение от твоето. Ако не можеш да се освободиш от негативната енергия отиди блъскай някъде, навремето имаше много добър филм - Боен Клуб, където просто си изливаха по този начин напрежението, но като гледам много е вероятно да те тупат като маче о дурек който те хване, затова и ще си стоиш тук и ще се пенявиш. Хора трябват всякакви ....

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "сеир":

    Ти за мен не се "притеснявай" , ще почакаш бая с "тупането" !!! Но виж друго тупане и то истинско се очертава много скоро за тия дето си въобразяват , че ще продължават с подвижните морги !!! Само до 4-5 години ще има такава чистка на боклуци на колела в България , че ум ще ви зайде !!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Крали Марко

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Разбирам, че се изнервяш, докато се возиш в градския и надничаш през прозореца за да завиждаш на хората с коли, затова по-добре слез на следващата спирка и потърси аптека. А в Германия имат политика за насърчаване на автомобилната промишленост и резултата е, че почти всяка фирма предлага служебен автомобил на оперативен лизинг и заради данъчните облаги накрая са доволни и работодателите, и служителите. Но и тези коли заемат място и правят задръстване.

    Коментиран от #17

  • 16 боцмана

    2 0 Отговор
    190 000 Пловдивска регистрация и още толкова от Хасково , Смолян , Пазарджик и Кърджали. Рогачите атакуват.
  • 17 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Крали Марко":

    За твое съжаление в градски транспорт не съм се возил от 90 година , а ти ако смяташ за хора с "коли" 90% от дригите по улиците , да , изнервям се и за твое съжаление и много други , които между другото взимат решенията за това , какво трябва и ще става !!!
  • 18 Аве Фюрер как си Тотьо

    1 0 Отговор
    Поредните "умни " бръщолевиния на наШто грАдначалник .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове